Novi TEMPUR madraci

14.04.2017.

Meblo Trade Vam predstavlja novu kolekciju Tempur madraca koja je odsada dostupna u svim salonima te na webshopu!





Što je TEMPUR?

TEMPUR je visoko-elastični, jedinstveni materijal sa termosenzitivnim svojstvima. Za razliku od obične poliuretanske pjene TEMPUR materijal je građen od milijuna visoko-elastičnih okruglastih otvorenih ćelija koje reagiraju na temperaturu ljudskog tijela, kao i na težinu tijela prilagodbom koja rezultira oblikovanjem Tempur materijala prema Vašem tijelu.

TEMPUR madraci se dijele u 4 linije te svaka od linija u 3 različite visine: Supreme (21 cm), Elite (25 cm) te Luxe (30 cm). Pronađite liniju i visinu madraca koja Vama odgovara i osigurajte si ugodan i zdrav san.




Tempur Contour




Dizajniran za one koji vole tvrđi madrac. Iskusite gdje je to sve započelo. Tempur Contour kolekcija fokusira se na prednosti jezgre kojom je Tempur postao pozvat diljem svijeta. Svemirska tehnologija omogućava Vam da uživate u bestežinskoj udobnosti i potpori za cijelo tijelo.

Prednosti linije Contour
Tempur materijal – Revolucionarni viscoelastični materijal prva je upotrijebila NASA kako bi astronautima omogućila udobnije polijetanje. Materijal koji tijelo oslobađa od napetosti, prilagođava se Vašem tijelu i podjednako raspoređuje pritisak po cijeloj površini. Otvorena struktura ćelija postepeno vraća svoj izvoran oblik prateći pritisak.


Tempur Cloud




Dizajniran za one koji vole mekši madrac. Tempur Cloud kolekcija dizajnirana je za one koji vole mekan madrac, ali i dobru potporu. Gornji sloj posebno je razvijen Tempur Extra Soft materijal koji će u samo nekoliko trenutaka obgrliti Vaše tijelo.

Prednosti linije Cloud
Tempur Extra Soft materijal – Mekan popust jastuka, Tempur materijal brže reagira na toplinu i težinu Vašeg tijela, osjećat ćete se kao u kolijevci. Otvorena struktura ćelija rigorozno je testirana, unatoč tome što je mekana, otporna je i odolit će svakodnevnoj upotrebi. Osjećat ćete se kao da svaku večer spavate na oblaku.


Tempur Sensation




Dizajniran za lakoću pokreta. Ukoliko želite bestežinsku Tempur udobnost, ali istovremeno uživate u slobodi pokreta, onda je Tempur Sensation kolekcija savršen odabir za Vas.

Prednosti linije Sensation
Dynamic Support tehnologija - Sastoji se od fleksibilnih stijenki s otvorenim ćelijama nasumične strukture. Dynamic Support tehnologija pruža elastičniju potporu. Brzo se oporavlja od pritiska što omogućuje slobodnije kretanje po površini madraca.


Tempur Hybrid




Svaki dio madraca je redizajniran kako bi se stvorila posljednja inovacija u svijetu spavanja. Po prvi puta možete iskoristiti prednostu Tempur materijala koji oslobađa od napetosti uz prilagodljivu potporu opruga.

Prednosti linije Hybrid
Napredni Tempur materijal – Oslobađa pritiska prilagođavajući se obliku i težini tijela, pružajući istinsku udobnost. Zahvaljujući svojstvu neutraliziranja pokreta, više se nećete buditi noću kada se Vaš partner bude pomicao.

Precision mikro opruge - Izrađene od najmodernijeg hladno vučenog čelika, svaka mikro opruga posebno je pakirana za izuzetnu podršku. Dva sloja mikro opruga i Tempur materijal precizno se prilagođavaju i reagiraju na pokrete tijela.




Iskusite materijal koji je NASA razvila za ublažavanje pritiska astronautima prilikom lansiranja i osigurajte si dobar san. Tempur materijal se oblikuje prema vašem tijelu, dajući mu potporu za najudobniji položaj i smanjujući pritisak tijela o podlogu koji može uzrokovati nemiran san.

Sve ostale informacije o Tempur madracima pogledajte u našem katalogu.

Oznake: spavanje, san, zdravo spavanje, Zdravlje, Meblo Trade, meblo, Tempur, Tempur tehnologija, NASA

Stvari koje je potrebno razmotriri prilikom odabira novog jastuka

16.03.2017.

Iako je kvaliteta madraca ključan faktor u tome koliko je dobar Vaš san, imati pravi jastuk može napraviti još veću razliku u kvaliteti vašeg sna. Dvadeset pet do trideset posto vašeg tijela ima kontakt sa jastukom dok spavate tako da je važno ne previdjeti koliki on utjecaj ima na Vaš san.

Kada dođe vrijeme za novi jastuk, otprilike svake dvije godine, ovo su neka od važnijih pitanja koja se morate zapitati pri odabiru:



Koji je Vaš učestali položaj spavanja?


Ako spavate na boku, npr. Vaš jastuk mora biti dovoljno tvrd da održava Vašu kralježnicu ravnom, ali ne previše kako bi i Vaš vrat ostao u pravom položaju. Nadalje, kada ležite na leđima, mnogi jastuci ne podupiru vrat pravilno što uzrokuje naprezanje mišića i naposljetku bolove.



Koliko su široka Vaša ramena?


Preuzak jastuk neće ponuditi pravu potporu za ramena što može dovesti do napetosti mišića i glavobolje.



Koja tvrdoća jastuka Vam odgovara?


Pozicija u kojoj spavate će diktirati koliko Vam je tvrd jastuk potreban. Ako spavate na boku, vjerovatno ćete htjeti tvrđi jastuk za pravilnu potporu vratu i kralježnici. No, ako spavate na leđima i želite imati dobar san, više bi Vam odgovarao tanji jastuk tako da Vam je glava u pravilnom položaju, a ne previše podignuta.



Kakvo punjenje bi trebao imati?


Svatko ima drukčiju preferencu kada je u pitanju punjenje jastuka. Perje može biti mekano, ali ne nudi podršku kao npr. memorijska pjena. Srećom, tehnologija je jako napredovala tako da postoje mnoge varijante jastuka koje kombiniraju memorijsku pjenu, gelove pa čak i džepičaste opruge koje se prilagođavaju i odgovaraju na Vašu težinu, oblik i pokrete. To znači da bez obzira kako spavate, jastuk se prilagođava Vama.



Kakvu navlaku ima jastuk?


Iako uvijek treba koristiti visoko kvalitetnu jastučnicu, također je važno uzeti u obzir vrstu tkanine koja se koristi kod jastuka te koliko dobro diše. Višestruka istraživanja su otkrila da hladniji i prozračniji jastuci poboljšavaju san.



Nadamo se da će Vam odgovori na ova pitanja pomoći pri odabiru i kupnji Vašeg novog jastuka te da ćete biti u mogućnosti opustiti se i odmoriti znajući da spavate na jastuku savršenom za Vas.

Slatki snovi!

Oznake: spavanje, zdravo spavanje, meblo, Meblo Trade, memorijska pjena, džepičaste opruge, gel, latex, san, snovi, jastuk, jastuci

Koja dimenzija madraca je najbolja za Vas?

24.02.2017.

Postoji nekoliko čimbenika koje je potrebno uzeti u obzir prilikom kupnje novog madraca. Koliko želim potrošiti? Koje punjenje mi odgovara? Koliko mekan ili tvrd madrac želim? Iako je na sva ova pitanja važno odgovoriti, jedno, koje se ne razmatra toliko često, je ujedno i ono najvažnije, a glasi - koja dimenzija madraca je najbolja za mene?

Najvažnije je utvrditi tko će sve koristiti madrac. Očigledan odgovor je da ćete Vi, kao kupac, biti taj koji će koristiti taj madrac. No, taj odgovor je rijetko tako jednostavan. Krevet može biti „Vaš“, ali da li ste vi zaista jedini koji će ga koristiti? Imate li možda partnera koji će koristiti krevet? Ljubimce? Da li imate psa ili mačku koji se vole priljubiti uz Vas noću? Koliko su veliki? Da li zauzimaju puno prostora? Što je s djecom? Naposljetku, koja ste vrsta spavača? Da li se sklupčate u loptu i ostanete spavati tamo gdje ste legli ili se raširite preko cijelog kreveta? Odgovori na sva ova pitanja će Vam pomoći oblikovati svoju odluku o odabiru dimenzije madraca.

Koje dimenzije su dostupne? Standardne dimenzije madraca za jednu osobu su 190/200x90 cm, a za bračni krevet 190/200x160 odnosno 190/200x180. Međutim, danas se sve češće traže i madraci duljine 210, pa i 220 cm. Također, postoje i „među“ širine madraca (100/120/140cm). U Meblo Tradeu svi madraci dostupni su u svim standardnim dimenzijama, a velika većina modela može se izraditi i u ostalim dimenzijama/po mjeri.




Ostali faktori za uzeti u obzir


Veličina kreveta i spavač su najvažniji faktori u određivanju prave dimenzije kreveta za Vas, no postoje i druge stvari koje treba uzeti u obzir. Možda ste se odlučili za king size madrac (200x180 cm), ali da li je vaša spavaća soba dovoljno velika za tako veliki krevet? Mnogo prostora za spavanje je fantastično, ali ne na štetu slobodnog prostora u Vašoj sobi.
Također, prosječan životni vijek madraca je 8 godina, ali puno toga se može dogoditi u nečijem životu u tom vremenskom periodu. Da li imate neke važne nadolazeće događaje u životu koji će utjecati na veličinu kreveta koja će Vam biti potrebna?

Kupnja madraca nije proces koji bi se trebao uzeti olako i postoje mnogi faktori koji utječu na kupovinu savršenog madraca.

Srećom mi smo tu da Vam pomognemo, slobodno nas posjetite u nekom od naših salona, na www.meblo.hr ili na kontakt broj telefona 098/301-636. Bit će nam zadovoljstvo odgovoriti na sva Vaša pitanja!

Oznake: meblo, Meblo Trade, madraci, spavanje, zdravo spavanje, Zdravlje

Sensi Scandia

02.02.2017.

Sensi Scandia je inspirativan dizajn prepun topline, nostalgičnih uspomena i romantične atmosfere. Stvara prostore u kojima vrijeme mirno stoji, mjesto na kojem se osjećate sigurnim, opuštenim i voljenim. Sensi Scandia je dom.




Nya Aurora je lijep primjer jedinstvenog spoja danskog dizajna i mediteranskog izgleda. Potpuno prirodan krevet, izrađen od birane vune, pamuka, konjske dlake i lana. Konstrukcija kreveta prati moderne trendove i sastoji se od više slojeva opruga zapakiranih u prirodnom punjenju. Ovaj je krevet odličan izbor za one koji zahtjevaju i cijene prirodnu ljepotu. Nya Aurora dostupna je u prirodnoj pamuk-lan pješčanoj boji, s pomponima na površini. Garancija: 35 godina.



Sadržaj i materijali:


Box-spring:
Drveni okvir
Sloj kokosa
Džepićaste opruge
Sloj kaktusa
Kostrijet
Sloj kokosovih vlakana
Prirodan lateks,
Pamučno punjenje
Navlaka madraca od lana i pamuka

Nadmadrac:
Navlaka s prirodnim vunenim pomponima
Unutarnje pamučno punjenje
Vuneno punjenje
Konjska dlaka
Prirodni lateks
Konjska dlaka
Vuneno punjenje
Unutarnje pamučno punjenje
Navlaka s prirodnim vunenim pomponima

Oznake: Meblo Trade, sensi scandia, spavanje, zdravo spavanje, krevet, prirodno

Kapa glavu čuva, a dobar madrac vaše zdravlje!

06.02.2015.

Saznajte kako odabrati savršen madrac po vašoj mjeri

Spavaća soba jedna je od najvažnijih prostorija u stanu. Kako spavati, gdje spavati, koliko spavati, s kime spavati, sve su to pitanja koja nas često muče, podjednako bez obzira na dob, spol i financijske mogućnosti.

Svi bi se naravno tijekom noći željeli što bolje odmoriti i što kvalitetnije naspavati, kako bi se slijedeći dan što bolje osjećali. Kvaliteta sna ovisi naravno o puno čimbenika. Prvenstveno je važna čista savjest i dobro zdravlje, a nakon toga dolazi sve ostalo.

Postoje razne teorije i mišljenja što sve može utjecati na dobar san, a samim time i na dobro zdravlje:
• smjer kreveta u odnosu na strane svijeta (zapadnjaci predlažu položaj glave prema sjeveru zbog elktromagnetskih zračenja koja se u tom smjeru poklapaju s našim tijelom),
• materijali od kojih su napravljeni madraci (neki izbjegavaju metalne opruge zbog mogućnosti eventualnog negativnog zračenja; drugi izbjegavaju pjene jer su sintetskog porijekla),
• feng shui pak predlaže određene kombinacije boja baš za spavaće sobe.

Tko će u što vjerovati stvar je osobnog svjetonazora. No osim raznih vjerovanje, postoje i pravila arhitektonske struke po kojima bi se svaka spavaća soba trebala namjestiti. Krevet bi trebao biti dovoljno velik, a madrac dovoljno udoban.

Odabir madraca je delikatna i osobna stvar i svatko bi trebao odvojiti dovoljno vremena da napravi pravi izbor baš za sebe. MEBLO u svojoj ponudi ima veliki izbor vrlo različitih modela madraca: od pjena (lateks, memory, HR hladno lijevana pjena, PU pjena) ili od opruga (bonel pruge ili džepičaste opruge), a postoje i kombinacija obaju materijala.

U svakom slučaju, kod izbora madraca najbolje bi bilo osobno doći u neki od MEBLO salona namještaja i isprobati barem nekoliko modela prije definitivne odluke. Dizajn i materijal kreveta ovisi o sobnim afinitetima. Krevet može biti drveni, metalni ili tapecirani (u štof, kožu ili eko kožu). Ako u spavaću sobu namjeravamo staviti još koji komad namještaja, obično su to noćni ormarići, komoda i ormar, treba paziti da su oni stilski i po bojama usklađeni s krevetom.

Ormari mogu biti s klasičnim ili s kliznim vratima. Kod smještaja namještaja u prostor važno je da se soba ne prenatrpa, kako bi se omogućila nesmetana komunikacija te kako bi dojam u sobi bio ugodan. Boje bi trebale biti svjetlijih tonova ili pastelne, kako bi se postigla smirujuća atmosfera. Oko svih tih detalja i ostalih važnih stvari u MEBLO salonima rado će vas savjetovati MEBLO stručni svjetnici.

Oznake: spavaća soba, madraci, meblo, akcije, popusti, nadmadraci, spavanje

Zasluženi odmor

04.01.2013.

Prošao je Božić, prošla je Nova Godina, svi smo se dobro istulumarili i sad nam je jedina želja dobro se odmoriti i naspavati. Oni sretniji slijedeći tjedan će otputovati na skijanje i uživati u ljepotama Alpskih vrhova, a oni ostali odmor će potražiti u toplini vlastitih domova. Ugodno se ušuškati pod dekicu i pogledati neki dobar film, pročitati sve zaostale knjige koje gomilamo na noćnom ormariću i nakon toga lagano utonuti u toliko željeni okrepljujući san.

U spavaćim sobama, bez obzira da li je riječ o većoj ili manjoj kvadraturi, najvažnije je odabrati stil i namještaj koji će donijeti smirenost, opuštanje i dobar san. Kako je to ambijent u kojem obično dominira krevet kao najveći volumen, najčešće se prema njemu usklađuju svi ostali komadi namještaja ( ormar, komoda, noćni ormarići…).
Za prostore manje kvadrature izuzetno je važno paralelno osigurati dobar estetski dojam i maksimalnu iskoristivost prostora.

Male spavaće sobe izgledati će vrlo dobro ako su kompletno uređene u istoj boji. Uz neizostavnu svijetlu neutralnu paletu (sve nijanse bijele boje), koju se može kombinirati sa sitnim detaljima tamne boje, dobar početak dana osiguravaju i sve pastelne boje (npr. nježna zelena ili plava, koje pozivaju na smireni počinak i svježinu buđenja). Za manje prostore predlažem da se tapetama s uzorkom presvuče samo jedan zid, kako se ne bi zagušio prostor.

U prostore s nižim stropovima uvijek je dobro staviti svjetlije zavjese koje mogu imati gotovo neprimjetan uzorak vertikalnih prugica, čime će se stvoriti utisak viših zidova.
Kada je namještaj u pitanju, predlažem ugradnju ormara izrađenih po mjeri, s kliznim vratima, jer štede prostor – takav ormar neka ujedno bude i najviši namještaj u sobi. Prednost ovakvih ormara je i njihova velika mogućnost prilagodbe svakom prostoru po dizajnu i dimenzijama. Ako nema mjesta za noćne ormariće, mogu se koristiti zidne lampe za čitanje, postavljene sa svake strane uzglavlja.

Veliku ponudu svih gore navedenih artikala može se naći u MEBLO salonima namještaja ili na www.meblo.hr, gdje su i akcije još tijeku!
A za zaista okrepljujući san najvažniji je naravno dobar madrac, ali o tome i o pravilnom odabiru biti će više riječi slijedeći tjedan.

Oznake: meblo, sobe, spavanje, spavaće sobe

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.