Soba za tatinu princezu

30.04.2014.

PITANJE:
Želio bih urediti sobu za kćer, djevojčicu od 10 godina koja voli roza i ljubičaste boje.

ODGOVOR:
Radi se o prostoriji dimenzija 4 metra dužine i 3 metra širine, znači 12 m2 površine koje treba opremiti za boravak djevojčice od 10 godina. Kod rješavanja tlocrta obično prvo smještamo najveći objekt, u ovom slučaju to je krevet. Predložila bih malo veći krevet, npr. onaj primjeren za madrac veličine 120 x 200 cm kako bi djevojčila – uskoro već djevojka! – mogla komotno spavati. Na zidu lijevo od vrata imamo dovoljno mjesta za veliki ormar, odlučili smo se za varijantu s kliznim vratima kako ne bi nepotrebno zauzimali prostor prilikom otvaranja vrata od ormara. Unutrašnjost ormara podijeljena je na dva dijela: u jednom je štangica za vješanje, a u drugom unutarnji ladičar i police za slaganje stvari. Takav raspored osigurati će djevojčici pregledan i dobro organizirani ormar. Na vanjsku bočnicu ormara predložila bih staviti zaobljenu otvorenu policu po cijeloj visini koja će i estetski i funkcionalno dobro upotpuniti ovaj veliki ormar.

Na suprotni zid ići će radni dio: pisaći stol zaobljen na lijevoj strani prema balkonskim vratima ( pisaći stol treba uvijek smjestiti tako da prirodna svjetlost dolazi s lijeve strane kako se ne bi stvarala sjena dok se piše!). Stol ima vrlo atraktivnu nogu složenu od raznobojnih kugla promjera 10 cm što mu daje origionalan i mladenački izgled.

U produžetku stola pa do kraja zida biti će stepenasto složeni elementi/poličari za knjige i ostale sitnice. Svaka vertikala u donjem dijelu ima po jednu duboku ladicu koja je vrlo praktična za spremanje većih stvari poput igračaka i sl. Iznad samog stola predviđene su zidne police na panelu u obliku srca koji se vrlo dobro uklapa u cijeli dizajn sobe budući da je i uzglavlje kreveta u tom istom obliku srca.
Krevet je tapeciran u eko kožu roza boje ( eko koža se vrlo lako održava – samo se obriše vlažnom krpom i ne upija prašinu!). Sve boje prilagođene su ukusu djevojčice i cijela soba djelovati će veselo i nježno.

I evo prekrasne nove sobe za tatinu princezu!

Oznake: dječje sobe, namještaj, meblo, akcije, popusti, opremanje, dizajn

Proljeće u vrtu

10.04.2014.

Proljeće je definitivno stiglo, ptičice pjevaju, drveće je prolistalo, cijeće procvalo. Kao da nas sve poziva na promjene, na boravak vani na zraku...


I Meblo prati potrebe svojih klijenata, u ponudi je novi vrtni namještaj od tikovine koji kao da poziva na vesela druženja u vrtovima ili na terasama. Stigli su novi stolovi u raznim oblicima i dimenzijama, stolci s mogućnosti reguliranja nagiba naslona za leđa, ležaljke s kotačima, mali stolići... Tikovina je drvo izuzetno velike tvrdoće i otporno na utjecaje atmosferilija što mu daje izvrsne karakteristike za izradu namještaja za vanjsku uporabu ( tikovina se uptrebljava i na brodovima ! ).

Osim vrtnih garnitura od tikovine, Meblo ove sezone ima u ponudi i široki asortiman namještaja od umjetnih materijala, tzv. tehnoratan koji izgledom podsjeća na pravi ratan, ali za razliku od njega, tehnoratan može biti izložen kiši, vlazi i suncu a da ne promijeni svoja svojstva. Te vrtne garniture modernog su dizajna, dostupne u više boja i tekstura pletiva, te se mogu slagati po elementima i na taj način prilagoditi svakoj potrebi pojedinačnog kupca bilo da se radi o malom balkonu ili opremi velikih terasa za kafiće.
Trenutno je tikovina u Meblu na vrlo atraktivnom popustu - čak 20%!

Uz takvu šaroliku ponudu i dobre popuste vjerujem da ćete i Vi naći u MEBLU nešto prikladno za sebe i svoj vrt, te pozvati prijatelje na roštilj u novom namještaju!

DOBAR TEK I UŽIVAJTE !!!

Oznake: meblo, vrt, garniture, namještaj, proljeće

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.