Žena na rubu živčanog sloma

Cijela ova priča s Šarmantnim Gadom totalno loše djeluje na mene!!!
Primjetila sam da sam se od jedne poprilično vesele i pozitivne plavuše pretvorila u konstantno živčano stvorenje.
Stanje u kojem se nalazim posljednjih tjedana… Hm, ne znam kako bih to uopće opisala. Možda da sam stalno bijesna? Ili bi točnije bilo da sam ljuta od trenutka kad se probudim, pa sve dok ne uspijem zaspati izmrcvarena mislima o tome kako je današnja komunikacija/nekomunikacija među nama bila posljednja u mom životu i kako ga više nikada ne želim/sad i odmah najviše na svijetu želim ni čuti ni vidjeti/odmah čuti i vidjeti?
Nisam baš sasvim sigurna mrzim li ga iz dna duše ili obožavam do ludila.
Znam samo da ne mogu više sjediti u istom uredu s njim, raditi s njim, imati bilo kakve veze s njim…
I da bi isti čas dušu vragu prodala samo da bar jednom, eto, samo bar jednom ispoštuje dogovor i javi se ili pojavi na dogovorenom mjestu na vrijeme!

Na radnom mjestu smo službeni.
I pristojni.
I totalno nevini.
Zato jer sam ja većinu vremena BIJESNA na njega.
I jer on zna da je opet nešto za***o.
I onda mi onako u prolazu kroz vrata dobaci onaj svoj pokajničko-šarmantni “znam da sam kriv i ubij me ali to je jače od mene i bla” topli pogledić , i još ga začini osmjehom pred kojim bi Hugh Grant umro od srama, i ja mu u sebi nekako odlučim sve oprostit do daljnjega…
Ono, kao, još ću malo trpit svo to maslanje jer je tako neodoljiv. I jer je seks s njim tako veličanstven.

I onda mi opet pošalje poruku da rezerviram vrijeme od-do za njega, i još mi nabaja gomilu divnih planova koje ima sa mnom. Pa se ja ljutim i otpišem mu da je kreten nad kretenima i da imam druge planove.
Onda on pita kakve, pa ja lažem da imam dogovor s nekim prijateljem, na što on pobijesni i ispituje koji je to prijatelj, pa opet ne želim reći (jer lažem, naravno). I onda moli da će ovaj put bit točan, da će crknut ko pas od tuge, jada, želje i čežnje, i neka mu to ne radim, i da će za pola sata bit na mom parkingu…
Naravno, javi se za 45 minuta. Da dolazi za 15.
Pojavi se nakon 20.
Ja ne želim sići.
Svađamo se.
Isključujem mobitel.
Ili se javi tek za sat, sat i pol vremena, pa mu kažem da mi je žao jer da već imam dogovor.
I da sam upravo izašla, tako da mi ne znači puno to što je on upravo došao ispred moje zgrade. Dok u stvarnosti sjedim doma i tražim neki komad posuđa kojim mi neće bit žao tresnuti o pod.

Mrzim ga! Bože, kako ga mrzim jer mi to radim!

A onda mi priredi vikend iz snova.
I onda totalno zaboravim koliko ga mrzim…

Stalno mi nekog vraga laže i mulja. I uvijek kasni jer mu je neko završio u bolnici, jer mu je riknulo auto, jer je cijelo popodne povraćao (ma baš! I onda nakon cijelog popodneva povraćanja sutra hladnokrvno smaže duple ćevape s ekstra lukom i cijelom Podravkinom godišnjom zalihom ajvara???).
Naravno, ja mu svaki put kažem da znam da laže, i da ne kužim kojeg vraga misli postić tim maslanjem kad mu tako loše ide. Napokon, u svojoj kratkoj prosvjetnoj karijeri sam imala učenika petog razreda osnovne škole koji su mogli izmisliti priču koja bi kod nekog malo manje iskusnog držala vodu više od bilo koje njegove umotvorine!!!

Jedino pozitivno u svemu ovome je to što sam konstantno toliko bijesna i živčana, ili blažena i zadovoljna, da sam skoro potpuno zaboravila jesti.
Jutros sam izašla na pauzu s frendicom koja radi relativno blizu, a koja me nije vidjela četiri tjedna, i koja me upitala jesam li na nekoj posebnoj dijeti. Jer da joj se čini da sam nekako mršavija…
I stvarno, skužila sam da već tjednima ujutro samo trgnem kavu, da zapravo živim isključivo na golemim količinama kave i kutiji cigareta dnevno, da ubacim usput u kljun neku bananu ili mandarinu ili keks tek kad mi se ruke počnu tresti od gladi, da na večerama i ručkovima s njim pretežno samo brljavim po tanjuru…
B-ove tamne Replay traperice koje često nosim na posao (jer su jedini neupadljivi, neobrađeni, klasični komad jeansa u mojoj garderobi koji može proći pod business casual), i koje su mi prije tri tjedna uzrokovale zastoj cirkulacije u dupetu i bedrima, sada mi padaju niz kukove i pokrivaju svih 12 cm pete na čizmama.
A ponovo mogu obući i neke prošlogodišnje pletene haljine, u kojima više ne izgledam ko Barbara Kolar u prošloj sezoni Plesa sa Zvijezdama. Nego sasvim pristojno.

Pa ipak, to me ne veseli baš previše.

U što sam se ovo uvalila?

A opet… ne mogu se odlijepit od njega.
Jer se tako fenomenalno ljubi.
Jer me tako obasipa beskrajnim nježnostima i pažnjom kad je sa mnom.

A ne smijem zanemariti ni darove.

O, da, uvijek ima neko iznenađenje spremno za iskupljenje.
Pamti dok ja meljem o glupostima, i uvijek zna pripremiti pravu stvar za trenutak kad odlučim prestati bijesniti i uvučem kandže.
Upamtio je da već dugo uzalud tražim roza futrolicu za svoj pink iPod. Nekako nikako da nađem rozu. Uvijek i svugdje imaju neke žute, plave, bijele, prozirne… Nikako da nađem rozu! A on ju je pronašao! Prošlu subotu sam bila bijesna ko najbijesnija divlja zvijer ikad, i grozomorno sam se durila više od sat vremena pretvarajući zajedničku jutarnju kavu u pakao za oboje. A onda je skoknuo do auta i vratio se s dva cd-a koja tražim već 100 godina (jedan meni vrlo poseban album Ryuichi Sakamota i prva izdana Disco Kandi kompilacija), i nije mi bilo druge nego da se prestanem duriti. Nedavno sam izgubila jednu od mojih omiljenih Morrelato naušnica, zbog čega sam bila sva jadna, i iznenadio me novim parom istih. Zna da obožavam L’Erbolariov losion od bugarske ruže, koji tako predivno i intenzivno miriše, a kojeg nema na hrvatskom tržištu, pa je zamolio frenda koji je skoknuo do Italije da mi ga donese…
A donio mi je iz Zagreba i moje najdraže praline, one s limetom…
Nisu to nekakvi skupi darovi od kojih se pada u nesvijest. Dapače.
Ali su sitnice koje meni znače, stvarčice do kojih mi je stalo, a on se nekako potrudio da ih upamti.
Za razliku od svih onih bajnih i divnih ludo zaljubljenih i inače pažljivih frajera koji zapravo nikad ne slušaju. Pa tako zaborave da sam alergična na rakove, školjkaše i ostale morske dražesti pune histamina i ostalih alergena, i onda mi doma pripreme (ok, naruče. Nisam toliko blesava da povjerujem da su stvarno sami kuhali!!!) večericu od plodova mora. Koji kupe parfem samo zato jer je skup pa im se čini prikladnim darom, bez da su se sjetili barem saznati koje mirise koristim (to je bar lako. Uvijek ista tri), pa parfem na kraju završi među darovima za reciklažu… I nije jedan od onih koji vode na romantičan vikend u prirodu u vrijeme cvjetanja ambrozije, pa se romantični vikend pretvori u dva dana pakla začinjena kihanjem, curenjem nosa, gušenjem i natečenim očima. Niti jedan od onih koji misle da je neudobno rublje s previše čipke, proreza, mašnica, pa još s neodgovarajućim krojem košarica ili neudobnim izrezom na dupetu, nešto što će me baciti u ekstazu čim odmotam kutiju…
Osim toga, ne volim primati darove zbog kojih se prvo moram nekako osjećati dužna. A onda se još i praviti oduševljena, dok u glavi mozgam kako izbjeći isprobavanje dva broja pretjesnih neudobnih i izrazito ružnih haltera, ili kome ću uvaliti grozni parfem od kojeg mirišem kao slastičarnica u kojoj rade isključivo kolače od vanilije a usput prodaju i cvijeće za sprovode…

Ali priznajem da me totalno kupio cd-ovima i futrolicom za nano...

Mada to ne znači i da opet nisam bijesna ko pas.
I ne sviđa mi se sve ovo.

Jer osjećam da se zaljubljujem.

Ne onako “vrijeme mi je da se skrasim a on djeluje kao stabilan dečko” zaljubljujem, kao što je bio slučaj s GMOP-om.
Ovo je nešto drugo.
Ovo je čisto ludilo.

Ne spavam, ne jedem, ne razmišljam o ničem drugom osim o njemu.
A on mi je stalno tu pri ruci, i istovremeno tako nedohvatljiv…

Svjesna sam da imamo rok trajanja, i sasvim sam ok s tim. Ni prvi ni zadnji. Ali previše gorim, i on previše gori, i bojim se da jednostavno ne sagorimo prebrzo. Tj. da on ne izgori prvi.
A niko ne voli bit ostavljen.

Srce mi govori da se opustim, prepustim, ne razmišljam. U redu, možda ipak ne srce nego neki organ malo niže smješten od srca…
Mozak vrišti upozorenja.
Nije dobro. Nikako nije dobro.

Sve češće razmišljam o tome da jednostavno dam otkaz.
Sve teže podnosim činjenicu da radim s njim i zapravo za njega…

A najgluplja moguća stvar koju mogu napraviti jest da dam otkaz u trenutačnoj situaciji.
Odbila sam neke druge prilike, za koje ne znam hoće li mi se opet pružiti. Pogotovo kad oni koji su mi ih ponudili saznaju da sam jedva mjesec dana izdržala na novom poslu.
Zaboga, kako će to izgledat u mom životopisu?
Što ću ja sama misliti o sebi?
I što će, napokon, moja obitelj misliti o tome?
Što reći ljudima oko sebe? Prijateljima, poznanicima, svima s kojima se družim?
Naravno da ne mogu reći da sam dala otkaz jer sam zaljubljena u svog oženjenog šefa s kojim se ševim. Osim AA i Najbolje niko nema pojma… Mada svi sumnjaju da se sa mnom nešto događa.
Ali onda će svi pomislit da sam zapravo DOBILA OTKAZ, i to nakon samo mjesec dana. Što bi stvarno bilo ponižavajuće. Jer ja sam JA, cura (ok, malo ocvala cura… ali još uvijek cura) s besprijekornim životom i besprijekornom karijerom, koja svoje mračne strane, slabosti, poroke i općenito sve što nije besprijekorno krije ko zmija noge. Unatoč određenoj reputaciji, koju sam ipak nekako uspjela zadržati pod kontrolom…
Ako dam otkaz par dežurnih zlih jezika će iskoristit priliku. I puknut će bruka.
A priznajem da mi zapravo više smeta mogućnost da ljudi o meni pričaju da sam dobila otkaz, nego da se naslađuju činjenicom da sam se peglala s oženjenim šefom.

On je totalno loša stvar u mome životu.
Kompletno sam luda za njim.
Čini me nesretnom recipročno koliko me baca u ekstazu.
I gubim kontrolu nad sobom, a to ne volim. To nikako ne volim. Svaki put kad sam izgubila ovako glavu za nekim na kraju je ispalo … Pa, ispalo je jako loše.

Nisam dobro.
Ajme meni, u što sam se ovo uvalila…


12.12.2009. u 23:23 sati | 22 Komentara | Print | Link | On/Off | Na vrh

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2009 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Ožujak 2015 (1)
Kolovoz 2014 (2)
Prosinac 2011 (1)
Rujan 2011 (2)
Kolovoz 2011 (2)
Lipanj 2011 (1)
Svibanj 2011 (1)
Ožujak 2011 (1)
Veljača 2011 (1)
Siječanj 2011 (1)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (1)
Listopad 2010 (2)
Rujan 2010 (1)
Kolovoz 2010 (1)
Srpanj 2010 (1)
Lipanj 2010 (5)
Svibanj 2010 (5)
Ožujak 2010 (6)
Veljača 2010 (3)
Siječanj 2010 (8)
Prosinac 2009 (7)
Studeni 2009 (7)
Listopad 2009 (1)
Rujan 2009 (2)
Kolovoz 2009 (1)
Lipanj 2009 (3)
Svibanj 2009 (2)
Travanj 2009 (7)
Ožujak 2009 (8)
Veljača 2009 (8)
Siječanj 2009 (14)
Prosinac 2008 (12)
Studeni 2008 (8)
Listopad 2008 (8)
Rujan 2008 (8)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Opis bloga

Službeni web dnevnik kaotične, hiperaktivne, lijene, zbunjene, infantilne, poročne, ćudljive tridesetineštogodišnjakinje, izgubljene u svijetu dateinga, veza, shoppinga, poništenih kreditnih kartica, poslova koje ne voli, ambicija koje joj se ne da ostvarivati, frajera koji su uvijek pogrešan izbor ali zapne za njih ko pijan za plot... (jel se to tako kaže?)



Spamove, prljave seksi forwarduše, Viagra-mailove i lance sreće šaljite na:

elle.woods.blog@gmail.com

Na Fejsbuku me najdete pod imenom

Elle Woods Gone Brunette

Čitam & komentiram...

Koji
Missilusion

Perez Hilton

Londra
Dijanin vodič...
Shimi
Brineta - Još jedna
Sebastian Wright



I još... korisni blogovi za bonkulovićku kakva san ja

Kolači par exellance...
Kuketa :)