Jučer sam mailom dobila upit za uređenje jedne kuhinje,pa u nastavku pogledajte kakvo sam riješenje predložila.

15.10.2012.

UPIT:

Poštovani,

Zanima nas kuhinja složena u obliku slova L dimenzija 3 m lijevi zid i 2,4 m desni zid. Htjeli bismo da su vratnice u obradi visokog sjaja bijele boje. U prilogu je slika našeg prostora.


ODGOVOR:

Poštovani,

Iz poslane fotografije i dimenzija vidi se da se radi o relativno malom prostoru, te je zato dobro da ste se odlučili za bijelu boju jer svijetle boje uvijek vizualno povećavaju i otvaraju prostor.

Predložila bih da se kuhinja organizira na način da na duži zid idu niski elementi s kuhalnom pločom, sudoperom i perilicom za suđe. Raspored treba biti takav da između svih ugradbenih elemenata uvijek ostane dostatno slobodne radne površine. Iznad kuhalne ploče dolazi napa od stakla vrlo efektnog dizajna i jakog kapaciteta usisa, što je od velike važnosti kako se ne bi širili mirisi od kuhanja jer sama kuhinja nema vlastiti prozor, a spojena je s dnevnim boravkom. Za desni, kraći zid predložila bih visoke ormare koji će poslužiti umjesto smočnice. U njih je ukomponirana i ugradbena pećnica koja je postavljena na veću visinu od uobičajene kako bi se domaćinima olakšalo rukovanje. Niz visokih elemenata završava s hladnjakom koji može biti ugradbeni ili samostojeći.


Kao materijal od kojeg bi fronte (vrata i ladice) kuhinje trebale biti izrađene predložila bih medijapan (MDF) površinski obrađen folijom u visokom sjaju. Ta je obrada, naime, znatno povoljnija od medijapana koji se lakira, a vizualno i dizajnerski djeluje isto.

MEBLO u svojoj ponudi ima kuhinje hrvatskog proizvođača SPHERA čiji model PLURANOVA SJAJ ima upravo sve te karakteristike.
Cijena prikazanog sastava u izvedbi MDF + folija visoki sjaj bila bi slijedeća:

21.690, 44 kn
-30%
15.183, 31 kn


Cijena se odnosi na drveni dio bez aparata, a popust je za plaćanje American karticom (jednokratno ili na rate do 12 mjeseci beskamatno).

I to bi bilo to. Nadam se da će gospodin biti zadovoljan mojim prijedlogom , a vi , ukoliko imate bilo kakvih komentara ili drugačijih prijedloga, slobodno javite.

Oznake: kuhinja, upit, meblo, sphera

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.