Meblo Trade makeover

21.09.2016.

Napravili smo kompletni makover stana u Splitu. Pogledajte kako je stan izgledao prije, te kako izgleda sada. Sviđaju vam se promjene?


Stan prije renovacije



Stan nakon renovacije


U renovaciji su korišteni slijedeći proizvodi iz Meblo trade asortimana:



  • Kuhinja Astra Line

  • Stolice Calligaris Air

  • Polufotelja MIDJ Sonny

  • Stol Miotto Ivrea

  • Kompozicija dnevne sobe MAB Tender

  • Stakleni stol za računalo Pezzani Clear

  • Stolica Calligaris Parisiene

  • Garnitura Watch

  • Stolić Miniforms Curvo

  • Dječja soba Alples Planet




Za bilo kakve dodatne informacije kontaktirajte nas na info@meblo.hr ili na tel: 098/301 636.

Oznake: makeover, meblo, Meblo Trade, dnevni boravak, kuhinja, dječja soba, interijer, dizajn, dizajn interijera

Meblo Trade i fleksibilna rješenja za malene stanove

20.05.2016.

Space Saver - pametna i fleksibilna rješenja iz Meblo Trade-a

Meblo Trade u suradnji s arhitektonskim uredom Luma Art Vam predstavlja Space Saver koncept – prostor površine 53 m2 u salonu Meblo Trade-a, Maksimirska 112, Zagreb opremili smo funkcionalnim namještajem čime smo svaki kvadrat ovog malog prostora iskoristili na najbolji način.
Iako se na prvi pogled namještaj čini običnim, pokazat ćemo Vam što sve skriva i što ga čini izvrsnim rješenjem za ovaj ''stan'' površine 53 m2.
Stan je otvorenog tlocrta i kuhinja koju smo u njega smjestili dužine je 3,45 m. Iako se čini mala, njene police i ladice imaju i više nego dovoljno prostora za sve kuhinjske potrepštine, od velikih lonaca i tava, pa sve do bočica sa začinima, a sve to zahvaljujući skrivenim ladicama i policama.
Ovakva kuhinja može poslužiti i pri uređenju apartmana gdje bi naglasak trebao biti na udobnosti i prostorima za uživanje i opuštanje.



Prelazimo na blagavaonicu u koju smo smjestili blagavaonski stol dimenzija 120 cm koji se jednostavno i u par poteza može razvući na dimenziju 200cm, tako da prostora u ovoj blagavaonici ima i za veći broj gostiju, a dodatno mjesto za sjedenje osigurali smo s dva sklopiva stolca obješena na zidni nosač. Konzola smještena kod samog ulaza sa svojih 45 cm izvrsno će poslužiti kao komoda za odlaganje stvari poput ključeva ili kao garderoba, dok se po potrebi može razvući i na 225 cm. Ne smeta u stanu, a kada Vam zatreba biti ćete jako sretni što je imate.



Dnevnu sobu opremili smo garniturom na razvlačenje sa krevetom dimenzije 200x160 cm i tabureom koji se u samo nekoliko poteza pretvara u krevet 200x75 cm. Iako se čini običnim, ovaj dnevni boravak iznimno je funkcionalan i savršen za opuštanje i druženje. Klupski stolić smješten u sredini dnevnog boravka skriva i dvije manje, pokretne stranice.



U prostor površine 53m2 smjestio se i balkon prozračnog i modernog dizajna. Sigurni smo da bi ovaj iako površinom mali balkon svima dobro došao u prekrasno proljetno i vruće ljetno doba.
U stan smo smjestili i dvije spavaće sobe, jednu dječju i jednu veliku spavaću sobu.



Dječja je duga 2m, a namještaj u njoj biran je na način da dobijete dojam puno većeg prostora.. Krevet se nalazi na katu i jednostavno ga se može spustiti, dok je ispod njega radna jedinica. Radni stol i mnoštvo polica savršeno su se uklopili u ovaj Space Saver stan.


Velika spavaća soba u ovom stanu zasigurno ne može biti velika u pravom smislu, no kombinirajući funkcionalan namještaj kakav je korišten u cijelom stanu maksimalno smo iskoristili prostor, tako npr. krevet skriva spremište koje je idealno za odlaganje manje potrebnih stvari i za dobivanje više mjesta u Vašem ugradbenom ormaru maksimalne iskoristivosti.



A za potpunu udobnost vašeg kreveta, tu je i madrac Solo Anatomic, jednostavan je i praktičan kao i naši ostali Space Saveri, dolazi u rolo pakiranju koje će Vam olakšati njegov transport ili spremanje, a njegova 7 zonska džepićasta jezgra osigurati će Vam miran i relaksirajući stan.
Zaigrajte nagradnu igru Meblo Trade-a i časopisa Global i možda baš vi budete sretnik koji će uživati u opuštajućim snovima na ovom praktičnom i udobnom madracu.

Posjetite Meblo Trade salon u Zagrebu, Maksimirska 112, pogledajte kako smo opremili ovaj prostor i pronađite nešto za sebe među modernim i funkcionalnim rješenjima.

Oznake: Space Saver, meblo, kuhinja, blagavaonica, dnevni boravak, spavaća soba

Meblo Trade makover u Splitu

09.02.2016.

Na zahtjev jednog kupca napravili smo kompletni makeover dnevne sobe. Stari klasični dnevni boravak kompletno smo preuredili i dizajnom prilagodili jednom udobnom modernom mjestu za svakodnevni boravak.

Oznake: dizajn, namještaj, Interijeri, dnevni boravak, stan, preuređenje stana

PRENAMJENA STANA OD 29 M2 IZ JEDNOSOBNOG U DVOSOBNI

21.08.2014.

Neki dan sam dobila vrlo intrigantni upit....

Radilo se o molbi za savjet oko preuređenja jednosobnog stana u dvosobni, ukupne kvadrature 29 m2, uz uvjete da se odvoji spavaća soba u zasebnu prostoriju, te da dnevni boravak ima i funkciju dodatnog spavanja za goste.
U nastavku su tlocrti postojećeg stanja i prijedloga novog uređenja.



Postojeću prostoriju potrebno je pregraditi pomoću novog zida na dvije sobe kako bi se dobila zasebna spavaona. Zid bi trebao ići po sredini prozora tako da obje prostorije imaju prirodno svjetlo. Ulaz u spavaću sobu bio bi direktno iz hodnika što osigurava odvojenost od ostalog dijela stana, a dnevni boravak, blagovaona i kuhinja bili bi povezani u jednu funkcionalnu cjelinu.
U spavaću sobu smjestili bi krevet u lijevi kut tako da bi u produžetku ostalo dovoljno mjesta za manji radni stol. Na zid iza vrata došao bi garderobni ormar dužine cca 200 cm ( predložila bih ugradbeni ormar s kliznim vratima visine do stropa radi što bolje iskoristivosti prostora ).

Kod druge prostorije, budući da se radi o jednoj prostoriji koja treba zadovoljiti tri različite funkcije, kod opremanja treba paziti da se dobro usklade svi zahtjevi tog prostora, a da se ne dobije dojam prenatrpanosti. Iz tog razloga je najbolje grupe namještaja razmjestiti po svojoj namjeni u distancirane dijelove prostorije. Kuhinju bih predložila u dijelu najbliže ulazu i to u L obliku kako bi mogli stati svi potrebni ormarići i aparati. Kuhinjski elementi bi svakako trebali biti svjetle boje jer se nalaze u dijelu prostorije gdje je najslabije prirodno osvjetljenje. Za fronte bi bila prikladna bijela boja, najbolje sjajni lak ili folija u kombinaciji s radnom pločom od svjetlog drveta. Takva kombinacija boja će dodatno otvoriti taj dio prostora koji je dosta uvučen. U nastavku kuhinje prema dnevnom boravku bio bi smješten blagovaonski dio: stol i stolice također u svjetlijim bojama. Stol bi svakako trebao biti s mogućnošću produživanja kako bi se mogao prilagoditi i većem broju ljudi. Od materijala bi bili prikladni bijelo ili pjeskareno staklo na konstrukciji od metala koji bi se dobro uklopili po stilu sa samom kuhinjom.



Prostor za dnevni boravak izdvojen je u dijelu sobe prema prozoru kako bi imao najviše prirodnog svjetla. Sjedeća garnitura, trosjed dužine cca 200 cm, ima mogućnost razvlačenja u ležaj za dvije osobe u smjeru paralelnom sa zidom. Na zidu nasuprot sjedeće garniture nalazi se uska komoda koja je dovoljno velika za tv i sve ostale tehničke uređaje.

Oznake: meblo, prenamjena prostora, soba, dnevni boravak

KAKO U JEDNOJ PROSTORIJI UREDITI KUHINJU, BLAGOVAONU I DNEVNI BORAVAK

12.11.2013.

PITANJE:

Molila bih Vas za savjet kako namjestiti prostoriju koja treba biti i kuhinja i blagovaona i dnevni boravak?

ODGOVOR:

Budući da se radi o jednoj prostoriji koja treba zadovoljiti tri različite funkcije kod opremanja treba paziti da se dobro usklade svi zahtjevi tog prostora, a da se ne dobije dojam prenatrpanosti.

Iz tog razloga je najbolje grupe namještaja razmjestiti po svojoj namjeni u distancirane dijelove prostorije. Kuhinju bih predložila u poluzatvorenoj niši s produžetkom prema dnevnom boravku kako bi mogli stati svi potrebni ormarići i aparati. Od dijela za dnevni boravak kuhinja je vizualno odvojena šankom. Šank je ujedno i vrlo praktičan element jer ima u sebi dosta prostora za spremanje stvari ( ispod ploče šanka su ormarići ). Kuhinjski elementi bi svakako trebali biti svjetle boje jer se nalaze u dijelu prostorije gdje je najslabije prirodno osvjetljenje. Za fronte bi bila prikladna bijela boja, najbolje sjajni lak ili folija u kombinaciji s radnom pločom od svjetlog drveta. Takva kombinacija boja će dodatno otvoriti taj dio prostora koji je dosta uvučen.

Lijevo od kuhinje je smješten blagovaonski dio: stol i stolice također u svjetlijim bojama. Stol bi svakako trebao biti s mogućnošću produživanja kako bi se mogao prilagoditi i većem broju ljudi. Od materijala bi bili prikladni bijelo ili pjeskareno staklo na konstrukciji od metala koji bi se dobro uklopili po stilu sa samom kuhinjom.
Prostor za dnevni boravak izdvojen je u dijelu sobe prema izlazu na terasu kako bi imao najviše prirodnog svjetla i kako bi ukućani mogli uživati u lijepom pogledu na vrt dok sjede na udobnoj kutnoj garnituri. Na zidu nasuprot sjedeće garniture nalazi se komoda koja je dovoljno velika za tv i sve ostale tehničke uređaje.




Oznake: meblo, namještaj, dizajn, kuhinje, blagovaone, dnevni boravak, sobe

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.