Calligaris - dizajn koji oživljava snove

22.09.2017.




Još 1923. godine kada su se predstavili s prvom Calligaris stolicom – Marocca, počinje priča o uspjehu koji počiva na čvrstim i bezvremenskim vrijednostima, zahvaljujući kojima se tvrtka i dalje razvija i ostvaruje značajne rezultate.



Danas, sa 620 partnera, Calligaris ima 5 proizvodnih pogona i prisutan je u stotinu zemalja diljem svijeta. Calligaris je jedno od najznačajnijih imena u svijetu za dizajn namještaja i ime koje označava Made in Italy kvalitetu već 94 godine. Ovdje nastaju inovativna rješenja koja spajaju funkcionalnost, estetiku i dostupnost u svim brendovima, asortimanima i proizvodima s Calligaris potpisom.



Izuzetno bogat odabir materijala i boja, te velika ponuda funkcionalnih i inovativnih stolova na razvlačenje odlika je Calligaris ponude. Na raspologanju je izvanredna širina kombiniranja materijala, boja, stilova i dimenzija po vlastitom izboru, što omogućava prilagodbu Calligaris blagovaonica postojećem namještaju, ali i fleksibilnost prema veličini prostora koji je na raspolaganju.



Calligaris surađuje sa brojnim renomiranim dizajnerima, među kojima su najpoznatiji Pininfarina, Busetti Garutti Redaelli, Dondoli e Pocci, Stephen Burks, Gino Carollo, Matteo Cibic te Michele Menescardi.

Posjetite Meblo Trade salone diljem Hrvatske gdje možete naći Calligaris blagovaone, stolce , inovativni stolove i asesoare.

Oznake: Meblo Trade, meblo, calligaris, dizajn, dizajn interijera, blagovaone, garniture, stolice, stolovi

Meblo Trade makeover

21.09.2016.

Napravili smo kompletni makover stana u Splitu. Pogledajte kako je stan izgledao prije, te kako izgleda sada. Sviđaju vam se promjene?


Stan prije renovacije



Stan nakon renovacije


U renovaciji su korišteni slijedeći proizvodi iz Meblo trade asortimana:



  • Kuhinja Astra Line

  • Stolice Calligaris Air

  • Polufotelja MIDJ Sonny

  • Stol Miotto Ivrea

  • Kompozicija dnevne sobe MAB Tender

  • Stakleni stol za računalo Pezzani Clear

  • Stolica Calligaris Parisiene

  • Garnitura Watch

  • Stolić Miniforms Curvo

  • Dječja soba Alples Planet




Za bilo kakve dodatne informacije kontaktirajte nas na info@meblo.hr ili na tel: 098/301 636.

Oznake: makeover, meblo, Meblo Trade, dnevni boravak, kuhinja, dječja soba, interijer, dizajn, dizajn interijera

Proljeće u Meblu i okolici

30.03.2015.

Sa svakim proljećem dolaze i novi izazovi, a jedan od njih je kako se najbolje trgnuti iz zimske obamrlosti i krenuti u realizaciju svakojakih novih ideja koje nam dođu napamet s prvim ljepšim danima proljeća. Na koje sve načine možemo osvježiti prostor u kojem živimo, a da u isto vrijeme budu spremne i uskršnje dekoracije?

Kao prvu akciju, tzv. predradnju, trebalo bi napraviti veliko čišćenje prostora. Ne mislim samo na pranje i brisanje prašine, nego i na raščišćavanje prostora u smislu bacanja starih i nepotrebnih stvari koje samo zauzimaju prostor i skupljaju prašinu. Feng shui kaže da za svaku novu stvar koju unesemo u kuću, treba baciti jednu staru stvar.

Maksimalan učinak uz minimalan trošak


Dnevni boravak možemo osvježiti i bez nekih velikih ulaganja, dovoljno je promijeniti detalje poput zavjesa, tepiha, prekrivača ili ukrasnih jastučića na sjedećim garniturama ili promjene boje zidova. Poanta je u tome da je sve bez bilo kakvih građevinskih radova, što znači bez rušenja ili zidanja.


Kada su zidovi u pitanju, umjesto postojeće boje dovoljno je staviti nove tapete skroz drugih boja ili s nekim šašavim uzorkom. Uz cijenu od 99kn po roli, može se pokriti čak 5m2 zida, dok se na prozore mogu postaviti nove zavjese koje mogu propuštati već ili manju količinu svjetlosti, ovisno o vašem osobnom izboru. Cijena zavjesa se kreće od minimalnih 80 kn/kom.

Za manje prostore obično predlažem da se tapetama s uzorkom presvuče samo jedan zid, kako se ne bi dodatno zagušio prostor.
U prostorije s nižim stropom uvijek je bolje staviti svjetlije zavjese koje mogu imati vertikalne pruge čime će se stvoriti dojam viših zidova.
Umjesto kupnje novog trosjeda ili pretapeciranja staroga, biti će dovoljno da preko stare sjedeće garniture prebacite novi prekrivač stilski usklađen s novim zavjesama.

Spavaćoj ćete sobi udahnuti novi život ako krevet prekrijete prekrivačem u pastelnim tonovima, dodate koji jastučić, a prozore zaštitite zavjesama od prirodnih materijala u istom tonu.
Ovo proljeće u trendu su žute i zelene nijanse koje se vrlo lijepo mogu i međusobno kombinirati. Ako u tu sve ubacite koji touch narančaste, uspjeh je zagarnitiran! A sve potrebno za proljetno obnavljanje možete pronaći u svim Meblo salonima gdje su u tijeku i velike proljetne akcije sa super popustima!


Oznake: meblo, proljeće, zavjese, prekrivači, dizajn, oprema doma, namještaj, trosjed, dizajn interijera

TAPETE – VELIKE PROMJENE UZ JEDNOSTAVNE ZAHVATE

18.10.2014.

Kriteriji pri odabiru tapeta:

Ponekad se čini da je pri kupnji tapeta najteže odabrati uzorak i boju. Neovisno o vašoj vizualnoj predodžbi, isto je tako odlučujuće i mjesto kamo se tapete postavljaju. Ovisno o tome trebate li tapete za kuhinju, kupaonicu, dječju sobu ili drugo, potrebno je odabrati proizvod odgovarajuće kvalitete i otpornosti. Kako bi vam olakšali odabir, proizvođači na ambalaži stavljaju simbole koji vam opisuju kvalitetu i obradu tapeta.


Ljepljenje tapeta:

Priprema zidnih površina:
Dobra priprema zida je iznimno važna i može uzeti čak više vremena nego samo tapetiranje. Stare tapete se uvijek i obavezno moraju odstraniti. Kod odvojivih tapeta koje se gule, skida se samo gornji sloj s dekorom. Kod zidova prernazanih s disperzijom, mora se provjeriti čvrstoća boje tako da boju više puta zagrebemo, čvrsto pritisnemo ljepljivu traku na zid i povučemo je. Ako se boja oljuštila, stari premaz se mora odstraniti. Također, ukoliko su zidovi premazani bojom s dodatkom ljepila (potamni kada se navlaži), u svakom slučaju je potrebno oprati boju.

SAVJET: Ako već sada mislite na slijedeće mijenjanje tapeta preporuča se da se zid prije tapetiranja premaže specijalnim premazom, koji možete naći u svakoj bolje opremljenoj trgovini specijalnim materijalom.


Ljepilo za tapete:

Izbor Ijepila ovisi o vrsti tapeta. Lagane i tanke tapete lijepe se pomoću rijetkog Ijepila, a debele i teške tapete pomoću gustog Ijepila. Svakako se pridržavajte uputa proizvođača na ambalaži.
Važno je dobro izmiješati ljepilo u prahu i to bez grudica u hladnoj vodi. Nakon 30 minuta ljepilo je spremno za uporabu.
Kod određenih tepeta je potrebno primijeniti specijalno ljepilo (za tapete s otiskom i strukturirane tapete). Također, kod nekih tapeta je potrebna mješavina specijalnog Ijepila i 20% disperzijskog Ijepila, a to je obično za tapete: grubih vlakana, tekstilne tapete, te PVC (vinyl) plastične tapete.
Izolacijske tapete tj. podtapete iza radijatora se Iijepe Ijepilom za stiropor.


Prividna promjena proporcija prostorije:

S našom modernom kolekcijom tapeta, imate mogućnost svoje zidove urediti potpuno po svojim željama. Uzmite u obzir još jedan aspekt koji se otvara kod velikog izbora tapeta: smišljenim
odabirom tapeta možete vizualno promijeniti nepovoljne proporcije prostorije.

Slijedi nekoliko primjera kako boja i uzorak tapeta mogu neku prostoriju prividno učiniti manjom ili većom, užom ili kraćom.

A) Niže prostorije će djelovati višima ako primjenite tapete s okomitim prugama. U takvom slučaju strop bi trebao biti svijetao ili bijelo tapetiran

B) Prostorija će djelovati niža ako upotrijebite tapete s vodoravnim prugama ili uzorkom te ako tapete do stropa završite s obrubom ili ukoliko strop tapetirate u tamnijoj boji

C) Svijetlijim tapetama ili uzorkom će prostorija djelovati veće

D) Velike prostorije će djelovati manje ako primijenite tapete s velikim uzorkom i jačim bojama

E) Dijagonalni uzorci sužuju sobu


Izbor tapeta treba u svakom slučaju biti u skladu s ostalim namještajem. Jako istaknute tapete neće se dobro uklopiti u pretrpanu sobu. Presvlake namještaja, kao i zavjese, također moraju biti u skladu s tapetama kako bi se postigla ukupna harmonija u cijelom prostoru.

Oznake: tapete, ljepilo, dizajn interijera, oprema doma, opremanje, meblo, namještaj

Kako organizirati kuhinju?

04.07.2014.

PITANJE:

Poštovani,
Zanimala bi nas kuhinja složena u obliku slova L dimenzija 2,58 m lijevi zid i 4,00 m desni zid. Htjeli bismo da su vratnice u obradi visokog sjaja svijetlo bež boje. U prilogu je tlocrt našeg prostora.



ODGOVOR:

Poštovani,
Iz poslanog tlocrta i dimenzija vidi se da se radi o lijepom prostoru, ali s relativnom malim prozorom, te je zato dobro da ste se odlučili za bež boju jer svijetle boje uvijek još dodatno vizualno povećavaju i otvaraju prostor.
Predložila bih da se kuhinja organizira na način da na duži zid idu niski elementi s kuhalnom pločom, sudoperom i perilicom za suđe. Raspored treba biti takav da između svih ugradbenih elemenata uvijek ostane dostatno slobodne radne površine. Iznad kuhalne ploče dolazi napa od stakla vrlo efektnog dizajna i jakog kapaciteta usisa, što je od velike važnosti kako se ne bi širili mirisi od kuhanja jer je kuhinja spojena s dnevnim boravkom. Za lijevi, kraći zid predložila bih visoke ormare koji će poslužiti umjesto smočnice. U njih je ukomponirana i ugradbena pećnica koja je postavljena na veću visinu od uobičajene kako bi se domaćinima olakšalo rukovanje. Niz visokih elemenata završava s hladnjakom koji može biti ugradbeni ili samostojeći.
Kao materijal od kojeg bi fronte (vrata i ladice) kuhinje trebale biti izrađene predložila bih medijapan (MDF) površinski obrađen folijom u visokom sjaju. Ta je obrada, naime, znatno povoljnija od medijapana koji se lakira, a vizualno i dizajnerski djeluje isto.



MEBLO u svojoj ponudi, između ostalog, ima i kuhinje hrvatskog proizvođača Sphera čiji model PLURANOVA SJAJ ima upravo sve navedene karakteristike, a u MEBLU je upravo u tijeku akcijski popust na sve modele kuhinja 30%. Plaćati se može jednokratno ili na rate do 12 mjeseci beskamatno.

Oznake: kuhinje, AKCIJA, namještaj, meblo, popusti, dizajn interijera, dizajn

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.