Kaj još?

25 kolovoz 2014

Da mi se ponudi otišla bih živit bilo kam i radila dvostruko nego radim, ma ne znam kam. Samo tam di nije rat. Slab neki izbor, jelda.

Danas sam prodala: kumin poklon – zlatni prsten s akvamarinom, jantarno srce na zlatnoj visilici, detetov prsten od kumova za krstitke, šugavi prstenčić 8 karatni koji sam našla na jedinom izletu s bivšim; prsten koji mi je kupio tata za rođendan i jedan kaj mi je kupil bivši kad je nekaj zgrešil – taj je bil najtanji pa mi nekak ni nije žal. Budući da mi nije bil kupil ni ering ni nikad išta, a ovoga je i tak kupil za moje nofce, jedino mi tog nije nije žal.
Kamenje je zlatar zdrobil klještima, e ko da mi neko živce trga u glavi.

Naravno, potvrdu nisam dobila jer je mladi gospon kužil kak mi je neugodno i kak sam zmotana a imal je drugu mušteriju pa kao žuri mu se. A i kaj će mi, da se svi naslađuju kak sam loše prošla. Već je jedna poznata piljarica na placu kužila da nisam sva pa sam joj ipak rekla, veli ona to ste trebali na više mjesta, tu i tu je najbolje, trebali ste u zalagaonicu, e mislim si trebala sam se ne roditi da ne padnem na takav nivo da prodajem zadnje kaj doma nekaj vredi.

Nek mi je zdravlja pa bu svega? Pa je, al osim zdravlja – ako su okolnosti donekle normalne, ne bi li čovek trebal imati i malo sreće, eto sreće tolko da može prehraniti od šugave plaće u držanoj službi (woooow, blago tebi Sekaaaa, u državnoj službiiii, eeee, vi niš ne delate, a plaće oooono) – naglašavam da se doma od napitaka pije samo voda iz Velike Mlake, a jede sve s popusta iz dućana? – daklem prehraniti dvoje dece i sebe, da odeš jednom u pol godine u kino i da na kraju krajeva – mirno spavaš a ne da misliš kaj buš deci dal drugi dan jesti. Ja mogu na litri mleka i starom kruhu proći dva dana, al oni ne mogu. Neš ti jada; e jebem ti državu u kojoj živim, da mogu prodati državljanstvo prodala bih ga za sitnu paru. Ma i vragu bih dušu prodala, ukolko bi ju ovak zvecanu htel kupit.

Tolko (parafraziram Zijaha Sokolovića) kolka je logika ove države, tak je rekel: Sitna para, sitna logika – u Glumac je glumac… je glumac… - prectavi. Koju sam naravno (davno) gledala dva il tri puta i imala od čega platiti ulaz, samo tak. Zna li netko gdi se može prodati bubreg?

Oznake: Nakit

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.