Bezuvjetna radost

21.04.2017., petak

Zašto istinski ne uživam u svom životu ?


"Svemir ne tolerira opsesiju i ovisnost, koja je previše usmjerena na jedno specifično područje života. To je bio razlog zašto je pohlepna molitva, uz jaku želju za ostvarenjem, rijetko donosila rezultate. Ako primijenimo sva ispravna načela manifestacije, ali primjenjujemo ih opsesivno, očitujemo ili manifestiramo suprotno od naše namjere. Opsesivnost pokazuje nevjeru u moći naše nakane i božansku moć. "
Almine


Malo je ljudi koji su potpuno prepušteni životu i koji spontano uživaju u svakom trenutku.

Zašto je to tako ?

Lako je reći razmišljaj pozitivno i tako ćeš privući isto u svoj život !

Usprkos svačije želje za uživanjem i srećom, na sve djeluju razne zakonitosti, koje je mudro razumjeti, kako bi ih mogli lakše nadići.

Zakon privlačenja. Slične energije ili vibracije se privlače.

Lažni ili prividni optimisti su oni koji samo pozitivno razmišljaju, racionaliziraju ili imaju pozivna opravdanja za teže situacije u životu i tako žele ukloniti negativno i zaštititi se od njega.
No pri tome ne postoji istovjetna usklađenost misli ili ideja sa pozadinskim emocijama.
Mentalna pozitivnost nije dovoljna, kako bi imali ugodna i stvarno ispunjavajuća iskustva u životu.
Pozitivne emocije, koje prate pozitivne misli su najsnažnije manifestacijsko oružje.

Pravi optimista zrači pozitivnim uvjerenjem i pozitivnom emocijom kao cjelinom, odnosno on je prepušten tijeku života i inspiraciji, koja dolazi s božanskog Izvora.
On se ne trudi pozitivno misliti, on spontano izražava svoju prirođenu visoku vibraciju cjelovitosti.
Pokret pozitivnog mišljenja pod svaku cijenu, dovodi do toga da potiskujemo negativne emocije, koje poput magneta prizivaju negativne životne situacije.

Emocije su snažne i one pokazuju kakva je naša stvarna vibracija.
Kada nešto potiskujemo to znači da odbacujemo sami sebe. Negativne emocije su pohranjene duboko u nama i većinu vremena nedostupne svjesnosti.

Zakon paradoksnog efekta. Kada se fokusiramo na nešto to tjeramo od sebe.

Motiv za intenzivno fokusiranje pokazuje kako je u pozadini strah. Razlog za fokusiranje na nešto je intenzivan osjećaj nedostatka i nemoći.

Naše prirodno stanje je ljubav i obilje i ne trebamo se fokusirati u životu na dobivanje toga.

Trebamo napraviti prijelaz sa fokusiranja, na dopuštanje životu, kako bi se on spontano dešavao i razvijao, onako kako dolazi, sa svim svojim spektrom emocija.

Naravno da trebamo inicijalno imati jasnu namjeru kuda idemo, no to se razlikuje od opsesivnog fokusiranja i jake želje, koja u sebi nosi sjeme straha i sumnje u ostvarenje cilja.
Strah je niska vibracija, koja blokira tijek životne energije.

Dva su izbora. Ili će nas u životu voditi naše malo ja ili ego ili ćemo biti sjedinjeni sa svojom božanskom esencijom u jednoti i cjelovitosti.

Glavni simptom koji nam govori da ego želi kontrolirati život je kada npr. dobijemo impuls da se unaprijed pripremamo za neke predstojeće situacije i izazove, pripremamo svoj nastup i pokušavamo unaprijed naučiti ulogu, koju ćemo odigrati ili odglumiti u toj predstojećoj situaciji.
Ispod te uloge i maske ostaju potisnute negativne emocije, koje privlače negativne ishode, čak i onda kada uspješno odglumimo naučenu ili pripremljenu ulogu.

Zakon povlačenja. Niske frekvencije i više frekvencije se sinkroniziraju.

Onaj koji ima snažniju, jaču frekvenciju, povući će drugoga na svoj nivo.
Ako u sobi ostavimo klatna koja se različito gibaju, nakon nekog vremena, ona će se sva sinkronizirati i gibati s istim otklonom i snagom.

Ako je netko na nižoj vibraciji /npr. potisnuti snažan strah / u njegovoj prisutnosti se osjećamo loše i bez energije, jer se naša vibracija počela snižavati, kako bi se oboje sinkronizirali. Mi počinjemo vibrirati na frekvenciji straha, jer je on bio snažan. Bio je intenzivniji, nego što je naša povezanost sa našom esencijom, koja je najsnažniji izvor beskonačne energije.

Većina se nakon takvih iskustava počne zaštićivati i izbjegavati druge ljude u čijoj se prisutnosti osjećaju loše. Osoba počinje izbjegavati negativno. Zaštićivanje dovodi do toga da se naša aura skupi i da se zatvorimo za slobodni tijek energije. Napeti smo i zgrčeni. Mi se tim zatvaranjem možda trenutno zaštitimo od nesvjesnog vampirizma od okoline, no istovremeno se zatvorimo i blokiramo svoj slobodan tijek energije. Mi više nismo fluidni i zatvaramo se za bogatstvo iskustava, koje nam život donosi. Ne sudjelujemo u radosnim iskustvima, kada unaprijed izbjegavamo konflikte ili neugodne situacije. Štitimo se od tuđe energije.
Prestajemo biti svjetleće svjetlo, što je naša prava priroda. Tako postajemo sve osjetljiviji i ranjiviji na negativne vanjske utjecaje i privlačimo sve više negativnosti i neugodnih situacija.
Naša osnovna snižena vibracija, privlači istovjetne vibracije.

Ako smo mi stabilna, snažna pozitivna vibracija, onda ćemo mi po zakonu povlačenja, povući i dignuti druge na svoj viši nivo vibracije.
Što češće dopustimo životu da se kroz nas izražava, postajemo sve jači i stabilniji i centrirani u svojoj iskonskoj božanskoj prirodi.
Zračimo ljubavlju, obiljem svega, samopouzdanjem, sigurnošću i pravi smo blagoslov svima. Naše uživanje u životu postaje „zarazno „ i za druge . Mi postajemo izvor svega i okolina više ne utječe na nas.
Uživanje je spontano i usklađeno sa božanskom inspiracijom iz naše dubine.
- 13:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

< travanj, 2017 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Kolovoz 2019 (1)
Svibanj 2019 (1)
Veljača 2019 (3)
Prosinac 2018 (6)
Studeni 2018 (1)
Listopad 2018 (3)
Rujan 2018 (3)
Kolovoz 2018 (3)
Srpanj 2018 (3)
Lipanj 2018 (6)
Svibanj 2018 (2)
Travanj 2018 (5)
Ožujak 2018 (9)
Veljača 2018 (6)
Siječanj 2018 (5)
Prosinac 2017 (4)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (5)
Rujan 2017 (6)
Kolovoz 2017 (8)
Srpanj 2017 (3)
Lipanj 2017 (3)
Svibanj 2017 (5)
Travanj 2017 (6)
Ožujak 2017 (2)
Veljača 2017 (3)
Siječanj 2017 (7)
Prosinac 2016 (2)
Studeni 2016 (7)
Rujan 2016 (2)
Kolovoz 2016 (4)
Srpanj 2016 (4)
Lipanj 2016 (1)
Ožujak 2016 (5)

Opis bloga Dijane Mihok

Linkovi

PREGLED