Kako organizirati kuhinju?

04.07.2014.

PITANJE:

Poštovani,
Zanimala bi nas kuhinja složena u obliku slova L dimenzija 2,58 m lijevi zid i 4,00 m desni zid. Htjeli bismo da su vratnice u obradi visokog sjaja svijetlo bež boje. U prilogu je tlocrt našeg prostora.ODGOVOR:

Poštovani,
Iz poslanog tlocrta i dimenzija vidi se da se radi o lijepom prostoru, ali s relativnom malim prozorom, te je zato dobro da ste se odlučili za bež boju jer svijetle boje uvijek još dodatno vizualno povećavaju i otvaraju prostor.
Predložila bih da se kuhinja organizira na način da na duži zid idu niski elementi s kuhalnom pločom, sudoperom i perilicom za suđe. Raspored treba biti takav da između svih ugradbenih elemenata uvijek ostane dostatno slobodne radne površine. Iznad kuhalne ploče dolazi napa od stakla vrlo efektnog dizajna i jakog kapaciteta usisa, što je od velike važnosti kako se ne bi širili mirisi od kuhanja jer je kuhinja spojena s dnevnim boravkom. Za lijevi, kraći zid predložila bih visoke ormare koji će poslužiti umjesto smočnice. U njih je ukomponirana i ugradbena pećnica koja je postavljena na veću visinu od uobičajene kako bi se domaćinima olakšalo rukovanje. Niz visokih elemenata završava s hladnjakom koji može biti ugradbeni ili samostojeći.
Kao materijal od kojeg bi fronte (vrata i ladice) kuhinje trebale biti izrađene predložila bih medijapan (MDF) površinski obrađen folijom u visokom sjaju. Ta je obrada, naime, znatno povoljnija od medijapana koji se lakira, a vizualno i dizajnerski djeluje isto.MEBLO u svojoj ponudi, između ostalog, ima i kuhinje hrvatskog proizvođača Sphera čiji model PLURANOVA SJAJ ima upravo sve navedene karakteristike, a u MEBLU je upravo u tijeku akcijski popust na sve modele kuhinja 30%. Plaćati se može jednokratno ili na rate do 12 mjeseci beskamatno.

Oznake: kuhinje, AKCIJA, namještaj, meblo, popusti, dizajn interijera, dizajn

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.