Koja dimenzija madraca je najbolja za Vas?

24.02.2017.

Postoji nekoliko čimbenika koje je potrebno uzeti u obzir prilikom kupnje novog madraca. Koliko želim potrošiti? Koje punjenje mi odgovara? Koliko mekan ili tvrd madrac želim? Iako je na sva ova pitanja važno odgovoriti, jedno, koje se ne razmatra toliko često, je ujedno i ono najvažnije, a glasi - koja dimenzija madraca je najbolja za mene?

Najvažnije je utvrditi tko će sve koristiti madrac. Očigledan odgovor je da ćete Vi, kao kupac, biti taj koji će koristiti taj madrac. No, taj odgovor je rijetko tako jednostavan. Krevet može biti „Vaš“, ali da li ste vi zaista jedini koji će ga koristiti? Imate li možda partnera koji će koristiti krevet? Ljubimce? Da li imate psa ili mačku koji se vole priljubiti uz Vas noću? Koliko su veliki? Da li zauzimaju puno prostora? Što je s djecom? Naposljetku, koja ste vrsta spavača? Da li se sklupčate u loptu i ostanete spavati tamo gdje ste legli ili se raširite preko cijelog kreveta? Odgovori na sva ova pitanja će Vam pomoći oblikovati svoju odluku o odabiru dimenzije madraca.

Koje dimenzije su dostupne? Standardne dimenzije madraca za jednu osobu su 190/200x90 cm, a za bračni krevet 190/200x160 odnosno 190/200x180. Međutim, danas se sve češće traže i madraci duljine 210, pa i 220 cm. Također, postoje i „među“ širine madraca (100/120/140cm). U Meblo Tradeu svi madraci dostupni su u svim standardnim dimenzijama, a velika većina modela može se izraditi i u ostalim dimenzijama/po mjeri.




Ostali faktori za uzeti u obzir


Veličina kreveta i spavač su najvažniji faktori u određivanju prave dimenzije kreveta za Vas, no postoje i druge stvari koje treba uzeti u obzir. Možda ste se odlučili za king size madrac (200x180 cm), ali da li je vaša spavaća soba dovoljno velika za tako veliki krevet? Mnogo prostora za spavanje je fantastično, ali ne na štetu slobodnog prostora u Vašoj sobi.
Također, prosječan životni vijek madraca je 8 godina, ali puno toga se može dogoditi u nečijem životu u tom vremenskom periodu. Da li imate neke važne nadolazeće događaje u životu koji će utjecati na veličinu kreveta koja će Vam biti potrebna?

Kupnja madraca nije proces koji bi se trebao uzeti olako i postoje mnogi faktori koji utječu na kupovinu savršenog madraca.

Srećom mi smo tu da Vam pomognemo, slobodno nas posjetite u nekom od naših salona, na www.meblo.hr ili na kontakt broj telefona 098/301-636. Bit će nam zadovoljstvo odgovoriti na sva Vaša pitanja!

Oznake: meblo, Meblo Trade, madraci, spavanje, zdravo spavanje, Zdravlje

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.