Ashley Wilde

11.07.2018.

Osnovana 1950. tvrtka Ashley Wilde postala je jedna od vodećih svjetskih proizvođača dekorativnog tekstila. Kao treća generacija obiteljskog poslovanja sa jakom baštinom u industriji tekstila, Ashley Wilde predana je isporuci vrhunskog dizajna i prvoklasne usluge svojim klijentima.



Vrhunski studio i talentirani dizajneri neumorno rade kako bi proizveli zapanjujuće kolekcije za njihov portfelj brendova koji uključuju Ashley Wilde Designs, Kai, Kai Contract i Illumin8. Uvijek na čelu dizajnerskih trendova i lidera inovacije, svaki asortiman predstavlja kombinaciju stila i iznimne kvalitete.

Njihov dizajnerski tim surađuje i sa nekim od najpoznatijih imena i brandova , kako bi stvorili spektakularne kolekcije posteljine koje reprezentiraju svaki individualan brend i pokazuju raznolikost vještina njihovog talentiranog studija. Surađuju sa imenima kao što su Kylie Minogue, Emma Bridgewater, Karl Lagerfeld, Volkswagen...



Ashley Wilde tim brine da se pri proizvodnji koriste samo najkvalitetniji materijali i tkanine koje se pažljivo biraju kako bi proizveli prvoklasne proizvode. U svojoj ponudi imaju razne tkanine za tapeciranje, te zavjese, posteljinu, ručnike i jastučnice.
2009. godine primili su Queen's Award for Enterprise za izvanredna postignuća u poslovanju, a 2012. su bili i jedni od službenih dobavljača za olimpijske igre u Londonu 2012.


Ashley Wilde asortiman od sada je dostupan i u Meblo trade salonima i webshopu!

Oznake: meblo, Meblo Trade, namještaj, dizajn, ashley, ashley wilde, wilde, zavjese, jastuci, dom, uređenje, uređenje interijera, interijer

Stolica Net Relax je osvojila Red Dot Design nagradu!

13.04.2018.

Nakon što je odabrana za ADI Design Index 2017., stolica Net Relax osvaja i Red Dot 2018. nagradu. Stolica Net Relax, izrađena od polipropilena, djelo je dizajnera Raffaella Galiotta. Stolica je izrađena u jednom komadu te je ukrašena uzorkom kvadrata koji se ravnomjerno raspoređuju po površini stolice, a rezultat su složenog 3D modeliranja i strojne obrade.








Red Dot nagrada jedna je od najprestižnijih i najznačajnijih nagrada u međunarodnom dizajnu. Još od davne 1955. godine, njezina svrha je odabrati i nagraditi kvalitetne dizajnere i proizvođače diljem svijeta. Kao i svi ostali proizvodi, stolica Net Relax će biti izložena u Red Dot Design muzeju u Essenu. Red Dot Design muzej je najveća izložba suvremenog dizajna u svijetu, a smještena je u šarmantnom ambijentu bivšeg rudnika ugljena.






Stolicu Net Relax možete vidjeti i naručiti putem našeg webshopa ili u najbližem Meblo Trade salonu!

Oznake: Meblo Trade, meblo, nardi, net relax, vrt i terasa, vrt, terasa, net, red dot 2018, red dot award, red dot design, red dot

[NOVO U PONUDI] Pronađite Nicoletti Home garniture u svim našim salonima!

23.02.2018.

Istražite i otkrijte novu ponudu garnitura u Meblo Tradeu!




Nicoletti Home je međunarodno poznat talijanski brend sa 40 godina iskustva na vrhu tržišta tapeciranog namještaja. Uspjeli su spojiti dugu obrtničku tradiciju s autentičnim i prepoznatljivim znakom "Made in Italy" diljem svijeta. Tko odabere Nicoletti svjestan je da će sjesti na garnituru koja je rezultat autentične strasti, iznimne brige za detalje i kontinuirano traženje prave ravnoteže između dizajna i udobnosti.




Koža koja se koristi pri izradi Nicoletti Home garnitura je prirodan i vrijedan proizvod kojeg karakterizira prozračnost, izdržljivost, mekoća, elastičnost te udobnost. U zemljama porijekla odabire se samo prvoklasna kvalitetna goveđa koža koje se obrađuje u skladu sa ekološkim kriterijem. Rezultat je visokokvalitetna kolekcija koža sa širokim rasponom izbora kako bi ispunili svačije potrebe.


Istražite novu ponudu garnitura u najbližem Meblo Trade salonu ili na meblo.hr!

Oznake: meblo, Meblo Trade, nicoletti, nicoletti home, garnitura, sjedeća garnitura, square, Darwin, luna, selena, dom, namještaj, dizajn

Villeroy & Boch božićne kolekcije

08.12.2017.



Otkrijte Villeroy&Boch božićne kolekcije u odabranim Meblo Trade salonima i webshopu te uronite u čaroban Villeroy&Boch blagdanski svijet.










Annual Christmas Edition





Villeroy&Boch svake godine stvara posebnu božićnu kolekciju s drugačijim motivom. Ove godine je kolekcija inspirirana dječjim klasikom "Polarni ekspres" autora Chris Van Allsburg. Oživite dječje uspomene uz novu Villeroy&Boch božićnu kolekciju!




Toy's delight





Tradicija blagdana ogleda se u druženju s Vašim najmilijima oko blagdanskog stola. Prelijepo postavljen stol je savršen završni dodir na zajedničku božićnu večeru tijekom blagdana. Ljubitelji tradicionalnih božićnih ukrasa nesumnjivo će se zaljubiti u kolekciju Toy's delight.





Winter Bakery Delight





Winter Bakery Delight kolekcija stvara vrlo ugodnu atmosferu sa svečanim dodirom. Kolekcija ima veliku paletu tradicionalno ukrašenih posuđa za savršeno druženje.



Oznake: meblo, Meblo Trade, villeroy, boch, villeroy and boch, villeroy&boch, v&b, Božić, božićna kolekcija

Planiranje i opremanje kuhinje najsloženiji je segment uređenja doma

18.11.2017.

U odnosu na druge prostorije kuhinja je najzahtjevnija, najsloženija, a vrlo često i najskuplja investicija čije planiranje zahtjeva prilično dugo vremena. Najbitnije je da kuhinja bude funkcionalna što se postiže odabirom odgovarajućih elemenata te njihovim kvalitetnim razmještajem unutar zadanog prostora. Dobro uređena kuhinja trebala bi imati dovoljno prostora za pripremu i konzumiranje hrane, skladištenje namirnica i posuđa, kao i za čišćenje. Stoga je planiranje kuhinje potrebno započeti sa odgovarajućom skicom prostora, uz detaljne podatke o smještaju priključnih instalacija za struju i vodu. Ukoliko radite potpuno novu kuhinju preporučljivo je ugraditi prozore kako bi u unutrašnjost kuhinje dolazilo što više prirodnog svjetla. Ukoliko nemate takvih mogućnosti potrebno je planirati adekvatnu rasvjetu koja neće stvarati sjene i ometati pri radu.



Estetika je također vrlo bitan element pri planiranju kuhinje, jer kuhinja nije samo mjesto za spremanje hrane već služi i za druženje, razgovor i opuštanje. Posebno se to odnosi na prostore u kojima je kuhinja spojena sa blagovaonicom, ili pak dnevnim boravkom, što je u današnje vrijeme sve češći slučaj. Stoga kuhinju valja urediti na način da Vašim gostima ne bude dosadno dok čekaju da pripremite jelo. To se najbolje može postići postavljanjem šanka kao pregrade između kuhinjskog djela i onog za objedovanje. Na taj način moći ćete komunicirati sa svojim gostima čitavo vrijeme dok pripremate jelo te primiti eventalne sugestije koje će Vašim gostima omogućiti još veće uživanje u jelu.
Pravi izbor za trajno rješenje su ekskluzivne kuhinje Astra vrhunske kvalitete koje možete pronaći u svim Meblo Trade salonima i to uz akcijski popust do 20%. Program Astra nudi vrlo širok asortiman kuhinja suvremenog dizajna koje odlikuje visoka komponibilnost i prilagodljivost svačijim zahtjevima.



Kao novost u ponudu Meblo Trade-a://www.meblo.hr/ target=_blank>Meblo Trade-a uvedene su nove kuhinje objedinjene pod imenom Sphera, koje dizajnom i kvalitetom nimalo ne zaostaju za Astrinim. Riječ je o kuhinjama domaće (hrvatske) proizvodnje, koje se izrađuju po mjeri i pri čijem se stvaranju velika pažnja posvećuje detaljima koji, zapravo, čine razliku. Učinkovit prostor, pametni okovi, izdržljive vodilice povećane nosivosti, zaštita od vlage i vode ili zahtjevnije obrađeni rubni elementi samo su neki od Sphera detalja na koje valja skrenuti pažnju.

Za planiranje kuhinja u Meblo Trade-u se koriste kompjuterski programi koji na vrlo brz i jednostavan način mogu simulirati željenu kuhinju u zadanom prostoru. Time je planiranje uvelike olakšano jer odmah možete vidjeti jeste li zadovoljni prikazanim rješenjem. Stručno osoblje u Meblo Trade-ovim salonima uvijek će Vam rado udijeliti savjet te složiti Vašu kuhinju iz snovaiz snova. U Meblo Trade-u možete i dekorativno opremiti Vašu novu kuhinju odabirom iz široke ponude zavjesa, podmetača, dekorativnog posuđa i ostalog kuhinjskog accessoara. Uz besplatnu dostavu (unutar prve zone dostave) i montažu Meblo Trade Vam pruža zaista kompletnu uslugu, pa se Vi možete bezbrižno prepustiti Vašim svakodnevnim aktivnostima.

Od 15. do 30. studenog pripremili smo za vas do 40% popusta na sve kuhinje te dodatnu pogodnost - GRATIS BOSCH perilicu posuđa SMV25AX00EV25AX00E.

Iskoristite ovu vrhunsku priliku, posjetite najbliži Meblo Trade salon i prepustite se našim savjetnicima koji će Vam pomoći urediti kuhinju iz snova.

Oznake: Meblo Trade, meblo, kuhinja, sphera, Astra, Nobilia, Alples, kuhinja iz snova, dizajn

Calligaris - dizajn koji oživljava snove

22.09.2017.




Još 1923. godine kada su se predstavili s prvom Calligaris stolicom – Marocca, počinje priča o uspjehu koji počiva na čvrstim i bezvremenskim vrijednostima, zahvaljujući kojima se tvrtka i dalje razvija i ostvaruje značajne rezultate.



Danas, sa 620 partnera, Calligaris ima 5 proizvodnih pogona i prisutan je u stotinu zemalja diljem svijeta. Calligaris je jedno od najznačajnijih imena u svijetu za dizajn namještaja i ime koje označava Made in Italy kvalitetu već 94 godine. Ovdje nastaju inovativna rješenja koja spajaju funkcionalnost, estetiku i dostupnost u svim brendovima, asortimanima i proizvodima s Calligaris potpisom.



Izuzetno bogat odabir materijala i boja, te velika ponuda funkcionalnih i inovativnih stolova na razvlačenje odlika je Calligaris ponude. Na raspologanju je izvanredna širina kombiniranja materijala, boja, stilova i dimenzija po vlastitom izboru, što omogućava prilagodbu Calligaris blagovaonica postojećem namještaju, ali i fleksibilnost prema veličini prostora koji je na raspolaganju.



Calligaris surađuje sa brojnim renomiranim dizajnerima, među kojima su najpoznatiji Pininfarina, Busetti Garutti Redaelli, Dondoli e Pocci, Stephen Burks, Gino Carollo, Matteo Cibic te Michele Menescardi.

Posjetite Meblo Trade salone diljem Hrvatske gdje možete naći Calligaris blagovaone, stolce , inovativni stolove i asesoare.

Oznake: Meblo Trade, meblo, calligaris, dizajn, dizajn interijera, blagovaone, garniture, stolice, stolovi

Nardi DurelTOP

14.06.2017.

Većina ljudi ne promisli dovoljno o materijalu vrtnih stolova koje kupuju. Nije samo bitan izgled već je važnija otpornost, praktičnost te funkcionalnost. Stoga Vam predstavljamo DurelTOP ploče za stolove od proizvođača Nardi.



Što je to DurelTOP?


DurelTOP je visokokvalitetan 'fiberglass' polipropilen materijal, koji je rezultat kompleksnog tehnološkog istraživanja i razvoja. DurelTOP ploče za stolove imaju veću debljinu koja je formirana dvostrukim slojem koji je savršeno zatvoren i spojen. Snažne i otmjene, DurelTOP ploče za stolove kombiniraju eleganciju i otpornost.





Koje su najveće snage DurelTOP materijala?


DurelTOP je stvoren kako bi pružio maksimalnu praktičnost, stabilnost, kao i kvalitetan dizajn. Otporan je na vodu i sunce što je i razlog zašto ovi stolovi mogu biti ostavljeni na otvorenome bez ikakvog dodatnog održavanja. Jednostavni su za čišćenje bez ikakvih posebnih preparata što ih čini izrazito pogodnima i za restorane, barove te hotele.




Stolove koji su izrađeni od navedenog materijala možete pronaći na slijedećim linkovima - Cube te Clip.

Oznake: Meblo Trade, namještaj, vrt, vrtni namještaj, nardi, nardi garden, cube, clip, dureltop

Budite se s bolovima? Moguće da je u pitanju Vaš madrac

30.05.2017.

Budite se ujutro s bolovima? Da li Vaš madrac pokazuje znakove prekomjerne upotrebe kao što su udubine i grbe?





Da li je vrijeme za zamjenu?


Ako se dobro osjećate navečer prije sna, a budite se s bolovima onda je očito da se nešto dogodilo tijekom noći. Vjerovatno je za to krivac Vaš madrac. Moguće da je Vaš madrac u raspadnom stanju ili Vam ne pruža potrebnu potporu. U svakom slučaju, ukoliko se budite s bolovima vrijeme je da razmislite o zamjeni.


Novo > staro



2006. godine, sveučilište u Oklahomi izvršilo je i objavilo studiju koje je pokazala da je, neovisno o godinama, težini, visini ili spolu ispitanika, na kvalitetu sna i udobnost utjecala samo kvaliteta madraca na kojem su spavali.
Istraživanje je provedeno na 59 ispitanika koji su uspoređivali san na svojim madracima koji su bili stari nekoliko godina sa snom na novim madracima. Više od 62% ispitanika je izvjestilo manju bol u ramenima, vratu i leđima, 64% ispitanika je prijavilo poboljšanu kvalitetu sna dok je preko 70% ispitanika reklo kako im je san bio udobniji.
Prema Better Sleep Council, neprofitnoj organizaciji posvećenoj obrazovanju javnosti o zdravom spavanju, vrijeme je za novi madrac ako se počnete buditi ukočeni, s bolovima, trncima i slično, ukoliko se bolje naspavate bilo gdje drugdje osim u svom krevetu i/ili ako madrac pokazuje znakove prekomjerne upotrebe kao što su udubljenja i grbe.

Nadalje, budući da se svačije tijelo mijenja tijekom vremena, moguće je da se madrac, koji Vam je do jučer pružao odličan san, od sutra pretvori u noćnu moru.




Novi madrac


Koraci koje bi trebali pratiti prilikom kupovine novog madraca:

  • procijenite svoj trenutni madrac – ukoliko se prije navedeni uvjeti za zamjenu madraca odnose na Vaš madrac

  • naoružajte se znanjem – istražite trenutne dostupne tehnologije u svijetu Zdravog spavanja, nemojte da Vam pojmovi popust džepičastih opruga budu strani

  • dobro istražite i isprobajte madrace – koje punjenje Vam najviše odgovara (klasične opruge, džepičaste opruge, pjena, lateks..), koja tvrdoća (mekši, srednji ili tvrđi madrac) ..

  • osigurajte brigu o madracu – prozračivanje ukoliko je madrac od pjene, okretanje glava-noge, okretanje ljeto-zima (ukoliko madrac ima dvije strane) i slično



Za savjete o probavanju novog madraca i odabiru dimenzije, pročitajte naše prethodne postove ovdje.

Oznake: zdravo spavanje, madraci, san, madrac, Zdravlje, ugodan san, meblo, Meblo Trade, slatki snovi, meblo.hr

Kako očistiti madrac?

11.05.2017.

Na madracu provodimo (ili bi barem trebali provoditi) jednu trećinu svakog dana, stoga nije čudno da se na njemu nakuplja mnogo prljavštine. Tako se na madracu može pronaći prašina, grinje i drugi mikrobi, pa čak i plijesan. Osim ako se ne tuširate baš svaku večer prije spavanja, madrac nakuplja prljavštinu, tjelesne izlučevine, kemikalije iz raznih kozmetičkih proizvoda pa čak i pelud.





Stoga Vam u nastavku donosimo vodič iz kojeg ćete saznati kako pravilno očistiti madrac i produljiti njegov vijek trajanja. Prije nego započnete s čišćenjem madraca, skinite plahte J. Operite i osušite nadmadrac ( ukoliko ga imate), zatim plahte, prekrivače i navlake. Prije pranja svakako provjerite deklaraciju i operite sve proizvode na najvišoj dopuštenoj temeraturi budući da toplina uništava grinje. Dok vaša perilica radi svoj posao, vi se pobrinite o vašem madracu.


1. Usisavač


Mali nastavak usisavača koji služi za čišćenje tkanine vaš je najbolji saveznik u procesu čišćenja madraca. Počnite od vrha madraca, krenite prema dolje, a zatim na isti način očistite i bočne dijelove madraca. Još se ne brinite o drugoj strani madraca, doći ćemo i do toga.


2. Uklanjanje neugodnih mirisa


Iako obično ne primjećujemo mirise vlastitog tijela, madrac upija znoj koji se nakuplja tijekom vremena i to rezultira lako primjetnim neugodnim mirisom. Da bi se riješili ovog problema, dobro pospite madrac sa sodom bikarbonom i lagano utrljajte četkom kako bi se apsorbirala u tkaninu madraca, gdje će upiti mirise. Ostavite sodu bikarbonu 10 minuta, a zatim...


3. Ponovno iskoristite usisavač


Soda bikarbona djelovat će na način da će izvući vlagu i masnoću na površinu madraca. Ponovno uzmite usisavač kako biste uklonili vlagu sa površine, a uz nju i uzročnika neugodnih mirisa.


4. Uklonite mrlje


Na madracima obično postoji nekoliko vrsta mrlja: od hrane, kave i tjelesnih tekućina. Istina je da je najbolje mrlje odmah tretirati, ali ponekad je spavanje važnije. Ipak, ugodno je riješiti problem s mrljama prije ili kasnije. Meblo Trade Vam nudi rješenje! TED Home sredstvo za ukljanjanje mrlja za madrace i krevete pomoći će Vam ukloniti i najozbiljnije mrlje na madracu. Učinkovita formula deterdženta omogućuje joj korištenje bez ispiranja te je vrlo dobro rješenje za madrace bez skidive navlake. Čak i tvrdokorne mrlje od kave s lakoćom nestaju nakon prskanja te trljanja suhom krpom. Proizvod se također može koristiti za strojno pranje, jer se mrlje obrađuju unaprijed.





5. Okrenite madrac i ponovite korake 1-4


Preporuča se okretanje madraca svaka tri mjeseca. Ukoliko je vaš madrac jednostran, te ne dopušta okretanje, svejedno ga možete rotirati glava - noge.

Kad već imate sve materijale pri ruci, okrenite madrac te ponovite sve prije navedene korake.

Oznake: Meblo Trade, madraci, madrac, čišćenje, sredstvo za čišćenje, san, zdravo spavanje

Novi TEMPUR madraci

14.04.2017.

Meblo Trade Vam predstavlja novu kolekciju Tempur madraca koja je odsada dostupna u svim salonima te na webshopu!





Što je TEMPUR?

TEMPUR je visoko-elastični, jedinstveni materijal sa termosenzitivnim svojstvima. Za razliku od obične poliuretanske pjene TEMPUR materijal je građen od milijuna visoko-elastičnih okruglastih otvorenih ćelija koje reagiraju na temperaturu ljudskog tijela, kao i na težinu tijela prilagodbom koja rezultira oblikovanjem Tempur materijala prema Vašem tijelu.

TEMPUR madraci se dijele u 4 linije te svaka od linija u 3 različite visine: Supreme (21 cm), Elite (25 cm) te Luxe (30 cm). Pronađite liniju i visinu madraca koja Vama odgovara i osigurajte si ugodan i zdrav san.




Tempur Contour




Dizajniran za one koji vole tvrđi madrac. Iskusite gdje je to sve započelo. Tempur Contour kolekcija fokusira se na prednosti jezgre kojom je Tempur postao pozvat diljem svijeta. Svemirska tehnologija omogućava Vam da uživate u bestežinskoj udobnosti i potpori za cijelo tijelo.

Prednosti linije Contour
Tempur materijal – Revolucionarni viscoelastični materijal prva je upotrijebila NASA kako bi astronautima omogućila udobnije polijetanje. Materijal koji tijelo oslobađa od napetosti, prilagođava se Vašem tijelu i podjednako raspoređuje pritisak po cijeloj površini. Otvorena struktura ćelija postepeno vraća svoj izvoran oblik prateći pritisak.


Tempur Cloud




Dizajniran za one koji vole mekši madrac. Tempur Cloud kolekcija dizajnirana je za one koji vole mekan madrac, ali i dobru potporu. Gornji sloj posebno je razvijen Tempur Extra Soft materijal koji će u samo nekoliko trenutaka obgrliti Vaše tijelo.

Prednosti linije Cloud
Tempur Extra Soft materijal – Mekan popust jastuka, Tempur materijal brže reagira na toplinu i težinu Vašeg tijela, osjećat ćete se kao u kolijevci. Otvorena struktura ćelija rigorozno je testirana, unatoč tome što je mekana, otporna je i odolit će svakodnevnoj upotrebi. Osjećat ćete se kao da svaku večer spavate na oblaku.


Tempur Sensation




Dizajniran za lakoću pokreta. Ukoliko želite bestežinsku Tempur udobnost, ali istovremeno uživate u slobodi pokreta, onda je Tempur Sensation kolekcija savršen odabir za Vas.

Prednosti linije Sensation
Dynamic Support tehnologija - Sastoji se od fleksibilnih stijenki s otvorenim ćelijama nasumične strukture. Dynamic Support tehnologija pruža elastičniju potporu. Brzo se oporavlja od pritiska što omogućuje slobodnije kretanje po površini madraca.


Tempur Hybrid




Svaki dio madraca je redizajniran kako bi se stvorila posljednja inovacija u svijetu spavanja. Po prvi puta možete iskoristiti prednostu Tempur materijala koji oslobađa od napetosti uz prilagodljivu potporu opruga.

Prednosti linije Hybrid
Napredni Tempur materijal – Oslobađa pritiska prilagođavajući se obliku i težini tijela, pružajući istinsku udobnost. Zahvaljujući svojstvu neutraliziranja pokreta, više se nećete buditi noću kada se Vaš partner bude pomicao.

Precision mikro opruge - Izrađene od najmodernijeg hladno vučenog čelika, svaka mikro opruga posebno je pakirana za izuzetnu podršku. Dva sloja mikro opruga i Tempur materijal precizno se prilagođavaju i reagiraju na pokrete tijela.




Iskusite materijal koji je NASA razvila za ublažavanje pritiska astronautima prilikom lansiranja i osigurajte si dobar san. Tempur materijal se oblikuje prema vašem tijelu, dajući mu potporu za najudobniji položaj i smanjujući pritisak tijela o podlogu koji može uzrokovati nemiran san.

Sve ostale informacije o Tempur madracima pogledajte u našem katalogu.

Oznake: spavanje, san, zdravo spavanje, Zdravlje, Meblo Trade, meblo, Tempur, Tempur tehnologija, NASA

Stvari koje je potrebno razmotriri prilikom odabira novog jastuka

16.03.2017.

Iako je kvaliteta madraca ključan faktor u tome koliko je dobar Vaš san, imati pravi jastuk može napraviti još veću razliku u kvaliteti vašeg sna. Dvadeset pet do trideset posto vašeg tijela ima kontakt sa jastukom dok spavate tako da je važno ne previdjeti koliki on utjecaj ima na Vaš san.

Kada dođe vrijeme za novi jastuk, otprilike svake dvije godine, ovo su neka od važnijih pitanja koja se morate zapitati pri odabiru:



Koji je Vaš učestali položaj spavanja?


Ako spavate na boku, npr. Vaš jastuk mora biti dovoljno tvrd da održava Vašu kralježnicu ravnom, ali ne previše kako bi i Vaš vrat ostao u pravom položaju. Nadalje, kada ležite na leđima, mnogi jastuci ne podupiru vrat pravilno što uzrokuje naprezanje mišića i naposljetku bolove.



Koliko su široka Vaša ramena?


Preuzak jastuk neće ponuditi pravu potporu za ramena što može dovesti do napetosti mišića i glavobolje.



Koja tvrdoća jastuka Vam odgovara?


Pozicija u kojoj spavate će diktirati koliko Vam je tvrd jastuk potreban. Ako spavate na boku, vjerovatno ćete htjeti tvrđi jastuk za pravilnu potporu vratu i kralježnici. No, ako spavate na leđima i želite imati dobar san, više bi Vam odgovarao tanji jastuk tako da Vam je glava u pravilnom položaju, a ne previše podignuta.



Kakvo punjenje bi trebao imati?


Svatko ima drukčiju preferencu kada je u pitanju punjenje jastuka. Perje može biti mekano, ali ne nudi podršku kao npr. memorijska pjena. Srećom, tehnologija je jako napredovala tako da postoje mnoge varijante jastuka koje kombiniraju memorijsku pjenu, gelove pa čak i džepičaste opruge koje se prilagođavaju i odgovaraju na Vašu težinu, oblik i pokrete. To znači da bez obzira kako spavate, jastuk se prilagođava Vama.



Kakvu navlaku ima jastuk?


Iako uvijek treba koristiti visoko kvalitetnu jastučnicu, također je važno uzeti u obzir vrstu tkanine koja se koristi kod jastuka te koliko dobro diše. Višestruka istraživanja su otkrila da hladniji i prozračniji jastuci poboljšavaju san.



Nadamo se da će Vam odgovori na ova pitanja pomoći pri odabiru i kupnji Vašeg novog jastuka te da ćete biti u mogućnosti opustiti se i odmoriti znajući da spavate na jastuku savršenom za Vas.

Slatki snovi!

Oznake: spavanje, zdravo spavanje, meblo, Meblo Trade, memorijska pjena, džepičaste opruge, gel, latex, san, snovi, jastuk, jastuci

Koja dimenzija madraca je najbolja za Vas?

24.02.2017.

Postoji nekoliko čimbenika koje je potrebno uzeti u obzir prilikom kupnje novog madraca. Koliko želim potrošiti? Koje punjenje mi odgovara? Koliko mekan ili tvrd madrac želim? Iako je na sva ova pitanja važno odgovoriti, jedno, koje se ne razmatra toliko često, je ujedno i ono najvažnije, a glasi - koja dimenzija madraca je najbolja za mene?

Najvažnije je utvrditi tko će sve koristiti madrac. Očigledan odgovor je da ćete Vi, kao kupac, biti taj koji će koristiti taj madrac. No, taj odgovor je rijetko tako jednostavan. Krevet može biti „Vaš“, ali da li ste vi zaista jedini koji će ga koristiti? Imate li možda partnera koji će koristiti krevet? Ljubimce? Da li imate psa ili mačku koji se vole priljubiti uz Vas noću? Koliko su veliki? Da li zauzimaju puno prostora? Što je s djecom? Naposljetku, koja ste vrsta spavača? Da li se sklupčate u loptu i ostanete spavati tamo gdje ste legli ili se raširite preko cijelog kreveta? Odgovori na sva ova pitanja će Vam pomoći oblikovati svoju odluku o odabiru dimenzije madraca.

Koje dimenzije su dostupne? Standardne dimenzije madraca za jednu osobu su 190/200x90 cm, a za bračni krevet 190/200x160 odnosno 190/200x180. Međutim, danas se sve češće traže i madraci duljine 210, pa i 220 cm. Također, postoje i „među“ širine madraca (100/120/140cm). U Meblo Tradeu svi madraci dostupni su u svim standardnim dimenzijama, a velika većina modela može se izraditi i u ostalim dimenzijama/po mjeri.




Ostali faktori za uzeti u obzir


Veličina kreveta i spavač su najvažniji faktori u određivanju prave dimenzije kreveta za Vas, no postoje i druge stvari koje treba uzeti u obzir. Možda ste se odlučili za king size madrac (200x180 cm), ali da li je vaša spavaća soba dovoljno velika za tako veliki krevet? Mnogo prostora za spavanje je fantastično, ali ne na štetu slobodnog prostora u Vašoj sobi.
Također, prosječan životni vijek madraca je 8 godina, ali puno toga se može dogoditi u nečijem životu u tom vremenskom periodu. Da li imate neke važne nadolazeće događaje u životu koji će utjecati na veličinu kreveta koja će Vam biti potrebna?

Kupnja madraca nije proces koji bi se trebao uzeti olako i postoje mnogi faktori koji utječu na kupovinu savršenog madraca.

Srećom mi smo tu da Vam pomognemo, slobodno nas posjetite u nekom od naših salona, na www.meblo.hr ili na kontakt broj telefona 098/301-636. Bit će nam zadovoljstvo odgovoriti na sva Vaša pitanja!

Oznake: meblo, Meblo Trade, madraci, spavanje, zdravo spavanje, Zdravlje

Kako isprobati madrac?

14.02.2017.

U potrazi ste za novim madracem? Sigurno znate da je važno isprobati ga prije kupovine. Htjet ćete znati kako ćete se točno osjećati kada legnete na njega nakon dugog radnog dana i uvjeriti se da njegova razina udobnosti odgovara upravo Vama. Ono što je drugima udobno ne znači da je i Vama. Jedini način da saznate da li Vam madrac odgovara jest da ga isprobate!
Znamo šta mislite - ,,Ali ne želim se izležavati po krevetima pored drugih kupaca i prodavača“. Ne brinite se, naši prodavači to često gledaju, a to je ključan korak u kupnji madraca.

Napravite domaću zadaću prije dolaska u prodavaonicu



Naši prodajni savjetnici učinit će sve kako bi Vam pomogli da pronađete savršeni madrac za sebe. Međutim, važno je da znate sve mogućnosti prije nego što dođete u prodavaonicu. Imati ideju o tome što želite i trebate, prije odlaska u kupovinu, usmjerit će Vas i vašeg prodajnog savjetnika u pravom smjeru te uštedjeti Vaše vrijeme.

Isprobajte ga


Nakon što Vam Vaš prodajni savjetnik predstavi nekoliko mogućih opcija, preporučamo Vam da legnete na madrac u pozi u kojoj inače spavate – bilo to na trbuhu, leđima ili boku. Naravno, isprobajte sve položaje kako bi bili sigurni da ste zadovoljni.
Sigurno se pitate, „Što ja pokušavam saznati kada legnem na madrac?“. Ključ za biranje savršenog madraca je imati na umu gdje osjećate pritisak prilikom sna te se prilagoditi tome. Npr. ako spavate na boku, na čvrstom madracu, najveći ćete pritisak osjetiti na kukovima, što može dovesti do nelagode. U tom slučaju, radi udobnosti, htjet ćete madrac s debljim slojem memorijske pjene. Nadalje, ukoliko spavate na trbuhu, htjet ćete tvrđi madrac koji će Vam osigurati potporu kralježnici.

U principu, morat ćete isprobati više madraca i uzeti sve navedene stvari u obzir kako bi pronašli onaj pravi jer u svijetu madraca, jedna vrsta ne odgovara svima.

Neka od pitanja koja ćete se zapitati:



  1. Da li preferiram mekši ili tvrđi madrac?

  2. Koje značajke su mi bitne? (Npr. Madrac mora biti od latexa, mora imati sloj memorijske pjene, hibridni madrac..)

  3. Koje punjenje madraca želim ? (Pjena, opruge, latex...)



Također je važno imati na umu da ukoliko spavate s partnerom, oboje morate istovremeno isprobati madrac. Potrebno je osigurati da oboje imate dovoljno prostora te da razina udobnosti odgovara Vama, kao i Vašem partneru.


Oznake: meblo, Meblo Trade, zdravo spavanje, san, madraci, madrac

Sensi Scandia

02.02.2017.

Sensi Scandia je inspirativan dizajn prepun topline, nostalgičnih uspomena i romantične atmosfere. Stvara prostore u kojima vrijeme mirno stoji, mjesto na kojem se osjećate sigurnim, opuštenim i voljenim. Sensi Scandia je dom.




Nya Aurora je lijep primjer jedinstvenog spoja danskog dizajna i mediteranskog izgleda. Potpuno prirodan krevet, izrađen od birane vune, pamuka, konjske dlake i lana. Konstrukcija kreveta prati moderne trendove i sastoji se od više slojeva opruga zapakiranih u prirodnom punjenju. Ovaj je krevet odličan izbor za one koji zahtjevaju i cijene prirodnu ljepotu. Nya Aurora dostupna je u prirodnoj pamuk-lan pješčanoj boji, s pomponima na površini. Garancija: 35 godina.



Sadržaj i materijali:


Box-spring:
Drveni okvir
Sloj kokosa
Džepićaste opruge
Sloj kaktusa
Kostrijet
Sloj kokosovih vlakana
Prirodan lateks,
Pamučno punjenje
Navlaka madraca od lana i pamuka

Nadmadrac:
Navlaka s prirodnim vunenim pomponima
Unutarnje pamučno punjenje
Vuneno punjenje
Konjska dlaka
Prirodni lateks
Konjska dlaka
Vuneno punjenje
Unutarnje pamučno punjenje
Navlaka s prirodnim vunenim pomponima

Oznake: Meblo Trade, sensi scandia, spavanje, zdravo spavanje, krevet, prirodno

Novi madraci u Meblo Trade ponudi

16.01.2017.

Nova linija Meblo Trade madraca uz posebne popuste i pogodnosti!

Kako bi zadovoljili zahtjevim naših vjernih kupaca (i svih onih koji će to tek postati) Meblo Trade je proširio ponudu madraca u skladu s najnovijim istraživanjima na polju zdravog spavanja.
Budući da se problemima zdravog spavanja danas pridaje sve veća pažnja, Meblo Trade madraci neprestano se usavršavaju i nadopunjuju te se lansiraju novi programi koji su usklađeni sa najnovijim svjetskim trendovima.
Posebna pažnja pridaje se samoj presvlaci madraca čija je specifičnost higijenska zaštita koja sprečava razvoj bakterija, gljivica i grinja. Stoga su Meblo Trade madraci vrlo prikladni za astmatičare i alergičare.

Iz ponude ističemo madrace:

Madrac Nord Star

Inteligentna I-Springs Super Comfort tehnologija s 2000 uporišnih točaka i impresivna visina stvaraju neusporediv osjećaj odlične potpore i slobode pokreta, dok sloj kokosa pridonosi boljoj stabilnosti konstrukcije. Ugrađen nadmadrac obogaćen pjenom biljnog ulja nerolija, ergonomski sloj lateksa i nano-opruge omogućuju podešavanje čvrstoće madraca u skladu s vlastitim osjećajem udobnosti - sustav 4 u 1. Luksuzni tekstil BioRhythm, obrađen mineralima po posebnoj formuli, brine se o Vašem bioritmu i zdravom snu, sa vunom i pamukom, za ljetnu i zimsku udobnost.


Madrac Cydonia

Raskošna konstrukcija, luksuzan dizajn i vrhunski materijali odabrani su za vas od strane stručnog tima. Džepičasta opruga sa stotinama neovisnih potpornih točaka prilagođava se obliku tijela i osigurava potpuno opuštanje i relaksaciju. Dva ugrađena nadmadraca sa ZeoFoam pjenom obogaćenom zeolitom nadopunjuju konstrukciju ovog madraca. Zeolit je mineral poznat po svojim detoksikacijskim svojstvima i smanjivanju znojenja. Uz prirodni naboj energije iz prirode, luksuzni tekstil BioRhythm poboljšava normalan bioritam tijela, dok navlaka od vune i pamuka osigurava udobnost tijekom ljeta i zime.


Madrac Amalthea

Inovativna AirFlex tehnologija s posebno izrađenom jezgrom koja svojim dizajnom podsjeća na oblik tijela, te s naizmjenice postavljenim visokoelastičnim pjenama osigurava potrebnu potporu, bez otpora i pritiska. Posebno birana AmbraFoam pjena s jantarom pomaže boljem i mirnijem snu. Jantar je mineral koji se koristi za smanjivanje stresa, detoksikaciju te stimulira i pozitivno djeluje na živčani sustav. Luksuzna navlaka s tekstilom BioRhythm uravnotežuje bioritam organizma, dok navlaka od vune i pamuka pruža udobnost tijekom cijele godine.


Madrac Almary

Poseban profil s jezgrom od visokoelastične pjene ravnomjerno raspoređuje težinu i omogućava slobodnu cirkulaciju zraka. Otvorena jezgrena struktura AquaMemory pjene nježno obavija tijelo i ublažava pritisak. Navlaka madraca izrađena je od visokokvalitetnog tekstila s pamučnim i bambus vlaknima, Ted Balance, s dodatnim antistatičkim tretmanom za anti-stress učinak.


Madrac Abel Latex

Elastična jezgra od lateksa i kokosa pruža nježnu potporu, dok luksuzna tkanina TED Balance, s vlaknima bambusa, daje osjećaj čistoće i svježine. Lateks obavija krivulje tijela i eliminira osjećaj pritiska što doprinosi mirnim i prirodnim pokretima. Odlična ergonomska svojstva i otvorena struktura osiguravaju slobodnu cirkulaciju zraka.

Oznake: madrac, Meblo Trade, nord star, cydonia, almary, abel latex, amalthea

Meblo Trade makeover

21.09.2016.

Napravili smo kompletni makover stana u Splitu. Pogledajte kako je stan izgledao prije, te kako izgleda sada. Sviđaju vam se promjene?


Stan prije renovacije



Stan nakon renovacije


U renovaciji su korišteni slijedeći proizvodi iz Meblo trade asortimana:



  • Kuhinja Astra Line

  • Stolice Calligaris Air

  • Polufotelja MIDJ Sonny

  • Stol Miotto Ivrea

  • Kompozicija dnevne sobe MAB Tender

  • Stakleni stol za računalo Pezzani Clear

  • Stolica Calligaris Parisiene

  • Garnitura Watch

  • Stolić Miniforms Curvo

  • Dječja soba Alples Planet




Za bilo kakve dodatne informacije kontaktirajte nas na info@meblo.hr ili na tel: 098/301 636.

Oznake: makeover, meblo, Meblo Trade, dnevni boravak, kuhinja, dječja soba, interijer, dizajn, dizajn interijera

Novo u Meblo Trade ponudi - keramičke pločice!

13.05.2016.

Keramičke pločice osim u kupaonicama i kuhinjama, u posljednje se vrijeme sve više koriste i u drugim prostorijama doma.
Puno je razloga zašto izabrati baš pločice - jednostavne su za održavanje, ne upijaju i ne zadržavaju ni mirise ni bakterije, jako su izdržljive, a najveća prednost nad ostalim materijalima koji se koriste pri uređenju domova je upravo širok izbor oblika, veličina te uzoraka.
U nastavku Vam donosimo primjere interijera u kojima su korištene keramičke pločice. Možda baš među ovim slikama pronađete nešto inspirirajuće i konačno napravite korak prema odabiru pločica kao Vašeg idealnog materijala. Posjetite naše Meblo Trade salone, a naše stručno osoblje će Vam pomoći razviti Vaše ideje i odabrati savršene uzorke i veličine pločica koje će Vaš dom podići na neku sasvim drugu razinu i unijeti osvježenje. Jer osvježenje interijera uvijek dobro dođe..



Dovoljan je i samo jedan zid vašeg doma, ukrasite ga keramičkim pločicama, zablistat će u potpuno novom svjetlu.





Pločice velkih dimenzija dobro je postaviti u manje prostore kako bi se vizualno povećao interijer .



Vaša dnevna soba izgledat će luksuzno uz odabir keramičkih pločica sa sjajnim preljevom uz refleksiju svjetlosti.



Klasičan uzorak drveta na pločicama, a sasvim nova dimenzija Vašeg dnevnog boravka. Ovaj dizajn pločica daje dojam konstantnog putovanja kroz prostor.

Oznake: interijer, Meblo Trade, pločice

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.