DJEČJE SOBE S POVIŠENIM KREVETIMA

11.09.2014.

Jesen je tradicionalno doba kada se obično uređuju dječje sobe. Počinje nova školska godina i svaki školarac treba dobro organiziranu sobu koja bi trebala zadovoljiti sve nove radne navike, a ujedno i motivirati učenika za rad i pisanje zadaća. Kod osmišljavanja dječje sobe vrlo je važno dobro uskladiti sve objektivne potrebe djeteta i pogoditi njegov ukus kako bi dijete rado boravilo u svojoj sobi. Dječje sobe koje Meblo ima u svojoj ponudi su sve komponibilne što znači da se mogu birati i slagati po elementima, te na taj način dobivati sastavi koji najbolje odgovaraju Vašem prostoru po dimenzijama, bojama, oblicima...


Kada se radi o projektiranju dječje sobe za dvoje ili više djece, a često se radi o relativno maloj prostoriji, obično se preporučuju kreveti na kat ili neke slične kompozicije gdje je barem jedan ležaj gore kako bi se donji prostor iskoristio za neku drugu namjenu. U slučaju sa slike, ispod gornjeg kreveta ubačen je radni stol s pomičnom pločom na izvlačenje. Na taj način je omogućeno maksimalno prirodno osvjetljenje što je vrlo bitno kod pozicioniranja radnog stola. Najbolje je da svjetlost dolazi s lijeve strane ako se radi o dešnjacima, odnosno s desne strane ako su lijevaci, kako ne bi padala sjena dok se piše.

Kada se uređuje prostor dječje sobe, preporučila bih svjetlije nijanse kako bi se što bolje iskoristilo prirodno svjetlo.
Završni touch dječjoj sobi dati će šareni detalji poput veselih tapeta za zid, te zavjesa i tepiha s maštovitim motivima koji će cijelu sobu povezati u jednu cjelinu.

Oznake: dječje sobe, jesen, meblo, namještaj, sobe, kreveti, kreveti na kat, djeca

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.