Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Senzacija!

Nemam običaj, pače radim to možebitno prvi put, prenositi iz neke tiskovine cijeli tekst. Ovog puta to mi se učinilo zgodnim. Kako je u svijetu, a sad i kod nas zavladala „tabletomanija“, naročito kod mlađarije – pri tomu ne mislim na gutanje tableta, to je već odavno praksa naših građana, pogotovo tableta za smirenje – nije zgorega podsjetiti korisnike tog nadasve popularnog aparatića, da on svoje porijeklo vuče iz davnijeh dana.


Evo što glede a u svezi toga donosi naš lokalni tjednik „Međimurje“:

„U recentnim istraživanjima arhivara, povjesničara i arheologa, sasvim neočekivano, u Prelogu je pronađen, za sada se pretpostavlja, sto godina star tablet.
Pokažu li dodatna ispitivanja da je i stariji, taj jedinstveni primjerak tehnologije s početka prošlog stoljeća bit će još samo čvršći dokaz visokog stupnja razvoja Grada Preloga već u ono doba.

Najzanimljivije je da je tablet domaće proizvodnje, i još uvijek je potpuno funkcionalan, što govori o preloškoj tehnološkoj superiornosti u okruženju pred sto godina, a dragocjeni će artefakt uskoro biti izložen u Muzeju Croata insulanus. Naime, odmah nakon što se provede radiokarbonsko datiranje radi utvrđivanja točne starosti tableta. (mb)“


Post je objavljen 11.11.2014. u 17:31 sati.