Mali prostori mogu biti izazov za uređenje...

31.01.2013.

Pogrešna boja može stvoriti klaustrofobičan osjećaj, previše namještaja može izgledati kaotično, a pogrešni motivi jednostavno previše zaguše prostor. Profesionalni dekorateri su pravi čarobnjaci kada je u pitanju odgovor na ove izazove. Koristeći nekoliko njihovih omiljenih trikova, i vi možete mali prostor učiniti većim nego što je.

Ne koristite tamne boje
Da li ste ikada ušli u sobu obojenu u tamnu boju s tamnim namještajem i tamnim tepihom? Imate osećaj kao da se soba steže oko vas. Mala soba treba izgledati veća nego što je da biste se u njoj osjećali ugodno. Koristeći svijetle boje postići ćete da se stvori utisak da se zidovi povlače, stvarajući svijetao i prozračan prostor. Boje koje treba razmotriti su svijetlo plava, zelena, svijetlo siva i neutralne boje.

Nemojte se bojati biti hrabri
Neki ljudi se opiru ideji da povuku hrabre dizajnerske poteze u malom prostoru, ali manji prostori su velika platna na kojima možete eksperimentirati s odvažnim idejama. Počnite tako što ćete koristiti paletu nekoliko osnovnih boja. Razmislite o aplikaciji velikih cvjetnih i grafičkih otisaka, vertikalnih ili horizontalnih pruga. Horizontalne pruge će vizuelno proširiti malu i usku sobu. Vertikalne pruge napraviti će da nizak plafon izgleda viši. Mala soba će se otvoriti uz uporabu velikih printova. Izbjegavajte male printove, oni će biti previše kaotični u malom prostoru.

Ne ignorirajte veličinu i proporcije
Namještaj treba biti samo prave veličine u maloj sobi. Veliki kauč u malom prostoru može zagušiti prostor, dok će mali kauč izgledati relativno mali. Treba se koristiti mješavina velikih komada zajedno sa manjim komadima za ravnotežu.

Nemojte pretrpati sobu
Zagušeni prostor se ne razlikuje mnogo od tamnih zidova, kada je u pitanju mala soba. Ako uđete u sobu pretrpanu namještajem, preplavljenu raznim sitnicama i kolekcionarskim predmetima, imati ćete osjećaj kao da vas je zarobila. Da biste stvorili otvoreni osjećaj koji želite, morate odabrati nekoliko najomiljenijih stvari i prikazati ih na kreativne načine. Postavite policu, ili okačite plutajući policu za svoje obiteljse slike, ali ne zagušujte je stolom. Manje je više kada je opremanje malih prostora u pitanju.

Ne zaboravite osvjetljenje
Mala soba sa slabim osvjetljenjem će izgledati kao pećina i klaustrofobično. Pravilno osvijetljen prostor treba imati tri izvora svjetlosti koja se odbija od zidova i prostoriji daje vizuelnu širinu. U prostoru sa malo podnog prostora za stolne ili podne lampe, trakasto osvetljenje može pomoći u pravilnom osvjetljenju soba. Još jedan dobar trik je da koristite ogledala. Dobro ogledalo će učiniti dvije stvari za malu sobu. Ono će reflektirati prirodnu svjetlost i svjetlost iz lampe i stvoriti iluziju šireg, dubljeg prostora.

A ako se ipak niste uspjeli sami snaći u svim ovim naputcima, slobodno se obratite u MEBLO gdje će Vam njihovi arhitekti i dekorateri rado pomoći pri rješavanju Vaših problema.

Oznake: uređenje, meblo, mali prostori, unutarnje uređenje stana

Ne bojte se snijega i leda! U MEBLU NEMA ZIME!

17.01.2013.

Zasigurno ste primijetili kako promet naglo uspori čim padne prva kiša, o snijegu ili ledu da ne govorimo. Strava tada ne vlada samo u ulici Brijestova, već u svakoj te istoj ulici. U tim trenucima izgleda kao da je neka nevidljiva sila zasjenila naše vozačke sposobnosti i stavila veliki znak upitnika povrh sigurne vožnje. Nevidljiva sila je naravno i nažalost straaaah od nepoznatog i neiskušanog.


Ako se i vi nađete negdje usred snijega i ne znate što dalje, najbolje se obratiti na ORYX ASISTENCIJU, jer oni imaju pomoć za sve situacije na cesti. A ako ste član ORYX grupe i imate njihovu člansku karticu, pokažite je u MEBLU i ostvarite super popust od 25%. U MEBLU je naime u tijeku akcija s ekskluzivnim popustom od 25% za članove ORYX grupe na kolekciju sjedećih garnitura Italiana koja traje od 15.1.2013.-31.1.2013.
Popust vrijedi za sve vrste plaćanja, uključivo i otplatu na 12 rata bez kamata.

Radi se o kolekciji s više od 50 modela kožnih garnitura za sjedenje neupitne kvalitete i besprijekorne estetike. Uporaba kože vrhunske kvalitete, ručna izrada garnitura uz tehnološki napredne materijale konstrukcije i punjenja, te fleksibilna rješenja, sklopivi elementi, dodatak ležaja, elementi sjedala sa relax produžetkom, prilagodljivi nasloni, kutni ili klasični sastavi pružaju brojna rješenja za svaki interijer.

I zato brzo prvo u ORYX Centar za sigurnu vožnju, a nakon toga u MEBLO po novu sjedeće garnituru!

Oznake: meblo, AKCIJA, sjedeća garnitura, oryx

Zasluženi odmor

04.01.2013.

Prošao je Božić, prošla je Nova Godina, svi smo se dobro istulumarili i sad nam je jedina želja dobro se odmoriti i naspavati. Oni sretniji slijedeći tjedan će otputovati na skijanje i uživati u ljepotama Alpskih vrhova, a oni ostali odmor će potražiti u toplini vlastitih domova. Ugodno se ušuškati pod dekicu i pogledati neki dobar film, pročitati sve zaostale knjige koje gomilamo na noćnom ormariću i nakon toga lagano utonuti u toliko željeni okrepljujući san.

U spavaćim sobama, bez obzira da li je riječ o većoj ili manjoj kvadraturi, najvažnije je odabrati stil i namještaj koji će donijeti smirenost, opuštanje i dobar san. Kako je to ambijent u kojem obično dominira krevet kao najveći volumen, najčešće se prema njemu usklađuju svi ostali komadi namještaja ( ormar, komoda, noćni ormarići…).
Za prostore manje kvadrature izuzetno je važno paralelno osigurati dobar estetski dojam i maksimalnu iskoristivost prostora.

Male spavaće sobe izgledati će vrlo dobro ako su kompletno uređene u istoj boji. Uz neizostavnu svijetlu neutralnu paletu (sve nijanse bijele boje), koju se može kombinirati sa sitnim detaljima tamne boje, dobar početak dana osiguravaju i sve pastelne boje (npr. nježna zelena ili plava, koje pozivaju na smireni počinak i svježinu buđenja). Za manje prostore predlažem da se tapetama s uzorkom presvuče samo jedan zid, kako se ne bi zagušio prostor.

U prostore s nižim stropovima uvijek je dobro staviti svjetlije zavjese koje mogu imati gotovo neprimjetan uzorak vertikalnih prugica, čime će se stvoriti utisak viših zidova.
Kada je namještaj u pitanju, predlažem ugradnju ormara izrađenih po mjeri, s kliznim vratima, jer štede prostor – takav ormar neka ujedno bude i najviši namještaj u sobi. Prednost ovakvih ormara je i njihova velika mogućnost prilagodbe svakom prostoru po dizajnu i dimenzijama. Ako nema mjesta za noćne ormariće, mogu se koristiti zidne lampe za čitanje, postavljene sa svake strane uzglavlja.

Veliku ponudu svih gore navedenih artikala može se naći u MEBLO salonima namještaja ili na www.meblo.hr, gdje su i akcije još tijeku!
A za zaista okrepljujući san najvažniji je naravno dobar madrac, ali o tome i o pravilnom odabiru biti će više riječi slijedeći tjedan.

Oznake: meblo, sobe, spavanje, spavaće sobe

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.