Počele su vrućine!

09.06.2014.

Počele su vrućine, ljeto je definitivno stiglo! (konačno!)

Prvo nam je dugo bilo hladno, pa su dugo padale kiše i sad konačno sunce (a odmah smo svi počeli kukati kako je vruće!).
Mene osobno to jako veseli, odmah mi pada na pamet boravak u prirodi, neki lijepi izlet, vikend na moru, druženje s prijateljima na otvorenom... Ako netko ima vikendicu u brdima ili apartmančić na moru, odmah nam postaje najbolji prijatelj i već se smišlja plan kako pobjeći iz grada. No nije dovoljni imati neki prostor, treba ga i opremiti.


Za opreme vikendica i apartmana nije potreban neki veliki luksuz, važno je da je funkcionalno, a opet da zadovoljava i barem one osnovne estetske kriterije. MEBLO u svojoj ponudi ima razna praktična rješenja za spavanje: za klasične spavaće sobe, tu su kreveti za razne dimenzije madraca (širine 90, 100, 120, 140, 160, 180 ili 200 cm) koji se mogu i podizati kako bi se iskoristio i sav prostor u unutrašnjosti kreveta. Ako Vam ne odgovara krevet s podnicama na podizanje, tu su kreveti s velikim i prostranim podkrevetnim ladicama pogodnim za spremanje puno stvari. Posebno se biraju madraci koji se razlikuju po vrstama materijala od kojih su napravljeni i na taj način omogućuju svakome da si individualno složi optimalnu kombinaciju za zdravo i ugodno spavanje. Za spavanje u dnevnim boravcima u ponudi su trosjedi s razvlačenjem na više načina tako da se mogu prilagoditi svim prostorima, a svi u sebi imaju kvalitetne madrace s punjenjem od visokokvalitetnih materijala koji omogućuju udobno spavanje. Ne treba izostaviti i vrlo praktične sklopive krevete koji se lako mogu pospremiti iza ormara ili u neki drugi neiskorišteni kut kada se ne uptrebljavaju.

Uz rješenja za spavanje, najvažnije je urediti i vanjske prostore vrta, terasa, balkona i sl. MEBLO je i na tom području uvijek u trendu. Uz već klasični namještaj od tikovine, tu su i moderne garniture od tehnoratana koje će oplemeniti svaki otvoreni prostor. Kada još spomenemo da je u MEBLU dodatna akcija na vrtni namještaj, tada znamo da je pravo vrijeme za opremu apartmana i vikendica!

Oznake: AKCIJA, meblo, namještaj, kreveti, apartmani, madraci, podnice, vrtni namještaj, vrt, terasa

Promjena vizualnog identiteta uz mala financijska ulaganja - totalni makeover za sitne pare!

21.05.2014.

Sunčani nas dani potiču na aktivnost, pobuđujući u nama želju da i u prostoru u kojem najradije boravimo - svome domu - unesemo neke promjene, koje često i ne zahtijevaju previše ulaganja.

Kao dugogodišnjem savjetniku za uređenje prostora u MEBLU to mi se javljaju stranke s molbom za pomoć oko promjene vizualnog identiteta neke prostorije. No, kako su krizna vremena zahvatila većinu nas, uglavnom su to upiti kako sa što manjim budžetom postići što bolji efekt. Ali u Meblu je i to moguće!


Poanta je u tome da je sve bez bilo kakvih građevinskih radova, što znači bez rušenja ili zidanja. Potrebno je promijeniti samo završne obrade zidova: umjesto postojeće boje dovoljno je staviti nove tapete boja ili s nekim šašavim uzorkom (cijene po roli kreću se u Meblu već od 99 kn/rola, a jedna rola pokriva 5 m2 zida), a na prozore staviti nove zavjese (npr. Meblo gotove zavjese već od cca 80 kn/kom). Za manje prostore obično predlažem da se tapetama s uzorkom presvuče samo jedan zid, kako se ne bi zagušio prostor.

U prostorije s nižim stropom uvijek je bolje staviti svjetlije zavjese koje mogu imati vertikalne pruge čime će se stvoriti dojam viših zidova.
Umjesto kupnje novog trosjeda ranja staroga, biti će dovoljno da preko stare sjedeće garniture prebacite novi prekrivač stilski usklađen s novim zavjesama.

Spavaćoj sobi ćete udahnuti novi život ako krevet prekrijete prekrivačem u pastelnim tonovima, dodate koji jastučić, a prozore zaštitite zavjesama od prirodnih materijala u istom tonu.

Takav redizajn prostora može se uz malo mašte primjeniti na bilo koju prostoriju: uz par novih detalja koji su pravilno usklađeni po bojama, oblicima i dimenzijama svaki prostor može u času promijeniti svoj outlook!

Oznake: meblo, namještaj, akcije, garniture, madraci, podnice, popusti

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.