Stari madrac?

25.09.2012.

Neki dan ujutro našla sam se s frendicom na kavi i ona dolazi polako, jedva hoda… „Pa što je bilo? Što ti je?“ upitam je. „ Ma ništa me ne pitaj, sva sam ukočena! Spavam na nekom prastarom madracu koji je sada izgleda propao do kraja i užasno me bole leđa.“

I tako je razgovor krenuo dalje o madracima i potrebi za kvalitetnim spavanjem, te koliko dobar madrac i podnica utječu na dobar odmor tijekom noći. Zaključak je bio da su presudni kvalitetan madrac i podnica i da se tu ne bi trebalo previše gledati na cijenu nego na pravilan odabir. Sam okvir kreveta je više „šminka“, stvar dizajna i osobnih afiniteta prema izgledu cijele spavaće sobe. Ponuda madraca na tržištu je jako široka, kod odabira treba obratiti pozornost na proizvođača, vrstu materijala koji su unutra, te na rok trajanja i garanciju. Drugim riječima treba paziti gdje se kupuje i što se kupuje. By the way, u MEBLU je trenutno akcijski popust na madrace i podnice do 25%!


Postoje razne vrste madraca, glavna podjela bila bi ona na modele s oprugama i modele bez opruga. Opruge mogu biti klasične, bonell opruge ili tzv. džepičaste (puno kvalitetnije, male opruge, zapakirane pojedinačno svaka u svoj džepić). Modeli bez opruga napravljeni su od raznih vrsta pjena složenih po slojevima. Pjene mogu biti hladnolijevane, poliuretanske, lateks, memory pjena itd...

A bitna je i podloga na koju se stavlja madrac, tzv. podnica…
Uglavnom, da ne duljimo i ne kompliciramo, u slučaju da vas bole leđa jer spavate na starom i dotrajalom madracu, najbolje je da posjetite najbliži MEBLO salon, jer će Vas tamo ljubazni i stručni MEBLO djelatnici posavjetovati što je najprikladniji izbor za Vas.

Oznake: madraci podnice meblo

Jesenski shopping

15.09.2012.

Da, stigla je jesen. A s prvom jesenskom kišom, koja je dala do znanja da je dugo toplo ljeto definitivo iza nas, stiže i potreba za jesenskim shoppingom. Razmišlja se o novim čizmama i, naravno, o novoj dječjoj sobi za novog školarca. A tada nastaje problem: što odabrati, kako najbolje organizirati prostor…


Takve i slične nedoumice muče većinu ljudi koji imaju potrebu za kupovinom novog namještaja. I tu sada uskače MEBLO – oni imaju sve i znaju kako Vam pomoći pri odabiru. Meblove dječje sobe su mladenačke, šarene, vesele i, što je najvažnije, sve su komponibilne. To znači da se svi elementi soba ( kreveti, ormari, radni stolovi…) mogu kupovati pojedinačno i birati u bojama i dimenzijama koje odgovaraju potrebama određenog prostora. Meblovi arhitekti i dizajneri interijera rado će Vam pomoći savjetom i projektnim prijedlogom. Vaš tlocrt ubaciti će u comp i za par trenutaka imati ćete 3D prikaz Vaše nove sobe i cijene izabranih artikala. U ponudi su dječje sobe iz talijanskog programa MAB i slovenskih programa ILES i ALPLES, a do kraja 9. mjeseca u tijeku je i akcija s popustima do 20% na sve narudžbe dječjih soba.

A kako lijepa dječja soba ništa ne znači bez dobrog madraca, valja napomenuti da se uz kupnju dječje sobe u Meblu, madrac dobije u pola cijene!

Uz namještaj, tu je još i mogućnost odabira raznih asesoara, npr. zavjesa, tapeta, prekrivača i tepiha. Meblov arhitekt ili dizajner savjetovati će Vam kako ih najbolje uklopiti i na taj način još dodatno oplemeniti prostor.

I kad nakon toga Vašem mališanu dođu novi školski prijatelji na igranje, i kada uđu u Vašu novu dječju sobu, nemojte se začuditi uzviku: „Vau, koja fora soba!“.

A Vaš će mali princ ili priceza s ponosom odgovoriti: „Naravno, starci su mi je kupili u MEBLU!“.

Oznake: dječja soba, meblo, soba

Meblo kuhinje

05.09.2012.

Na prvi pogled sve nam kuhinje mogu izgledati slično. Međutim, promatramo li pažljivije, uočavamo da razliku čini pažnja koja se posvećuje detaljima. Meblove kuhinje Astra i Sphera u potpunosti su individualizirane, a plod su proizvodnje čijoj se svakoj fazi prilazi s posebnom pozornošću i vještinom. Velika pažnja pridaje se estetici oblika, upotrebi tonaliteta odabranih boja osnovica, funkcionalnosti strukturalnih linija te preciznosti detalja. Sve to kako bi se zadovoljile želje i potrebe različitih stilova života.



Meblov program kuhinja je iznimno komponibilan: to znači da svaka kuhinja može biti realizirana u svim dimenzijskim varijantama. Stoga se svaki model iz kolekcije može prilagoditi bilo kojim zahtjevima prostora. Ukoliko želite u potpunosti iskoristiti dimenzije prostorije izbjegavajući prazne prostore najbolje se odlučiti za kupnju kuhinje po mjeri. To znači da će kuhinja, poput odijela koje šiva krojačica, biti realizirana u potpunosti prema dimenzijama Vašeg prostora.



Jedan vrlo važan čimbenik procjene Vaše kuhinje je analiza ergonomičnosti: znanosti koja se bavi odnosom čovjeka sa predmetima koje koristi i prostorima u kojima živi i radi. Naime, kuhinja je prostor u kojem se događa veći dio dnevnih aktivnosti: tu se priprema hrana, kuha se i objeduje. Potreba za time da se ima sve na dohvat ruke i da se može slobodno i komotno kretati bez poteškoća, u mnogim slučajevima nije zadovoljena. Stoga u Meblu uvijek predlažemo da procjenite sve ponuđene mogućnosti različitih dimenzija elemenata i obrada, kako biste izabrali upravo onu opciju koja će se prilagoditi Vašim estetskim, ali i fizičkim potrebama.
U Meblovim salonima diljem Hrvatske u tijeku su akcijski popusti do 25% na kuhinje Astra i Sphera. Nudimo zaista sve - od jednostavnih linijskih kuhinja prikladnih za manje prostore i za apartmane do raskošnih sastava u različitim bojama i obradama sa pregršt različitih mogućnosti i kombinacija. Na osnovi mjera Vašeg prostora projektirat ćemo kuhinju te Vam kompjuterskom simulacijom vizualno približiti idejno rješenje.

Oznake: kuhinja, meblo, talijanska kuhinja

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.