semper contra

četvrtak, 25.02.2016.

Kratka (a možda i duža) stanka


Dragi blogeri, na moju žalost, iz zdravstvenih razloga, jedno vrijeme se neću moći javljati ni na blogu ni sa komentarima na vašim blogovima. Siguran sam da će jedan od blogera zbog toga otvoriti najmanje pivo ako već ne šampanjac :-)!!!
Stojte mi dobro!

25.02.2016. u 17:19 • 24 KomentaraPrint#

subota, 20.02.2016.

Quod licet Iovi, non licet bovi.



Čitam na net.hr: Velikoj Britaniji poseban status u EU.

Britanski premijer David Cameron izrazio je u noći na subotu zadovoljstvo postignutim dogovorom s čelnicima EU-a, istaknuvši da je postigao sve svoje pregovaračke ciljeve.
Pravno obvezujuća odluka sadrži eksplicitno izuzeće Velike Britanije iz odredbe zapisane u europskim ugovorima o „sve tješnje povezanoj Uniji“.

Evo što se krije iza tako sročene vijesti:

1. Tijekom prve četiri godine radnici iz drugih zemalja članica koji dođu raditi u Veliku Britaniju nemaju pravo na socijalne naknade ili socijalno stanovanje. Dobio je zaštitnu klauzulu na sedam godina koja predviđa ograničenje socijalnih naknada, koje bi se postupno uklanjalo. Također se uvodi indeksacija dječjih doplataka prema standardima države u kojoj dijete živi a ne prema standardima zemlje u kojoj roditelj radi.

2. Dogovoreno je da nacionalni parlamenti mogu zaustaviti neki europski zakon ako ih ima 55 posto od 28 nacionalnih parlamenata, to jest njih 16. Za utjehu: ovime je djelomično ublažen zahtjev Camerona da sama Britanija ima pravo na veto.

3. Dogovoren je niz pravno obvezujućih načela, poput izričite odredbe da EU ima više od jedne valute, da zemlje koje nisu članice eurozone ne mogu biti žrtve diskriminacije u odnosu na zemlje koje dijele zajedničku valutu i da britanski porezni obveznici ne plaćaju cijenu kriza u eurozoni (ostali će, naravno, plaćati i dalje, op.s.c.).

4. Britanija je dobila manje europske birokracije, slobodu kretanja kapitala, roba i usluga, što od početka nije predstavljalo problem za ostatak Unije (Nije ni za hrvatsku, ona primjenjuje pravila te birokracije iako ona nisu obvezatna, op. s.c.)

5. Dogovoreno je jamstvo da odredbe o bankovnoj uniji neće ići na štetu londonskog Citya.

Američki Trojanski konj ostaje u EU! (op.s.c.)

Na kraju se citira (ulagivačka ?) izjava hrvatskog Premijera nakon završetka summita:
„Danas je veliki dan za Europsku uniju. Mislim da je svima bilo jasno da Europska unija bez Velike Britanije nije Europska unija i mislim da je ovo uspjeh za sve. Želim premijeru Cameronu puno uspjeha. On sada treba ići na referendum i ja se nadam da će Velika Britanija glasati za ostanak u EU.“

Komentar cinika: A što bi bilo da je to zatražila Hrvatska. Bi li onda Cameron dao takvu izjavu zamijenivši samo nazive država i ime premijera?

20.02.2016. u 17:02 • 14 KomentaraPrint#

petak, 19.02.2016.

Nebriga

…ili ti

Zašto bi bilo jeftino kad može skupo


Gotovo svakodnevno šećem sa suprugom našim Perivojem Zrinskih (Vrana kako ga nazvah u jednom postu) i pri tome nas put vodi pokraj zidina dvorca Zrinskih.

Dugo vremena sam promatrao kako na zidu sve jače buja flora i kako se u rupama, koje imitiraju puškarnice, gnijezdi fauna (golubovi). Znao sam reći supruzi da bi trebalo spriječiti i rast flore i gniježđenje faune jer će u protivnom i jedna i druga pošast dovesti do propadanja bedema.

Njezin je komentar bio da to ne rade jer, vjerojatno, za to nemaju predviđenih 'financijskih sredstava', kako se stručno kaže kad nema love. Pridodao sam: ali kad-tad će doći do propadanja, a onda će trebati mnogo više tih sredstava nego sad.

Prva slika, bedem u zelenoj 'maskirnoj odori', snimio sam sredinom prošlog ljeta.



Druga slika, bedem s 'otvorenom kavernom' snimljena je neki dan.


Na drugoj slici je vidljivo da se netko ipak sjetio da treba porezati floru, no kako bi narod rekao: „Kasno Janko na Kosovo stiže“ ili „Poslije boja kopljem u grmlje“.

A vrijedi i uzrečica mojih kolega s posla: Semper contra je uvijek u pravu :-)!





19.02.2016. u 17:11 • 12 KomentaraPrint#

utorak, 16.02.2016.

Post festum rukometnoj bronci

Prošlo je već neko vrijeme, sjeća li se tko još toga, od kako su naši 'kauboji' (sic!) osvojili broncu 'zlatnog' sjaja, kako se slikovito, izrazio Bruni Kovačević. Sad kad se euforija stišala počet će uskoro kuknjava i talambasanje zašto će se kvalifikacije za OI između Balkana i Skandinavije održati baš u jednoj skandinavskoj državi.
Evo pak nekih mojih razmišljanja na temu:

Mi smo pobijedili
Mi smo izgubili!


Što smo to MI dobili? Što smo to MI izgubili?

Nismo MI ništa ni izgubili ni dobili. U ovom slučaju dobili su (brončanu medalju) rukometaši i Pridsjednica kojoj su dobitnici poklonili, ni krivoj ni dužnoj, medalju. Ne znam je su li iskamčili za nju jednu od organizatora ili pak je jedan od dobitnika poklonio svoju.

Iskreno, drago mi je što su je dobili (jednako kao što bi mi bilo iskreno žao da su izgubili), ali ne zbog MENE, nas već zbog NJIH, sudionika. Mučili se, trenirali, podnosili udarce, ozljede pa su je zaslužili. Da su izgubili pognute bi glave, izlazeći s terena slušali kako gomila razočaranih 'domoljuba' urla uvredljive riječi.

Srećom, pobijedili su i sad slušaju: „MI smo pobijedili!“ Ma nemoj. Jeste li se VI, koji ste „pobijedili“, mučili, znojili, ozljeđivali. Niste! E pa onda niste ni pobijedili. Opet su pobijedili ONI, sudionici igre.

Što, sad, kad su pobijedili? Što smo to MI dobili? Ništa, osim što nam je za mrvu porastao 'nacionalni' ponos. Što smo na trenutak zaboravili na 'reforme', 'mostove', 'partizane', 'ustaše', ,hasanbegoviće, 'milanoviće', 'karamarke', Jasenovce, Bleiburge i najvažnije na to da nam je država u banani.

A zašto se taj nacionalni ponos ne bi usredotočio na postignuće u nauci, tehnici, umjetnosti i na prvom mjestu gospodarstvu. U ovom potonjem slučaju imali bi svi od toga koristi. Bolji i sretniji život. Samim 'nacionalnim ponosom' ne može se nahraniti gladna usta.

Zato, prigušite svoje oduševljenje ili pak, u slučaju poraza, nipodoštovanje prema onima koji su radili, trudili se i borili pa su uspjeli ili su doživjeli neuspjeh. Oni su barem pokušali. Okrenite se sebi, svojim djelima, uspjesima ili neuspjesima i slavite osobni uspjeh ili se žalostite zbog osobnog neuspjeha.

A momcima poručite: dečki bili ste dobri, bili ste fenomenalni i drago nam je da ste uspjeli u svom poduhvatu, ali ne zbog NAS, već zbog VAS.

16.02.2016. u 18:42 • 17 KomentaraPrint#

nedjelja, 14.02.2016.

Smijeh liječi 20



Vino

-Mujo, kako ti se sviđa mostarsko vini?
-Dobro je, ali mi se čini da ima malo previše Neretve u njemu.



Ribič

Vraća se muž iz ribolova pa će već s vrata ženi:
-Cijeli mjesec nećeš trebati kupovati meso.
-Zar si toliko upecao?
-Ne, zapio sam s ribičima plaću.



R&R

Mujo pod pauzom napravio sendvič, izvadio križaljku i lagano odmara grickajući i rješavajući, kad zapne na jednoj riječi pa upita Hasu:
-Haso, bolan, de pomoz’ … život’nja koja počinje i završava na R?
Haso se zamisli, otpije gutljaj pive i ispali:
-Krava!
Mujo ga pogleda ispod oka:
-Kako krava na R, majmune?
Haso slegne ramenima:
-Pa jeb’ga, je l’ počinje s rogom i završava repom? Babo ti majmun.



Kako je Ataturk riješio problem nošenja burke kod žena.

Za one koji se bore da se zabrani ženama da nose burke u svojim zemljama Mustafa Kemal, osnivač moderneTurske, riješio je problem na vrlo mudar način.On je izdao slijedeći dekret:
„Sa trenutnim stupanjem na snagu, sve turske žene imaju privilegiju da nose što god izaberu, međutim, sve prostitutke moraju nositi burke. Već slijedećeg dana, ni jednu ženu u Turskoj niste mogli vidjeti da nosi burku!



Žena

Razgovaraju dvojica prijatelja.
-Čuj, pajdaš, voliš li ti žene koje vječito prigovaraju ako odmah nakon posla ne dođeš kući?
-Ne volim.
-A da ti se slučajno ne sviđaju žene koje cijelu plaću potroše na cipele i šmiku?
-Je si li lud, nikako!?
-Pa zašto se onda motaš oko moje žene?



Navijači

Odmah nakon početka utakmice, sjuri se dio navijača na igralište i navali na suca.
-Što je ovo, još tekma za prav nije počela a oni već napali suca?
-To su navijači kojima vlak kreće odmah nakon utakmice.



Jezik

-Gospođo, sjednite molim vas ovdje, otvorite jako usta i isplazite jezik.
-Ali ja sam, gospon doktor, potpuno zdrava. Došla sam samo po otpusno pismo.
-Znam, gospođo. Htio bih ga napisati u miru i tišini.

14.02.2016. u 20:14 • 3 KomentaraPrint#

petak, 12.02.2016.

Kultura i „kultura“

Vjerojatno ste pročitali ovu vijest koja se jučer našla u Datosferi. No mene je toliko oduševila, da, eto ne mogu odoljeti napasti da je ne objavim kako je objavljena, pa makar za samo jednog mojeg čitatelja koji vijest slučajno nije vidio.

Dakle: situacija u tramvaju...
Tramvaj broj 14, šest sati poslije podne, špica, svi se vraćaju kući, ludnica. Jedan od putnika koji udobno sjede je crnac, neodređenih godina.Tramvaj staje na stajalištu, ulazi žena, trudna je, što se lako vidi, nosi pune torbe, tu je i jedna baba i još nekoliko ljudi.

Crnac, vidjevši trudnu ženu, kaže: "Izvolite, sjednite." ljubazno joj, na solidnom hrvatskom, nudi mjesto i ustaje.

U tom trenutku tramvaj kreće, a ona baba, vidjevši u naguravanju sa ostalim putnicima slobodno mjesto, jurnu na isto, odgurnu trudnu ženu i brzo uskoči na sjedalo. I sjedi tako ona, sva sretna što je osvojila prazno mjesto, kad joj crnac ljubazno reče:
"Oprostite gospođo, ali ja sam ustupio mjesto ovoj gospođi jer je trudna i izgledala je umorno. Mislim da se Vama ništa loše neće dogoditi ako još malo budete stajali, a nju pustite da sjedne."

Na to baba odgovara:
"Ne znam iz kojeg ste plemena mladiću, ali ovdje, u ovoj civiliziranoj zemlji ustupa se mjesto starim i bolesnim ženama, a ne mladim i zdravim!"
Crnca je očigledno naljutila ova rasistička primjedba pa je lijepo i izrazito ljubazno odgovorio staroj gospođi:
"Ne znam iz kojeg ste sela vi gospođo, ali u mom se selu takve stare i zajedljive babe jedu za večeru!"
Kažu da je reakcija u tramvaju bila neopisiva...!!!!!!

Komentar cinika: Sukob visoke kulture 'stare bečke škole' iz uljuđene Srednje Europe i kulture 'divljaka iz Afrike'.


12.02.2016. u 16:34 • 24 KomentaraPrint#

utorak, 09.02.2016.

NOVA strategija

NOVA vlada je najavila NOVU elektroenergetsku strategiju prema principu djelovanja svih političkih garnitura kod nas: „Prije njih nije bilo ničega, poslije njih neće ostati ništa."






Komentar cinika: Otkako nas je obasjalo 'svjetlo demokracije' nisu nam više potrebni elektroenergetski objekti 'mračnih' vremena. Za uvoz struje u svrhu tiskanja 'žutila' i rasvjete shoping centara u kojima se prodaje strana roba bit će novca, a za duše pokojnika i onako se pale svijeće









09.02.2016. u 16:56 • 30 KomentaraPrint#

četvrtak, 04.02.2016.

Traži se!



Ako je netko susreo, čuo ili vidio ovu osobu barem na hrvatskim dalekovidnicama, neka to dojavi najbližoj policijskoj postaji s napomenom: „Izgubljeni premijer“.

04.02.2016. u 20:16 • 21 KomentaraPrint#

srijeda, 03.02.2016.

Probranice 27

Gostoljubivost

Na naslovnici J.L. od 2016-01-30 piše:
U tri godine emigriralo 120.000 hrvatskih građana.
U šest mjeseci u Njemačku otišlo 25.000 Hrvata.

Na 12-13 stranici:
U Njemačku se od ulaska u EU iselilo 120.000 Hrvata.

U prvoj rečenici članka na 12.stranici:
Samo u prvoj polovici 2015. u Njemačku se doselilo gotovo 25.000 hrvatskih državljana, potvrdio je glasnogovornik državnog zavoda za statistiku.

Može li netko riješiti enigmu: koliko se ustvari iselilo Hrvata, a koliko hrvatskih državljana?

Komentar cinika: Hrvati i hrvatski državljani su očevidno jako gostoljubivi: odlazeći na Zapad ostavljaju mjesta za imigrante s Bliskog istoka.


Sloboda štampe 1

Prema vijestima koje donosi 'žutilo', zbog objave autoriziranog intervjua s Josipom Manolićem u kojem je T. Karamarka prozvao 'doušnikom UDB-e', sudac u Zagrebu, Marko Rus, nepravomoćno je, temeljem Karamarkove tužbe za naknadu štete, presudio da tjednik Nacional mora šefu HDZ-a platiti 70.000 kuna odštete s kamatama.

Komentar cinika: Ovakva presuda, koja zadire u domenu slobode štampe, u ovom je slučaju bila za očekivati. Sudac je – Rus, pa se priklonio Putinovom pojmu „slobode štampe“!

Sloboda štampe 2

Prema vijestima u istom danu, istog 'žutila', Davor Gjener, poznati politički komentator, optužuje bivšeg Premijera Milanovića da ga je po njegovom nalogu pratila SOA. Praćenje je odobrio Vrhovni sud. Razlog praćenja, navodno, su kontakti s veleposlanstvima, posebno Srbije.

Komentar cinika: Ova dva primjera pokazuju da u Hrvatskoj treba jako paziti s kim se družiš i što o kome govoriš. Pri tome nije važno je su li strane plave ili crvene.

„Politbiro“


Prema vijestima u istom danu, istog 'žutila', osnovano je Vijeće za suradnju. Novo tijelo HDZ-a i MOST-a ima 16 članova i imati će zadatak birati kadrove (nekada tzv. kadrovski referenti), nadzirati reforme (nekada tzv. polit-komesari) i rješavati političke sporove (nekada tzv. Politbiro; opaske u zagradi, s.c.). Ovo tijelo je, prema tvrdnji 'žutila', izvaninstitucionalno tijelo čime se nastavlja s praksom da institucije izvan sustava (primjerice Savska 66) određuju politiku države, a ne one koje su dio institucije, kao primjerice Vlada i Premijer. Njihov prvi zadatak će biti predložiti kandidate za zamjenike i pomoćnike ministra, dakle, više od 110 ljudi.

Komentar cinika: Obzirom na brojnost spomenutog Vijeća, očekujem da će se uskoro osnovati Sub-vijeće za suradnju članova Vijeća za suradnju s istim ovlastima.

Tko će koga nek' svoj svoga

Prema vijestima u istom danu, istog 'žutila', Ruža Tomašić traži pomoć od Predsjednice i šefa Sabora (sic!): Prijeti mi Pero Ćorić. Spomenuti joj je, je navodno, poslao teške prijetnje porukom SNS/MMS-om.
Za neinformirane: Spomenuti P.Ć. je član Domoljubne koalicije i glavni tajnik HSP-a Ante Starčević, stranke u kojoj je i svojevremeno R.T bila šefica, posljedično i spomenutom P.Ć.

Komentar cinika: Po tko zna koji se put, pokazuje da vrijedi poznata boljševička sintagma kako revolucije jedu svoju djecu, bez obzira je li se vodi pod plavom ili crvenom zastavom.

Kako riješiti problem nezaposlenosti


Prema vijestima u istom danu, istog 'žutila', Hrvatska ima jednu od najnižih stopa zaposlenosti u Europi. Lošija je samo Grčka.
Slijede dvije zanimljivosti, u 'žutilu' crveno uokvirene:
Prva: Kad bi stopa zaposlenosti bila kao u EU u državi bi radilo 300 tisuća ljudi više (genijalno!!!)
Druga: Rješenje struka vidi u kasnijoj (sic!) dobi za odlazak u mirovinu, izjednačavanje žena i muškaraca.

Komentar cinika: Treba ukinuti odlazak u mirovinu, a žene i muškarce izjednačiti po visini i težini (pa makar i drakonski: operativnim zahvatom, tovljenjem ili izgladnjivanjem). Tada bi, prema logici 'žutila', u državi radilo još najmanje 300 tisuća ljudi više.

Dobra investicija

Prema vijesti drugog dana, od drugog 'žutila' komisija za pomilovanja što ju je imenovala predsjednica KGK Grabar donijela je odluke koje bi se mogle nazvati u najmanju ruku zanimljivima. Osim što je komisija zbog zdravstvenih razloga pomilovala posrnulog tajkuna Leona Sulića, bliskog HDZ-u, pomilovan je i Danko Seiter, bivši član Uprave Karlovačke banke osuđen zbog opraštanja kredita poduzetniku Nikoli Hanželu, najvećem donatoru predsjedničke kampanje KGK također zbog narušenog zdravlja.

Komentar cinika: Ti meni lovu, ja tebi pomilovanje!

03.02.2016. u 17:30 • 11 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 01.02.2016.

Složna braća

01.02.2016. u 14:40 • 8 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.



< veljača, 2016 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29            

Srpanj 2020 (1)
Travanj 2020 (10)
Ožujak 2020 (12)
Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (3)
Studeni 2019 (3)
Listopad 2019 (1)
Kolovoz 2019 (3)
Srpanj 2019 (5)
Lipanj 2019 (3)
Svibanj 2019 (5)
Travanj 2019 (8)
Ožujak 2019 (3)
Veljača 2019 (3)
Siječanj 2019 (2)
Prosinac 2018 (2)
Studeni 2018 (4)
Listopad 2018 (2)
Rujan 2018 (3)
Kolovoz 2018 (8)
Srpanj 2018 (14)
Lipanj 2018 (6)
Svibanj 2018 (10)
Travanj 2018 (5)
Ožujak 2018 (9)
Veljača 2018 (7)
Siječanj 2018 (8)
Prosinac 2017 (14)
Studeni 2017 (12)
Listopad 2017 (5)
Rujan 2017 (15)
Kolovoz 2017 (3)
Srpanj 2017 (2)
Lipanj 2017 (7)
Svibanj 2017 (13)
Travanj 2017 (12)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (7)
Siječanj 2017 (6)
Prosinac 2016 (12)
Studeni 2016 (6)
Listopad 2016 (6)
Kolovoz 2016 (1)
Srpanj 2016 (11)
Lipanj 2016 (9)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (8)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

opće teme protiv ljudske gluposti i još ponešto

prvi post objavljen 11.12.2007.

e-mail: semper_contra@net.hr

Ceterum censeo EU esse delendam!

LINKOVI

srebrozlato

demetra
zvijezda
NF
donabellina
vjetar
mecabg

smijehotvorine
umjetnost biti sam
tomajuda
tok misli
bellarte

japanka 3
grunf
pozitivka
geomir
dinaja
dinaja 2

huc
astro
ET
k.u.p.
sewen

skrpun
fra gavun
crna svjetlost
jedna žena
zvonka
k.moljac

vadičep
alexxl
in patria sua
gorkić
marvivall
Ross
inžinjer

Još uvijek se nadam da ću ih čitati na blogu

brod u boci
pametnizub
borgman
h_cenzuru
žena gaza
proglasi
iva
smisao života
modesti
salome
gosponprofesor
gosponprofesor 2
ET2

Nekad bili sad se spominju


lion
10. Ars
nema garancije
memoari
taradi
dona
zagreb
odmak
bromberg
neverin
effata
Pax et Discordia
kreativka
malo ti malo ja
alkion
ribafiš
cat
novapol
svijet u b
gordy
marchelina







"MUDROSLOVI" SEMPER CONTRE

(nađu li se slični to samo znači da nisam jedini "semper contra" na svijetu)
* * *
Svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali ga nitko silom nema pravo nametati drugom!

Sve je dobro kad se pomiriš da ništa nije dobro.

Glupo je biti živ a ne moći živjeti.

S osobama kojima je Religija iznad Razuma ne raspravljam o religiji. Jednako tako s osobama kojima je Nacija iznad Čovjeka ne raspravljam o Naciji.

Čovjek je nekad živio među ljudima, danas živi među strojevima, sutra će među robotima.

Narod koji sustavno briše prošlost pišući novu povijest, nikada neće imati budućnost.

Hrvatska je lijepa zemlja, ali ružna država.

Socijalizam/komunizam me naučio da ne vjerujem u ništa kao apsolutnu Istinu.

Najvrednije što je čovjek kao živo biće stvorio su: Umjetnost i Matematika. Bez njega njih ne bi bilo.

Smisao postojanja je stvaranje života. Svrha je naučiti potomke da prežive i naprave isto. I to je sve!

Hrvatska je mala zemlja velikog kriminala.

Zdravog ljudi posjećuju rijetko, bolesnog često, a na pogrebu se skupe svi znani i neznani.

Bolje je biti mrtav nego živ a ne moći živjeti.

Bethoven je svoju glazbu slušao, ali je nije mogao čuti.

Spomenici čovjeku lako se ruše, ali njegova djela ostaju.

Kapitalizam je savršen poredak za nesavršen ljudski rod.

Ateist/agnostik treba biti bolji čovjek od vjernika. Njemu nema tko oprostiti grijehove, dok će vjerniku oprostiti Bog.

Misliti je za mnoge ljude najteža aktivnost.

Kakav je ispao, možda je Bog čovjeka stvorio samo na svoju sliku.

Lako je djecu praviti ali ih je teško odgajati.

Među glupanima i pametan postane glup. Obrat ne vrijedi.

Vlast daje manje prava dajući veće obaveze. Puk traži veća prava tražeći manje obaveza.

Apsurd čovjekovog života: ako mu nije lijep ne želi živjeti, ako mu je lijep ne želi umrijeti.

Svi naši političari mora da su izučili molerski zanat. Farbaju nas već četvrt stoljeća.

Ratovi su dokaz da svijetom vladaju budale.

I u mraku totalitarizma kao i u bljesku demokracije narod ne vidi što radi vlast.

Svaki rat protiv budala je unaprijed izgubljen!

Pravi domoljub živi u inozemstvu, Hrvatsku nosi u srcu a euro ili dolare u džepu.

Ljudski rod evolucijski je vrhunac s kojeg će se survati u ponor kojeg je sam stvorio.

Pravi borci za ideale spremni su dati svoje živote. Je su li današnji borci za očuvanje okoliša spremni učiniti isto?

Da li je dilema tanjur - tanjir važnija od dileme je li on pun ili prazan?

Princip djelovanja političkih garnitura: „Prije njih nije bilo ničega, poslije njih neće ostati ništa."

Da ne proizvodimo komunjare i ustaše proizvodili bi automobile.

Na ono što je važno mali čovjek ne može utjecati, na ono što može nije važno.

Štuje Boga, al ga psuje, jer ga ne poštuje!

Revolucije pokreću idealisti, plodove beru karijeristi.

Nikako ne mogu shvatiti mentalni sklop mnogih religioznih ljudi: klanjaju se bogovima, poklanjaju mrtvima cvijeće i ubijaju žive. Sve u ime istih bogova.

U očekivanju da mu prođe ružan trenutak u životu prošao mu je neprimjetno cijeli život.

Vjera, religija i Crkva nisu jednoznačnice. Mnogi to ne znaju ili ne shvaćaju.

Vjenčanja sve glamuroznija, trajanje brakova sve kraće.

Nije sve u novcu, ali u svemu je novac.

U prošlosti ljudi su znali jesu li robovi ili slobodni. Danas ljudi misle da su slobodni iako su robovi.

Naporno je biti s ljudima, ružno je biti sam, ali najteže je među ljudima biti sam.

Čovjek treba biti ili Einstein ili čobanin na Vlašiću.

Hrvati gledaju u prošlost jer ne vide budućnost.

Lažući, lašci na kraju prevare samo sebe.

Teist u Kristu traži Čovjeka, ateist/agnostik u Čovjeku traži Krista.

Strah da će nuklearna bomba uništiti svijet je neopravdan. Svijet će uništiti – smeće.

I politika i religija obećavaju raj a donose pakao.

Mlade treba liječiti. Starima omogućiti da umru dostojanstveno.

Poznanstvo, prijateljstvo, ljubav, brak, dosada.

Čovjek je čovjeku – čovjek. Ono drugo je uvreda za vuka.

Nedostaju mi Ljudi. A tako ih je malo.

Čovjek ne dolazi svojom voljom na svijet niti mu je dozvoljeno da ga svojom voljom napusti.

Nikad nisam sâm. Uz mene je uvijek moje drugo ja. Ponekad mi je teško s njime.

Dok hrvatska se srca slože i pluto potonut može.

Nedostaje mi ljubavi jer je ne znam ni davati ni primati.

Lojalnost i poltronstvo dijeli tek tanka linija.

Glup čovjek nije opasan, ali postaje ako toga nije svjestan.

Umjetnost je dar Boga, politika Sotone.

Da bi čovjek gledao trebaju mu oči, a da bi vidio treba mu vizija.

Čovjek snuje, Bog određuje...a žena naređuje!

Nije li neobično da se oni koji vjeruju u vječni život boje smrti?

Da je zemlja od zlata ljudi bi se tukli za šaku blata.

Domoljubi Domovinu brane i izgrađuju a ne prodaju i potkradaju.

Domoljublje se čuva u srcu, a ne na srce položenom rukom.

Istina je da jabuka ne pada daleko od stabla ali se ipak može daleko otkotrljati.

Mnogi će lakše pokrenuti planinu nego usne i reći: oprosti!

Tražeći djetelinu s četiri lista izgubio je sreću.

Pravilo spokojnog življenja.
Prigušeno govoriti, prigušeno raditi, prigušeno slušati radio, prigušeno misliti, prigušeno živjeti!

Komunisti su zakonom oduzeli imovinu pojedincu, demokrati narodu.

Vrag nije crn kako se riše, crnji je.

Čovjek odlazi, samo njegova djela ostaju. Dobra ili loša.

Vojnici su školovani ljudi s diplomom za ubijanje.

Nuklearna bomba može uništiti čovjeka, komunikacijska bomba njegovu privatnost. Obje njegovu slobodu.

Pojedini roditelji svoju djecu doživljavaju kao kućne ljubimce. Kad im dosade prepuste ih ulici.

Država ne daje ništa. Samo uz proviziju prebacuje iz džepova jednih u džepove drugih.

Borac protiv tiranije istovremeno je i heroj i terorist.

Golemo materijalno bogatstvo može se steći samo pljačkom banke ili pljačkom naroda.

Samo ljubav može probuditi Čovjeka u čovjeku, ali ona je tako rijetka kao biser u školjci, dijamant u tamnim njedrima zemlje ili zrnce zlata u rijeci.

Ništa se ne mora osim umrijeti i sve se može osim izbjeći smrt!

Kao što jedno zrno tvori hrpu, tako i jedan čovjek tvori čovječanstvo!

Umjetnost je jedino što čovjeka razlikuje od životinje!

Ubiješ li čovjeka ubio si jedan od milijardi svjetova.