Budite se s bolovima? Moguće da je u pitanju Vaš madrac

30.05.2017.

Budite se ujutro s bolovima? Da li Vaš madrac pokazuje znakove prekomjerne upotrebe kao što su udubine i grbe?





Da li je vrijeme za zamjenu?


Ako se dobro osjećate navečer prije sna, a budite se s bolovima onda je očito da se nešto dogodilo tijekom noći. Vjerovatno je za to krivac Vaš madrac. Moguće da je Vaš madrac u raspadnom stanju ili Vam ne pruža potrebnu potporu. U svakom slučaju, ukoliko se budite s bolovima vrijeme je da razmislite o zamjeni.


Novo > staro



2006. godine, sveučilište u Oklahomi izvršilo je i objavilo studiju koje je pokazala da je, neovisno o godinama, težini, visini ili spolu ispitanika, na kvalitetu sna i udobnost utjecala samo kvaliteta madraca na kojem su spavali.
Istraživanje je provedeno na 59 ispitanika koji su uspoređivali san na svojim madracima koji su bili stari nekoliko godina sa snom na novim madracima. Više od 62% ispitanika je izvjestilo manju bol u ramenima, vratu i leđima, 64% ispitanika je prijavilo poboljšanu kvalitetu sna dok je preko 70% ispitanika reklo kako im je san bio udobniji.
Prema Better Sleep Council, neprofitnoj organizaciji posvećenoj obrazovanju javnosti o zdravom spavanju, vrijeme je za novi madrac ako se počnete buditi ukočeni, s bolovima, trncima i slično, ukoliko se bolje naspavate bilo gdje drugdje osim u svom krevetu i/ili ako madrac pokazuje znakove prekomjerne upotrebe kao što su udubljenja i grbe.

Nadalje, budući da se svačije tijelo mijenja tijekom vremena, moguće je da se madrac, koji Vam je do jučer pružao odličan san, od sutra pretvori u noćnu moru.




Novi madrac


Koraci koje bi trebali pratiti prilikom kupovine novog madraca:

  • procijenite svoj trenutni madrac – ukoliko se prije navedeni uvjeti za zamjenu madraca odnose na Vaš madrac

  • naoružajte se znanjem – istražite trenutne dostupne tehnologije u svijetu Zdravog spavanja, nemojte da Vam pojmovi popust džepičastih opruga budu strani

  • dobro istražite i isprobajte madrace – koje punjenje Vam najviše odgovara (klasične opruge, džepičaste opruge, pjena, lateks..), koja tvrdoća (mekši, srednji ili tvrđi madrac) ..

  • osigurajte brigu o madracu – prozračivanje ukoliko je madrac od pjene, okretanje glava-noge, okretanje ljeto-zima (ukoliko madrac ima dvije strane) i slično



Za savjete o probavanju novog madraca i odabiru dimenzije, pročitajte naše prethodne postove ovdje.

Oznake: zdravo spavanje, madraci, san, madrac, Zdravlje, ugodan san, meblo, Meblo Trade, slatki snovi, meblo.hr

Kako očistiti madrac?

11.05.2017.

Na madracu provodimo (ili bi barem trebali provoditi) jednu trećinu svakog dana, stoga nije čudno da se na njemu nakuplja mnogo prljavštine. Tako se na madracu može pronaći prašina, grinje i drugi mikrobi, pa čak i plijesan. Osim ako se ne tuširate baš svaku večer prije spavanja, madrac nakuplja prljavštinu, tjelesne izlučevine, kemikalije iz raznih kozmetičkih proizvoda pa čak i pelud.





Stoga Vam u nastavku donosimo vodič iz kojeg ćete saznati kako pravilno očistiti madrac i produljiti njegov vijek trajanja. Prije nego započnete s čišćenjem madraca, skinite plahte J. Operite i osušite nadmadrac ( ukoliko ga imate), zatim plahte, prekrivače i navlake. Prije pranja svakako provjerite deklaraciju i operite sve proizvode na najvišoj dopuštenoj temeraturi budući da toplina uništava grinje. Dok vaša perilica radi svoj posao, vi se pobrinite o vašem madracu.


1. Usisavač


Mali nastavak usisavača koji služi za čišćenje tkanine vaš je najbolji saveznik u procesu čišćenja madraca. Počnite od vrha madraca, krenite prema dolje, a zatim na isti način očistite i bočne dijelove madraca. Još se ne brinite o drugoj strani madraca, doći ćemo i do toga.


2. Uklanjanje neugodnih mirisa


Iako obično ne primjećujemo mirise vlastitog tijela, madrac upija znoj koji se nakuplja tijekom vremena i to rezultira lako primjetnim neugodnim mirisom. Da bi se riješili ovog problema, dobro pospite madrac sa sodom bikarbonom i lagano utrljajte četkom kako bi se apsorbirala u tkaninu madraca, gdje će upiti mirise. Ostavite sodu bikarbonu 10 minuta, a zatim...


3. Ponovno iskoristite usisavač


Soda bikarbona djelovat će na način da će izvući vlagu i masnoću na površinu madraca. Ponovno uzmite usisavač kako biste uklonili vlagu sa površine, a uz nju i uzročnika neugodnih mirisa.


4. Uklonite mrlje


Na madracima obično postoji nekoliko vrsta mrlja: od hrane, kave i tjelesnih tekućina. Istina je da je najbolje mrlje odmah tretirati, ali ponekad je spavanje važnije. Ipak, ugodno je riješiti problem s mrljama prije ili kasnije. Meblo Trade Vam nudi rješenje! TED Home sredstvo za ukljanjanje mrlja za madrace i krevete pomoći će Vam ukloniti i najozbiljnije mrlje na madracu. Učinkovita formula deterdženta omogućuje joj korištenje bez ispiranja te je vrlo dobro rješenje za madrace bez skidive navlake. Čak i tvrdokorne mrlje od kave s lakoćom nestaju nakon prskanja te trljanja suhom krpom. Proizvod se također može koristiti za strojno pranje, jer se mrlje obrađuju unaprijed.





5. Okrenite madrac i ponovite korake 1-4


Preporuča se okretanje madraca svaka tri mjeseca. Ukoliko je vaš madrac jednostran, te ne dopušta okretanje, svejedno ga možete rotirati glava - noge.

Kad već imate sve materijale pri ruci, okrenite madrac te ponovite sve prije navedene korake.

Oznake: Meblo Trade, madraci, madrac, čišćenje, sredstvo za čišćenje, san, zdravo spavanje

Koja dimenzija madraca je najbolja za Vas?

24.02.2017.

Postoji nekoliko čimbenika koje je potrebno uzeti u obzir prilikom kupnje novog madraca. Koliko želim potrošiti? Koje punjenje mi odgovara? Koliko mekan ili tvrd madrac želim? Iako je na sva ova pitanja važno odgovoriti, jedno, koje se ne razmatra toliko često, je ujedno i ono najvažnije, a glasi - koja dimenzija madraca je najbolja za mene?

Najvažnije je utvrditi tko će sve koristiti madrac. Očigledan odgovor je da ćete Vi, kao kupac, biti taj koji će koristiti taj madrac. No, taj odgovor je rijetko tako jednostavan. Krevet može biti „Vaš“, ali da li ste vi zaista jedini koji će ga koristiti? Imate li možda partnera koji će koristiti krevet? Ljubimce? Da li imate psa ili mačku koji se vole priljubiti uz Vas noću? Koliko su veliki? Da li zauzimaju puno prostora? Što je s djecom? Naposljetku, koja ste vrsta spavača? Da li se sklupčate u loptu i ostanete spavati tamo gdje ste legli ili se raširite preko cijelog kreveta? Odgovori na sva ova pitanja će Vam pomoći oblikovati svoju odluku o odabiru dimenzije madraca.

Koje dimenzije su dostupne? Standardne dimenzije madraca za jednu osobu su 190/200x90 cm, a za bračni krevet 190/200x160 odnosno 190/200x180. Međutim, danas se sve češće traže i madraci duljine 210, pa i 220 cm. Također, postoje i „među“ širine madraca (100/120/140cm). U Meblo Tradeu svi madraci dostupni su u svim standardnim dimenzijama, a velika većina modela može se izraditi i u ostalim dimenzijama/po mjeri.




Ostali faktori za uzeti u obzir


Veličina kreveta i spavač su najvažniji faktori u određivanju prave dimenzije kreveta za Vas, no postoje i druge stvari koje treba uzeti u obzir. Možda ste se odlučili za king size madrac (200x180 cm), ali da li je vaša spavaća soba dovoljno velika za tako veliki krevet? Mnogo prostora za spavanje je fantastično, ali ne na štetu slobodnog prostora u Vašoj sobi.
Također, prosječan životni vijek madraca je 8 godina, ali puno toga se može dogoditi u nečijem životu u tom vremenskom periodu. Da li imate neke važne nadolazeće događaje u životu koji će utjecati na veličinu kreveta koja će Vam biti potrebna?

Kupnja madraca nije proces koji bi se trebao uzeti olako i postoje mnogi faktori koji utječu na kupovinu savršenog madraca.

Srećom mi smo tu da Vam pomognemo, slobodno nas posjetite u nekom od naših salona, na www.meblo.hr ili na kontakt broj telefona 098/301-636. Bit će nam zadovoljstvo odgovoriti na sva Vaša pitanja!

Oznake: meblo, Meblo Trade, madraci, spavanje, zdravo spavanje, Zdravlje

Kako isprobati madrac?

14.02.2017.

U potrazi ste za novim madracem? Sigurno znate da je važno isprobati ga prije kupovine. Htjet ćete znati kako ćete se točno osjećati kada legnete na njega nakon dugog radnog dana i uvjeriti se da njegova razina udobnosti odgovara upravo Vama. Ono što je drugima udobno ne znači da je i Vama. Jedini način da saznate da li Vam madrac odgovara jest da ga isprobate!
Znamo šta mislite - ,,Ali ne želim se izležavati po krevetima pored drugih kupaca i prodavača“. Ne brinite se, naši prodavači to često gledaju, a to je ključan korak u kupnji madraca.

Napravite domaću zadaću prije dolaska u prodavaonicu



Naši prodajni savjetnici učinit će sve kako bi Vam pomogli da pronađete savršeni madrac za sebe. Međutim, važno je da znate sve mogućnosti prije nego što dođete u prodavaonicu. Imati ideju o tome što želite i trebate, prije odlaska u kupovinu, usmjerit će Vas i vašeg prodajnog savjetnika u pravom smjeru te uštedjeti Vaše vrijeme.

Isprobajte ga


Nakon što Vam Vaš prodajni savjetnik predstavi nekoliko mogućih opcija, preporučamo Vam da legnete na madrac u pozi u kojoj inače spavate – bilo to na trbuhu, leđima ili boku. Naravno, isprobajte sve položaje kako bi bili sigurni da ste zadovoljni.
Sigurno se pitate, „Što ja pokušavam saznati kada legnem na madrac?“. Ključ za biranje savršenog madraca je imati na umu gdje osjećate pritisak prilikom sna te se prilagoditi tome. Npr. ako spavate na boku, na čvrstom madracu, najveći ćete pritisak osjetiti na kukovima, što može dovesti do nelagode. U tom slučaju, radi udobnosti, htjet ćete madrac s debljim slojem memorijske pjene. Nadalje, ukoliko spavate na trbuhu, htjet ćete tvrđi madrac koji će Vam osigurati potporu kralježnici.

U principu, morat ćete isprobati više madraca i uzeti sve navedene stvari u obzir kako bi pronašli onaj pravi jer u svijetu madraca, jedna vrsta ne odgovara svima.

Neka od pitanja koja ćete se zapitati:



  1. Da li preferiram mekši ili tvrđi madrac?

  2. Koje značajke su mi bitne? (Npr. Madrac mora biti od latexa, mora imati sloj memorijske pjene, hibridni madrac..)

  3. Koje punjenje madraca želim ? (Pjena, opruge, latex...)



Također je važno imati na umu da ukoliko spavate s partnerom, oboje morate istovremeno isprobati madrac. Potrebno je osigurati da oboje imate dovoljno prostora te da razina udobnosti odgovara Vama, kao i Vašem partneru.


Oznake: meblo, Meblo Trade, zdravo spavanje, san, madraci, madrac

Kapa glavu čuva, a dobar madrac vaše zdravlje!

06.02.2015.

Saznajte kako odabrati savršen madrac po vašoj mjeri

Spavaća soba jedna je od najvažnijih prostorija u stanu. Kako spavati, gdje spavati, koliko spavati, s kime spavati, sve su to pitanja koja nas često muče, podjednako bez obzira na dob, spol i financijske mogućnosti.

Svi bi se naravno tijekom noći željeli što bolje odmoriti i što kvalitetnije naspavati, kako bi se slijedeći dan što bolje osjećali. Kvaliteta sna ovisi naravno o puno čimbenika. Prvenstveno je važna čista savjest i dobro zdravlje, a nakon toga dolazi sve ostalo.

Postoje razne teorije i mišljenja što sve može utjecati na dobar san, a samim time i na dobro zdravlje:
• smjer kreveta u odnosu na strane svijeta (zapadnjaci predlažu položaj glave prema sjeveru zbog elktromagnetskih zračenja koja se u tom smjeru poklapaju s našim tijelom),
• materijali od kojih su napravljeni madraci (neki izbjegavaju metalne opruge zbog mogućnosti eventualnog negativnog zračenja; drugi izbjegavaju pjene jer su sintetskog porijekla),
• feng shui pak predlaže određene kombinacije boja baš za spavaće sobe.

Tko će u što vjerovati stvar je osobnog svjetonazora. No osim raznih vjerovanje, postoje i pravila arhitektonske struke po kojima bi se svaka spavaća soba trebala namjestiti. Krevet bi trebao biti dovoljno velik, a madrac dovoljno udoban.

Odabir madraca je delikatna i osobna stvar i svatko bi trebao odvojiti dovoljno vremena da napravi pravi izbor baš za sebe. MEBLO u svojoj ponudi ima veliki izbor vrlo različitih modela madraca: od pjena (lateks, memory, HR hladno lijevana pjena, PU pjena) ili od opruga (bonel pruge ili džepičaste opruge), a postoje i kombinacija obaju materijala.

U svakom slučaju, kod izbora madraca najbolje bi bilo osobno doći u neki od MEBLO salona namještaja i isprobati barem nekoliko modela prije definitivne odluke. Dizajn i materijal kreveta ovisi o sobnim afinitetima. Krevet može biti drveni, metalni ili tapecirani (u štof, kožu ili eko kožu). Ako u spavaću sobu namjeravamo staviti još koji komad namještaja, obično su to noćni ormarići, komoda i ormar, treba paziti da su oni stilski i po bojama usklađeni s krevetom.

Ormari mogu biti s klasičnim ili s kliznim vratima. Kod smještaja namještaja u prostor važno je da se soba ne prenatrpa, kako bi se omogućila nesmetana komunikacija te kako bi dojam u sobi bio ugodan. Boje bi trebale biti svjetlijih tonova ili pastelne, kako bi se postigla smirujuća atmosfera. Oko svih tih detalja i ostalih važnih stvari u MEBLO salonima rado će vas savjetovati MEBLO stručni svjetnici.

Oznake: spavaća soba, madraci, meblo, akcije, popusti, nadmadraci, spavanje

Počele su vrućine!

09.06.2014.

Počele su vrućine, ljeto je definitivno stiglo! (konačno!)

Prvo nam je dugo bilo hladno, pa su dugo padale kiše i sad konačno sunce (a odmah smo svi počeli kukati kako je vruće!).
Mene osobno to jako veseli, odmah mi pada na pamet boravak u prirodi, neki lijepi izlet, vikend na moru, druženje s prijateljima na otvorenom... Ako netko ima vikendicu u brdima ili apartmančić na moru, odmah nam postaje najbolji prijatelj i već se smišlja plan kako pobjeći iz grada. No nije dovoljni imati neki prostor, treba ga i opremiti.


Za opreme vikendica i apartmana nije potreban neki veliki luksuz, važno je da je funkcionalno, a opet da zadovoljava i barem one osnovne estetske kriterije. MEBLO u svojoj ponudi ima razna praktična rješenja za spavanje: za klasične spavaće sobe, tu su kreveti za razne dimenzije madraca (širine 90, 100, 120, 140, 160, 180 ili 200 cm) koji se mogu i podizati kako bi se iskoristio i sav prostor u unutrašnjosti kreveta. Ako Vam ne odgovara krevet s podnicama na podizanje, tu su kreveti s velikim i prostranim podkrevetnim ladicama pogodnim za spremanje puno stvari. Posebno se biraju madraci koji se razlikuju po vrstama materijala od kojih su napravljeni i na taj način omogućuju svakome da si individualno složi optimalnu kombinaciju za zdravo i ugodno spavanje. Za spavanje u dnevnim boravcima u ponudi su trosjedi s razvlačenjem na više načina tako da se mogu prilagoditi svim prostorima, a svi u sebi imaju kvalitetne madrace s punjenjem od visokokvalitetnih materijala koji omogućuju udobno spavanje. Ne treba izostaviti i vrlo praktične sklopive krevete koji se lako mogu pospremiti iza ormara ili u neki drugi neiskorišteni kut kada se ne uptrebljavaju.

Uz rješenja za spavanje, najvažnije je urediti i vanjske prostore vrta, terasa, balkona i sl. MEBLO je i na tom području uvijek u trendu. Uz već klasični namještaj od tikovine, tu su i moderne garniture od tehnoratana koje će oplemeniti svaki otvoreni prostor. Kada još spomenemo da je u MEBLU dodatna akcija na vrtni namještaj, tada znamo da je pravo vrijeme za opremu apartmana i vikendica!

Oznake: AKCIJA, meblo, namještaj, kreveti, apartmani, madraci, podnice, vrtni namještaj, vrt, terasa

Promjena vizualnog identiteta uz mala financijska ulaganja - totalni makeover za sitne pare!

21.05.2014.

Sunčani nas dani potiču na aktivnost, pobuđujući u nama želju da i u prostoru u kojem najradije boravimo - svome domu - unesemo neke promjene, koje često i ne zahtijevaju previše ulaganja.

Kao dugogodišnjem savjetniku za uređenje prostora u MEBLU to mi se javljaju stranke s molbom za pomoć oko promjene vizualnog identiteta neke prostorije. No, kako su krizna vremena zahvatila većinu nas, uglavnom su to upiti kako sa što manjim budžetom postići što bolji efekt. Ali u Meblu je i to moguće!


Poanta je u tome da je sve bez bilo kakvih građevinskih radova, što znači bez rušenja ili zidanja. Potrebno je promijeniti samo završne obrade zidova: umjesto postojeće boje dovoljno je staviti nove tapete boja ili s nekim šašavim uzorkom (cijene po roli kreću se u Meblu već od 99 kn/rola, a jedna rola pokriva 5 m2 zida), a na prozore staviti nove zavjese (npr. Meblo gotove zavjese već od cca 80 kn/kom). Za manje prostore obično predlažem da se tapetama s uzorkom presvuče samo jedan zid, kako se ne bi zagušio prostor.

U prostorije s nižim stropom uvijek je bolje staviti svjetlije zavjese koje mogu imati vertikalne pruge čime će se stvoriti dojam viših zidova.
Umjesto kupnje novog trosjeda ranja staroga, biti će dovoljno da preko stare sjedeće garniture prebacite novi prekrivač stilski usklađen s novim zavjesama.

Spavaćoj sobi ćete udahnuti novi život ako krevet prekrijete prekrivačem u pastelnim tonovima, dodate koji jastučić, a prozore zaštitite zavjesama od prirodnih materijala u istom tonu.

Takav redizajn prostora može se uz malo mašte primjeniti na bilo koju prostoriju: uz par novih detalja koji su pravilno usklađeni po bojama, oblicima i dimenzijama svaki prostor može u času promijeniti svoj outlook!

Oznake: meblo, namještaj, akcije, garniture, madraci, podnice, popusti

BOŽIĆ

21.12.2013.

Kao i svake godine u ovo vrijeme, počinje ludnica u gradu, svi nekuda žure i pokušavaju obaviti što više stvari u što kraćem vremenu. Svake godine imam osjećaj da je Božić došao prerano i nekako prebrzo, da još nisam spremna. Ali prva šetnja kroz grad odmah nas vraća u realnost. Sve je prekrasno okićeno, a izlozi prepuni raznih božićnih stvari kao da nas mame na kupovinu. Uz klasičnu kupovinu poklona, po glavi nam se motaju i misli oko uređenja doma.



I u Meblu su mislili na to i svi saloni su prigodno uređeni, te puni novih zimskih ideja. Bilo da opremate cijeli stan, kupujete novu spavaću sobu ili trebate samo novi madrac, u Meblu ćete sigurno naići na neko dobro rješenje. U tijeku je i velika Božićna akcija s popustom 20% ili 25% na gotovo sve artikle iz Meblovog širokog asortimana, madraci imaju čak i besplatnu dostavu po cijeloj Hrvatskoj.



Nadmadrac Mattera koji štiti od negativnih geopatogenih zračenja može se dobiti i do 50% povoljnije, a neutralizira negativna zračenja od podzemnih voda i Hartmanovih čvorova te na taj način omogućava bolji san i zdraviji odmor. Sve su to dobre ideje za lijepe i korisne poklone koji mogu uljepšati Božić i Vama i svim Vašim dragima.



Sretan Božić i veselu Novu 2014. želi Vam Meblo!

Oznake: meblo, namještaj, Božić, popusti, akcije, madraci, nadmadraci

Vikend akcije u Meblu

26.10.2012.

Zgodne su te vikend akcije, zaista se može naći vrlo povoljnih stvari. Traju točno određeno vrijeme (obično je to neki kraći period) ali popusti su uvijek veliki. I u MEBLU je u tijeku slična akcija, ali tamo je ovaj put malo duža, traje od 25. listopada pa do kraja mjeseca. A popusti su veliki: do 40%, i ima raznih stvari na sniženju. Na 40% je vrtni namještaj i madraci i podnice sa zalihe, te salonski izlošci, a na 30% su kuhinje, sjedeće garniture i ugradbeni ormari. Ima jako dobrih sjedećih garnitura, ravnih trosjeda ili kutnih sastava: „my favourite“ su tzv. multiunkcionalne garniture. One se za tren oka i u jednom potezu pretvaraju iz udobnog trosjeda u kojem zavaljeni gledate tv u pravi, veliki bračni krevet. Postoje trosjedi koji se samo otklope i preokrenu i iz njih izađe pravi madrac (npr. Model CO–CO ili model JUMBO) ili kutni sastavi iz programa FEYDOM koji se jednostavno zarotiraju i na taj način dobijete dupli ležaj za vrlo kvalitetno, svakodnevno spavanje. Sve garniture se mogu birati u mnoštvu različitih boja i vrsta materijala (štofovi, mikrofibre, kože, eko kože…), te u raznim dimenzijama.


Na 20% su madraci (uz koje dobijete i besplatnu dostavu), shabby chic asortiman, dječje sobe Mab, krevete Miotto i Punkt, Calligaris asortiman, tapete Marburg i Eijffinger .

Uz stručnu uslugu Meblovih savjetnika za uređenje interijera, organiziranu dostavu i montažu Meblo asortiman dostupan je po najatraktivnijim uvjetima!
Iskoristite ovu specijalnu ponudu i opremite svoj dom povoljnije u najbližem Meblo salonu ili jednim klikom na Meblo web shop.

Oznake: meblo, akcije, sniženja, sjedeće garniture, kreveti, madraci, popusti

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.