O tempora...

12 veljača 2022

Smijale smo se prof. Marija i ja kad je pričala kako je kupila lutku svojoj 6-mjesečnoj unuci, ona ju izokretala, pogledala i hitila i počela se derati - htela je tatin mobitel.

Nedavno vlečem hranu iz Spara, sretnem jednu drugu baku, s unukom, nekih godnu i pol, nemreš reći ni dobar dan, počel se derat, dala mu je odmah mobitel (suseda, poglečte kak je pametan!) i razmijenile smo u miru neke dojmove i iskustva o koroni, o čem bi.

Jutros upoznam jednu tetu koja radi u vrtiću, veli slavili su rođendan jedne curice i neko je detetu kupil slikovnicu. Dete gleda, lepo, šareno, al ne zna listati. Pokušava rukicom potegnut sliku na koricama na gore, ajmo yahoo, bilo kaj, ajmo.

Možda je netko vidio kad su curi tinejdžerki dali stari telefon, onaj sa zupčanikom na okretanje. Potiskala je sve kaj joj je mašta dozvolila al nije kužila da treba brojčanik okretat. Vjerojatno nije to vidla ni na TV-u jer zaboga ko gleda stare filmove. Gleda li uopće netko filmove ak nema 10 mrtvih, raskasapljenih i silovanih u prvoj minuti.

Ne tako davno jedan lik u birtiji zaurla - gazda boktejebo miči ove naše političare (mislil je na TV) i stavi onaj program s majmunima i žirafama, za njih bar znam da su majmuni i žirafe.

Ovo nije kritika. Ovo je samo viđenje stvarnosti.

Oznake: knjiga

Šalter za glupa pitanja

09 veljača 2022

Kak je red i običaj i moderno u vezi korone, hoda se doktorima.

Dođem urednoj šalteruši s velkim trepavicama (uredno naglašenim i obrađenim) u Vuk Vrhovac, sva sam potrgana s uspomenama na koronu, vozač Ubera ne zna di je taj Zavod, dobro. I nemrem reći, okrene žena očima (ne krivim ju, i ja bi da mi tolke matore budale zaboravljaju doma papire pa onda ona vadi duplikate) ali ipak odradi ona to meni i inima zaboraljivima, al vidim ja to nekaj na zidu i urliknem - Kaaaak je ovo dobro, otkud vam to? Žena skor opala sa stolca, misla da ju napadam. Aaaaha, kak ste to vidli (odmah sam dobila 100 smješkova) to tak malo ljudi vidi, reko još da imam očale kak treba.....

Alzo ovo:

Ober na formatu A4 piše: Šalter za glupa pitanja

Ispod nacrtan šalter iza kog je šalteruša

Ispred šaltera stoji lik i viš nekaj govori šalteruši

A govori sljedeće (tekst ispod njega). Oprostite, je li ovo šalter za glupa pitanja.


Nemrete reći, vrhunsko je.
"Samo da pitam...."
"Radite vi na šalteru na 2. katu?") (na jedinom si šalteru na 2. katu)
"Oprosite je li ovo Zavod Vuk Vrhovac" (ne, ludnica Vrapče! - Inače ja sam danas završila u kantini jer sam prethodno išla prethodno po nečiji nalaz, dakle i izvukla kuharicu da mi veli kak da dođem do Vrhovca iz one planete, kak, e, Merkur, dakle slobodno se učlanim u društvo idiota, još da spomenem da sam tam radila al to je fakat bilo pradavno. Pa sam na zidu vidla sliku Vladimira Vuksana, tko zna priču, tko ne...

Posle sam si pospikala sa čistunkom koja nije vjerovala da ju opće neko primjećuje, zahvalna žena, moja vršnjakinja... Pozdravlja prolazeće doktore, niko joj ni ne odzdravi... Jebiga, Hrvacka.

Oznake: komunikacija

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.