Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mebloarhitekt

Marketing

Odlučili ste obnoviti svoju kuhinju, ali ne znate odakle početi? Evo nekoliko savjeta koji će Vam pomoći da stvorite bolju, funkcionalniju i moderniju kuhinju.

Pronađite ideje za svoju kuhinju
Ukoliko planirate renoviranje svoje kuhinje, sigurno ste pregledali mnogo časopisa i internet portala kako biste pronašli fotografije koje će vas inspirirati prilikom uređenja vaše kuhinje. Pogledajte i MEBLO web site, te na našem portalu pronađite mnoštvo ideja koje će vam pomoći prilikom uređenja.
Da ste se zapitali zašto obnavljate svoju kuhinju? Da li je razlog postizanje veće cijene vašeg stana ili zato što želite prostraniju, moderniju i funkcionalniju kuhinju?


S koliko novca raspolažete
Kako se cjelokupan projekt preuređenja vaše kuhinje ne bi pretvorio u noćnu moru, pažljivo napravite financijsku konstrukciju. Također su bitni planovi za budućnost. Ako planirate živjeti u toj kući ili stanu minimalno još 5 godina, planirajte novu kuhinju tako da odgovara i vašoj obitelji. Da je multifunkcionalna. Nemojte biti sebični. Novac je potrebno potrošiti na stvari koje nećete ubrzo mijenjati, a dobra kuhinja je ipak jedna dugoročna investicija.

Raspored elemenata
Prilikom uređenja kuhinje, najvažniji je raspored elemenata. Pogledajte prostor i utvrdite koji model kuhinje bi najbolje odgovarao. Nemojte se usko držati dosadašnjeg rasporeda elemenata. Budite sigurni da možete elemente još bolje rasporediti kako bi vaša kuhinja izgledala modernije i postala još funkcionalnija.Imajte na umu kako sudoper mora biti postavljen pored ili nasuprot površine za kuhanje i frižidera, a sudoper, frižider i pećnica moraju biti blizu kako bi se olakšalo kretanje po kuhinji.Kako bi vaša kuhinja izgledala veselo, dodajte mnoštvo rasvjetnih elemenata. Biti će vam od velike pomoći prilikom spremanja večere za vaše goste i prijatelje.

Radna ploča
Od kakvog god materijala bila, radna ploča vrlo je bitan element vaše kuhinje. Kao materijal za radnu ploču, najčešće se koristi laminat koji postoji u raznim bojama i uzorcima. U ozbir još možete uzeti i drvene ili kamene površine koje se vrlo često koriste u zadnje vrijeme, iako su one dosta skuplje. Kod odabira radne ploče bolje je izabrati šarene uzorke, kako se ne bi svaka prljavština na njima vidjela. Bijela i crna boja dosta su nezahvalne jer se na njima svaki trag uočava.

I ako ste nakon svih ovih naputaka ostali s upitnikom iznad glave i ne znate odakle bi počeli, možda je ipak najbolje da se obratite u MEBLO gdje će vam njihovi ljubazni arhitekti i dizajneri svojim stručnim savjetima riješiti sve dileme.


Post je objavljen 09.11.2012. u 11:18 sati.