Ashley Wilde

11.07.2018.

Osnovana 1950. tvrtka Ashley Wilde postala je jedna od vodećih svjetskih proizvođača dekorativnog tekstila. Kao treća generacija obiteljskog poslovanja sa jakom baštinom u industriji tekstila, Ashley Wilde predana je isporuci vrhunskog dizajna i prvoklasne usluge svojim klijentima.



Vrhunski studio i talentirani dizajneri neumorno rade kako bi proizveli zapanjujuće kolekcije za njihov portfelj brendova koji uključuju Ashley Wilde Designs, Kai, Kai Contract i Illumin8. Uvijek na čelu dizajnerskih trendova i lidera inovacije, svaki asortiman predstavlja kombinaciju stila i iznimne kvalitete.

Njihov dizajnerski tim surađuje i sa nekim od najpoznatijih imena i brandova , kako bi stvorili spektakularne kolekcije posteljine koje reprezentiraju svaki individualan brend i pokazuju raznolikost vještina njihovog talentiranog studija. Surađuju sa imenima kao što su Kylie Minogue, Emma Bridgewater, Karl Lagerfeld, Volkswagen...



Ashley Wilde tim brine da se pri proizvodnji koriste samo najkvalitetniji materijali i tkanine koje se pažljivo biraju kako bi proizveli prvoklasne proizvode. U svojoj ponudi imaju razne tkanine za tapeciranje, te zavjese, posteljinu, ručnike i jastučnice.
2009. godine primili su Queen's Award for Enterprise za izvanredna postignuća u poslovanju, a 2012. su bili i jedni od službenih dobavljača za olimpijske igre u Londonu 2012.


Ashley Wilde asortiman od sada je dostupan i u Meblo trade salonima i webshopu!

Oznake: meblo, Meblo Trade, namještaj, dizajn, ashley, ashley wilde, wilde, zavjese, jastuci, dom, uređenje, uređenje interijera, interijer

[NOVO U PONUDI] Pronađite Nicoletti Home garniture u svim našim salonima!

23.02.2018.

Istražite i otkrijte novu ponudu garnitura u Meblo Tradeu!




Nicoletti Home je međunarodno poznat talijanski brend sa 40 godina iskustva na vrhu tržišta tapeciranog namještaja. Uspjeli su spojiti dugu obrtničku tradiciju s autentičnim i prepoznatljivim znakom "Made in Italy" diljem svijeta. Tko odabere Nicoletti svjestan je da će sjesti na garnituru koja je rezultat autentične strasti, iznimne brige za detalje i kontinuirano traženje prave ravnoteže između dizajna i udobnosti.




Koža koja se koristi pri izradi Nicoletti Home garnitura je prirodan i vrijedan proizvod kojeg karakterizira prozračnost, izdržljivost, mekoća, elastičnost te udobnost. U zemljama porijekla odabire se samo prvoklasna kvalitetna goveđa koža koje se obrađuje u skladu sa ekološkim kriterijem. Rezultat je visokokvalitetna kolekcija koža sa širokim rasponom izbora kako bi ispunili svačije potrebe.


Istražite novu ponudu garnitura u najbližem Meblo Trade salonu ili na meblo.hr!

Oznake: meblo, Meblo Trade, nicoletti, nicoletti home, garnitura, sjedeća garnitura, square, Darwin, luna, selena, dom, namještaj, dizajn

Planiranje i opremanje kuhinje najsloženiji je segment uređenja doma

18.11.2017.

U odnosu na druge prostorije kuhinja je najzahtjevnija, najsloženija, a vrlo često i najskuplja investicija čije planiranje zahtjeva prilično dugo vremena. Najbitnije je da kuhinja bude funkcionalna što se postiže odabirom odgovarajućih elemenata te njihovim kvalitetnim razmještajem unutar zadanog prostora. Dobro uređena kuhinja trebala bi imati dovoljno prostora za pripremu i konzumiranje hrane, skladištenje namirnica i posuđa, kao i za čišćenje. Stoga je planiranje kuhinje potrebno započeti sa odgovarajućom skicom prostora, uz detaljne podatke o smještaju priključnih instalacija za struju i vodu. Ukoliko radite potpuno novu kuhinju preporučljivo je ugraditi prozore kako bi u unutrašnjost kuhinje dolazilo što više prirodnog svjetla. Ukoliko nemate takvih mogućnosti potrebno je planirati adekvatnu rasvjetu koja neće stvarati sjene i ometati pri radu.



Estetika je također vrlo bitan element pri planiranju kuhinje, jer kuhinja nije samo mjesto za spremanje hrane već služi i za druženje, razgovor i opuštanje. Posebno se to odnosi na prostore u kojima je kuhinja spojena sa blagovaonicom, ili pak dnevnim boravkom, što je u današnje vrijeme sve češći slučaj. Stoga kuhinju valja urediti na način da Vašim gostima ne bude dosadno dok čekaju da pripremite jelo. To se najbolje može postići postavljanjem šanka kao pregrade između kuhinjskog djela i onog za objedovanje. Na taj način moći ćete komunicirati sa svojim gostima čitavo vrijeme dok pripremate jelo te primiti eventalne sugestije koje će Vašim gostima omogućiti još veće uživanje u jelu.
Pravi izbor za trajno rješenje su ekskluzivne kuhinje Astra vrhunske kvalitete koje možete pronaći u svim Meblo Trade salonima i to uz akcijski popust do 20%. Program Astra nudi vrlo širok asortiman kuhinja suvremenog dizajna koje odlikuje visoka komponibilnost i prilagodljivost svačijim zahtjevima.



Kao novost u ponudu Meblo Trade-a://www.meblo.hr/ target=_blank>Meblo Trade-a uvedene su nove kuhinje objedinjene pod imenom Sphera, koje dizajnom i kvalitetom nimalo ne zaostaju za Astrinim. Riječ je o kuhinjama domaće (hrvatske) proizvodnje, koje se izrađuju po mjeri i pri čijem se stvaranju velika pažnja posvećuje detaljima koji, zapravo, čine razliku. Učinkovit prostor, pametni okovi, izdržljive vodilice povećane nosivosti, zaštita od vlage i vode ili zahtjevnije obrađeni rubni elementi samo su neki od Sphera detalja na koje valja skrenuti pažnju.

Za planiranje kuhinja u Meblo Trade-u se koriste kompjuterski programi koji na vrlo brz i jednostavan način mogu simulirati željenu kuhinju u zadanom prostoru. Time je planiranje uvelike olakšano jer odmah možete vidjeti jeste li zadovoljni prikazanim rješenjem. Stručno osoblje u Meblo Trade-ovim salonima uvijek će Vam rado udijeliti savjet te složiti Vašu kuhinju iz snovaiz snova. U Meblo Trade-u možete i dekorativno opremiti Vašu novu kuhinju odabirom iz široke ponude zavjesa, podmetača, dekorativnog posuđa i ostalog kuhinjskog accessoara. Uz besplatnu dostavu (unutar prve zone dostave) i montažu Meblo Trade Vam pruža zaista kompletnu uslugu, pa se Vi možete bezbrižno prepustiti Vašim svakodnevnim aktivnostima.

Od 15. do 30. studenog pripremili smo za vas do 40% popusta na sve kuhinje te dodatnu pogodnost - GRATIS BOSCH perilicu posuđa SMV25AX00EV25AX00E.

Iskoristite ovu vrhunsku priliku, posjetite najbliži Meblo Trade salon i prepustite se našim savjetnicima koji će Vam pomoći urediti kuhinju iz snova.

Oznake: Meblo Trade, meblo, kuhinja, sphera, Astra, Nobilia, Alples, kuhinja iz snova, dizajn

Calligaris - dizajn koji oživljava snove

22.09.2017.




Još 1923. godine kada su se predstavili s prvom Calligaris stolicom – Marocca, počinje priča o uspjehu koji počiva na čvrstim i bezvremenskim vrijednostima, zahvaljujući kojima se tvrtka i dalje razvija i ostvaruje značajne rezultate.



Danas, sa 620 partnera, Calligaris ima 5 proizvodnih pogona i prisutan je u stotinu zemalja diljem svijeta. Calligaris je jedno od najznačajnijih imena u svijetu za dizajn namještaja i ime koje označava Made in Italy kvalitetu već 94 godine. Ovdje nastaju inovativna rješenja koja spajaju funkcionalnost, estetiku i dostupnost u svim brendovima, asortimanima i proizvodima s Calligaris potpisom.



Izuzetno bogat odabir materijala i boja, te velika ponuda funkcionalnih i inovativnih stolova na razvlačenje odlika je Calligaris ponude. Na raspologanju je izvanredna širina kombiniranja materijala, boja, stilova i dimenzija po vlastitom izboru, što omogućava prilagodbu Calligaris blagovaonica postojećem namještaju, ali i fleksibilnost prema veličini prostora koji je na raspolaganju.



Calligaris surađuje sa brojnim renomiranim dizajnerima, među kojima su najpoznatiji Pininfarina, Busetti Garutti Redaelli, Dondoli e Pocci, Stephen Burks, Gino Carollo, Matteo Cibic te Michele Menescardi.

Posjetite Meblo Trade salone diljem Hrvatske gdje možete naći Calligaris blagovaone, stolce , inovativni stolove i asesoare.

Oznake: Meblo Trade, meblo, calligaris, dizajn, dizajn interijera, blagovaone, garniture, stolice, stolovi

Meblo Trade makeover

21.09.2016.

Napravili smo kompletni makover stana u Splitu. Pogledajte kako je stan izgledao prije, te kako izgleda sada. Sviđaju vam se promjene?


Stan prije renovacije



Stan nakon renovacije


U renovaciji su korišteni slijedeći proizvodi iz Meblo trade asortimana:



  • Kuhinja Astra Line

  • Stolice Calligaris Air

  • Polufotelja MIDJ Sonny

  • Stol Miotto Ivrea

  • Kompozicija dnevne sobe MAB Tender

  • Stakleni stol za računalo Pezzani Clear

  • Stolica Calligaris Parisiene

  • Garnitura Watch

  • Stolić Miniforms Curvo

  • Dječja soba Alples Planet




Za bilo kakve dodatne informacije kontaktirajte nas na info@meblo.hr ili na tel: 098/301 636.

Oznake: makeover, meblo, Meblo Trade, dnevni boravak, kuhinja, dječja soba, interijer, dizajn, dizajn interijera

Garnitura Choice

21.07.2016.

Garnitura Choice dizajnirana je za potrebe svakodnevne uporabe. Iako štedi prostor, vrlo je udobna. Savršena je za male studentske sobe, ali također i za veće prostore.
Garnitura Choice se može opisati u tri riječi: prilagodljiva, izdržljiva i povoljna.


Garnitura je nominirana za German Design Awards 2017. Da bi proizvod uopće bio nominiran za tu nagradu, on mora biti prethodno nagrađen na nacionalnoj ili internacionalnoj razini što i potvrđuje kvalitetu ove garniture.

Garnitura se odlikuje velikim brojem opcija i izrazitom funkcionalnošću. Na malom prostoru dobivate garnituru za spavanje, popodnevno odmaranje-igru, spremište za posteljinu. Različite kombinacije koje odgovaraju Vama i prostoru u kojem se nalazi(te). Može naručivati po elementima i s obzirom na naručene elemente pretvarati u ležaj.
Garnitura se pretvara u ležaj ili kombinaciju dvosjeda/trosjeda bez sistema na razvlačenje, jednostavnim prerasporedom elemenata, pa su kvaliteta sjedenja i spavanja jednake.
Različite kombinacije možete pogledati ovdje.

U svakom od sjedišta garniture, te u tabureima nalaze se spremišta. Jastuci su pomični, a tkanina je skidiva i na sjedećim i na naslonskim jastucima. Tkanina je odlična za održavanje - bilo kakvo zaprljanje može se ukloniti vlažnom krpicom.

Moguće je kombinirati boje odnosno izabrati sjedeći dio u jednoj boji, a jastuke u drugoj.
Garnitura je odnedavno dostupna i u novim tkaninama i bojama. Uz tkaninu Mollia, nove dostupne tkanine su Velare (u bojama: siva, tamno siva, crvena i tirkizna) i Comodo (u bojama: siva, zelena i žuta).

Za bilo kakve informacije kontaktirajte nas na info@meblo.hr ili na tel: 098/301 636.







 


Oznake: meblo, meblo popusti, akcije, popusti, garniture, namještaj, choice, germany design award, dizajnerske garniture, dizajn, feydom

Meblo Trade makover u Splitu

09.02.2016.

Na zahtjev jednog kupca napravili smo kompletni makeover dnevne sobe. Stari klasični dnevni boravak kompletno smo preuredili i dizajnom prilagodili jednom udobnom modernom mjestu za svakodnevni boravak.

Oznake: dizajn, namještaj, Interijeri, dnevni boravak, stan, preuređenje stana

Proljeće u Meblu i okolici

30.03.2015.

Sa svakim proljećem dolaze i novi izazovi, a jedan od njih je kako se najbolje trgnuti iz zimske obamrlosti i krenuti u realizaciju svakojakih novih ideja koje nam dođu napamet s prvim ljepšim danima proljeća. Na koje sve načine možemo osvježiti prostor u kojem živimo, a da u isto vrijeme budu spremne i uskršnje dekoracije?

Kao prvu akciju, tzv. predradnju, trebalo bi napraviti veliko čišćenje prostora. Ne mislim samo na pranje i brisanje prašine, nego i na raščišćavanje prostora u smislu bacanja starih i nepotrebnih stvari koje samo zauzimaju prostor i skupljaju prašinu. Feng shui kaže da za svaku novu stvar koju unesemo u kuću, treba baciti jednu staru stvar.

Maksimalan učinak uz minimalan trošak


Dnevni boravak možemo osvježiti i bez nekih velikih ulaganja, dovoljno je promijeniti detalje poput zavjesa, tepiha, prekrivača ili ukrasnih jastučića na sjedećim garniturama ili promjene boje zidova. Poanta je u tome da je sve bez bilo kakvih građevinskih radova, što znači bez rušenja ili zidanja.


Kada su zidovi u pitanju, umjesto postojeće boje dovoljno je staviti nove tapete skroz drugih boja ili s nekim šašavim uzorkom. Uz cijenu od 99kn po roli, može se pokriti čak 5m2 zida, dok se na prozore mogu postaviti nove zavjese koje mogu propuštati već ili manju količinu svjetlosti, ovisno o vašem osobnom izboru. Cijena zavjesa se kreće od minimalnih 80 kn/kom.

Za manje prostore obično predlažem da se tapetama s uzorkom presvuče samo jedan zid, kako se ne bi dodatno zagušio prostor.
U prostorije s nižim stropom uvijek je bolje staviti svjetlije zavjese koje mogu imati vertikalne pruge čime će se stvoriti dojam viših zidova.
Umjesto kupnje novog trosjeda ili pretapeciranja staroga, biti će dovoljno da preko stare sjedeće garniture prebacite novi prekrivač stilski usklađen s novim zavjesama.

Spavaćoj ćete sobi udahnuti novi život ako krevet prekrijete prekrivačem u pastelnim tonovima, dodate koji jastučić, a prozore zaštitite zavjesama od prirodnih materijala u istom tonu.
Ovo proljeće u trendu su žute i zelene nijanse koje se vrlo lijepo mogu i međusobno kombinirati. Ako u tu sve ubacite koji touch narančaste, uspjeh je zagarnitiran! A sve potrebno za proljetno obnavljanje možete pronaći u svim Meblo salonima gdje su u tijeku i velike proljetne akcije sa super popustima!


Oznake: meblo, proljeće, zavjese, prekrivači, dizajn, oprema doma, namještaj, trosjed, dizajn interijera

ŠTO BOJE ČINE PROSTORU?

03.10.2014.

Pogrešna boja može stvoriti klaustrofobičan osjećaj, previše namještaja može izgledati kaotično, a pogrešni motivi jednostavno previše zaguše prostor. Profesionalni dekorateri su pravi čarobnjaci kada je u pitanju odgovor na ove izazove. Koristeći nekoliko njihovih omiljenih trikova, i vi možete mali prostor učiniti većim nego što je.

Ne koristite tamne boje
Jeste li ikada ušli u sobu obojenu tamnom bojom s tamnim namještajem i tamnim tepihom? Imate osjećaj kao da se soba steže oko vas? Mala soba treba izgledati veća nego što je da biste se u njoj osjećali ugodno. Korištenjem svijetlih boja stvorit će se dojam da se zidovi povlače, stvarajući svijetao i prozračan prostor. Boje koje treba uzeti u obzir su svijetlo plava, zelena, svijetlo siva i neutralne boje.


Nemojte se bojati biti hrabri
Neki ljudi se opiru ideji da povuku hrabre dizajnerske poteze u malom prostoru, ali manji prostori su velika platna na kojima možete eksperimentirati s odvažnim idejama. Počnite tako što ćete koristiti paletu nekoliko osnovnih boja. Razmislite o aplikaciji velikih cvjetnih i grafičkih otisaka, vertikalnih ili horizontalnih pruga. Horizontalne pruge će vizualno proširiti malu i usku sobu. Vertikalnim prugama nizak plafon izgledat će viši. Također, mala soba će se otvoriti uz upotrebu velikih printova, ali izbjegavajte male printove jer će oni biti previše kaotični u malom prostoru.

Ne ignorirajte veličinu i proporcije
Namještaj mora odgovarati veličini prostora. To se posebno odnosi na male prostorije. Takav prostor veliki kauč, naime može zagušiti, dok će ga premali učiniti vizualno još manjim. Zato je za ravnotežu potrebno koristiti kombinaciju velikih i manjih komada.

Nemojte pretrpati sobu
Zagušeni prostor se ne razlikuje mnogo od tamnih zidova, kada je u pitanju mala soba. Ako uđete u sobu pretrpanu namještajem, preplavljenu raznim sitnicama i kolekcionarskim predmetima, imati ćete osjećaj kao da vas je zarobila. Da biste stvorili otvoreni osjećaj koji želite, morate odabrati nekoliko najomiljenijih stvari i prikazati ih na kreativne načine. Postavite policu, ili okačite plutajuću policu za svoje obiteljske slike, ali ne zagušujte je stolom. Manje je više kada je opremanje malih prostora u pitanju.

Ne zaboravite osvjetljenje
Mala soba sa slabim osvjetljenjem izgledati će kao pećina i klaustrofobično. Pravilno osvijetljen prostor treba imati tri izvora svjetlosti koja se odbija od zidova i prostoriji daje vizualnu širinu. U prostoru s malo podnog prostora za stolne ili podne lampe, trakasto osvjetljenje može pomoći u pravilnom osvjetljenju soba. Još jedan dobar trik je da koristite ogledala. Dobro ogledalo će učiniti dvije stvari za malu sobu. Ono će reflektirati prirodnu svjetlost i svjetlost iz lampe te stvoriti iluziju šireg, dubljeg prostora.

A ako se ipak niste uspjeli sami snaći u svim ovim naputcima, slobodno se obratite u MEBLO gdje će vam njihovi arhitekti i dekorateri rado pomoći pri rješavanju svih vaših nedoumica.

Oznake: boje u prostoru, meblo, namještaj, dizajn

Kako organizirati kuhinju?

04.07.2014.

PITANJE:

Poštovani,
Zanimala bi nas kuhinja složena u obliku slova L dimenzija 2,58 m lijevi zid i 4,00 m desni zid. Htjeli bismo da su vratnice u obradi visokog sjaja svijetlo bež boje. U prilogu je tlocrt našeg prostora.



ODGOVOR:

Poštovani,
Iz poslanog tlocrta i dimenzija vidi se da se radi o lijepom prostoru, ali s relativnom malim prozorom, te je zato dobro da ste se odlučili za bež boju jer svijetle boje uvijek još dodatno vizualno povećavaju i otvaraju prostor.
Predložila bih da se kuhinja organizira na način da na duži zid idu niski elementi s kuhalnom pločom, sudoperom i perilicom za suđe. Raspored treba biti takav da između svih ugradbenih elemenata uvijek ostane dostatno slobodne radne površine. Iznad kuhalne ploče dolazi napa od stakla vrlo efektnog dizajna i jakog kapaciteta usisa, što je od velike važnosti kako se ne bi širili mirisi od kuhanja jer je kuhinja spojena s dnevnim boravkom. Za lijevi, kraći zid predložila bih visoke ormare koji će poslužiti umjesto smočnice. U njih je ukomponirana i ugradbena pećnica koja je postavljena na veću visinu od uobičajene kako bi se domaćinima olakšalo rukovanje. Niz visokih elemenata završava s hladnjakom koji može biti ugradbeni ili samostojeći.
Kao materijal od kojeg bi fronte (vrata i ladice) kuhinje trebale biti izrađene predložila bih medijapan (MDF) površinski obrađen folijom u visokom sjaju. Ta je obrada, naime, znatno povoljnija od medijapana koji se lakira, a vizualno i dizajnerski djeluje isto.



MEBLO u svojoj ponudi, između ostalog, ima i kuhinje hrvatskog proizvođača Sphera čiji model PLURANOVA SJAJ ima upravo sve navedene karakteristike, a u MEBLU je upravo u tijeku akcijski popust na sve modele kuhinja 30%. Plaćati se može jednokratno ili na rate do 12 mjeseci beskamatno.

Oznake: kuhinje, AKCIJA, namještaj, meblo, popusti, dizajn interijera, dizajn

Soba za tatinu princezu

30.04.2014.

PITANJE:
Želio bih urediti sobu za kćer, djevojčicu od 10 godina koja voli roza i ljubičaste boje.

ODGOVOR:
Radi se o prostoriji dimenzija 4 metra dužine i 3 metra širine, znači 12 m2 površine koje treba opremiti za boravak djevojčice od 10 godina. Kod rješavanja tlocrta obično prvo smještamo najveći objekt, u ovom slučaju to je krevet. Predložila bih malo veći krevet, npr. onaj primjeren za madrac veličine 120 x 200 cm kako bi djevojčila – uskoro već djevojka! – mogla komotno spavati. Na zidu lijevo od vrata imamo dovoljno mjesta za veliki ormar, odlučili smo se za varijantu s kliznim vratima kako ne bi nepotrebno zauzimali prostor prilikom otvaranja vrata od ormara. Unutrašnjost ormara podijeljena je na dva dijela: u jednom je štangica za vješanje, a u drugom unutarnji ladičar i police za slaganje stvari. Takav raspored osigurati će djevojčici pregledan i dobro organizirani ormar. Na vanjsku bočnicu ormara predložila bih staviti zaobljenu otvorenu policu po cijeloj visini koja će i estetski i funkcionalno dobro upotpuniti ovaj veliki ormar.

Na suprotni zid ići će radni dio: pisaći stol zaobljen na lijevoj strani prema balkonskim vratima ( pisaći stol treba uvijek smjestiti tako da prirodna svjetlost dolazi s lijeve strane kako se ne bi stvarala sjena dok se piše!). Stol ima vrlo atraktivnu nogu složenu od raznobojnih kugla promjera 10 cm što mu daje origionalan i mladenački izgled.

U produžetku stola pa do kraja zida biti će stepenasto složeni elementi/poličari za knjige i ostale sitnice. Svaka vertikala u donjem dijelu ima po jednu duboku ladicu koja je vrlo praktična za spremanje većih stvari poput igračaka i sl. Iznad samog stola predviđene su zidne police na panelu u obliku srca koji se vrlo dobro uklapa u cijeli dizajn sobe budući da je i uzglavlje kreveta u tom istom obliku srca.
Krevet je tapeciran u eko kožu roza boje ( eko koža se vrlo lako održava – samo se obriše vlažnom krpom i ne upija prašinu!). Sve boje prilagođene su ukusu djevojčice i cijela soba djelovati će veselo i nježno.

I evo prekrasne nove sobe za tatinu princezu!

Oznake: dječje sobe, namještaj, meblo, akcije, popusti, opremanje, dizajn

KAKO U JEDNOJ PROSTORIJI UREDITI KUHINJU, BLAGOVAONU I DNEVNI BORAVAK

12.11.2013.

PITANJE:

Molila bih Vas za savjet kako namjestiti prostoriju koja treba biti i kuhinja i blagovaona i dnevni boravak?

ODGOVOR:

Budući da se radi o jednoj prostoriji koja treba zadovoljiti tri različite funkcije kod opremanja treba paziti da se dobro usklade svi zahtjevi tog prostora, a da se ne dobije dojam prenatrpanosti.

Iz tog razloga je najbolje grupe namještaja razmjestiti po svojoj namjeni u distancirane dijelove prostorije. Kuhinju bih predložila u poluzatvorenoj niši s produžetkom prema dnevnom boravku kako bi mogli stati svi potrebni ormarići i aparati. Od dijela za dnevni boravak kuhinja je vizualno odvojena šankom. Šank je ujedno i vrlo praktičan element jer ima u sebi dosta prostora za spremanje stvari ( ispod ploče šanka su ormarići ). Kuhinjski elementi bi svakako trebali biti svjetle boje jer se nalaze u dijelu prostorije gdje je najslabije prirodno osvjetljenje. Za fronte bi bila prikladna bijela boja, najbolje sjajni lak ili folija u kombinaciji s radnom pločom od svjetlog drveta. Takva kombinacija boja će dodatno otvoriti taj dio prostora koji je dosta uvučen.

Lijevo od kuhinje je smješten blagovaonski dio: stol i stolice također u svjetlijim bojama. Stol bi svakako trebao biti s mogućnošću produživanja kako bi se mogao prilagoditi i većem broju ljudi. Od materijala bi bili prikladni bijelo ili pjeskareno staklo na konstrukciji od metala koji bi se dobro uklopili po stilu sa samom kuhinjom.
Prostor za dnevni boravak izdvojen je u dijelu sobe prema izlazu na terasu kako bi imao najviše prirodnog svjetla i kako bi ukućani mogli uživati u lijepom pogledu na vrt dok sjede na udobnoj kutnoj garnituri. Na zidu nasuprot sjedeće garniture nalazi se komoda koja je dovoljno velika za tv i sve ostale tehničke uređaje.




Oznake: meblo, namještaj, dizajn, kuhinje, blagovaone, dnevni boravak, sobe

Odlučili ste obnoviti svoju kuhinju, ali ne znate odakle početi? Evo nekoliko savjeta koji će Vam pomoći da stvorite bolju, funkcionalniju i moderniju kuhinju.

09.11.2012.

Pronađite ideje za svoju kuhinju
Ukoliko planirate renoviranje svoje kuhinje, sigurno ste pregledali mnogo časopisa i internet portala kako biste pronašli fotografije koje će vas inspirirati prilikom uređenja vaše kuhinje. Pogledajte i MEBLO web site, te na našem portalu pronađite mnoštvo ideja koje će vam pomoći prilikom uređenja.
Da ste se zapitali zašto obnavljate svoju kuhinju? Da li je razlog postizanje veće cijene vašeg stana ili zato što želite prostraniju, moderniju i funkcionalniju kuhinju?


S koliko novca raspolažete
Kako se cjelokupan projekt preuređenja vaše kuhinje ne bi pretvorio u noćnu moru, pažljivo napravite financijsku konstrukciju. Također su bitni planovi za budućnost. Ako planirate živjeti u toj kući ili stanu minimalno još 5 godina, planirajte novu kuhinju tako da odgovara i vašoj obitelji. Da je multifunkcionalna. Nemojte biti sebični. Novac je potrebno potrošiti na stvari koje nećete ubrzo mijenjati, a dobra kuhinja je ipak jedna dugoročna investicija.

Raspored elemenata
Prilikom uređenja kuhinje, najvažniji je raspored elemenata. Pogledajte prostor i utvrdite koji model kuhinje bi najbolje odgovarao. Nemojte se usko držati dosadašnjeg rasporeda elemenata. Budite sigurni da možete elemente još bolje rasporediti kako bi vaša kuhinja izgledala modernije i postala još funkcionalnija.Imajte na umu kako sudoper mora biti postavljen pored ili nasuprot površine za kuhanje i frižidera, a sudoper, frižider i pećnica moraju biti blizu kako bi se olakšalo kretanje po kuhinji.Kako bi vaša kuhinja izgledala veselo, dodajte mnoštvo rasvjetnih elemenata. Biti će vam od velike pomoći prilikom spremanja večere za vaše goste i prijatelje.

Radna ploča
Od kakvog god materijala bila, radna ploča vrlo je bitan element vaše kuhinje. Kao materijal za radnu ploču, najčešće se koristi laminat koji postoji u raznim bojama i uzorcima. U ozbir još možete uzeti i drvene ili kamene površine koje se vrlo često koriste u zadnje vrijeme, iako su one dosta skuplje. Kod odabira radne ploče bolje je izabrati šarene uzorke, kako se ne bi svaka prljavština na njima vidjela. Bijela i crna boja dosta su nezahvalne jer se na njima svaki trag uočava.

I ako ste nakon svih ovih naputaka ostali s upitnikom iznad glave i ne znate odakle bi počeli, možda je ipak najbolje da se obratite u MEBLO gdje će vam njihovi ljubazni arhitekti i dizajneri svojim stručnim savjetima riješiti sve dileme.

Oznake: meblo, kuhinja, dizajn

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.