KAKO U JEDNOJ PROSTORIJI UREDITI KUHINJU, BLAGOVAONU I DNEVNI BORAVAK

12.11.2013.

PITANJE:

Molila bih Vas za savjet kako namjestiti prostoriju koja treba biti i kuhinja i blagovaona i dnevni boravak?

ODGOVOR:

Budući da se radi o jednoj prostoriji koja treba zadovoljiti tri različite funkcije kod opremanja treba paziti da se dobro usklade svi zahtjevi tog prostora, a da se ne dobije dojam prenatrpanosti.

Iz tog razloga je najbolje grupe namještaja razmjestiti po svojoj namjeni u distancirane dijelove prostorije. Kuhinju bih predložila u poluzatvorenoj niši s produžetkom prema dnevnom boravku kako bi mogli stati svi potrebni ormarići i aparati. Od dijela za dnevni boravak kuhinja je vizualno odvojena šankom. Šank je ujedno i vrlo praktičan element jer ima u sebi dosta prostora za spremanje stvari ( ispod ploče šanka su ormarići ). Kuhinjski elementi bi svakako trebali biti svjetle boje jer se nalaze u dijelu prostorije gdje je najslabije prirodno osvjetljenje. Za fronte bi bila prikladna bijela boja, najbolje sjajni lak ili folija u kombinaciji s radnom pločom od svjetlog drveta. Takva kombinacija boja će dodatno otvoriti taj dio prostora koji je dosta uvučen.

Lijevo od kuhinje je smješten blagovaonski dio: stol i stolice također u svjetlijim bojama. Stol bi svakako trebao biti s mogućnošću produživanja kako bi se mogao prilagoditi i većem broju ljudi. Od materijala bi bili prikladni bijelo ili pjeskareno staklo na konstrukciji od metala koji bi se dobro uklopili po stilu sa samom kuhinjom.
Prostor za dnevni boravak izdvojen je u dijelu sobe prema izlazu na terasu kako bi imao najviše prirodnog svjetla i kako bi ukućani mogli uživati u lijepom pogledu na vrt dok sjede na udobnoj kutnoj garnituri. Na zidu nasuprot sjedeće garniture nalazi se komoda koja je dovoljno velika za tv i sve ostale tehničke uređaje.




Oznake: meblo, namještaj, dizajn, kuhinje, blagovaone, dnevni boravak, sobe

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.