AgroPolitika https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

ponedjeljak, 30.11.2009.

POZNATA IMENA IZABRANIH KANDIDATA ZA SKUPŠTINU POLJOPRIVREDNE KOMORE




Danas 30.11. prije podne, predsjednik izbornog povjerenstva za prvu Skupštinu Hrvatske poljoprivredne komore državni tajnik mr. Josip Kraljičković sa nekoliko članova tog povjerenstva, održao je u Ministarstvu poljoprivrede ribarstva i ruralnog razvoja konferenciju za novinare na kojoj su priopćeni rezultati izbora.
Tu su za javnost obznanjena imena poljoprivrednika iz OPG-a, i skupine Ostalih subjekata upisanih u Upisnik poljoprivrednih proizvođača koji su glasanjem glasača iz skupina kojima pripadaju, dobili najviše glasova na nivou izborne jedinice, u ovom slučaju županije. Na taj su način izabrani kandidati za Skupštinu Hrvatske poljoprivredne komore, koja bi trebala biti konstituirana u roku od 30 dana, dakle neposredno prije Nove Godine ili na samom početku 2010. godine.
Skupština će prema postignutim rezultatima imati 119 članova, umjesto 131 kako je to predviđeno brojem predstavnika u OPG-u i u skupini Ostali subjekti. Manji broj članova Skupštine, rezultat je nedovoljnog broja kandidatura i OPG-a i Ostalih subjekata u nekim izbornim jedinicama, odnosno županijama. Među izabranim kandidatima koji će biti članovi Skupštine Poljoprivredne komore je i 10 žena koje su se kandidirale te glasovanjem dobile povjerenje svojih glasaća.
Prema riječima mr. Josipa Kraljičkovića u Ministarstvo poljoprivrede ribarstva i ruralnog razvoja do 16 sati 27.11., kako je to bilo strogo naznačeno, za skupinu OPG stiglo je ukupno 35 769 glasačkih listića. Od toga ih je 34 195 bilo važećih, a 1584 ne važećih. Za kupinu Ostali stiglo je ukupno 1231 glasački listić. Nevažećih je bilo 37, a važećih 1194.

ČLANOVI SKUPŠTINE PO ŽUPANIJAMA

Evo tko je izabran, prema broju glasova na glasačkim listićima, za članove Skupštine Hrvatske poljoprivredne komore po županijama:

Zagrebačka županija
OPG: Dubravka Horvat ing. agr., Zdenko Cesnik, Stjepan Kunovec, Željko Kos, Zlatko Mužinić, Božica Čičko, Dario Vugec , Zdravko Pankretić , Damir Horvatić
Ostali subjekti: nije bila ni jedna kandidatura.

Grad Zagreb
OPG: mr. Frane Ivković ,
Ostali subjekti : Hortim d.o.o. i POLOMI d.o.o.

Krapinsko-zagorska županija
OPG: Božica Špoljar
Ostali subjekti: Gorup d.o.o., KRAPINA, poljoprivredna zadruga, RADOBOJ, poljoprivredna zadruga i KONJŠČINA, poljoprivredna zadruga

Sisačko – moslavačka županija
OPG: Tomislav Krapljan, Goran Šajković, Tatjana Andrašek , Miško Šklempe, Darko Bohatka, Mijo Latin
Ostali subjekti: Poljoprivredni obrt „Spahić“

Karlovačka županija
OPG: Višnja Magdić dipl.ing.agr., Josip Oštrić,Vesna Vrankić, Darko Kovačević
Ostali subjekti:VRBANEK, obrt za uzgoj i preradu voća i grožđa, vl. Josip Vrbanek

Varaždinska županija
OPG: Mladen Jakopović, Tomislav Virag dipl. agr., Božidar Gložinić,
Tihomir Franjo Jantol, Željko Orehovec dipl.iur
Ostali subjekti: Prehrambena industrija VINDIJA d.d.

Koprivničko –križevačka županija
OPG: Zlatko Dudeš ing.polj., Stjepan Antolić, Štefica Tukša, Ivan Kolar, Marijan Vedriš, Ivan Bebek, Stanislav Salaj
Ostali subjekti: Širjan d.o.o.

Bjelovarsko – bilogorska županija
OPG: Dražen Štefović, Vladimir Bilek, Darko Knežić, Marijan Cenger, Mato Mlinarić, Marijan Juranić, Igor Mihaljević, Adela Jareš
Ostali subjekti: nije bilo kandidatura

Međimurska županija
OPG: Tomislav Srpak, Spomenka Novak, Franjo Dodlek, Zlatko Orsag
Ostali subjekti: Agromeđimurje d.d.

Virovitičko-podravska županija
OPG: Zvonko Prpić, Zoran Kovač, Josip Brođanac, Josip Biljaka
Ostali subjekti: „Schaton elektronika“, vl. Jozo Šantak , Poljoprivredno gospodarstvo „DiD“ vl. Stjepan Rajković

Požeško- slavonska županija
OPG: Ivica Kovačević, Zvonko Štimac, Mile Pavičić,
Ostali subjekti: Poljoprivredna proizvodnja i usluge „Malnar“, vl. Ivica Malnar

Brodsko-posavska županija
OPG:Mato Mihić, Željko Matijević, Darko Grivičić, Antun Vrakić
Ostali subjekti:Fundus poljoprivredna proizvodnja i usluga, vl.Stjepan Kadić, Obiteljsko gospodarstvo Grgić,vl.Tomo Grgić

Osječko –baranjska županija
Domagoj Dropulić dipl.ing.agr., Antun Laslo, Božidar Glavaš, Dalibor Kustura ing.stroj., Mato Brlošić , Damir Gebaj
Ostali subjekti: Poljoprivredni institut Osijek, ŽITO d.o.o. Agro -Tuna obrt u poljoprivredi vl.Antun Brlošić, Matricaria-obrt u poljoprivredi,vl.Josip Tomičić, Ranovik- poljoprivredno gospodarstvo vl.Drago Bagarić

Vukovarsko-srijemska županija
OPG:Darko Juzbašić, Dražen Majstorović, Ivan Brkić, Mijo Šajtoš,
Željko Hrubik
Ostali subjekti:CEZAREJA d.o.o., POLJODJELSKO-TRGOVAČKI OBRT I UZGOJ GOVEDA „G.G. HOLSTEIN“ vl.Branko Garvanović

Zadarska županija
OPG:Radoslav Bobanović, Šime Žuža, Slavko Šare, Tomislav Demo
Ostali subjekti:Poljoprivredni obrt Marijo Sikirić, vl.Marijo Sikirić

Šibensko-kninska županija
OPG:Drago Laća, Marko Duvančić dipl.ing.agr. Branko Rajčić, Hrvoje Miljak
Ostali subjekti:Veleučilište Marko Marulić

Splitsko-dalmatinska županija
OPG:Stipe Đuzel, Marija Mirat, Božen Kuzmanić, Vinko Mratinić, Goran Franić dipl.ing.agr. Tonći Kovačić
Ostali subjekti: Poljoprivredni obrt „Brojne“vl.Velimir Mratinić

Dubravačko-neretvanska županija
OPG:Milenko Buljubašić dip.ing.agr. Mate Vujević, Neven Mataga, Ante Veraja, Nikica Rešetina ing.građ.
Ostali subjekti:nije bilo kandidatura

Primorsko-goranska županija
OPG:Željko Mihelić
Ostali subjekti:Poljoprivredna zadruga Cres

Ličko –senjska županija
OPG:Ivan Matasić
Ostali subjekti:Poljoprivredna zadruga Lovinac

Istarska županija
OPG:Cvetko Gortan
Ostali subjekti:AZZRI Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o., „DANDI“ OBRT ZA POLJOPRIVREDU I VINOGRADARSTVO vl.Dario Makovac

„Na ove rezultate postoji i mogućnost žalbe, a ona traje 12 sati“ naglasio je mr. Kraljičković. Taj rok počinje u noći 1.12 u ponoć i traje do 12 sati, dakle do podneva 1.12 (utorak). Svi oni koji imaju nekih razloga za uložiti žalbu mogu to pismeno učiniti na adresu Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, na način da pismo sa žalbom predaju u poštu do 12 sati 1.12.2009. što će biti vidljivo na poštanskom žigu. Žalbe koje će u poštu biti predane iza 12 sati neće se razmatrati.

Broj nevažećih glasačkih listića koji su pristigli u Ministarstvo poljoprivrede bio je 4% od ukupnog broja pošiljaka. Na pitanje, kako su izgledali ti nevažeći listići mr. Kraljičković je odgovorio: „Nevažeći su bili listići koji su stigli u kovertama koje nisu bile originalne koverte koje je Ministarstvo poljoprivrede za tu prigodu poslalo poljoprivrednicima upisanim u Upisnik poljoprivrednih gospodarstva, koverte u kojima je bilo više listića i koverte u kojima su uz glasački listić bili i dokumenti korespondencije s Ministarstvom.“
Uz predsjednika izbornog povjerenstva za provođenje izbora za Skupštinu Hrvatske poljoprivredne komore mr. Josipa Kraljičkovića, na konferenciji za novinare bili su i neki od članova povjerenstva i to dr. Ivan Katalinić, ravnatelj HZPSS, mr. Zlatko Barać ravnatelj Poljoprivredne Agencije, informatičarka Nataša Benić Einbuchler i dipl.iur Brigita Orlić, tajnica.



30.11.2009. u 21:53 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 23.11.2009.

VOĆARI ŽELE OTKUP OVOGODIŠNJEG URODA JABUKA

Stara jabuka ima suhu peteljku

U Hrvatsku je potkraj rujna uvezeno oko 100.000 tona prošlogodišnje jabuke iz Europske unije. Europske hladnjače su se praznile i pripremale za ovogodišnji ured jabuka a hrvatski otkupljivači, ne mareći za hrvatske konzumente, a još manje za hrvatske voćare, uvezli su staru jabuku. A staru je jabuku najlakše prepoznati po suhoj peteljci, koja pri laganom savijanju puca.
Sezona berbe jabuka prolazi, a hrvatski voćari nisu odahnuli s onim zadovoljstvom koje čovjeka obuzima kada završi posao u koji ulaže svoj rad tijekom cijele godine. Čak što više njihovi problemi nisu riješeni niti ih sami mogu riješiti.
Naime voćari nemaju rješenje gdje plasirati, kome prodati ove godine ubranu jabuku, a mnogima od njih ni prošlogodišnji urod jabuka otkupljivači nisu isplatili. Pa iako Hrvatska ne proizvodi dovoljne količine jabuka za domaću potrošnju, na tržištu, očito je, nema mjesta jabuci iz domaćeg voćnjaka.
Problemi proizlaze iz toga što je proizvodnja jabuka nelogično postavljena. Voćari su do sada kao poticaj za proizvodnju jabuka, ali i krušaka i šljiva dobivali 2200 kuna poticaja po hektaru, bez obzira na količinu proizvedenog voća. Trgovci, odnosno otkupljivači, jer oni su i jedno i drugo, kao nigdje u svijetu, dobili su državna kreditna sredstva, od Ministarstva poljoprivrede, za izgradnju Ulo hladnjača, kojih su postali vlasnici. Oni su vlasnici i paleta u kojima se čuvaju jabuke. Voćari su ostali i bez hladnjača i bez paleta. A između trgovaca i proizvođača sve se zasniva na čisto tržišnom odnosu. Ništa se ne može dogovoriti unaprijed, niti itko može biti siguran da će prodati svoj urod jabuka ili drugog voća.

Poticaj veći od cijene industrijske jabuke!

Otkupljivači i trgovci, kojih je u RH tridesetak, od kojih je nekoliko hladnjača kapaciteta po nekoliko tisuća tona kao što je „Fragaria“ iz Ludine, „Gomolava“ u Ivanić Gradu, „Agro voće“ u Dugom selu „Natura agro“ iz Đurđevca i „Agromeđimurje“ u Čakovcu dobivaju 0,50 kuna za svaki, od voćara otkupljeni kilogram prvoklasnih jabuka. Voćari kilogram svoje jabuke prodaju otkupljivačima po 2,50 kn za kilogram. «Dona» koja otkupljuje industrijsku jabuku, jer jedina u zemlji ima pogon za preradu takve jabuke, tu industrijsku jabuka otkupljuje po 0,10 kn za kilogram. A za svaki otkupljeni kilogram te jabuke , dobiva poticaj od 0,30 kuna od države. Zvuči apsurdno, ali to je činjenica
Otkupljivači koji u svojim rukama imaju Ulo hladnjače ne pridržavaju se pravilnika o kvaliteti voća. U Europi je standard kvalitete prve klase jabuka omjera 65-85, a otkupljivači su kod nas digli taj omjer na 75-90.
Standard je ono što otkupljivači postave kao standard!!Gdje je samovolji otkupljivača jabuka kraj?

Zato su voćari Hrvatske voćarske zajednice koja u članstvu ima više od 1500 voćara uputili «Otvoreno pismo hrvatskih voćara javnosti» još 4. studenog na press konferenciji. To pismo u cijelosti objavljujem.
Image and video hosting by TinyPic
Mr. Frane Ivković glasnogovornik Hrvatske voćarske zajednice u svom voćnjaku
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Mr. Ivković pokrenuo je proizvodnju čistog jabučnog soka ''Voćarski centar Ivković'' bez primjesa vode i šećera i bez pristupa zraka, pomoću njemačke tehnologije. Proizvodnja soka je naćin potrošnje industrijske jabuke.
Gospođa Tonka prodaje sok na sajmu Eko Etno.
Foto M. Zouhar Zec

23.11.2009. u 18:54 • 0 KomentaraPrint#^

90 GODINA VETERINARSKOG FAKULTETA



VETERINARSKI FAKULTET OBILJEŽIO 90 GODINA
OBRAZOVANJA VETERINARA

Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu obilježio je 90. godina organiziranog obrazovanja veterinara u petak 13. studenog u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.
Veterinarska visoka škola u Zagrebu ustrojena je na osnovi Uredbe od 31. kolovoza 1919. godine koja je objavljena u Službenim novinama Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca od 11. rujana 1919. Uredba je nalagala da se Veterinarska visoka škola otvori u školskoj godini 1919/1920. te da će se pojedini semestri ustrojiti postupno. Naredbom Povjereništva za prosvjetu od 26. rujna 1919. otvoren je prvi semestar, a upravljanje školom povjereno je dekanu Filozofskog fakulteta prof. dr. Zlatku Hondlu.
Otvoreno je 12 Zavoda, studij je trajao 8 semestara, a studenti su upisali 21 obvezni predmet, među kojima je bio i predmet Historija veterinarstva i to je bila prva nastava iz povijesti neke biomedicinske struke u Hrvatskoj. Od 7. prosinca 1924. Veterinarska visoka škola preustrojena je u Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.
U proteklih 90 godina na fakultetu je diplomiralo 7 246 studenata.
Akademicima Slavku Cvetniću, Sergeju Forenbacheru, Eugenu Topolniku i Teodoru Wickerhauseru dekan prof. dr. Velimir Sušić uručio je priznanja za životno djelo.
Dekanica Veterinarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Almedina Zuko i dekan veterinarskog fakulteta Univerze v Ljubljani prof. dr.Marijan Kosec čestitali su dekanu prof.dr. Velimiru Sušiću obljetnicu Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te mu uručili prigodne darove.
Ovom prilikom je predstavljena i monografija pod imenom „ Zbirka veterinarskih instrumenata iz muzeja za povijest veterinarstva“ koju je predstavila prof. dr. Vesna Vučevac Bajt. Ona održava i nastavu iz povijesti veterinarstva.

Više puta je u 90. godišnjem radu Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu radio reorganizaciju nastave, a posljednja takva reorganizacija bila je akademske godine 2004/2005.Tada je visokostručna znanstvena i nastavna djelatnost objedinjena u četiri odjela i to Odjel za temeljne prirodne i pred kliničke znanosti, Odjel klinika, Odjel za animalnu proizvodnju i biotehnologiju i Odjel za veterinarstvo javno zdravstvo i sigurnost hrane. Akademske godine 2005/2006. Veterinarski fakultet proveo je novi nastavni program pod nazivom Sveučilišni studij veterinarske medicine. Studij traje šest godina, odnosno 12 semestara.

Studenti koji diplomiraju na veterinarskom fakultetu postaju doktori veterinarske medicine a osposobljeni su za liječenje životinja, terensko kliničku, odnosno laboratorijsku dijagnostiku, preventivno suzbijanje zaraznih bolesti i zoonoza , projektiranje i sudjelovanje u izradi programa za razvijanje i unapređivanje djelatnosti stočarske proizvodnje, razumijevanje problematike veterinarskog javnog zdravstva, proizvodnju namirnica i proizvoda animalnog porijekla, razvijanje svih oblika zaštite životinja i okoliša te njegovanje etike humanih odnosa prema životinjama.


23.11.2009. u 15:54 • 0 KomentaraPrint#^

nedjelja, 08.11.2009.

GLASOVANJE ZA KANDIDATE SKUPŠTINE HRVATSKE POLJOPRIVREDNE KOMORE


TREBA STROGO POŠTIVATI PROPISANA PRAVILA ZA GLASOVANJE

Završilo je vrijeme za kandidiranje poljoprivrednika za Skupštinu Poljoprivredne Komore. ( podrobno o načinu kandidiranja pisala sam na ovoj Internet adresi u tekstu od 5.10. 2009.)
Poznati su kandidati za izbor iz obje skupine i OPG-a i druge skupine, točnije Ostalih subjekata upisanih u upisnik poljoprivrednih proizvođača u koje ulaze trgovačka društva d.d.o., zadruge i svi ostali upisani u Upisnik. Sada predstoji glasovanje za kandidate i do 27. 11. do 16 sati koverta sa glasačkim listićem treba stići u pisarnicu Ministarstva poljoprivrede ribarstva i ruralnog razvoja.

Iz Ministarstva poljoprivrede ribarstva i ruralnog razvoja, koji provodi izbore za prvu Skupštinu Hrvatske poljoprivredne komore, 2.11. započela je otprema poštanskih pošiljaka s glasačkim listićem na adrese članova nositelja OPG-a i predstavnika Ostalih subjekata u izbornoj jedinici.
Na Glasačkom listiću za izbor članova Skupštine Hrvatske poljoprivredne Komore piše najprije ime izborne jedinice, a ispod toga BROJ kandidata koji se biraju. Ispod toga je Lista kandidata, s imenom i prezimenom, adresom, godinom rođenja i brojem MIBPG.
Da bi glasački listić bio važeći, nakon što svatko odluči kome će dati svoj glas – potrebno je ispred imena odabranih kandidata ZAOKRUŽITI broj PLAVOM ili CRNOM KEMIJSKOM OLOVKOM. Prema riječima dr. Ivana Katalinića ravnatelja Hrvatskog zavoda za poljoprivredno savjetodavnu službu, koji je član Povjerenstva za Skupštinu Poljoprivredne Komore, korištenje drugih boja olovaka pri zaokruživanju broja ispred imena kandidata neće biti uvaženo i glasački listić će se smatrati nevažećim.
Nevažećim, glasački listići, u skladu s člankom 17. Izbornih pravila za provedbu prvih izbora za Skupštinu Hrvatske poljoprivredne Komore, smatrati će se i : 1. glasački listići na kome nije zaokružen traženi broj kandidata 2. glasački listić popunjen na način da se ne može sa sigurnošću utvrditi za kojeg je kandidata birač glasovao
3. glasački listić na kome je birač glasovao za više kandidata nego što se naznačenim brojem zahtijeva
4. glasački listić koji nije dostavljen u zadanom roku, dakle do 27.11. do 16 sati u Ministarstvo poljoprivrede ribarstva i ruralnog razvoja _ Pisarnica.

Nakon izvršenog glasovanja Glasački listić treba staviti u kovertu koja je za tu svrhu, na adresu svakog nositelja OPG-a, stigla zajedno s listićem, zalijepiti je i BEZ kupnje marke staviti je u poštanski sandučić ili odnijeti u poštu i tako poslati na adresu Ministarstva poljoprivrede koja je već napisana na koverti.
Nerazumijevanja i nepoznanica ne bi trebalo biti, jer su na poleđini glasačkog listića otisnute Upute za glasovanje.

Prema riječima dr. Ivana Katalinića bilo je više slučajeva da su se poljoprivrednici žalili u resorno Ministarstvo što njihova kandidatura nije uzeta u obzir. Radilo se o kandidaturama koje nisu stigle na vrijeme dakle do 9.10. u 16 sati u pisarnicu Ministarstva poljoprivrede. U istu grupu spadaju kandidature koje su poslane poštom 9.10. (vidljivo prema poštanskom žigu) pa te također nisu mogle biti uvažene. Neki su kandidati skupili , tek 27 ili 30 potpisa na kandidacijskoj listi , a ne 33 KOLIKO JE BILO POTREBNO, neki nisu priložili foto-kopiju osobne karte. Kandidature svih takvih nisu uzete u obzir, odnosno smatrane su nevažećima. Zašto? Jer nisu zadovoljavale PROPISANA PRAVILA, kojima podliježu svi kandidati. PRAVILA KANDIDATURE i rokovi su isti za baš sve kandidate.

Na web stranicama www.mps.hr Ministarstva poljoprivrede ribarstva i ruralnog razvoja pod naslovom „Hrvatska poljoprivredna Komora – izbori za Skupštinu„ su sve informacije potrebne za informaciju o sadržaju, smislu i potrebi Hrvatske poljoprivredne Komore i pravilima glasovanja. Pravila glasovanja stoje pod naslovima „Odluka o raspisivanju prvih izbora za Skupštinu Hrvatske poljoprivredne Komore“ , „Izborna pravila“, Prijedlozi važećih kandidata ( ti su kandidati na listama za glasanje) , „ Najčešća pitanja“.


08.11.2009. u 15:19 • 0 KomentaraPrint#^

ISPEKTORI BEZ EKOLOŠKE SVIJESTI




NAKON PROVJERE UZORCI GORIVA U ŽIVICU?!

Da li se ekološki odgovorno moraju ponašati samo poljoprivrednici, ili svi građani ove zemlje? Da li je ekološki pristup životu i ophođenju s prirodom pitanje osobnog stava, dobre volje, usvojenih znanja da se sudjeluje u očuvanju prirode i života - iz razloga što je to globalni trend, ili je to civilizacijska potreba?
U poljoprivredi je u mnogim djelatnostima usvojena načela i praksa ekološke proizvodnje. Poljoprivrednici su brzo shvatili prednost i budućnost takve proizvodnje. Jedno je sigurno – ekološki način očuvanja prirode mora prihvatiti svatko da bi priroda, koja šalje signale da je vrlo zagađivana, smogla snage za opstanak.
Što je i koliko je važna ekologija za život, uče djeca u osnovnoj školi!

Zato je događaj s dvojicom inspektora, koji se nisu ponašali ekološki svjesno u svom poslu te su pokazali indolenciju – nedopustiv, ali je bio zapažen, pa je zbog toga informacija o tom događanju došla i do mene od nekoliko osoba koje su toga dana bile na provjeri goriva na koje se voze.
U suradnji s policijskim djelatnicima dva inspektora T. V. i S . B. iz Odsjeka inspekcijskog nadzora u Vrbovcu, 21.10. radila su inspekcijski nadzor u Dubravi, radi provjere namjenskog ili nenamjenskog korištenja lož ulja i „plavog dizela“ kao pogonskog goriva motornih vozila. To je zakonski pregled koji je dozvoljen temeljem ovlaštenja iz člana 27.Zakona o Državnom inspektoratu i Zakona o posebnom porezu na naftne derivate. Inspektori su kontrolu radili vizuelnim pregledom uzetog uzorka.

I sve bi to bilo potpuno u redu, da inspektori nisu jedan segment svoga posla činili protiv pravila ekološkog ponašanja prema prirodi. Oni su uzorak uzetog goriva, nakon pregleda, iako se radi o malim količinama, bacali u živicu pored puta. I na takav su način radili cijelo radno radno vrijeme.
Neki od poljoprivrednika kojima je bila napravljena kontrola pogonskog goriva bave se ekološkom proizvodnjom i ekološkim uzgojem i nisu ravnodušno podnijeli činjenicu da inspektori koji spadaju u grupu nadležne zakonodavne vlasti olako uzorke goriva nakon kontrole bacaju u živicu.

Dojam koji su inspektori ostavili zbog takvog pristupa poslu poražavajući je i za njih i za službu koju na terenu predstavljaju, iz koje dolaze.
Odnos prema prirodi mora biti očuvajući bez obzira od koga dolazi.



08.11.2009. u 07:33 • 0 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< studeni, 2009 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Listopad 2024 (22)
Rujan 2024 (30)
Kolovoz 2024 (34)
Srpanj 2024 (19)
Lipanj 2024 (38)
Svibanj 2024 (37)
Travanj 2024 (37)
Ožujak 2024 (33)
Veljača 2024 (32)
Siječanj 2024 (31)
Prosinac 2023 (33)
Studeni 2023 (31)
Listopad 2023 (32)
Rujan 2023 (31)
Kolovoz 2023 (31)
Srpanj 2023 (27)
Lipanj 2023 (26)
Svibanj 2023 (24)
Travanj 2023 (19)
Ožujak 2023 (35)
Veljača 2023 (26)
Siječanj 2023 (28)
Prosinac 2022 (31)
Studeni 2022 (28)
Listopad 2022 (32)
Rujan 2022 (21)
Kolovoz 2022 (17)
Srpanj 2022 (28)
Lipanj 2022 (28)
Svibanj 2022 (33)
Travanj 2022 (26)
Ožujak 2022 (32)
Veljača 2022 (28)
Siječanj 2022 (28)
Prosinac 2021 (29)
Studeni 2021 (12)
Listopad 2021 (30)
Rujan 2021 (28)
Kolovoz 2021 (33)
Srpanj 2021 (33)
Lipanj 2021 (30)
Svibanj 2021 (31)
Travanj 2021 (34)
Ožujak 2021 (33)
Veljača 2021 (28)
Siječanj 2021 (32)
Prosinac 2020 (33)
Studeni 2020 (30)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



Komentari da/ne?

Opis bloga AgroPolitika

Poljoprivreda i sve njene grane, stanje i problemi, poljoprivreda vođena državnom politikom i politikom resornog ministarstva, prilagodba politikama EU


----------------------------------------
Na dan 14. siječanja 2013. stari BROJAČ POSJETA na kome sam tada imala broj 37829, zamijenila sam novim brojačem koji sada registrira broji posjeta na blog i broj pregleda tekstova na blogu.


GODINE 2013. TOČNIJE OD 14. SIJEČNJA, KADA SAM PROMIJENILA BROJAČ ULAZA NA BLOG AGROPOLITIKA, DO 1. SIJEČNJA 2014. BROJAČ JE REGISTRIRAO 23 853 ULAZA.
BROJAČ PREGLEDA BLOGA REGISTRIRAO JE 37 182 PREGLEDA TEKSTOVA.


Brojač posjeta 12. veljače 2015.;
broj pregleda 64 387
broj posjeta 43 836

Blog AgroPolitika otvorila sam 31.12. 2007. godine. Dana 17. siječnja 2013. objavila sam 330. tekst .
Dana 21.studenog 2014. objavila sam 634 tekst.

Dana 12. veljače 2015. objavila sam 693 tekst.
Fotografije uz tekstove koje su objavljene na blogu
nastale su mojim fotografiranjem u 99,%. Samo nekoliko objavljenih fotografija nisu moje snimke.

Dana 21. travnja 2016. objavila sam 992 tekst
Istiga dana brojač posjeta bilježio je broj 61 200


Dana 1. 1. 2017. godine:

broj pregleda: 96964
broj posjeta: 70747




S 1. svibnjem 2017. u Hrvatskom novinarskom društvu stavila sam moj novinarski status u mirovanje. Razlog tome je moja odluka da novac za život koji ne mogu zaraditi u novinarstvu zaradim u turizmu tijekom turističke sezone. Dakako da ću pisti i dalje u vrijem kada radim u turizmu, ali vjerojtno rijeđe. Nakon 25 godina novinarskog pisanja ne mogu tek tako prestati pisati, posebno ne kada vidim dobru temu.

Slijedom prethodne informacije objavljujem da sam u članstvu Hrvatskog novinarskog društva ponovo od 1. studenog 2017. godine.

Dana 1.8. 2018. broj posjeta na blogu bio je 90 055 , a broj pregleda 119 000 .

NAKON 66 DANA PONOVO JE USPOSTAVLJEN BROJAČ NA BLOGU. BROJENJE POSJETA I PREGLEDA BLOGA NASTAVLJENO JE OD BROJA OD KOJEG JE BROJAČ BIO UKLONJEN, DAKLE POSJETE NA BLOG BROJIM OD BROJA 90 055, A PREGLED BLOGA OD 119 000. Margareta Zouhar Zec



Autorica bloga:
Margareta Zouhar Zec novinarka
članica Hrvatskog novinarskog društva
redni broj HND iskaznice 3048
meil:
margareta.zouhar@zg.t-com.hr

----------------------------------------

Linkovi

MPS.HR
Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja

MRRSVG.HR
Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva


BROJAČ PREGLEDA

page visitor counter
who is online counter blog counter

BROJAČ POSJETA

page visitor counter
who is online counter blog counter