Ashley Wilde

11.07.2018.

Osnovana 1950. tvrtka Ashley Wilde postala je jedna od vodećih svjetskih proizvođača dekorativnog tekstila. Kao treća generacija obiteljskog poslovanja sa jakom baštinom u industriji tekstila, Ashley Wilde predana je isporuci vrhunskog dizajna i prvoklasne usluge svojim klijentima.



Vrhunski studio i talentirani dizajneri neumorno rade kako bi proizveli zapanjujuće kolekcije za njihov portfelj brendova koji uključuju Ashley Wilde Designs, Kai, Kai Contract i Illumin8. Uvijek na čelu dizajnerskih trendova i lidera inovacije, svaki asortiman predstavlja kombinaciju stila i iznimne kvalitete.

Njihov dizajnerski tim surađuje i sa nekim od najpoznatijih imena i brandova , kako bi stvorili spektakularne kolekcije posteljine koje reprezentiraju svaki individualan brend i pokazuju raznolikost vještina njihovog talentiranog studija. Surađuju sa imenima kao što su Kylie Minogue, Emma Bridgewater, Karl Lagerfeld, Volkswagen...



Ashley Wilde tim brine da se pri proizvodnji koriste samo najkvalitetniji materijali i tkanine koje se pažljivo biraju kako bi proizveli prvoklasne proizvode. U svojoj ponudi imaju razne tkanine za tapeciranje, te zavjese, posteljinu, ručnike i jastučnice.
2009. godine primili su Queen's Award for Enterprise za izvanredna postignuća u poslovanju, a 2012. su bili i jedni od službenih dobavljača za olimpijske igre u Londonu 2012.


Ashley Wilde asortiman od sada je dostupan i u Meblo trade salonima i webshopu!

Oznake: meblo, Meblo Trade, namještaj, dizajn, ashley, ashley wilde, wilde, zavjese, jastuci, dom, uređenje, uređenje interijera, interijer

Stolica Net Relax je osvojila Red Dot Design nagradu!

13.04.2018.

Nakon što je odabrana za ADI Design Index 2017., stolica Net Relax osvaja i Red Dot 2018. nagradu. Stolica Net Relax, izrađena od polipropilena, djelo je dizajnera Raffaella Galiotta. Stolica je izrađena u jednom komadu te je ukrašena uzorkom kvadrata koji se ravnomjerno raspoređuju po površini stolice, a rezultat su složenog 3D modeliranja i strojne obrade.








Red Dot nagrada jedna je od najprestižnijih i najznačajnijih nagrada u međunarodnom dizajnu. Još od davne 1955. godine, njezina svrha je odabrati i nagraditi kvalitetne dizajnere i proizvođače diljem svijeta. Kao i svi ostali proizvodi, stolica Net Relax će biti izložena u Red Dot Design muzeju u Essenu. Red Dot Design muzej je najveća izložba suvremenog dizajna u svijetu, a smještena je u šarmantnom ambijentu bivšeg rudnika ugljena.






Stolicu Net Relax možete vidjeti i naručiti putem našeg webshopa ili u najbližem Meblo Trade salonu!

Oznake: Meblo Trade, meblo, nardi, net relax, vrt i terasa, vrt, terasa, net, red dot 2018, red dot award, red dot design, red dot

[NOVO U PONUDI] Pronađite Nicoletti Home garniture u svim našim salonima!

23.02.2018.

Istražite i otkrijte novu ponudu garnitura u Meblo Tradeu!




Nicoletti Home je međunarodno poznat talijanski brend sa 40 godina iskustva na vrhu tržišta tapeciranog namještaja. Uspjeli su spojiti dugu obrtničku tradiciju s autentičnim i prepoznatljivim znakom "Made in Italy" diljem svijeta. Tko odabere Nicoletti svjestan je da će sjesti na garnituru koja je rezultat autentične strasti, iznimne brige za detalje i kontinuirano traženje prave ravnoteže između dizajna i udobnosti.




Koža koja se koristi pri izradi Nicoletti Home garnitura je prirodan i vrijedan proizvod kojeg karakterizira prozračnost, izdržljivost, mekoća, elastičnost te udobnost. U zemljama porijekla odabire se samo prvoklasna kvalitetna goveđa koža koje se obrađuje u skladu sa ekološkim kriterijem. Rezultat je visokokvalitetna kolekcija koža sa širokim rasponom izbora kako bi ispunili svačije potrebe.


Istražite novu ponudu garnitura u najbližem Meblo Trade salonu ili na meblo.hr!

Oznake: meblo, Meblo Trade, nicoletti, nicoletti home, garnitura, sjedeća garnitura, square, Darwin, luna, selena, dom, namještaj, dizajn

Villeroy & Boch božićne kolekcije

08.12.2017.



Otkrijte Villeroy&Boch božićne kolekcije u odabranim Meblo Trade salonima i webshopu te uronite u čaroban Villeroy&Boch blagdanski svijet.










Annual Christmas Edition





Villeroy&Boch svake godine stvara posebnu božićnu kolekciju s drugačijim motivom. Ove godine je kolekcija inspirirana dječjim klasikom "Polarni ekspres" autora Chris Van Allsburg. Oživite dječje uspomene uz novu Villeroy&Boch božićnu kolekciju!




Toy's delight





Tradicija blagdana ogleda se u druženju s Vašim najmilijima oko blagdanskog stola. Prelijepo postavljen stol je savršen završni dodir na zajedničku božićnu večeru tijekom blagdana. Ljubitelji tradicionalnih božićnih ukrasa nesumnjivo će se zaljubiti u kolekciju Toy's delight.





Winter Bakery Delight





Winter Bakery Delight kolekcija stvara vrlo ugodnu atmosferu sa svečanim dodirom. Kolekcija ima veliku paletu tradicionalno ukrašenih posuđa za savršeno druženje.



Oznake: meblo, Meblo Trade, villeroy, boch, villeroy and boch, villeroy&boch, v&b, Božić, božićna kolekcija

Planiranje i opremanje kuhinje najsloženiji je segment uređenja doma

18.11.2017.

U odnosu na druge prostorije kuhinja je najzahtjevnija, najsloženija, a vrlo često i najskuplja investicija čije planiranje zahtjeva prilično dugo vremena. Najbitnije je da kuhinja bude funkcionalna što se postiže odabirom odgovarajućih elemenata te njihovim kvalitetnim razmještajem unutar zadanog prostora. Dobro uređena kuhinja trebala bi imati dovoljno prostora za pripremu i konzumiranje hrane, skladištenje namirnica i posuđa, kao i za čišćenje. Stoga je planiranje kuhinje potrebno započeti sa odgovarajućom skicom prostora, uz detaljne podatke o smještaju priključnih instalacija za struju i vodu. Ukoliko radite potpuno novu kuhinju preporučljivo je ugraditi prozore kako bi u unutrašnjost kuhinje dolazilo što više prirodnog svjetla. Ukoliko nemate takvih mogućnosti potrebno je planirati adekvatnu rasvjetu koja neće stvarati sjene i ometati pri radu.



Estetika je također vrlo bitan element pri planiranju kuhinje, jer kuhinja nije samo mjesto za spremanje hrane već služi i za druženje, razgovor i opuštanje. Posebno se to odnosi na prostore u kojima je kuhinja spojena sa blagovaonicom, ili pak dnevnim boravkom, što je u današnje vrijeme sve češći slučaj. Stoga kuhinju valja urediti na način da Vašim gostima ne bude dosadno dok čekaju da pripremite jelo. To se najbolje može postići postavljanjem šanka kao pregrade između kuhinjskog djela i onog za objedovanje. Na taj način moći ćete komunicirati sa svojim gostima čitavo vrijeme dok pripremate jelo te primiti eventalne sugestije koje će Vašim gostima omogućiti još veće uživanje u jelu.
Pravi izbor za trajno rješenje su ekskluzivne kuhinje Astra vrhunske kvalitete koje možete pronaći u svim Meblo Trade salonima i to uz akcijski popust do 20%. Program Astra nudi vrlo širok asortiman kuhinja suvremenog dizajna koje odlikuje visoka komponibilnost i prilagodljivost svačijim zahtjevima.



Kao novost u ponudu Meblo Trade-a://www.meblo.hr/ target=_blank>Meblo Trade-a uvedene su nove kuhinje objedinjene pod imenom Sphera, koje dizajnom i kvalitetom nimalo ne zaostaju za Astrinim. Riječ je o kuhinjama domaće (hrvatske) proizvodnje, koje se izrađuju po mjeri i pri čijem se stvaranju velika pažnja posvećuje detaljima koji, zapravo, čine razliku. Učinkovit prostor, pametni okovi, izdržljive vodilice povećane nosivosti, zaštita od vlage i vode ili zahtjevnije obrađeni rubni elementi samo su neki od Sphera detalja na koje valja skrenuti pažnju.

Za planiranje kuhinja u Meblo Trade-u se koriste kompjuterski programi koji na vrlo brz i jednostavan način mogu simulirati željenu kuhinju u zadanom prostoru. Time je planiranje uvelike olakšano jer odmah možete vidjeti jeste li zadovoljni prikazanim rješenjem. Stručno osoblje u Meblo Trade-ovim salonima uvijek će Vam rado udijeliti savjet te složiti Vašu kuhinju iz snovaiz snova. U Meblo Trade-u možete i dekorativno opremiti Vašu novu kuhinju odabirom iz široke ponude zavjesa, podmetača, dekorativnog posuđa i ostalog kuhinjskog accessoara. Uz besplatnu dostavu (unutar prve zone dostave) i montažu Meblo Trade Vam pruža zaista kompletnu uslugu, pa se Vi možete bezbrižno prepustiti Vašim svakodnevnim aktivnostima.

Od 15. do 30. studenog pripremili smo za vas do 40% popusta na sve kuhinje te dodatnu pogodnost - GRATIS BOSCH perilicu posuđa SMV25AX00EV25AX00E.

Iskoristite ovu vrhunsku priliku, posjetite najbliži Meblo Trade salon i prepustite se našim savjetnicima koji će Vam pomoći urediti kuhinju iz snova.

Oznake: Meblo Trade, meblo, kuhinja, sphera, Astra, Nobilia, Alples, kuhinja iz snova, dizajn

Calligaris - dizajn koji oživljava snove

22.09.2017.




Još 1923. godine kada su se predstavili s prvom Calligaris stolicom – Marocca, počinje priča o uspjehu koji počiva na čvrstim i bezvremenskim vrijednostima, zahvaljujući kojima se tvrtka i dalje razvija i ostvaruje značajne rezultate.



Danas, sa 620 partnera, Calligaris ima 5 proizvodnih pogona i prisutan je u stotinu zemalja diljem svijeta. Calligaris je jedno od najznačajnijih imena u svijetu za dizajn namještaja i ime koje označava Made in Italy kvalitetu već 94 godine. Ovdje nastaju inovativna rješenja koja spajaju funkcionalnost, estetiku i dostupnost u svim brendovima, asortimanima i proizvodima s Calligaris potpisom.



Izuzetno bogat odabir materijala i boja, te velika ponuda funkcionalnih i inovativnih stolova na razvlačenje odlika je Calligaris ponude. Na raspologanju je izvanredna širina kombiniranja materijala, boja, stilova i dimenzija po vlastitom izboru, što omogućava prilagodbu Calligaris blagovaonica postojećem namještaju, ali i fleksibilnost prema veličini prostora koji je na raspolaganju.



Calligaris surađuje sa brojnim renomiranim dizajnerima, među kojima su najpoznatiji Pininfarina, Busetti Garutti Redaelli, Dondoli e Pocci, Stephen Burks, Gino Carollo, Matteo Cibic te Michele Menescardi.

Posjetite Meblo Trade salone diljem Hrvatske gdje možete naći Calligaris blagovaone, stolce , inovativni stolove i asesoare.

Oznake: Meblo Trade, meblo, calligaris, dizajn, dizajn interijera, blagovaone, garniture, stolice, stolovi

Budite se s bolovima? Moguće da je u pitanju Vaš madrac

30.05.2017.

Budite se ujutro s bolovima? Da li Vaš madrac pokazuje znakove prekomjerne upotrebe kao što su udubine i grbe?





Da li je vrijeme za zamjenu?


Ako se dobro osjećate navečer prije sna, a budite se s bolovima onda je očito da se nešto dogodilo tijekom noći. Vjerovatno je za to krivac Vaš madrac. Moguće da je Vaš madrac u raspadnom stanju ili Vam ne pruža potrebnu potporu. U svakom slučaju, ukoliko se budite s bolovima vrijeme je da razmislite o zamjeni.


Novo > staro



2006. godine, sveučilište u Oklahomi izvršilo je i objavilo studiju koje je pokazala da je, neovisno o godinama, težini, visini ili spolu ispitanika, na kvalitetu sna i udobnost utjecala samo kvaliteta madraca na kojem su spavali.
Istraživanje je provedeno na 59 ispitanika koji su uspoređivali san na svojim madracima koji su bili stari nekoliko godina sa snom na novim madracima. Više od 62% ispitanika je izvjestilo manju bol u ramenima, vratu i leđima, 64% ispitanika je prijavilo poboljšanu kvalitetu sna dok je preko 70% ispitanika reklo kako im je san bio udobniji.
Prema Better Sleep Council, neprofitnoj organizaciji posvećenoj obrazovanju javnosti o zdravom spavanju, vrijeme je za novi madrac ako se počnete buditi ukočeni, s bolovima, trncima i slično, ukoliko se bolje naspavate bilo gdje drugdje osim u svom krevetu i/ili ako madrac pokazuje znakove prekomjerne upotrebe kao što su udubljenja i grbe.

Nadalje, budući da se svačije tijelo mijenja tijekom vremena, moguće je da se madrac, koji Vam je do jučer pružao odličan san, od sutra pretvori u noćnu moru.




Novi madrac


Koraci koje bi trebali pratiti prilikom kupovine novog madraca:

  • procijenite svoj trenutni madrac – ukoliko se prije navedeni uvjeti za zamjenu madraca odnose na Vaš madrac

  • naoružajte se znanjem – istražite trenutne dostupne tehnologije u svijetu Zdravog spavanja, nemojte da Vam pojmovi popust džepičastih opruga budu strani

  • dobro istražite i isprobajte madrace – koje punjenje Vam najviše odgovara (klasične opruge, džepičaste opruge, pjena, lateks..), koja tvrdoća (mekši, srednji ili tvrđi madrac) ..

  • osigurajte brigu o madracu – prozračivanje ukoliko je madrac od pjene, okretanje glava-noge, okretanje ljeto-zima (ukoliko madrac ima dvije strane) i slično



Za savjete o probavanju novog madraca i odabiru dimenzije, pročitajte naše prethodne postove ovdje.

Oznake: zdravo spavanje, madraci, san, madrac, Zdravlje, ugodan san, meblo, Meblo Trade, slatki snovi, meblo.hr

Novi TEMPUR madraci

14.04.2017.

Meblo Trade Vam predstavlja novu kolekciju Tempur madraca koja je odsada dostupna u svim salonima te na webshopu!





Što je TEMPUR?

TEMPUR je visoko-elastični, jedinstveni materijal sa termosenzitivnim svojstvima. Za razliku od obične poliuretanske pjene TEMPUR materijal je građen od milijuna visoko-elastičnih okruglastih otvorenih ćelija koje reagiraju na temperaturu ljudskog tijela, kao i na težinu tijela prilagodbom koja rezultira oblikovanjem Tempur materijala prema Vašem tijelu.

TEMPUR madraci se dijele u 4 linije te svaka od linija u 3 različite visine: Supreme (21 cm), Elite (25 cm) te Luxe (30 cm). Pronađite liniju i visinu madraca koja Vama odgovara i osigurajte si ugodan i zdrav san.




Tempur Contour




Dizajniran za one koji vole tvrđi madrac. Iskusite gdje je to sve započelo. Tempur Contour kolekcija fokusira se na prednosti jezgre kojom je Tempur postao pozvat diljem svijeta. Svemirska tehnologija omogućava Vam da uživate u bestežinskoj udobnosti i potpori za cijelo tijelo.

Prednosti linije Contour
Tempur materijal – Revolucionarni viscoelastični materijal prva je upotrijebila NASA kako bi astronautima omogućila udobnije polijetanje. Materijal koji tijelo oslobađa od napetosti, prilagođava se Vašem tijelu i podjednako raspoređuje pritisak po cijeloj površini. Otvorena struktura ćelija postepeno vraća svoj izvoran oblik prateći pritisak.


Tempur Cloud




Dizajniran za one koji vole mekši madrac. Tempur Cloud kolekcija dizajnirana je za one koji vole mekan madrac, ali i dobru potporu. Gornji sloj posebno je razvijen Tempur Extra Soft materijal koji će u samo nekoliko trenutaka obgrliti Vaše tijelo.

Prednosti linije Cloud
Tempur Extra Soft materijal – Mekan popust jastuka, Tempur materijal brže reagira na toplinu i težinu Vašeg tijela, osjećat ćete se kao u kolijevci. Otvorena struktura ćelija rigorozno je testirana, unatoč tome što je mekana, otporna je i odolit će svakodnevnoj upotrebi. Osjećat ćete se kao da svaku večer spavate na oblaku.


Tempur Sensation




Dizajniran za lakoću pokreta. Ukoliko želite bestežinsku Tempur udobnost, ali istovremeno uživate u slobodi pokreta, onda je Tempur Sensation kolekcija savršen odabir za Vas.

Prednosti linije Sensation
Dynamic Support tehnologija - Sastoji se od fleksibilnih stijenki s otvorenim ćelijama nasumične strukture. Dynamic Support tehnologija pruža elastičniju potporu. Brzo se oporavlja od pritiska što omogućuje slobodnije kretanje po površini madraca.


Tempur Hybrid




Svaki dio madraca je redizajniran kako bi se stvorila posljednja inovacija u svijetu spavanja. Po prvi puta možete iskoristiti prednostu Tempur materijala koji oslobađa od napetosti uz prilagodljivu potporu opruga.

Prednosti linije Hybrid
Napredni Tempur materijal – Oslobađa pritiska prilagođavajući se obliku i težini tijela, pružajući istinsku udobnost. Zahvaljujući svojstvu neutraliziranja pokreta, više se nećete buditi noću kada se Vaš partner bude pomicao.

Precision mikro opruge - Izrađene od najmodernijeg hladno vučenog čelika, svaka mikro opruga posebno je pakirana za izuzetnu podršku. Dva sloja mikro opruga i Tempur materijal precizno se prilagođavaju i reagiraju na pokrete tijela.




Iskusite materijal koji je NASA razvila za ublažavanje pritiska astronautima prilikom lansiranja i osigurajte si dobar san. Tempur materijal se oblikuje prema vašem tijelu, dajući mu potporu za najudobniji položaj i smanjujući pritisak tijela o podlogu koji može uzrokovati nemiran san.

Sve ostale informacije o Tempur madracima pogledajte u našem katalogu.

Oznake: spavanje, san, zdravo spavanje, Zdravlje, Meblo Trade, meblo, Tempur, Tempur tehnologija, NASA

Stvari koje je potrebno razmotriri prilikom odabira novog jastuka

16.03.2017.

Iako je kvaliteta madraca ključan faktor u tome koliko je dobar Vaš san, imati pravi jastuk može napraviti još veću razliku u kvaliteti vašeg sna. Dvadeset pet do trideset posto vašeg tijela ima kontakt sa jastukom dok spavate tako da je važno ne previdjeti koliki on utjecaj ima na Vaš san.

Kada dođe vrijeme za novi jastuk, otprilike svake dvije godine, ovo su neka od važnijih pitanja koja se morate zapitati pri odabiru:



Koji je Vaš učestali položaj spavanja?


Ako spavate na boku, npr. Vaš jastuk mora biti dovoljno tvrd da održava Vašu kralježnicu ravnom, ali ne previše kako bi i Vaš vrat ostao u pravom položaju. Nadalje, kada ležite na leđima, mnogi jastuci ne podupiru vrat pravilno što uzrokuje naprezanje mišića i naposljetku bolove.



Koliko su široka Vaša ramena?


Preuzak jastuk neće ponuditi pravu potporu za ramena što može dovesti do napetosti mišića i glavobolje.



Koja tvrdoća jastuka Vam odgovara?


Pozicija u kojoj spavate će diktirati koliko Vam je tvrd jastuk potreban. Ako spavate na boku, vjerovatno ćete htjeti tvrđi jastuk za pravilnu potporu vratu i kralježnici. No, ako spavate na leđima i želite imati dobar san, više bi Vam odgovarao tanji jastuk tako da Vam je glava u pravilnom položaju, a ne previše podignuta.



Kakvo punjenje bi trebao imati?


Svatko ima drukčiju preferencu kada je u pitanju punjenje jastuka. Perje može biti mekano, ali ne nudi podršku kao npr. memorijska pjena. Srećom, tehnologija je jako napredovala tako da postoje mnoge varijante jastuka koje kombiniraju memorijsku pjenu, gelove pa čak i džepičaste opruge koje se prilagođavaju i odgovaraju na Vašu težinu, oblik i pokrete. To znači da bez obzira kako spavate, jastuk se prilagođava Vama.



Kakvu navlaku ima jastuk?


Iako uvijek treba koristiti visoko kvalitetnu jastučnicu, također je važno uzeti u obzir vrstu tkanine koja se koristi kod jastuka te koliko dobro diše. Višestruka istraživanja su otkrila da hladniji i prozračniji jastuci poboljšavaju san.



Nadamo se da će Vam odgovori na ova pitanja pomoći pri odabiru i kupnji Vašeg novog jastuka te da ćete biti u mogućnosti opustiti se i odmoriti znajući da spavate na jastuku savršenom za Vas.

Slatki snovi!

Oznake: spavanje, zdravo spavanje, meblo, Meblo Trade, memorijska pjena, džepičaste opruge, gel, latex, san, snovi, jastuk, jastuci

Koja dimenzija madraca je najbolja za Vas?

24.02.2017.

Postoji nekoliko čimbenika koje je potrebno uzeti u obzir prilikom kupnje novog madraca. Koliko želim potrošiti? Koje punjenje mi odgovara? Koliko mekan ili tvrd madrac želim? Iako je na sva ova pitanja važno odgovoriti, jedno, koje se ne razmatra toliko često, je ujedno i ono najvažnije, a glasi - koja dimenzija madraca je najbolja za mene?

Najvažnije je utvrditi tko će sve koristiti madrac. Očigledan odgovor je da ćete Vi, kao kupac, biti taj koji će koristiti taj madrac. No, taj odgovor je rijetko tako jednostavan. Krevet može biti „Vaš“, ali da li ste vi zaista jedini koji će ga koristiti? Imate li možda partnera koji će koristiti krevet? Ljubimce? Da li imate psa ili mačku koji se vole priljubiti uz Vas noću? Koliko su veliki? Da li zauzimaju puno prostora? Što je s djecom? Naposljetku, koja ste vrsta spavača? Da li se sklupčate u loptu i ostanete spavati tamo gdje ste legli ili se raširite preko cijelog kreveta? Odgovori na sva ova pitanja će Vam pomoći oblikovati svoju odluku o odabiru dimenzije madraca.

Koje dimenzije su dostupne? Standardne dimenzije madraca za jednu osobu su 190/200x90 cm, a za bračni krevet 190/200x160 odnosno 190/200x180. Međutim, danas se sve češće traže i madraci duljine 210, pa i 220 cm. Također, postoje i „među“ širine madraca (100/120/140cm). U Meblo Tradeu svi madraci dostupni su u svim standardnim dimenzijama, a velika većina modela može se izraditi i u ostalim dimenzijama/po mjeri.




Ostali faktori za uzeti u obzir


Veličina kreveta i spavač su najvažniji faktori u određivanju prave dimenzije kreveta za Vas, no postoje i druge stvari koje treba uzeti u obzir. Možda ste se odlučili za king size madrac (200x180 cm), ali da li je vaša spavaća soba dovoljno velika za tako veliki krevet? Mnogo prostora za spavanje je fantastično, ali ne na štetu slobodnog prostora u Vašoj sobi.
Također, prosječan životni vijek madraca je 8 godina, ali puno toga se može dogoditi u nečijem životu u tom vremenskom periodu. Da li imate neke važne nadolazeće događaje u životu koji će utjecati na veličinu kreveta koja će Vam biti potrebna?

Kupnja madraca nije proces koji bi se trebao uzeti olako i postoje mnogi faktori koji utječu na kupovinu savršenog madraca.

Srećom mi smo tu da Vam pomognemo, slobodno nas posjetite u nekom od naših salona, na www.meblo.hr ili na kontakt broj telefona 098/301-636. Bit će nam zadovoljstvo odgovoriti na sva Vaša pitanja!

Oznake: meblo, Meblo Trade, madraci, spavanje, zdravo spavanje, Zdravlje

Kako isprobati madrac?

14.02.2017.

U potrazi ste za novim madracem? Sigurno znate da je važno isprobati ga prije kupovine. Htjet ćete znati kako ćete se točno osjećati kada legnete na njega nakon dugog radnog dana i uvjeriti se da njegova razina udobnosti odgovara upravo Vama. Ono što je drugima udobno ne znači da je i Vama. Jedini način da saznate da li Vam madrac odgovara jest da ga isprobate!
Znamo šta mislite - ,,Ali ne želim se izležavati po krevetima pored drugih kupaca i prodavača“. Ne brinite se, naši prodavači to često gledaju, a to je ključan korak u kupnji madraca.

Napravite domaću zadaću prije dolaska u prodavaonicu



Naši prodajni savjetnici učinit će sve kako bi Vam pomogli da pronađete savršeni madrac za sebe. Međutim, važno je da znate sve mogućnosti prije nego što dođete u prodavaonicu. Imati ideju o tome što želite i trebate, prije odlaska u kupovinu, usmjerit će Vas i vašeg prodajnog savjetnika u pravom smjeru te uštedjeti Vaše vrijeme.

Isprobajte ga


Nakon što Vam Vaš prodajni savjetnik predstavi nekoliko mogućih opcija, preporučamo Vam da legnete na madrac u pozi u kojoj inače spavate – bilo to na trbuhu, leđima ili boku. Naravno, isprobajte sve položaje kako bi bili sigurni da ste zadovoljni.
Sigurno se pitate, „Što ja pokušavam saznati kada legnem na madrac?“. Ključ za biranje savršenog madraca je imati na umu gdje osjećate pritisak prilikom sna te se prilagoditi tome. Npr. ako spavate na boku, na čvrstom madracu, najveći ćete pritisak osjetiti na kukovima, što može dovesti do nelagode. U tom slučaju, radi udobnosti, htjet ćete madrac s debljim slojem memorijske pjene. Nadalje, ukoliko spavate na trbuhu, htjet ćete tvrđi madrac koji će Vam osigurati potporu kralježnici.

U principu, morat ćete isprobati više madraca i uzeti sve navedene stvari u obzir kako bi pronašli onaj pravi jer u svijetu madraca, jedna vrsta ne odgovara svima.

Neka od pitanja koja ćete se zapitati:



  1. Da li preferiram mekši ili tvrđi madrac?

  2. Koje značajke su mi bitne? (Npr. Madrac mora biti od latexa, mora imati sloj memorijske pjene, hibridni madrac..)

  3. Koje punjenje madraca želim ? (Pjena, opruge, latex...)



Također je važno imati na umu da ukoliko spavate s partnerom, oboje morate istovremeno isprobati madrac. Potrebno je osigurati da oboje imate dovoljno prostora te da razina udobnosti odgovara Vama, kao i Vašem partneru.


Oznake: meblo, Meblo Trade, zdravo spavanje, san, madraci, madrac

Meblo Trade makeover

21.09.2016.

Napravili smo kompletni makover stana u Splitu. Pogledajte kako je stan izgledao prije, te kako izgleda sada. Sviđaju vam se promjene?


Stan prije renovacije



Stan nakon renovacije


U renovaciji su korišteni slijedeći proizvodi iz Meblo trade asortimana:



  • Kuhinja Astra Line

  • Stolice Calligaris Air

  • Polufotelja MIDJ Sonny

  • Stol Miotto Ivrea

  • Kompozicija dnevne sobe MAB Tender

  • Stakleni stol za računalo Pezzani Clear

  • Stolica Calligaris Parisiene

  • Garnitura Watch

  • Stolić Miniforms Curvo

  • Dječja soba Alples Planet




Za bilo kakve dodatne informacije kontaktirajte nas na info@meblo.hr ili na tel: 098/301 636.

Oznake: makeover, meblo, Meblo Trade, dnevni boravak, kuhinja, dječja soba, interijer, dizajn, dizajn interijera

Garnitura Choice

21.07.2016.

Garnitura Choice dizajnirana je za potrebe svakodnevne uporabe. Iako štedi prostor, vrlo je udobna. Savršena je za male studentske sobe, ali također i za veće prostore.
Garnitura Choice se može opisati u tri riječi: prilagodljiva, izdržljiva i povoljna.


Garnitura je nominirana za German Design Awards 2017. Da bi proizvod uopće bio nominiran za tu nagradu, on mora biti prethodno nagrađen na nacionalnoj ili internacionalnoj razini što i potvrđuje kvalitetu ove garniture.

Garnitura se odlikuje velikim brojem opcija i izrazitom funkcionalnošću. Na malom prostoru dobivate garnituru za spavanje, popodnevno odmaranje-igru, spremište za posteljinu. Različite kombinacije koje odgovaraju Vama i prostoru u kojem se nalazi(te). Može naručivati po elementima i s obzirom na naručene elemente pretvarati u ležaj.
Garnitura se pretvara u ležaj ili kombinaciju dvosjeda/trosjeda bez sistema na razvlačenje, jednostavnim prerasporedom elemenata, pa su kvaliteta sjedenja i spavanja jednake.
Različite kombinacije možete pogledati ovdje.

U svakom od sjedišta garniture, te u tabureima nalaze se spremišta. Jastuci su pomični, a tkanina je skidiva i na sjedećim i na naslonskim jastucima. Tkanina je odlična za održavanje - bilo kakvo zaprljanje može se ukloniti vlažnom krpicom.

Moguće je kombinirati boje odnosno izabrati sjedeći dio u jednoj boji, a jastuke u drugoj.
Garnitura je odnedavno dostupna i u novim tkaninama i bojama. Uz tkaninu Mollia, nove dostupne tkanine su Velare (u bojama: siva, tamno siva, crvena i tirkizna) i Comodo (u bojama: siva, zelena i žuta).

Za bilo kakve informacije kontaktirajte nas na info@meblo.hr ili na tel: 098/301 636.







 


Oznake: meblo, meblo popusti, akcije, popusti, garniture, namještaj, choice, germany design award, dizajnerske garniture, dizajn, feydom

Meblo Trade i fleksibilna rješenja za malene stanove

20.05.2016.

Space Saver - pametna i fleksibilna rješenja iz Meblo Trade-a

Meblo Trade u suradnji s arhitektonskim uredom Luma Art Vam predstavlja Space Saver koncept – prostor površine 53 m2 u salonu Meblo Trade-a, Maksimirska 112, Zagreb opremili smo funkcionalnim namještajem čime smo svaki kvadrat ovog malog prostora iskoristili na najbolji način.
Iako se na prvi pogled namještaj čini običnim, pokazat ćemo Vam što sve skriva i što ga čini izvrsnim rješenjem za ovaj ''stan'' površine 53 m2.
Stan je otvorenog tlocrta i kuhinja koju smo u njega smjestili dužine je 3,45 m. Iako se čini mala, njene police i ladice imaju i više nego dovoljno prostora za sve kuhinjske potrepštine, od velikih lonaca i tava, pa sve do bočica sa začinima, a sve to zahvaljujući skrivenim ladicama i policama.
Ovakva kuhinja može poslužiti i pri uređenju apartmana gdje bi naglasak trebao biti na udobnosti i prostorima za uživanje i opuštanje.



Prelazimo na blagavaonicu u koju smo smjestili blagavaonski stol dimenzija 120 cm koji se jednostavno i u par poteza može razvući na dimenziju 200cm, tako da prostora u ovoj blagavaonici ima i za veći broj gostiju, a dodatno mjesto za sjedenje osigurali smo s dva sklopiva stolca obješena na zidni nosač. Konzola smještena kod samog ulaza sa svojih 45 cm izvrsno će poslužiti kao komoda za odlaganje stvari poput ključeva ili kao garderoba, dok se po potrebi može razvući i na 225 cm. Ne smeta u stanu, a kada Vam zatreba biti ćete jako sretni što je imate.



Dnevnu sobu opremili smo garniturom na razvlačenje sa krevetom dimenzije 200x160 cm i tabureom koji se u samo nekoliko poteza pretvara u krevet 200x75 cm. Iako se čini običnim, ovaj dnevni boravak iznimno je funkcionalan i savršen za opuštanje i druženje. Klupski stolić smješten u sredini dnevnog boravka skriva i dvije manje, pokretne stranice.



U prostor površine 53m2 smjestio se i balkon prozračnog i modernog dizajna. Sigurni smo da bi ovaj iako površinom mali balkon svima dobro došao u prekrasno proljetno i vruće ljetno doba.
U stan smo smjestili i dvije spavaće sobe, jednu dječju i jednu veliku spavaću sobu.



Dječja je duga 2m, a namještaj u njoj biran je na način da dobijete dojam puno većeg prostora.. Krevet se nalazi na katu i jednostavno ga se može spustiti, dok je ispod njega radna jedinica. Radni stol i mnoštvo polica savršeno su se uklopili u ovaj Space Saver stan.


Velika spavaća soba u ovom stanu zasigurno ne može biti velika u pravom smislu, no kombinirajući funkcionalan namještaj kakav je korišten u cijelom stanu maksimalno smo iskoristili prostor, tako npr. krevet skriva spremište koje je idealno za odlaganje manje potrebnih stvari i za dobivanje više mjesta u Vašem ugradbenom ormaru maksimalne iskoristivosti.



A za potpunu udobnost vašeg kreveta, tu je i madrac Solo Anatomic, jednostavan je i praktičan kao i naši ostali Space Saveri, dolazi u rolo pakiranju koje će Vam olakšati njegov transport ili spremanje, a njegova 7 zonska džepićasta jezgra osigurati će Vam miran i relaksirajući stan.
Zaigrajte nagradnu igru Meblo Trade-a i časopisa Global i možda baš vi budete sretnik koji će uživati u opuštajućim snovima na ovom praktičnom i udobnom madracu.

Posjetite Meblo Trade salon u Zagrebu, Maksimirska 112, pogledajte kako smo opremili ovaj prostor i pronađite nešto za sebe među modernim i funkcionalnim rješenjima.

Oznake: Space Saver, meblo, kuhinja, blagavaonica, dnevni boravak, spavaća soba

UREĐENJE DJEČJE SOBE

09.09.2015.

PITANJE:
Željeli bismo funkcionalno urediti sobu za sina od 10 godina koji voli zelenu boju.
U prilogu je tlocrt sobe.

ODGOVOR:
Budući da se radi o izduženom tlocrtu ( dimenzije 3,9 x 2,8 m), a shodno željama stranke da što funkcionalnije iskoristimo prostor, predložila bih smještaj kreveta ispod mosta, a u produžetku odmah garderobne ormare. Za dječje sobe vrlo su praktični kreveti koji ispod glavnog madraca imaju velike ladice za spremanje stvari ili mjesto za dodatni madrac koji se po potrebi može izvući u još jedan ležaj. Most iznad kreveta je iste dubine kao i garderobni ormari ( 60 cm ) tako da se u njega mogu smjestiti ili štangice za vješanje ili police za slaganje stvari. U produžetku mosta nalaze se dva ormara širine 60 cm: prvi ima 4 ladice za spremanje sitnijih stvari, a iznad police, dok smo u drugom ostavili mjesta za vješanje dužih odjevnih komada. Takav raspored omogućuje pregledan i dobro organizirani ormar u koji se može smjestiti zaista puno stvari. Cijela kompozicija završava sa zaobljenim otvorenim poličarem po cijeloj visini bočne stranice ormara kako ne bi „zagušili“ prostor prema prozoru.

Oznake: dječje sobe, sobe, namještaj, meblo, akcije, popusti, opremanje doma, dom po mom

Lijepo vrijeme i boravak na otvorenom

25.05.2015.

Kako nam je došlo lijepo i toplo vrijeme, svi nekako dobivamo volju za više boravka na svježem zraku. A to naravno uključuje i boravak u vrtu ili na terasi uz ugodno društvo i fini roštilj.

Pa tko ne bi u takvim uvjetima poželio novu vrtnu garnituru? Upravo zato MEBLO je u svoj asortiman ponovno uvrstio raznovrsni vrtni namještaj. Radi se o stolovima i stolcima (i ležaljkama) koji postoje u mnogo varijacija dimenzija, materijala i boja, te se na taj način mogu slagati nebrojene kombinacije.

U ponudi su sastavi od punog drveta tikovine ili od umjetnih materijala. Tikovina je egzotično drvo koje se odlikuje velikom tvrdoćom, a upravo to je čini vrlo pogodnom za izradu vrtnog namještaja jer joj daje otprnost na sve atmosferilije. Namještaj od tikovine može biti vani tijekom cijele godine, a kao održavanje preporuča se 1 x godišnje premaz s tikovim uljem ili nekim sličnim sredstvom.

Od sintetskih materijala, istaknuli bi polipropilen kao relativno novi materijal u izradi namještaja. Polypropylen (oznaka PP) je vrsta termoplastičnog polimera sa širokim spektrom uporabe. Osim u izradi namještaja, koristi se za medicinsku i laboratorijsku opremu, tepihe, konope, ambalažu za hranu i piće koji se mogu ponovno upotrebljavati, te za izradu tekstila (termo donje rublje). Otporan je na vlagu i mnoge kemijske spojeve i kiseline, te je jako čvrst. Također je i termostabilan (topi se tek na 171 stupanj C). Sve to daje mu odlične karakteristike za izradu vrtnog namještaja, te se je MEBLO upravo zato i odlučio u svoju novu liniju uvesti PP. I još nekoliko zanimljivih podataka: PP se može reciklirati, ne koristi se voda u tehnološkim procesima proizvodnje i grupe za zaštitu okoliša proglasile su ga niskorizičnim i pogodnim za upotrebu.
Da li će se netko odlučiti za puno prirodno drvo ili nove visokotehnološke materijale ovisi o individualnim sklonostima pojedinca i potrebama prostora koji se uređuje.

A u MEBLU se nude rješenja za sve Vaše probleme, pa se možete s povjerenjem obratiti u neki od MEBLO salona ili sve detalje pogledati na www.meblo.hr.

Oznake: vrt, terasa, oprema, namještaj, meblo, ležaljke, ljeto, Sunce, odmor, bazen, uživanje

Proljeće u Meblu i okolici

30.03.2015.

Sa svakim proljećem dolaze i novi izazovi, a jedan od njih je kako se najbolje trgnuti iz zimske obamrlosti i krenuti u realizaciju svakojakih novih ideja koje nam dođu napamet s prvim ljepšim danima proljeća. Na koje sve načine možemo osvježiti prostor u kojem živimo, a da u isto vrijeme budu spremne i uskršnje dekoracije?

Kao prvu akciju, tzv. predradnju, trebalo bi napraviti veliko čišćenje prostora. Ne mislim samo na pranje i brisanje prašine, nego i na raščišćavanje prostora u smislu bacanja starih i nepotrebnih stvari koje samo zauzimaju prostor i skupljaju prašinu. Feng shui kaže da za svaku novu stvar koju unesemo u kuću, treba baciti jednu staru stvar.

Maksimalan učinak uz minimalan trošak


Dnevni boravak možemo osvježiti i bez nekih velikih ulaganja, dovoljno je promijeniti detalje poput zavjesa, tepiha, prekrivača ili ukrasnih jastučića na sjedećim garniturama ili promjene boje zidova. Poanta je u tome da je sve bez bilo kakvih građevinskih radova, što znači bez rušenja ili zidanja.


Kada su zidovi u pitanju, umjesto postojeće boje dovoljno je staviti nove tapete skroz drugih boja ili s nekim šašavim uzorkom. Uz cijenu od 99kn po roli, može se pokriti čak 5m2 zida, dok se na prozore mogu postaviti nove zavjese koje mogu propuštati već ili manju količinu svjetlosti, ovisno o vašem osobnom izboru. Cijena zavjesa se kreće od minimalnih 80 kn/kom.

Za manje prostore obično predlažem da se tapetama s uzorkom presvuče samo jedan zid, kako se ne bi dodatno zagušio prostor.
U prostorije s nižim stropom uvijek je bolje staviti svjetlije zavjese koje mogu imati vertikalne pruge čime će se stvoriti dojam viših zidova.
Umjesto kupnje novog trosjeda ili pretapeciranja staroga, biti će dovoljno da preko stare sjedeće garniture prebacite novi prekrivač stilski usklađen s novim zavjesama.

Spavaćoj ćete sobi udahnuti novi život ako krevet prekrijete prekrivačem u pastelnim tonovima, dodate koji jastučić, a prozore zaštitite zavjesama od prirodnih materijala u istom tonu.
Ovo proljeće u trendu su žute i zelene nijanse koje se vrlo lijepo mogu i međusobno kombinirati. Ako u tu sve ubacite koji touch narančaste, uspjeh je zagarnitiran! A sve potrebno za proljetno obnavljanje možete pronaći u svim Meblo salonima gdje su u tijeku i velike proljetne akcije sa super popustima!


Oznake: meblo, proljeće, zavjese, prekrivači, dizajn, oprema doma, namještaj, trosjed, dizajn interijera

Kapa glavu čuva, a dobar madrac vaše zdravlje!

06.02.2015.

Saznajte kako odabrati savršen madrac po vašoj mjeri

Spavaća soba jedna je od najvažnijih prostorija u stanu. Kako spavati, gdje spavati, koliko spavati, s kime spavati, sve su to pitanja koja nas često muče, podjednako bez obzira na dob, spol i financijske mogućnosti.

Svi bi se naravno tijekom noći željeli što bolje odmoriti i što kvalitetnije naspavati, kako bi se slijedeći dan što bolje osjećali. Kvaliteta sna ovisi naravno o puno čimbenika. Prvenstveno je važna čista savjest i dobro zdravlje, a nakon toga dolazi sve ostalo.

Postoje razne teorije i mišljenja što sve može utjecati na dobar san, a samim time i na dobro zdravlje:
• smjer kreveta u odnosu na strane svijeta (zapadnjaci predlažu položaj glave prema sjeveru zbog elktromagnetskih zračenja koja se u tom smjeru poklapaju s našim tijelom),
• materijali od kojih su napravljeni madraci (neki izbjegavaju metalne opruge zbog mogućnosti eventualnog negativnog zračenja; drugi izbjegavaju pjene jer su sintetskog porijekla),
• feng shui pak predlaže određene kombinacije boja baš za spavaće sobe.

Tko će u što vjerovati stvar je osobnog svjetonazora. No osim raznih vjerovanje, postoje i pravila arhitektonske struke po kojima bi se svaka spavaća soba trebala namjestiti. Krevet bi trebao biti dovoljno velik, a madrac dovoljno udoban.

Odabir madraca je delikatna i osobna stvar i svatko bi trebao odvojiti dovoljno vremena da napravi pravi izbor baš za sebe. MEBLO u svojoj ponudi ima veliki izbor vrlo različitih modela madraca: od pjena (lateks, memory, HR hladno lijevana pjena, PU pjena) ili od opruga (bonel pruge ili džepičaste opruge), a postoje i kombinacija obaju materijala.

U svakom slučaju, kod izbora madraca najbolje bi bilo osobno doći u neki od MEBLO salona namještaja i isprobati barem nekoliko modela prije definitivne odluke. Dizajn i materijal kreveta ovisi o sobnim afinitetima. Krevet može biti drveni, metalni ili tapecirani (u štof, kožu ili eko kožu). Ako u spavaću sobu namjeravamo staviti još koji komad namještaja, obično su to noćni ormarići, komoda i ormar, treba paziti da su oni stilski i po bojama usklađeni s krevetom.

Ormari mogu biti s klasičnim ili s kliznim vratima. Kod smještaja namještaja u prostor važno je da se soba ne prenatrpa, kako bi se omogućila nesmetana komunikacija te kako bi dojam u sobi bio ugodan. Boje bi trebale biti svjetlijih tonova ili pastelne, kako bi se postigla smirujuća atmosfera. Oko svih tih detalja i ostalih važnih stvari u MEBLO salonima rado će vas savjetovati MEBLO stručni svjetnici.

Oznake: spavaća soba, madraci, meblo, akcije, popusti, nadmadraci, spavanje

Božićni Feng Shui: Kako pravilno ukrasiti vaš dom i privući pozitivnu energiju

17.12.2014.

Božićni Feng Shui: Kako pravilno ukrasiti vaš dom i privući pozitivnu energiju

Nije tajna da je razdoblje uoči Božića i Nove godine postalo stresno vrijeme. Treba toliko toga pripremiti, odabrati ukrase i poklone, urediti dom za sebe, ali i goste koji će uskoro početi navraćati.
Nekoliko jednostavnih savjeta za uređenje interijera prema načelima Feng Shuia mogli bi olakšati napetost i pomoći da uistinu uživate u ovom svečanom dijelu zimske sezone.

Pravilan odabir boja ukrasa
U hladnijem dijelu godine potrebno je, pomoću predmeta i boja, dovesti energiju vatre u našu okolinu. Element vatre čine svijeće, pravi kamin, svijetle božićne svjetiljke za božićno drvce te zlatni i vatreno-crveni božićni ukrasi. Osim crvene, za dobivanje tople energije dobar izbor su i ljubičasta te boja fuksije.
No, vodite računa o glavnom principu feng shuija, a to je ravnoteža.
Previše vatrenih dekorativnih elemenata, što se često događa u blagdansko vrijeme ako se pretjeruje s crvenom bojom, potiče nastanak sindroma izgaranja pa čak i emocionalne ispade. Umor koji mnogi osjećaju tijekom i nakon božićnih praznika, nerijetko je uzrokovan neuravnoteženom energijom vatre u domovima.
Stoga u svoje blagdansko ozračje svakako uvrstite i hladnije boje, poput umirujuće svijetloplave koja aktivira energiju vode. Previše vatre ublažit ćete također, srebrnom i sivom te spokojnom bijelom - bojama koje prizivaju element metala.

Savršeno mjesto za božićno drvce
Stabalca i grančice za božićno dekoriranje pripadaju elementu drveta pa ih smjestite u područje koje je u skladu s drvenim elementom ili ima korist od njegove energije.
Blagotvornu ravnotežu energija postići ćete sljedećim položajem drvca:
• Istočni smjer: za privlačenje zdravlja i obiteljske sreće
• Jugoistočni smjer: za novac i obilje
• Južni smjer: za poslovni ugled i slavu

Sezona svijeća
Postoji mnogo načina za postizanje svježe, čiste i hranjive kućne energije, a uporaba svijeća je među najlakšim i najpopularnijim metodama. Svijeće, osobito ako su od prirodnih materijala, poput sojinog ulja ili pčelinjeg voska, pročistit će energiju u svakom prostoru. Osim učinka čišćenja, toplina i sjaj blagdanskih svijeća djeluju na balansiranje emocionalne neravnoteže i otklanjanje briga.
Smjernice za najbolje korištenje svijeća:
Jug, jugozapad, sjeveroistok i središte doma: mjesto za velike svijeće ili grupiranje svijeća
različitih veličina
Zapad, sjeverozapad, istok, jugoistok i sjever doma: mjesto za male svijeće ili lučice
Svijeće su načelno idealne u spavaćoj sobi, kupaonici, na stolu blagovaonice i u dnevnoj sobi. Različito dizajnirani dekorativni svijećnjaci raznih boja dodatno će vas oraspoložiti i ukrasiti vaš dom.
Ako ništa od gore navedenog ne pomaže, navratite u MEBLO, tamo ćete se sigurno oraspoložiti i pronaći neki atraktivan božićni detalj!

Izvor:
http://alternativa-za-vas.com

Oznake: meblo, feng shui, popusti, namještaj, akcije

UTJECAJ RASVJETE PRI UREĐENJU PROSTORA

28.10.2014.

Feng shui, uređenje prostora po mjeri priode i čovjeka u zadnjim desetljećima sve jače osvaja i zapadni svijet. Feng znači vjetar a Shui – voda, pa je to osnovni light motiv u uređenju prostora na način kineske filozofije, a to je kako živjeti u harmoniji s prirodom i prostorom. Tehnika koja se bavi proučavanjem uvjeta prostora naziva se Feng Shui Bagua (ili Paqua), a temelji se na osnovnim načelima preuzetim iz prirode, nastojeći održati energiju u balansu.


Ovo učenje bazira se na finom ugađanju elemenata prostora, kako bi se energije koje postoje u svemiru, na Zemlji i u samom prostoru, uskladile s energijama ljudi koji borave u prostoru. U načelu, radi se o jeftinim zahvatima koji su primjenjivi na nove ali i na „stare“ prostore.
Ljudima koji borave u tako uređenim prostorima, omogućit će se na ovaj način slobodan protok njihove životne energije te time ostvariti zadovoljstvo, harmoniju, vitalnost, zadovoljstvo, sreću i mir.

Kako zadovoljiti znanstvene premise i udovoljiti zahtjevima Feng Shui filozofije kroz rasvjetu?
Prema učenju Feng Shui, položaj i vrsta rasvjete ima presudan učinak na ljude koji borave u prostoru, bez obzira radi li se o stanu, uredu ili nekom drugom prostoru gdje ljudi borave dulje vrijeme.
Ako sjena pada na prostor u kome pripremamo hranu ili čitamo, ili ako se svjetlo odbija od zaslona računala, osjećati ćemo stalnu smetnju. Oštro, nefiltrirano svjetlo može također prouzročiti nelagodu svojim blještanjem. Na sreću, danas modernim vrstama svjetiljaka i različitim izvorima svjetla kao i uređajima za nadzor svjetla, možemo uvelike smanjiti bilo kakakv osjećaj nelagode.

• Klasična žarulja, halogena žarulja i u novije vrijeme LED žarulja, stvaraju toplo bijelo svjetlo, čime se stvara osjećaj toploga i privlačnoga prostora u kome je lako doživjeti intimu.
• Uvijek birajte boju sjenila koja najviše odgovara vašim željama odnosno emocijama koje želite ostvariti u prostoru. Roza tonovi hlade prostor, ljubičasti stvaraju osjećaj uzvišenosti i mistike, a žuti tonovi opuštaju. Crveni su tonovi rezervirani za podizanje energije, što u osnovi i nije preporučljivo za prostore opuštanja.
• Koristiti kombinaciju direktne i indirektne rasvjete čime se uspijeva stvoriti „mekanija“ atmosfera u kombinaciji s funkcionalnošću.
• Umjesto jedne intenzivne svjetiljke, poželjno je koristiti više svjetiljaka čime se potiče pozitivna energija i stvora toplina.
• Sjenila, načinjena od tkanine ili papira, ublažavaju intenzitet svjetla, stvarajući jači “Yin” (tišina) a time i opušteniju atmosferu. Metalna ili sjenila od drugih refleksivnih materijala, potiču “Yang” (aktivnost) i time ukidaju opuštenost prostora. Korištenje toplih sjenila uz krevet u dnevnom boravku ili kupaonici će unijeti harmoniju u prostor dok se refleksivna sjenila mogu upotrebljavati u radnim prostorima.
o Crveno svjetlo u dnevnoj sobi donosi vatru (energija, dinamika, uzbuđenje)
o Roza svjetlo u spavaćoj sobi potiče romantiku
o Ljubičasta sjenila stvaraju osjećaj blagostanja u uredu (i prizivaju ga)
• Iz prostorije maknuti oštre rubove i bridove, koliko god je to moguće, a u smislu rasvjete je poželjno izbjegavati oštre prelaze iz svjetla u sjenu. Ublažavanje oštrih realnih ili optičkih elemenata prostora donosi poboljšanju protoka energije te stvaranju opuštenije, odnosno intimnije atmosfere.
• Svjetlo odozdo prema gore, pojačava protok dobre energije, jer svijetli stropovi čine privid višljega ali i otvorenijega prostora. Ovaj način rasvjete posebno je dobar u kutevima, jer se time znatno umanjuje negativni “Chi” efekt.
• Dodavanje ogledala u prostor kako bi se promijenio smjer energije prostora te stvorio privid većega prostora. Ogledala s pridruženom rasvjetom poboljšati će protok “Chi” energije, stvarajući dinamičniju i stimulirajuću atmosferu prostora, osobito uredskog. Ogledala se posebno preporučaju za tamne prostore, kada se želi multiplicirati izvor svjetla, koji se odražava u ogledalu.
• Već je odavno poznato da Kinezi stavljaju crvene lanterne (lampione) u prolaze kako bi im dali više energije i svjetla. Moderni ekvivalent su svjetiljke sa sjenilom od stakla ili tkanine, ali gdje dominira crvena i narančasta boja te kristalna visilica sa crvenkastim sjenilima (na početku i kraju hodnika).
• Nepravilni prostori bi se trebali opremiti svjetiljkom na dijelu gdje se čini da nedostaje prostora (recimo na negativnom kutu prostora oblika slova “L”), a u svrhu održanja pravilnog “Chi”.
• Pristupni putevi i vrtovi, trebaju se opremiti svjetiljkama na stupu, koje usmjeravaju “Chi” prema gore, dakle “Chi” raste donoseći blagostanje i sreću.
• Za poticanje kreativnosti u prostoru, rabiti svjetiljke metalne konstrukcije s bijelim sjenilima postavljenim u zapadni kut prostora.

A kako bi sve ove korisne savjete mogli i dobro primjeniti, najbolje je da svratite do jednog od Meblo salona i izaberete nešto iz široke ponude rasvjete iz programa Calligaris, Miotto ili Speedy. Tamo će vam Meblo stručni savjetnici rado pomoći pri odabiru, a u tijeku je i velika akcija s popustima do 30% na sav Meblo asortiman.

Oznake: meblo, AKCIJA, rasvjeta, boje, svjetolost

TAPETE – VELIKE PROMJENE UZ JEDNOSTAVNE ZAHVATE

18.10.2014.

Kriteriji pri odabiru tapeta:

Ponekad se čini da je pri kupnji tapeta najteže odabrati uzorak i boju. Neovisno o vašoj vizualnoj predodžbi, isto je tako odlučujuće i mjesto kamo se tapete postavljaju. Ovisno o tome trebate li tapete za kuhinju, kupaonicu, dječju sobu ili drugo, potrebno je odabrati proizvod odgovarajuće kvalitete i otpornosti. Kako bi vam olakšali odabir, proizvođači na ambalaži stavljaju simbole koji vam opisuju kvalitetu i obradu tapeta.


Ljepljenje tapeta:

Priprema zidnih površina:
Dobra priprema zida je iznimno važna i može uzeti čak više vremena nego samo tapetiranje. Stare tapete se uvijek i obavezno moraju odstraniti. Kod odvojivih tapeta koje se gule, skida se samo gornji sloj s dekorom. Kod zidova prernazanih s disperzijom, mora se provjeriti čvrstoća boje tako da boju više puta zagrebemo, čvrsto pritisnemo ljepljivu traku na zid i povučemo je. Ako se boja oljuštila, stari premaz se mora odstraniti. Također, ukoliko su zidovi premazani bojom s dodatkom ljepila (potamni kada se navlaži), u svakom slučaju je potrebno oprati boju.

SAVJET: Ako već sada mislite na slijedeće mijenjanje tapeta preporuča se da se zid prije tapetiranja premaže specijalnim premazom, koji možete naći u svakoj bolje opremljenoj trgovini specijalnim materijalom.


Ljepilo za tapete:

Izbor Ijepila ovisi o vrsti tapeta. Lagane i tanke tapete lijepe se pomoću rijetkog Ijepila, a debele i teške tapete pomoću gustog Ijepila. Svakako se pridržavajte uputa proizvođača na ambalaži.
Važno je dobro izmiješati ljepilo u prahu i to bez grudica u hladnoj vodi. Nakon 30 minuta ljepilo je spremno za uporabu.
Kod određenih tepeta je potrebno primijeniti specijalno ljepilo (za tapete s otiskom i strukturirane tapete). Također, kod nekih tapeta je potrebna mješavina specijalnog Ijepila i 20% disperzijskog Ijepila, a to je obično za tapete: grubih vlakana, tekstilne tapete, te PVC (vinyl) plastične tapete.
Izolacijske tapete tj. podtapete iza radijatora se Iijepe Ijepilom za stiropor.


Prividna promjena proporcija prostorije:

S našom modernom kolekcijom tapeta, imate mogućnost svoje zidove urediti potpuno po svojim željama. Uzmite u obzir još jedan aspekt koji se otvara kod velikog izbora tapeta: smišljenim
odabirom tapeta možete vizualno promijeniti nepovoljne proporcije prostorije.

Slijedi nekoliko primjera kako boja i uzorak tapeta mogu neku prostoriju prividno učiniti manjom ili većom, užom ili kraćom.

A) Niže prostorije će djelovati višima ako primjenite tapete s okomitim prugama. U takvom slučaju strop bi trebao biti svijetao ili bijelo tapetiran

B) Prostorija će djelovati niža ako upotrijebite tapete s vodoravnim prugama ili uzorkom te ako tapete do stropa završite s obrubom ili ukoliko strop tapetirate u tamnijoj boji

C) Svijetlijim tapetama ili uzorkom će prostorija djelovati veće

D) Velike prostorije će djelovati manje ako primijenite tapete s velikim uzorkom i jačim bojama

E) Dijagonalni uzorci sužuju sobu


Izbor tapeta treba u svakom slučaju biti u skladu s ostalim namještajem. Jako istaknute tapete neće se dobro uklopiti u pretrpanu sobu. Presvlake namještaja, kao i zavjese, također moraju biti u skladu s tapetama kako bi se postigla ukupna harmonija u cijelom prostoru.

Oznake: tapete, ljepilo, dizajn interijera, oprema doma, opremanje, meblo, namještaj

ŠTO BOJE ČINE PROSTORU?

03.10.2014.

Pogrešna boja može stvoriti klaustrofobičan osjećaj, previše namještaja može izgledati kaotično, a pogrešni motivi jednostavno previše zaguše prostor. Profesionalni dekorateri su pravi čarobnjaci kada je u pitanju odgovor na ove izazove. Koristeći nekoliko njihovih omiljenih trikova, i vi možete mali prostor učiniti većim nego što je.

Ne koristite tamne boje
Jeste li ikada ušli u sobu obojenu tamnom bojom s tamnim namještajem i tamnim tepihom? Imate osjećaj kao da se soba steže oko vas? Mala soba treba izgledati veća nego što je da biste se u njoj osjećali ugodno. Korištenjem svijetlih boja stvorit će se dojam da se zidovi povlače, stvarajući svijetao i prozračan prostor. Boje koje treba uzeti u obzir su svijetlo plava, zelena, svijetlo siva i neutralne boje.


Nemojte se bojati biti hrabri
Neki ljudi se opiru ideji da povuku hrabre dizajnerske poteze u malom prostoru, ali manji prostori su velika platna na kojima možete eksperimentirati s odvažnim idejama. Počnite tako što ćete koristiti paletu nekoliko osnovnih boja. Razmislite o aplikaciji velikih cvjetnih i grafičkih otisaka, vertikalnih ili horizontalnih pruga. Horizontalne pruge će vizualno proširiti malu i usku sobu. Vertikalnim prugama nizak plafon izgledat će viši. Također, mala soba će se otvoriti uz upotrebu velikih printova, ali izbjegavajte male printove jer će oni biti previše kaotični u malom prostoru.

Ne ignorirajte veličinu i proporcije
Namještaj mora odgovarati veličini prostora. To se posebno odnosi na male prostorije. Takav prostor veliki kauč, naime može zagušiti, dok će ga premali učiniti vizualno još manjim. Zato je za ravnotežu potrebno koristiti kombinaciju velikih i manjih komada.

Nemojte pretrpati sobu
Zagušeni prostor se ne razlikuje mnogo od tamnih zidova, kada je u pitanju mala soba. Ako uđete u sobu pretrpanu namještajem, preplavljenu raznim sitnicama i kolekcionarskim predmetima, imati ćete osjećaj kao da vas je zarobila. Da biste stvorili otvoreni osjećaj koji želite, morate odabrati nekoliko najomiljenijih stvari i prikazati ih na kreativne načine. Postavite policu, ili okačite plutajuću policu za svoje obiteljske slike, ali ne zagušujte je stolom. Manje je više kada je opremanje malih prostora u pitanju.

Ne zaboravite osvjetljenje
Mala soba sa slabim osvjetljenjem izgledati će kao pećina i klaustrofobično. Pravilno osvijetljen prostor treba imati tri izvora svjetlosti koja se odbija od zidova i prostoriji daje vizualnu širinu. U prostoru s malo podnog prostora za stolne ili podne lampe, trakasto osvjetljenje može pomoći u pravilnom osvjetljenju soba. Još jedan dobar trik je da koristite ogledala. Dobro ogledalo će učiniti dvije stvari za malu sobu. Ono će reflektirati prirodnu svjetlost i svjetlost iz lampe te stvoriti iluziju šireg, dubljeg prostora.

A ako se ipak niste uspjeli sami snaći u svim ovim naputcima, slobodno se obratite u MEBLO gdje će vam njihovi arhitekti i dekorateri rado pomoći pri rješavanju svih vaših nedoumica.

Oznake: boje u prostoru, meblo, namještaj, dizajn

DJEČJE SOBE S POVIŠENIM KREVETIMA

11.09.2014.

Jesen je tradicionalno doba kada se obično uređuju dječje sobe. Počinje nova školska godina i svaki školarac treba dobro organiziranu sobu koja bi trebala zadovoljiti sve nove radne navike, a ujedno i motivirati učenika za rad i pisanje zadaća. Kod osmišljavanja dječje sobe vrlo je važno dobro uskladiti sve objektivne potrebe djeteta i pogoditi njegov ukus kako bi dijete rado boravilo u svojoj sobi. Dječje sobe koje Meblo ima u svojoj ponudi su sve komponibilne što znači da se mogu birati i slagati po elementima, te na taj način dobivati sastavi koji najbolje odgovaraju Vašem prostoru po dimenzijama, bojama, oblicima...


Kada se radi o projektiranju dječje sobe za dvoje ili više djece, a često se radi o relativno maloj prostoriji, obično se preporučuju kreveti na kat ili neke slične kompozicije gdje je barem jedan ležaj gore kako bi se donji prostor iskoristio za neku drugu namjenu. U slučaju sa slike, ispod gornjeg kreveta ubačen je radni stol s pomičnom pločom na izvlačenje. Na taj način je omogućeno maksimalno prirodno osvjetljenje što je vrlo bitno kod pozicioniranja radnog stola. Najbolje je da svjetlost dolazi s lijeve strane ako se radi o dešnjacima, odnosno s desne strane ako su lijevaci, kako ne bi padala sjena dok se piše.

Kada se uređuje prostor dječje sobe, preporučila bih svjetlije nijanse kako bi se što bolje iskoristilo prirodno svjetlo.
Završni touch dječjoj sobi dati će šareni detalji poput veselih tapeta za zid, te zavjesa i tepiha s maštovitim motivima koji će cijelu sobu povezati u jednu cjelinu.

Oznake: dječje sobe, jesen, meblo, namještaj, sobe, kreveti, kreveti na kat, djeca

PRENAMJENA STANA OD 29 M2 IZ JEDNOSOBNOG U DVOSOBNI

21.08.2014.

Neki dan sam dobila vrlo intrigantni upit....

Radilo se o molbi za savjet oko preuređenja jednosobnog stana u dvosobni, ukupne kvadrature 29 m2, uz uvjete da se odvoji spavaća soba u zasebnu prostoriju, te da dnevni boravak ima i funkciju dodatnog spavanja za goste.
U nastavku su tlocrti postojećeg stanja i prijedloga novog uređenja.



Postojeću prostoriju potrebno je pregraditi pomoću novog zida na dvije sobe kako bi se dobila zasebna spavaona. Zid bi trebao ići po sredini prozora tako da obje prostorije imaju prirodno svjetlo. Ulaz u spavaću sobu bio bi direktno iz hodnika što osigurava odvojenost od ostalog dijela stana, a dnevni boravak, blagovaona i kuhinja bili bi povezani u jednu funkcionalnu cjelinu.
U spavaću sobu smjestili bi krevet u lijevi kut tako da bi u produžetku ostalo dovoljno mjesta za manji radni stol. Na zid iza vrata došao bi garderobni ormar dužine cca 200 cm ( predložila bih ugradbeni ormar s kliznim vratima visine do stropa radi što bolje iskoristivosti prostora ).

Kod druge prostorije, budući da se radi o jednoj prostoriji koja treba zadovoljiti tri različite funkcije, kod opremanja treba paziti da se dobro usklade svi zahtjevi tog prostora, a da se ne dobije dojam prenatrpanosti. Iz tog razloga je najbolje grupe namještaja razmjestiti po svojoj namjeni u distancirane dijelove prostorije. Kuhinju bih predložila u dijelu najbliže ulazu i to u L obliku kako bi mogli stati svi potrebni ormarići i aparati. Kuhinjski elementi bi svakako trebali biti svjetle boje jer se nalaze u dijelu prostorije gdje je najslabije prirodno osvjetljenje. Za fronte bi bila prikladna bijela boja, najbolje sjajni lak ili folija u kombinaciji s radnom pločom od svjetlog drveta. Takva kombinacija boja će dodatno otvoriti taj dio prostora koji je dosta uvučen. U nastavku kuhinje prema dnevnom boravku bio bi smješten blagovaonski dio: stol i stolice također u svjetlijim bojama. Stol bi svakako trebao biti s mogućnošću produživanja kako bi se mogao prilagoditi i većem broju ljudi. Od materijala bi bili prikladni bijelo ili pjeskareno staklo na konstrukciji od metala koji bi se dobro uklopili po stilu sa samom kuhinjom.



Prostor za dnevni boravak izdvojen je u dijelu sobe prema prozoru kako bi imao najviše prirodnog svjetla. Sjedeća garnitura, trosjed dužine cca 200 cm, ima mogućnost razvlačenja u ležaj za dvije osobe u smjeru paralelnom sa zidom. Na zidu nasuprot sjedeće garniture nalazi se uska komoda koja je dovoljno velika za tv i sve ostale tehničke uređaje.

Oznake: meblo, prenamjena prostora, soba, dnevni boravak

Kako organizirati kuhinju?

04.07.2014.

PITANJE:

Poštovani,
Zanimala bi nas kuhinja složena u obliku slova L dimenzija 2,58 m lijevi zid i 4,00 m desni zid. Htjeli bismo da su vratnice u obradi visokog sjaja svijetlo bež boje. U prilogu je tlocrt našeg prostora.



ODGOVOR:

Poštovani,
Iz poslanog tlocrta i dimenzija vidi se da se radi o lijepom prostoru, ali s relativnom malim prozorom, te je zato dobro da ste se odlučili za bež boju jer svijetle boje uvijek još dodatno vizualno povećavaju i otvaraju prostor.
Predložila bih da se kuhinja organizira na način da na duži zid idu niski elementi s kuhalnom pločom, sudoperom i perilicom za suđe. Raspored treba biti takav da između svih ugradbenih elemenata uvijek ostane dostatno slobodne radne površine. Iznad kuhalne ploče dolazi napa od stakla vrlo efektnog dizajna i jakog kapaciteta usisa, što je od velike važnosti kako se ne bi širili mirisi od kuhanja jer je kuhinja spojena s dnevnim boravkom. Za lijevi, kraći zid predložila bih visoke ormare koji će poslužiti umjesto smočnice. U njih je ukomponirana i ugradbena pećnica koja je postavljena na veću visinu od uobičajene kako bi se domaćinima olakšalo rukovanje. Niz visokih elemenata završava s hladnjakom koji može biti ugradbeni ili samostojeći.
Kao materijal od kojeg bi fronte (vrata i ladice) kuhinje trebale biti izrađene predložila bih medijapan (MDF) površinski obrađen folijom u visokom sjaju. Ta je obrada, naime, znatno povoljnija od medijapana koji se lakira, a vizualno i dizajnerski djeluje isto.



MEBLO u svojoj ponudi, između ostalog, ima i kuhinje hrvatskog proizvođača Sphera čiji model PLURANOVA SJAJ ima upravo sve navedene karakteristike, a u MEBLU je upravo u tijeku akcijski popust na sve modele kuhinja 30%. Plaćati se može jednokratno ili na rate do 12 mjeseci beskamatno.

Oznake: kuhinje, AKCIJA, namještaj, meblo, popusti, dizajn interijera, dizajn

Počele su vrućine!

09.06.2014.

Počele su vrućine, ljeto je definitivno stiglo! (konačno!)

Prvo nam je dugo bilo hladno, pa su dugo padale kiše i sad konačno sunce (a odmah smo svi počeli kukati kako je vruće!).
Mene osobno to jako veseli, odmah mi pada na pamet boravak u prirodi, neki lijepi izlet, vikend na moru, druženje s prijateljima na otvorenom... Ako netko ima vikendicu u brdima ili apartmančić na moru, odmah nam postaje najbolji prijatelj i već se smišlja plan kako pobjeći iz grada. No nije dovoljni imati neki prostor, treba ga i opremiti.


Za opreme vikendica i apartmana nije potreban neki veliki luksuz, važno je da je funkcionalno, a opet da zadovoljava i barem one osnovne estetske kriterije. MEBLO u svojoj ponudi ima razna praktična rješenja za spavanje: za klasične spavaće sobe, tu su kreveti za razne dimenzije madraca (širine 90, 100, 120, 140, 160, 180 ili 200 cm) koji se mogu i podizati kako bi se iskoristio i sav prostor u unutrašnjosti kreveta. Ako Vam ne odgovara krevet s podnicama na podizanje, tu su kreveti s velikim i prostranim podkrevetnim ladicama pogodnim za spremanje puno stvari. Posebno se biraju madraci koji se razlikuju po vrstama materijala od kojih su napravljeni i na taj način omogućuju svakome da si individualno složi optimalnu kombinaciju za zdravo i ugodno spavanje. Za spavanje u dnevnim boravcima u ponudi su trosjedi s razvlačenjem na više načina tako da se mogu prilagoditi svim prostorima, a svi u sebi imaju kvalitetne madrace s punjenjem od visokokvalitetnih materijala koji omogućuju udobno spavanje. Ne treba izostaviti i vrlo praktične sklopive krevete koji se lako mogu pospremiti iza ormara ili u neki drugi neiskorišteni kut kada se ne uptrebljavaju.

Uz rješenja za spavanje, najvažnije je urediti i vanjske prostore vrta, terasa, balkona i sl. MEBLO je i na tom području uvijek u trendu. Uz već klasični namještaj od tikovine, tu su i moderne garniture od tehnoratana koje će oplemeniti svaki otvoreni prostor. Kada još spomenemo da je u MEBLU dodatna akcija na vrtni namještaj, tada znamo da je pravo vrijeme za opremu apartmana i vikendica!

Oznake: AKCIJA, meblo, namještaj, kreveti, apartmani, madraci, podnice, vrtni namještaj, vrt, terasa

Promjena vizualnog identiteta uz mala financijska ulaganja - totalni makeover za sitne pare!

21.05.2014.

Sunčani nas dani potiču na aktivnost, pobuđujući u nama želju da i u prostoru u kojem najradije boravimo - svome domu - unesemo neke promjene, koje često i ne zahtijevaju previše ulaganja.

Kao dugogodišnjem savjetniku za uređenje prostora u MEBLU to mi se javljaju stranke s molbom za pomoć oko promjene vizualnog identiteta neke prostorije. No, kako su krizna vremena zahvatila većinu nas, uglavnom su to upiti kako sa što manjim budžetom postići što bolji efekt. Ali u Meblu je i to moguće!


Poanta je u tome da je sve bez bilo kakvih građevinskih radova, što znači bez rušenja ili zidanja. Potrebno je promijeniti samo završne obrade zidova: umjesto postojeće boje dovoljno je staviti nove tapete boja ili s nekim šašavim uzorkom (cijene po roli kreću se u Meblu već od 99 kn/rola, a jedna rola pokriva 5 m2 zida), a na prozore staviti nove zavjese (npr. Meblo gotove zavjese već od cca 80 kn/kom). Za manje prostore obično predlažem da se tapetama s uzorkom presvuče samo jedan zid, kako se ne bi zagušio prostor.

U prostorije s nižim stropom uvijek je bolje staviti svjetlije zavjese koje mogu imati vertikalne pruge čime će se stvoriti dojam viših zidova.
Umjesto kupnje novog trosjeda ranja staroga, biti će dovoljno da preko stare sjedeće garniture prebacite novi prekrivač stilski usklađen s novim zavjesama.

Spavaćoj sobi ćete udahnuti novi život ako krevet prekrijete prekrivačem u pastelnim tonovima, dodate koji jastučić, a prozore zaštitite zavjesama od prirodnih materijala u istom tonu.

Takav redizajn prostora može se uz malo mašte primjeniti na bilo koju prostoriju: uz par novih detalja koji su pravilno usklađeni po bojama, oblicima i dimenzijama svaki prostor može u času promijeniti svoj outlook!

Oznake: meblo, namještaj, akcije, garniture, madraci, podnice, popusti

Soba za tatinu princezu

30.04.2014.

PITANJE:
Želio bih urediti sobu za kćer, djevojčicu od 10 godina koja voli roza i ljubičaste boje.

ODGOVOR:
Radi se o prostoriji dimenzija 4 metra dužine i 3 metra širine, znači 12 m2 površine koje treba opremiti za boravak djevojčice od 10 godina. Kod rješavanja tlocrta obično prvo smještamo najveći objekt, u ovom slučaju to je krevet. Predložila bih malo veći krevet, npr. onaj primjeren za madrac veličine 120 x 200 cm kako bi djevojčila – uskoro već djevojka! – mogla komotno spavati. Na zidu lijevo od vrata imamo dovoljno mjesta za veliki ormar, odlučili smo se za varijantu s kliznim vratima kako ne bi nepotrebno zauzimali prostor prilikom otvaranja vrata od ormara. Unutrašnjost ormara podijeljena je na dva dijela: u jednom je štangica za vješanje, a u drugom unutarnji ladičar i police za slaganje stvari. Takav raspored osigurati će djevojčici pregledan i dobro organizirani ormar. Na vanjsku bočnicu ormara predložila bih staviti zaobljenu otvorenu policu po cijeloj visini koja će i estetski i funkcionalno dobro upotpuniti ovaj veliki ormar.

Na suprotni zid ići će radni dio: pisaći stol zaobljen na lijevoj strani prema balkonskim vratima ( pisaći stol treba uvijek smjestiti tako da prirodna svjetlost dolazi s lijeve strane kako se ne bi stvarala sjena dok se piše!). Stol ima vrlo atraktivnu nogu složenu od raznobojnih kugla promjera 10 cm što mu daje origionalan i mladenački izgled.

U produžetku stola pa do kraja zida biti će stepenasto složeni elementi/poličari za knjige i ostale sitnice. Svaka vertikala u donjem dijelu ima po jednu duboku ladicu koja je vrlo praktična za spremanje većih stvari poput igračaka i sl. Iznad samog stola predviđene su zidne police na panelu u obliku srca koji se vrlo dobro uklapa u cijeli dizajn sobe budući da je i uzglavlje kreveta u tom istom obliku srca.
Krevet je tapeciran u eko kožu roza boje ( eko koža se vrlo lako održava – samo se obriše vlažnom krpom i ne upija prašinu!). Sve boje prilagođene su ukusu djevojčice i cijela soba djelovati će veselo i nježno.

I evo prekrasne nove sobe za tatinu princezu!

Oznake: dječje sobe, namještaj, meblo, akcije, popusti, opremanje, dizajn

Proljeće u vrtu

10.04.2014.

Proljeće je definitivno stiglo, ptičice pjevaju, drveće je prolistalo, cijeće procvalo. Kao da nas sve poziva na promjene, na boravak vani na zraku...


I Meblo prati potrebe svojih klijenata, u ponudi je novi vrtni namještaj od tikovine koji kao da poziva na vesela druženja u vrtovima ili na terasama. Stigli su novi stolovi u raznim oblicima i dimenzijama, stolci s mogućnosti reguliranja nagiba naslona za leđa, ležaljke s kotačima, mali stolići... Tikovina je drvo izuzetno velike tvrdoće i otporno na utjecaje atmosferilija što mu daje izvrsne karakteristike za izradu namještaja za vanjsku uporabu ( tikovina se uptrebljava i na brodovima ! ).

Osim vrtnih garnitura od tikovine, Meblo ove sezone ima u ponudi i široki asortiman namještaja od umjetnih materijala, tzv. tehnoratan koji izgledom podsjeća na pravi ratan, ali za razliku od njega, tehnoratan može biti izložen kiši, vlazi i suncu a da ne promijeni svoja svojstva. Te vrtne garniture modernog su dizajna, dostupne u više boja i tekstura pletiva, te se mogu slagati po elementima i na taj način prilagoditi svakoj potrebi pojedinačnog kupca bilo da se radi o malom balkonu ili opremi velikih terasa za kafiće.
Trenutno je tikovina u Meblu na vrlo atraktivnom popustu - čak 20%!

Uz takvu šaroliku ponudu i dobre popuste vjerujem da ćete i Vi naći u MEBLU nešto prikladno za sebe i svoj vrt, te pozvati prijatelje na roštilj u novom namještaju!

DOBAR TEK I UŽIVAJTE !!!

Oznake: meblo, vrt, garniture, namještaj, proljeće

Veljača u gradu

12.02.2014.

I o čemu se može pisati u ovako tmurno vrijeme? Kiša u Zagrebu pada bez prestanka već dva dana, hladno je i vlažno, prošle su siječanjske rasprodaje...


Ali MEBLO se ne da: u MEBLU se akcije nastavljaju! Trenutno je aktualan popust na sjedeće garniture, jer u ovo zimsko doba što je ljepše nego se udobno uvaliti u neki fini trosjed i uživacija može početi! Bilo da samo hoćete pogledati film ili želite kvalitetno i prespavati, jako je važno kakvu garnituru ćete odabrati. To može biti ravni sastav ( dvosjed, trosjed, četverosjed...) ili kutni sastav ( s pravim kutom i jednako dugim stranama ili s tzv. damskim ležajem na kraćoj strani), bitno je da Vam odgovara po dimenzijama prostora u koji ga želite uklopiti: OPREZ! Preveliki sastav djelovati će glomazno u prostoru i „zagušiti“sobu!

Slijedeća važna stvar je tapecirung: koža, umjetna koža, eko koža, mikrotkanina, štof, platno... izbor je stvarno velik. Ono na šte se treba obratiti pozornost je sama kvaliteta materijala: izdržljivost, sirovinski sastav, način održavanja, izbor boja i sl. Također je važno i čime su punjeni jastuci, posebno oni na kojima se sjedi. Garnitura može biti s mogučnošću razvlačenja u ležaj ili fiksa. Sistemi razvlačenja postoje razni, kod nekih se spava paralelno sa zidom dok neki imaju madrac koji izlazi iz garniture te se na njemu leži u smjeru okomitom na smjer zida. Kod nekih garnitura moguće je samo maknuti jastuke i na taj način dobiti ležaj za jednu osobu, a kod drugih se dobije pravi krevet za dvije osobe.

Odluka za koju varijantu ćete se Vi odlučiti ovisi naravno o Vašim prioritetima, ali u slučaju bilo kakvih nedoumica uvijek je dobro obratiti se stručnim savjetnicima ili arhitektima u MEBLU koji će rado pomoći korisnim savjetom.

I da još jednom napomenem za sam kraj, da je u Meblu u veljači akcija na sjedeće garniture i da su popusti zaista veliki (a ima i mogućnost obročne otplate preko kartica na puuuuno rata).

Oznake: meblo, AKCIJA, sjedeće garniture, popusti, namještaj

BOŽIĆ

21.12.2013.

Kao i svake godine u ovo vrijeme, počinje ludnica u gradu, svi nekuda žure i pokušavaju obaviti što više stvari u što kraćem vremenu. Svake godine imam osjećaj da je Božić došao prerano i nekako prebrzo, da još nisam spremna. Ali prva šetnja kroz grad odmah nas vraća u realnost. Sve je prekrasno okićeno, a izlozi prepuni raznih božićnih stvari kao da nas mame na kupovinu. Uz klasičnu kupovinu poklona, po glavi nam se motaju i misli oko uređenja doma.



I u Meblu su mislili na to i svi saloni su prigodno uređeni, te puni novih zimskih ideja. Bilo da opremate cijeli stan, kupujete novu spavaću sobu ili trebate samo novi madrac, u Meblu ćete sigurno naići na neko dobro rješenje. U tijeku je i velika Božićna akcija s popustom 20% ili 25% na gotovo sve artikle iz Meblovog širokog asortimana, madraci imaju čak i besplatnu dostavu po cijeloj Hrvatskoj.



Nadmadrac Mattera koji štiti od negativnih geopatogenih zračenja može se dobiti i do 50% povoljnije, a neutralizira negativna zračenja od podzemnih voda i Hartmanovih čvorova te na taj način omogućava bolji san i zdraviji odmor. Sve su to dobre ideje za lijepe i korisne poklone koji mogu uljepšati Božić i Vama i svim Vašim dragima.



Sretan Božić i veselu Novu 2014. želi Vam Meblo!

Oznake: meblo, namještaj, Božić, popusti, akcije, madraci, nadmadraci

KAKO U JEDNOJ PROSTORIJI UREDITI KUHINJU, BLAGOVAONU I DNEVNI BORAVAK

12.11.2013.

PITANJE:

Molila bih Vas za savjet kako namjestiti prostoriju koja treba biti i kuhinja i blagovaona i dnevni boravak?

ODGOVOR:

Budući da se radi o jednoj prostoriji koja treba zadovoljiti tri različite funkcije kod opremanja treba paziti da se dobro usklade svi zahtjevi tog prostora, a da se ne dobije dojam prenatrpanosti.

Iz tog razloga je najbolje grupe namještaja razmjestiti po svojoj namjeni u distancirane dijelove prostorije. Kuhinju bih predložila u poluzatvorenoj niši s produžetkom prema dnevnom boravku kako bi mogli stati svi potrebni ormarići i aparati. Od dijela za dnevni boravak kuhinja je vizualno odvojena šankom. Šank je ujedno i vrlo praktičan element jer ima u sebi dosta prostora za spremanje stvari ( ispod ploče šanka su ormarići ). Kuhinjski elementi bi svakako trebali biti svjetle boje jer se nalaze u dijelu prostorije gdje je najslabije prirodno osvjetljenje. Za fronte bi bila prikladna bijela boja, najbolje sjajni lak ili folija u kombinaciji s radnom pločom od svjetlog drveta. Takva kombinacija boja će dodatno otvoriti taj dio prostora koji je dosta uvučen.

Lijevo od kuhinje je smješten blagovaonski dio: stol i stolice također u svjetlijim bojama. Stol bi svakako trebao biti s mogućnošću produživanja kako bi se mogao prilagoditi i većem broju ljudi. Od materijala bi bili prikladni bijelo ili pjeskareno staklo na konstrukciji od metala koji bi se dobro uklopili po stilu sa samom kuhinjom.
Prostor za dnevni boravak izdvojen je u dijelu sobe prema izlazu na terasu kako bi imao najviše prirodnog svjetla i kako bi ukućani mogli uživati u lijepom pogledu na vrt dok sjede na udobnoj kutnoj garnituri. Na zidu nasuprot sjedeće garniture nalazi se komoda koja je dovoljno velika za tv i sve ostale tehničke uređaje.




Oznake: meblo, namještaj, dizajn, kuhinje, blagovaone, dnevni boravak, sobe

Kako urediti dječju sobu u potkrovolju?

06.09.2013.

PITANJE:
Željeli bi urediti sobu za dva dječaka ( 9 i 7 godina ) koja se nalazi u potkrovlju...

ODGOVOR:
Obzirom na zadane dimenzije sobe i smeštaj sobe u potkrovlje gdje se strop spušta do najniže točke od 110 cm, predložila bih da se kreveti stave uz najniži zid kako bi se i taj niski zid dobro iskoristio. Za dječje sobe vrlo su praktični kreveti koji ispod madraca imaju velike ladice za spremanje stvari ili mjesto za dodatni madrac koji se po potrebi može izvući u još jedan ležaj. Na zid lijevo od prozora stavila sam radne stolove kako bi svjetlost dolazila iz pravilnog kuta i djeci omogučila dobro osvjetljenje radne površine. Ispod pisaćeg stola nalazi se ladičar koji dijeli stol na dva radna mjesta, a ujedno služi i za pospremanje svih neophodnih školskih sitnica. Desno od stola je biblioteka jer je ovdje visina stropa već dovoljno velika da se može smjestiti i jedan veći element. Zid koji je ispod kosine optimalno će biti iskorišten ako na njemu budu ormari složeni stepenasto koji na taj način prate spuštanje stropa od najviše prema najnižoj točki u sobi. Najviši ormar je garderobni, u gornjem dijelu ima šipku za vješanje za dužih stvari, a u donjem dijelu su ladice za spremanje sitnijih stvari. Srednji ormar organiziran je kao poličar jer je dječje stvari uvijek najlakše složiti na pregledna mjesta. Najniži ormarić predviđen je za igračke tako da ga i najmanji članovi mogu lako dohvatiti.

Kod izbora boja u dječjim sobama treba paziti da se postigne vedra i optimistična atmosfera koja potiče djecu da borave u svojim sobama i da se tamo ugodno osjećaju. U ovom slučaju, budući da se radi o dva dječaka, odabir su bile plava i zelena boja. Kako se uređuje potkrovni prostor, preporučila bih svjetlije nijanse da bi se što bolje iskoristilo prirodno svjetlo. Završni touch dječjoj sobi dati će šareni detalji poput veselih tapeta za zid, te zavjesa i tepiha s maštovitim motivima koji će cijelu sobu povezati u jednu cjelinu.



Ostale informacije o dječjim sobama, kao i o uređenju možete vidjeti na www.meblo.hr.


Oznake: namještaj, dječje sobe, meblo, akcije

Početak nove školske godine.

20.08.2013.

Ove jeseni i moj klinac kreće u školu i svi smo jako uzbuđeni zbog toga. Knjige ćemo navodno dobiti, kaže naš gradonačelnik Bandić i na tome smo mu zahvalni, ali sad još ostaje zadatak urediti sobu za novog đaka. Kao i svi mališani, i moj želi barem novi stol i radnu stolicu...


U takvoj ili sličnoj situaciji nalaze se mnogi roditelji čija djeca prelaze iz vrtića u školu i automatski se mijenjaju njihove životne navike i potrebe. Svaki školarac treba dobro organiziranu sobu koja bi trebala zadovoljiti sve nove radne navike, a ujedno i motivirati novog učenika za rad i pisanje zadaća. Kod osmišljavanja dječje sobe vrlo je važno dobro uskladiti sve objektivne potrebe djeteta i pogoditi njegov ukus kako bi dijete rado boravilo u svojoj sobi. Dječje sobe koje MEBLO ima u svojoj ponudi su sve komponibilne što znači da se mogu birati i slagati po elementima, te na taj način dobivati sastavi koji najbolje odgovaraju Vašem prostoru po dimenzijama, bojama, oblicima... Meblovi arhitekti i ostali stručni savjetnici rado će Vam izraditi projekt za sobu za jedno, dvoje ili troje (ili više) djece, a nakon toga slijedi biranje zavjesa, tapeta i svih ostalih detalja koji daju onaj završni touch. Kako je u MEBLU trenutno u tijeku akcija s popustima do 30% na dječje sobe i popratni asortiman, vjerujem da će i odluka o novoj sobi biti lakša.

I tako se na lakim krilima jesenskog povetarca ušuljala nova školska godina u sobu i mojeg i Vašeg đaka prvaka.

Oznake: dječje sobe, sobe, meblo, akcije

Proljeće

04.04.2013.

Sunčani nas dani potiču na aktivnost, pobuđujući u nama želju da i u prostoru u kojem najradije boravimo - svome domu - unesemo neke promjene, koje često i ne zahtijevaju previše ulaganja.

Drevna istočnjacka tradicija feng shui uči nas da je ovo najbolje doba za unošenje promjena u dom. A pomoću detalja to neće biti tesko. Prostor će djelovati posve drugačije ako nabavite nove zavjese i dekore, prekrivače, ukrasne jastučiće, svjetiljke, ogledala ili slike. I novi sag, tapete na zidovima ili sada moderne fototapete ili zidne naljepnice oplemeniti će vaš prostor.

Umjesto kupnje novog trosjeda ili pretapeciranja biti će dovoljno da preko stare sjedeće garniture prebacite novi prekrivač stilski usklađen s novim zavjesama.
Spavaćoj ćete sobi udahnuti novi život ako krevet prekrijete prekrivačem u pastelnim tonovima, dodate koji jastučić, a prozore zaštitite zavjesama od prirodnih materijala u istom tonu.

Trendovi ove sezone nalažu da pustimo prirodu u naše domove. Boje za uređenje interijera baziraju se na uzorcima iz prirode i prate zemljane i tople nijanse. Dizajneri preporučuju da maknemo teške draperije i tamne, neprozirne dekore, te stavimo nove prozračne zavjese koje propuštaju više svjetla i svježine u prostor. U trendu su uzorci i boje preuzete iz prirode, a naglasak je stavljen na zelenu boju u svim nijansama, te Ijubičastu koja varira od svijetle lavande preko ružičaste do jake fuksije. Dopušteni su smioni kontrasti, ali ne i dominacija samo jedne boje. Bijela kao neboja odlična je podloga svim proljetno-Ijetnim kombinacijama. Jedan od prijedloga za osvježenje prostora je da jedan zid dnevnog boravka obojite nekom življom bojom koja će se dobro uklopiti s postojećim elementima, ali im i dati novu dimenziju.


Sličan efekt daju i tapete koje su ove sezone jako u trendu. Dizajnerske tapete Marburg, Collani ili Eijflnger predlažu niz cvjetnih motiva, prugica i točkica u bojama pijeska, lišća ili vodenim nijansama. Ako se pak odlučite za jednobojni zid, možete ga dekorirati zidnim naljepnicama, slikama ili ogledalom. Tako se stvaraju ambijenti različitih stilskih odrednica i ugođaja. Sitniji uzorci tapeta ili naIjepnica ukrašavaju prostor, dok su naglašeni motivi tapeta ili atraktivni prikazi na fototapetama pogodni za stavljanje samo na jedan dio zida. U tom slučaju ostale zidne plohe trebale bi biti neutralnih boja. Zidne naljepnice pružaju mnoštvo mogućnosti za dekoriranje. Praktične su zbog jednostavnog postavljanja, a osobito se dobro uklapaju u dječju sobu. Lako se i skidaju, pa se često mogu mijenjati. Postoje i naljepnice koje se mogu bojati čime se postižu zanimljivi efekti, a za one hrabrije tu su i velike fototapete koje dominiraju prostorom.

Oznake: meblo, tapete

FLEKSIBILAN DNEVNI BORAVAK

26.02.2013.

Oduvijek sam si željela imati fleksibilan dnevni boravak: da ga mogu preslagivati ovisno o raspoloženju i potrebama. Za svakodnevnu upotrebu udobno sjedenje za gledanje TVa, a za tulume da se može jednostavno razmjestiti i napraviti mjesta za ples. A za poslije tuluma, da se može lako pretvoriti u ležaj za preostale goste.
I upravo takvu garnituru za sjedenje odnedavno ima i MEBLO u svojoj ponudi. Radi se o modelu Bonbon2, najnovijoj garnituri u Meblo kolekciji sjedećih garnitura koja je i dobila veliko međunarodno priznanje - A-design Award u Italiji - nagradu za dizajn! Riječ je o nagradi koja se dodjeljuje za izvrsnost u dizajnu, a evaluiraju se funkcionalnost, ergonomija, prezentacija, inovacija, uporabljivost, zabavni detalji, tehnologija.

BonBon2 je garnitura sa gotovo neograničenim brojem opcija, izrazite funkcionalnosti. Na malom prostoru pruža se mnoštvo mogućnosti za slaganje elemenata od kojih je sačinjena garnitura – trosjed ili kutni sastav s lakoćom se može presložiti u garnituru za spavanje, popodnevno odmaranje, u kompoziciju za party, mogu se formirati dva odvojena seta za odmor, čitanje…na raspologanju su različite kombinacije koje odgovaraju trenutnom raspoloženju i potrebama ukućana. Osnovni elementi su sjedalo,naslon, izduženi elementi koji se poput lego kocaka slažu u različite kombinacije. Na raspologanju su i vrlo efektni i ekonomični dodaci poput elementa sa spremištem za posteljinu, podesivog naslona različitih visina, brojni jastuci i dodaci, a kombinacijom boja može se postići dodatni jedinstveni efekt- sjedala i rukonasloni mogu biti u različitim bojama, siva garniture bit će zanimljiva i dinamična uz dodatak npr crvenog sjedala ili naslona, ili samo uz odabir jastuka u kontrastnoj boji. Svi elementi garniture su u cjelosti tapecirani, obloženi čvrstom tkaninom, pa se mogu vro jednostavno rotirati, preslagivati, razdvajati i sastavljati u maštovite i kreativne kombinacije.U veljači Meblo odobrava 20 posto popusta na garnituru Bonbon2, dostupnu po cijeni od 7.996 kuna, te uz mogućnost otplate na 12 rata bez kamata. Organizirana je i dostava te montaža.

Oznake: sjedeća garnitura, bonbon2, meblo, namještaj

Mali prostori mogu biti izazov za uređenje...

31.01.2013.

Pogrešna boja može stvoriti klaustrofobičan osjećaj, previše namještaja može izgledati kaotično, a pogrešni motivi jednostavno previše zaguše prostor. Profesionalni dekorateri su pravi čarobnjaci kada je u pitanju odgovor na ove izazove. Koristeći nekoliko njihovih omiljenih trikova, i vi možete mali prostor učiniti većim nego što je.

Ne koristite tamne boje
Da li ste ikada ušli u sobu obojenu u tamnu boju s tamnim namještajem i tamnim tepihom? Imate osećaj kao da se soba steže oko vas. Mala soba treba izgledati veća nego što je da biste se u njoj osjećali ugodno. Koristeći svijetle boje postići ćete da se stvori utisak da se zidovi povlače, stvarajući svijetao i prozračan prostor. Boje koje treba razmotriti su svijetlo plava, zelena, svijetlo siva i neutralne boje.

Nemojte se bojati biti hrabri
Neki ljudi se opiru ideji da povuku hrabre dizajnerske poteze u malom prostoru, ali manji prostori su velika platna na kojima možete eksperimentirati s odvažnim idejama. Počnite tako što ćete koristiti paletu nekoliko osnovnih boja. Razmislite o aplikaciji velikih cvjetnih i grafičkih otisaka, vertikalnih ili horizontalnih pruga. Horizontalne pruge će vizuelno proširiti malu i usku sobu. Vertikalne pruge napraviti će da nizak plafon izgleda viši. Mala soba će se otvoriti uz uporabu velikih printova. Izbjegavajte male printove, oni će biti previše kaotični u malom prostoru.

Ne ignorirajte veličinu i proporcije
Namještaj treba biti samo prave veličine u maloj sobi. Veliki kauč u malom prostoru može zagušiti prostor, dok će mali kauč izgledati relativno mali. Treba se koristiti mješavina velikih komada zajedno sa manjim komadima za ravnotežu.

Nemojte pretrpati sobu
Zagušeni prostor se ne razlikuje mnogo od tamnih zidova, kada je u pitanju mala soba. Ako uđete u sobu pretrpanu namještajem, preplavljenu raznim sitnicama i kolekcionarskim predmetima, imati ćete osjećaj kao da vas je zarobila. Da biste stvorili otvoreni osjećaj koji želite, morate odabrati nekoliko najomiljenijih stvari i prikazati ih na kreativne načine. Postavite policu, ili okačite plutajući policu za svoje obiteljse slike, ali ne zagušujte je stolom. Manje je više kada je opremanje malih prostora u pitanju.

Ne zaboravite osvjetljenje
Mala soba sa slabim osvjetljenjem će izgledati kao pećina i klaustrofobično. Pravilno osvijetljen prostor treba imati tri izvora svjetlosti koja se odbija od zidova i prostoriji daje vizuelnu širinu. U prostoru sa malo podnog prostora za stolne ili podne lampe, trakasto osvetljenje može pomoći u pravilnom osvjetljenju soba. Još jedan dobar trik je da koristite ogledala. Dobro ogledalo će učiniti dvije stvari za malu sobu. Ono će reflektirati prirodnu svjetlost i svjetlost iz lampe i stvoriti iluziju šireg, dubljeg prostora.

A ako se ipak niste uspjeli sami snaći u svim ovim naputcima, slobodno se obratite u MEBLO gdje će Vam njihovi arhitekti i dekorateri rado pomoći pri rješavanju Vaših problema.

Oznake: uređenje, meblo, mali prostori, unutarnje uređenje stana

Ne bojte se snijega i leda! U MEBLU NEMA ZIME!

17.01.2013.

Zasigurno ste primijetili kako promet naglo uspori čim padne prva kiša, o snijegu ili ledu da ne govorimo. Strava tada ne vlada samo u ulici Brijestova, već u svakoj te istoj ulici. U tim trenucima izgleda kao da je neka nevidljiva sila zasjenila naše vozačke sposobnosti i stavila veliki znak upitnika povrh sigurne vožnje. Nevidljiva sila je naravno i nažalost straaaah od nepoznatog i neiskušanog.


Ako se i vi nađete negdje usred snijega i ne znate što dalje, najbolje se obratiti na ORYX ASISTENCIJU, jer oni imaju pomoć za sve situacije na cesti. A ako ste član ORYX grupe i imate njihovu člansku karticu, pokažite je u MEBLU i ostvarite super popust od 25%. U MEBLU je naime u tijeku akcija s ekskluzivnim popustom od 25% za članove ORYX grupe na kolekciju sjedećih garnitura Italiana koja traje od 15.1.2013.-31.1.2013.
Popust vrijedi za sve vrste plaćanja, uključivo i otplatu na 12 rata bez kamata.

Radi se o kolekciji s više od 50 modela kožnih garnitura za sjedenje neupitne kvalitete i besprijekorne estetike. Uporaba kože vrhunske kvalitete, ručna izrada garnitura uz tehnološki napredne materijale konstrukcije i punjenja, te fleksibilna rješenja, sklopivi elementi, dodatak ležaja, elementi sjedala sa relax produžetkom, prilagodljivi nasloni, kutni ili klasični sastavi pružaju brojna rješenja za svaki interijer.

I zato brzo prvo u ORYX Centar za sigurnu vožnju, a nakon toga u MEBLO po novu sjedeće garnituru!

Oznake: meblo, AKCIJA, sjedeća garnitura, oryx

Zasluženi odmor

04.01.2013.

Prošao je Božić, prošla je Nova Godina, svi smo se dobro istulumarili i sad nam je jedina želja dobro se odmoriti i naspavati. Oni sretniji slijedeći tjedan će otputovati na skijanje i uživati u ljepotama Alpskih vrhova, a oni ostali odmor će potražiti u toplini vlastitih domova. Ugodno se ušuškati pod dekicu i pogledati neki dobar film, pročitati sve zaostale knjige koje gomilamo na noćnom ormariću i nakon toga lagano utonuti u toliko željeni okrepljujući san.

U spavaćim sobama, bez obzira da li je riječ o većoj ili manjoj kvadraturi, najvažnije je odabrati stil i namještaj koji će donijeti smirenost, opuštanje i dobar san. Kako je to ambijent u kojem obično dominira krevet kao najveći volumen, najčešće se prema njemu usklađuju svi ostali komadi namještaja ( ormar, komoda, noćni ormarići…).
Za prostore manje kvadrature izuzetno je važno paralelno osigurati dobar estetski dojam i maksimalnu iskoristivost prostora.

Male spavaće sobe izgledati će vrlo dobro ako su kompletno uređene u istoj boji. Uz neizostavnu svijetlu neutralnu paletu (sve nijanse bijele boje), koju se može kombinirati sa sitnim detaljima tamne boje, dobar početak dana osiguravaju i sve pastelne boje (npr. nježna zelena ili plava, koje pozivaju na smireni počinak i svježinu buđenja). Za manje prostore predlažem da se tapetama s uzorkom presvuče samo jedan zid, kako se ne bi zagušio prostor.

U prostore s nižim stropovima uvijek je dobro staviti svjetlije zavjese koje mogu imati gotovo neprimjetan uzorak vertikalnih prugica, čime će se stvoriti utisak viših zidova.
Kada je namještaj u pitanju, predlažem ugradnju ormara izrađenih po mjeri, s kliznim vratima, jer štede prostor – takav ormar neka ujedno bude i najviši namještaj u sobi. Prednost ovakvih ormara je i njihova velika mogućnost prilagodbe svakom prostoru po dizajnu i dimenzijama. Ako nema mjesta za noćne ormariće, mogu se koristiti zidne lampe za čitanje, postavljene sa svake strane uzglavlja.

Veliku ponudu svih gore navedenih artikala može se naći u MEBLO salonima namještaja ili na www.meblo.hr, gdje su i akcije još tijeku!
A za zaista okrepljujući san najvažniji je naravno dobar madrac, ali o tome i o pravilnom odabiru biti će više riječi slijedeći tjedan.

Oznake: meblo, sobe, spavanje, spavaće sobe

Sveti Nikola u Meblu (bez Krampusa!)

04.12.2012.

Počelo je, počelo! Advent je tu! Sveti Nikole i Krampusi već hodaju po gradu, dijele bombone i šibe ( svakome prema zaslugama ) i smišljaju taktiku kako što bolje napuniti sve čizmice poklonima.

Grad je okićen, na trgovima su veliki borovi, sve je obasjano tisućama lampica, a dućani se natječu čiji će aranžman u izlogu biti najljepši. Da li je to stvarno pravi duh Božića ili su to samo marketinški trikovi da se privuče što više kupaca ne bih znala reći, ali da je lijepo - je! Sve nas vuče na neka obiteljska druženja, ja već razmišljam kako ću s klincem raditi Svetog Nikolu od starih kuhača i crvenih krpica dok mi stan miriše po kolačićima od cimeta i klinčića (a možda je to ipak kuhano vino?!). Na prozore treba objesiti čizmice, poklone treba osmisliti i krenuti hrabro naprijed. Oni spretniji upustiti će se u izradu vlastitih prigodnih sitnica, a oni ostali već razgledavaju aktualnu ponudu u najboljim dućanima.
U svakom slučaju, ako se odlučite na shopping (a sigurno budete jer nitko na kraju ne može tome odoljeti!) svakako svratite u MEBLO jer su tamo trenutno velike akcije i popusti na artikle sa zaliha (znači brza isporuka!). Na sniženju do 40% su Meblo madraci i podnice, sjedeće garniture, kreveti, shabby chic asortiman, dekori i asesoari s Meblo zalihe! Odšećite do najbližeg salona ili virtualno ušećite u web shop i samo jednim klikom osigurajte savršene božićne poklone.

I zaboravite Krampuse sa šibama, toga u MEBLU nema!




Oznake: meblo, sniženje, AKCIJA

MEBLO DIJELI POKLONE ZA SVOJ ROĐENDAN (A I POPUSTE!)

29.11.2012.

Fora su te rođendanske akcije; nešto slično kao i vikend akcije. Obično kratko traju ali imaju velike popuste. U MEBLU je cijeli ovaj tjedan (do petka 30.11.) rođendanska akcija sa zaista velikim popustima. Meblo slavi rođendan i umjesto da očekuje poklone, tu se pokloni i popusti dijele. Sve grupe proizvoda su na popustu 20% što nije zanemarivo.


Ipak su to veliki iznosi kada se kupuje novi namještaj, pa se onda i tih 20% skupi na pozamašan iznos – barem još za jedne cipele. A nove cipele uvijek dobro dođu! Uz te dodatne popuste još se i dobije poklon bon za 5% popusta za iduću kupnju. Zato je korisno malo češće pregledati aktualne newslettere na internetu, uvijek se može naići na nešto zanimljivo. A i po ovom kišnom vremenu najljepše je shopingirati od doma ušuškan u dekicu na trosjedu s laptopom u krilu. Web shopovi postaju sve popularniji, sve su bolje organizirani i sve se može kupiti samo jednim klikom miša.
I zato brzo u MEBLO (virtulano ili realno) i uhvati akciju dok još traje!

Oznake: meblo, rođendan, AKCIJA

Predmet želja: Dizajnerski stol i stolci - Novi visokotehnološki materijali

16.11.2012.

Tko ne bi poželio novu blagovaonu pred blagdane? Upravo zato MEBLO je u svom CALLIGARIS studiju u Maksimirskoj 112, Zagreb izložio akcijski set iz talijanskog dizajnerskog programa CALLIGARIS koji je na popustu 15%. Radi se o stolu i stolcima koji postoje u mnogo varijacija dimenzija, materijala i boja, te se na taj način mogu slagati nebrojene kombinacije. Stol Key dostupan je u 2 dimenzije ( 90x90 s mogućnosti širenja na 150 cm i 90x130 s mogućnosti širenja na 230 cm ). Gornja ploča je od kaljenog stakla i može se birati u 6 raznih boja, a noge i konstrukcija su od metala koji se može izabrati u 5 ponuđenih boja. Stolac Basil može imati noge od drveta ( izbor 3 boje ) ili metala ( 3 oblika u 7 boja ), a sjedalo je od polypropylena i radi se u 6 boja. ( Sad možete pokušati izračunati koliko je to ukupno mogućih kombinacija; ja nisam uspjela! ).

Polypropylen (oznaka PP) je vrsta termoplastičnog polimera sa širokim spektrom uporabe. Osim u izradi namještaja, koristi se za medicinsku i laboratorijsku opremu, tepihe, konope, ambalažu za hranu i piće koji se mogu ponovno upotrebljavati, te za izradu tekstila (termo donje rublje). Otporan je na vlagu i mnoge kemijske spojeve i kiseline, te je jako čvrst. Također je i termostabilan (topi se tek na 171 stupanj C). Sve to daje mu odlične karakteristike za izradu stolaca, te se je Calligaris upravo zato i odlučio svoju novu liniju dizajnerskih stolaca napraviti od PP.
I još nekoliko zanimljivih podataka: PP se može reciklirati, ne koristi se voda u tehnološkim procesima proizvodnje i grupe za zaštitu okoliša proglasile su ga niskorizičnim i pogodnim za upotrebu.
Gore navedeni akcijski set dostupan je u MEBLO Calligaris studiju u Maksimirskoj 112, Zagreb uz popust 15%! POSEBNA POGODNOST: Akcijski set - stol Key (CS/4044-WR) i stolice Basil (CS/1359) uz mogućnost plaćanja karticama Zagrebačke banke na 24 rate bez kamata! Ponuda se može realizirati u bilo kojem Meblo salonu ili slanjem upita na info@meblo.hr

Oznake: meblo, calligaris, namještaj

Odlučili ste obnoviti svoju kuhinju, ali ne znate odakle početi? Evo nekoliko savjeta koji će Vam pomoći da stvorite bolju, funkcionalniju i moderniju kuhinju.

09.11.2012.

Pronađite ideje za svoju kuhinju
Ukoliko planirate renoviranje svoje kuhinje, sigurno ste pregledali mnogo časopisa i internet portala kako biste pronašli fotografije koje će vas inspirirati prilikom uređenja vaše kuhinje. Pogledajte i MEBLO web site, te na našem portalu pronađite mnoštvo ideja koje će vam pomoći prilikom uređenja.
Da ste se zapitali zašto obnavljate svoju kuhinju? Da li je razlog postizanje veće cijene vašeg stana ili zato što želite prostraniju, moderniju i funkcionalniju kuhinju?


S koliko novca raspolažete
Kako se cjelokupan projekt preuređenja vaše kuhinje ne bi pretvorio u noćnu moru, pažljivo napravite financijsku konstrukciju. Također su bitni planovi za budućnost. Ako planirate živjeti u toj kući ili stanu minimalno još 5 godina, planirajte novu kuhinju tako da odgovara i vašoj obitelji. Da je multifunkcionalna. Nemojte biti sebični. Novac je potrebno potrošiti na stvari koje nećete ubrzo mijenjati, a dobra kuhinja je ipak jedna dugoročna investicija.

Raspored elemenata
Prilikom uređenja kuhinje, najvažniji je raspored elemenata. Pogledajte prostor i utvrdite koji model kuhinje bi najbolje odgovarao. Nemojte se usko držati dosadašnjeg rasporeda elemenata. Budite sigurni da možete elemente još bolje rasporediti kako bi vaša kuhinja izgledala modernije i postala još funkcionalnija.Imajte na umu kako sudoper mora biti postavljen pored ili nasuprot površine za kuhanje i frižidera, a sudoper, frižider i pećnica moraju biti blizu kako bi se olakšalo kretanje po kuhinji.Kako bi vaša kuhinja izgledala veselo, dodajte mnoštvo rasvjetnih elemenata. Biti će vam od velike pomoći prilikom spremanja večere za vaše goste i prijatelje.

Radna ploča
Od kakvog god materijala bila, radna ploča vrlo je bitan element vaše kuhinje. Kao materijal za radnu ploču, najčešće se koristi laminat koji postoji u raznim bojama i uzorcima. U ozbir još možete uzeti i drvene ili kamene površine koje se vrlo često koriste u zadnje vrijeme, iako su one dosta skuplje. Kod odabira radne ploče bolje je izabrati šarene uzorke, kako se ne bi svaka prljavština na njima vidjela. Bijela i crna boja dosta su nezahvalne jer se na njima svaki trag uočava.

I ako ste nakon svih ovih naputaka ostali s upitnikom iznad glave i ne znate odakle bi počeli, možda je ipak najbolje da se obratite u MEBLO gdje će vam njihovi ljubazni arhitekti i dizajneri svojim stručnim savjetima riješiti sve dileme.

Oznake: meblo, kuhinja, dizajn

Puno promjena za malo novaca!

31.10.2012.

Moj kvartovski kafić je totalno promijenio outfit! Bili su zatvoreni tjedan dana i jučer su imali ponovno otvorenje i ne možeš ih prepoznati. To je bio manje-više bez veze uređeni interijer, uglavnom moderno, tamne i sumorne boje zidova, bez nekih posebnih detalja….

A sada, totalno drugi dojam! Upitala sam vlasnika što su napravili i dobila slijedeći odgovor: „Angažirali smo arhitekticu iz MEBLA i zamolili je da s našim malim budžetom učini puno!“ I zaista je učinila. Poanta je da nije bilo nikakvih građevinskih radova, znači ništa se nije rušilo ni zidalo. Promijenjene su samo završne obrade zidova: umjesto postojeće boje na zidove su stavljene nove tapete svijetlih boja sa nekim šašavim uzorkom (MEBLO, cijena po roli cca 100 kn, 1 rola pokriva 5 m2). Na prozore su stavili nove zavjese kupljene također u MEBLU kao komadne, gotove zavjese po akcijskim cijenama cca 100 kn / komad, a na stolce su navukli nove tzv. „haljinice“ koje su skroz prekrile stare i dotrajale stolce (MEBLO, 129 kn/kom). Dojam kafića je sada totalno drugačiji nego prije, nisam mogla vjerovati da se s tako malo novih elemenata može postići tako velika promjena.


To znači da bi se takav redizajn prostora mogao primijeniti i na naš dnevni boravak doma. Uz par novih detalja pravilno usklađenih po bojama, oblicima i dimenzijama ( a tu će pomoći MEBLOVI stručni savjetnici ) i minimalni trošak i Vaš dnevni boravak ( ili neka druga prostorija!) mogu totalno promijeniti svoj outlook!

Oznake: meblo, zavjese, tapete, AKCIJA

Vikend akcije u Meblu

26.10.2012.

Zgodne su te vikend akcije, zaista se može naći vrlo povoljnih stvari. Traju točno određeno vrijeme (obično je to neki kraći period) ali popusti su uvijek veliki. I u MEBLU je u tijeku slična akcija, ali tamo je ovaj put malo duža, traje od 25. listopada pa do kraja mjeseca. A popusti su veliki: do 40%, i ima raznih stvari na sniženju. Na 40% je vrtni namještaj i madraci i podnice sa zalihe, te salonski izlošci, a na 30% su kuhinje, sjedeće garniture i ugradbeni ormari. Ima jako dobrih sjedećih garnitura, ravnih trosjeda ili kutnih sastava: „my favourite“ su tzv. multiunkcionalne garniture. One se za tren oka i u jednom potezu pretvaraju iz udobnog trosjeda u kojem zavaljeni gledate tv u pravi, veliki bračni krevet. Postoje trosjedi koji se samo otklope i preokrenu i iz njih izađe pravi madrac (npr. Model CO–CO ili model JUMBO) ili kutni sastavi iz programa FEYDOM koji se jednostavno zarotiraju i na taj način dobijete dupli ležaj za vrlo kvalitetno, svakodnevno spavanje. Sve garniture se mogu birati u mnoštvu različitih boja i vrsta materijala (štofovi, mikrofibre, kože, eko kože…), te u raznim dimenzijama.


Na 20% su madraci (uz koje dobijete i besplatnu dostavu), shabby chic asortiman, dječje sobe Mab, krevete Miotto i Punkt, Calligaris asortiman, tapete Marburg i Eijffinger .

Uz stručnu uslugu Meblovih savjetnika za uređenje interijera, organiziranu dostavu i montažu Meblo asortiman dostupan je po najatraktivnijim uvjetima!
Iskoristite ovu specijalnu ponudu i opremite svoj dom povoljnije u najbližem Meblo salonu ili jednim klikom na Meblo web shop.

Oznake: meblo, akcije, sniženja, sjedeće garniture, kreveti, madraci, popusti

Madrac Matterra - zaštita od geopatogenih zračenja

18.10.2012.

Prošli vikend bila sam kod rodbine u Sisku i u nekom trenutku je krenuo razgovor o kupovini novog namještaja i kako je njima tamo teško jer je izbor mali, a svi saloni iz Zagreba skupo naplaćuju dostavu na ostala područja. Moja sestrična je rekla kako bi vrlo rado kupila novi madrac i tada sam se sjetila da sam negdje pročitala da je u MEBLU akcija i da imaju besplatnu dostavu za područje cijele kopnene Hrvatske uz kupnju madraca preko web shopa ili ako u salonu kupite madrac za više od 2500 kn. Nakon toga u razgovor se uključio bioenergetičar Ante koji je tvrdio da je za dobar san i zdravi odmor preko noći važan i položaj kreveta u odnosu na geopatogena zračenja. A što je sad opet to? Zemlja je ispresjecana podzemnim vodenim tokovima i mrežom tzv. Hartmannovih linija i čvorova koji svi imaju određena zračenja koja negativno utječu na organizam, pa tako i na kvalitetu sna. Krevet bi trebalo smjestiti dalje do tih mjesta ( što je često vrlo teško ) ili staviti adekvatnu zaštitu. A tada sam se sjetila da MEBLO ima rješenje i za to! U MEBLOVOJ ponudi je madrac MATTERRA koji osim džepičastih opruga i memory pjene u svom presjeku ima ugrađenu zaštitu od negativnih zračenja prouzrokovanih podzemnim vodama i Hartmannovim čvorovima. Metalna spirala određenih magnetnih svojstava koja se nalazi u sredini madraca neutralizira loše utjecaje zračenja na čovjeka. Na taj način omogućen je zdrav san i ujutro se budite veseli i odmoreni!


PS. Jučer mi se javila moja sestrična iz Siska i sva prpošna mi ispričala kako se obratila MEBLO web shopu gdje su je vrlo ljubazno posavjetovali i da već spava na novom MATTERRA madracu kojeg su joj besplatno dostavili!

Oznake: madrac, meblo, mattera

Jučer sam mailom dobila upit za uređenje jedne kuhinje,pa u nastavku pogledajte kakvo sam riješenje predložila.

15.10.2012.

UPIT:

Poštovani,

Zanima nas kuhinja složena u obliku slova L dimenzija 3 m lijevi zid i 2,4 m desni zid. Htjeli bismo da su vratnice u obradi visokog sjaja bijele boje. U prilogu je slika našeg prostora.


ODGOVOR:

Poštovani,

Iz poslane fotografije i dimenzija vidi se da se radi o relativno malom prostoru, te je zato dobro da ste se odlučili za bijelu boju jer svijetle boje uvijek vizualno povećavaju i otvaraju prostor.

Predložila bih da se kuhinja organizira na način da na duži zid idu niski elementi s kuhalnom pločom, sudoperom i perilicom za suđe. Raspored treba biti takav da između svih ugradbenih elemenata uvijek ostane dostatno slobodne radne površine. Iznad kuhalne ploče dolazi napa od stakla vrlo efektnog dizajna i jakog kapaciteta usisa, što je od velike važnosti kako se ne bi širili mirisi od kuhanja jer sama kuhinja nema vlastiti prozor, a spojena je s dnevnim boravkom. Za desni, kraći zid predložila bih visoke ormare koji će poslužiti umjesto smočnice. U njih je ukomponirana i ugradbena pećnica koja je postavljena na veću visinu od uobičajene kako bi se domaćinima olakšalo rukovanje. Niz visokih elemenata završava s hladnjakom koji može biti ugradbeni ili samostojeći.


Kao materijal od kojeg bi fronte (vrata i ladice) kuhinje trebale biti izrađene predložila bih medijapan (MDF) površinski obrađen folijom u visokom sjaju. Ta je obrada, naime, znatno povoljnija od medijapana koji se lakira, a vizualno i dizajnerski djeluje isto.

MEBLO u svojoj ponudi ima kuhinje hrvatskog proizvođača SPHERA čiji model PLURANOVA SJAJ ima upravo sve te karakteristike.
Cijena prikazanog sastava u izvedbi MDF + folija visoki sjaj bila bi slijedeća:

21.690, 44 kn
-30%
15.183, 31 kn


Cijena se odnosi na drveni dio bez aparata, a popust je za plaćanje American karticom (jednokratno ili na rate do 12 mjeseci beskamatno).

I to bi bilo to. Nadam se da će gospodin biti zadovoljan mojim prijedlogom , a vi , ukoliko imate bilo kakvih komentara ili drugačijih prijedloga, slobodno javite.

Oznake: kuhinja, upit, meblo, sphera

Jesenska selidba

03.10.2012.

Nakon ljeta i sezone godišnjih odmora, polako, ali sigurno stiže nam jesen i hladnije vrijeme. Vrućine su već davno pale u zaborav, a ispred nas je godišnje doba koje donosi puno promjena u svim aspektima života. Meni najgora promjena je ona kada treba mijenjati ljetno–zimsku garderobu. A to znači iz ormara (kojih nikada nije dosta!) izvaditi svu garderobu, sve presložiti i odabrati one toplije varijante. I tada uvijek psujem svoje stare, male ormare u koje ništa ne stane.
E, da su mi oni lijepi , veliki ormari s kliznim vratima koji se naprave po točnoj mjeri prostora, pa idu skroz od poda do stopa (i nigdje se ne skuplja prašina)! I još se mogu naručiti tako da vam unutrašnjost naprave po želji (ja bih odmah odabrala puuuuno ladica u ormaru da mogu konačno na uredan način pospremiti sve one sitnice koje se inače rasipaju posvuda!).


A takvi su baš MEBLOVI ormari koji su sada na popustu 30%! S MEBLOVIM arhitektom ili dizajnerom sve dogovorite (unutarnji raspored polica, vješalica, ladica i sl., te vanjski dizajn samih kliznih vrata), onda vam dođu dečki još jednom točno izmjeriti prostor i nakon cca mjesec dana vam se dostavi i montira vaš novi ormar. Naravno da su usluge izmjere, dostave i montaže u MEBLU besplatne!

A kad se već mijenja ormar, bilo bi zgodno promijeniti i ukupni dojam sobe što je opet najzgodnije s novim tapetama (koje su u MEBLU isto na akcijskom popustu 20%!). A te iste tapete koje odaberete za zidove, mogu se aplicirati i na vrata vašeg novog ormara i tada je priča oko jesenskih promjena definitivno zaokružena na najbolji mogući način.

Oznake: ugradbeni ormari, meblo, tapete, ormari, foto tapete

Jesenski shopping

15.09.2012.

Da, stigla je jesen. A s prvom jesenskom kišom, koja je dala do znanja da je dugo toplo ljeto definitivo iza nas, stiže i potreba za jesenskim shoppingom. Razmišlja se o novim čizmama i, naravno, o novoj dječjoj sobi za novog školarca. A tada nastaje problem: što odabrati, kako najbolje organizirati prostor…


Takve i slične nedoumice muče većinu ljudi koji imaju potrebu za kupovinom novog namještaja. I tu sada uskače MEBLO – oni imaju sve i znaju kako Vam pomoći pri odabiru. Meblove dječje sobe su mladenačke, šarene, vesele i, što je najvažnije, sve su komponibilne. To znači da se svi elementi soba ( kreveti, ormari, radni stolovi…) mogu kupovati pojedinačno i birati u bojama i dimenzijama koje odgovaraju potrebama određenog prostora. Meblovi arhitekti i dizajneri interijera rado će Vam pomoći savjetom i projektnim prijedlogom. Vaš tlocrt ubaciti će u comp i za par trenutaka imati ćete 3D prikaz Vaše nove sobe i cijene izabranih artikala. U ponudi su dječje sobe iz talijanskog programa MAB i slovenskih programa ILES i ALPLES, a do kraja 9. mjeseca u tijeku je i akcija s popustima do 20% na sve narudžbe dječjih soba.

A kako lijepa dječja soba ništa ne znači bez dobrog madraca, valja napomenuti da se uz kupnju dječje sobe u Meblu, madrac dobije u pola cijene!

Uz namještaj, tu je još i mogućnost odabira raznih asesoara, npr. zavjesa, tapeta, prekrivača i tepiha. Meblov arhitekt ili dizajner savjetovati će Vam kako ih najbolje uklopiti i na taj način još dodatno oplemeniti prostor.

I kad nakon toga Vašem mališanu dođu novi školski prijatelji na igranje, i kada uđu u Vašu novu dječju sobu, nemojte se začuditi uzviku: „Vau, koja fora soba!“.

A Vaš će mali princ ili priceza s ponosom odgovoriti: „Naravno, starci su mi je kupili u MEBLU!“.

Oznake: dječja soba, meblo, soba

Meblo kuhinje

05.09.2012.

Na prvi pogled sve nam kuhinje mogu izgledati slično. Međutim, promatramo li pažljivije, uočavamo da razliku čini pažnja koja se posvećuje detaljima. Meblove kuhinje Astra i Sphera u potpunosti su individualizirane, a plod su proizvodnje čijoj se svakoj fazi prilazi s posebnom pozornošću i vještinom. Velika pažnja pridaje se estetici oblika, upotrebi tonaliteta odabranih boja osnovica, funkcionalnosti strukturalnih linija te preciznosti detalja. Sve to kako bi se zadovoljile želje i potrebe različitih stilova života.



Meblov program kuhinja je iznimno komponibilan: to znači da svaka kuhinja može biti realizirana u svim dimenzijskim varijantama. Stoga se svaki model iz kolekcije može prilagoditi bilo kojim zahtjevima prostora. Ukoliko želite u potpunosti iskoristiti dimenzije prostorije izbjegavajući prazne prostore najbolje se odlučiti za kupnju kuhinje po mjeri. To znači da će kuhinja, poput odijela koje šiva krojačica, biti realizirana u potpunosti prema dimenzijama Vašeg prostora.



Jedan vrlo važan čimbenik procjene Vaše kuhinje je analiza ergonomičnosti: znanosti koja se bavi odnosom čovjeka sa predmetima koje koristi i prostorima u kojima živi i radi. Naime, kuhinja je prostor u kojem se događa veći dio dnevnih aktivnosti: tu se priprema hrana, kuha se i objeduje. Potreba za time da se ima sve na dohvat ruke i da se može slobodno i komotno kretati bez poteškoća, u mnogim slučajevima nije zadovoljena. Stoga u Meblu uvijek predlažemo da procjenite sve ponuđene mogućnosti različitih dimenzija elemenata i obrada, kako biste izabrali upravo onu opciju koja će se prilagoditi Vašim estetskim, ali i fizičkim potrebama.
U Meblovim salonima diljem Hrvatske u tijeku su akcijski popusti do 25% na kuhinje Astra i Sphera. Nudimo zaista sve - od jednostavnih linijskih kuhinja prikladnih za manje prostore i za apartmane do raskošnih sastava u različitim bojama i obradama sa pregršt različitih mogućnosti i kombinacija. Na osnovi mjera Vašeg prostora projektirat ćemo kuhinju te Vam kompjuterskom simulacijom vizualno približiti idejno rješenje.

Oznake: kuhinja, meblo, talijanska kuhinja

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.