Pomoz bog dobri ljudi; bog ti pomogao

26 kolovoz 2020

Počne ovak: Slušaš teške stvari, sažalno gledaš, oš utješit jer naprosto čitaš u očima - help. Al nema to, to dosadno i naporno i svaki dan slušaš doslovce istu priču po nekoliko puta, ne dozvoljava ti se da išta veliš, prekida se - ma slušaj! Ma čuješ ti mene!? Ma jebeš to sve, slušaj ovo! Ne stigneš reći niti - razumijem ili - shvaćam ili - da, laprda humanoid, pitam se di je ta korona da to zaustavi, priča - ma kak da ti objasnim (jesam ja debil pa ne kužim, kaj mi onda opće pričaš), nesmeš pogled maknut, tucka te po ramenu, eeeeej, doziva tvoje prisustvo duha (ko da duh živi na ramenu, a i bolje neg da me mlati po glavi), moliš boga da negdi rokne auto u stup ili neko hiti petardu da se ovo ludilo prekine. I tak se naslušaš i kad ovaj ili ova onemoća od jadanja, udahneš i veliš - da si mi dala ili dal za reći - nije to nerješivo. Ne pada ti više na pamet ni da daš samo savjet (uglavnom se radi o glupostima i rješenjima dostupnim većini, ali ako želiš dati vlastito iskustvo za primjer, ispada da se sad ti jadaš njoj ili njemu i cijela opisana situacija se ponavlja. sveeeeeee slušaš ponovno ko da već nisi). A ustvari žele čuti ono što misle, ak veliš (ipak uspiješ veliti) nekaj za nijansu drukčije, smrtni si neprijatelj.

super

Ti pokreneš i ljude koje ne bi trebal, nekaj mutiš, muljaš, di ide šarmiraš, malo se snalaziš, nekaj i love potrošiš, taj dio ni ne spomeneš; i kad si to sve složil faca ti veli - jooooj, ja sam se snašel/snašla na drugoj strani. Ti ostaneš žešće posran.

Sad slijedi šlag na tortu: Poučena vlastitim iskustvom točno znam scenarij: Ta druga strana bu nekaj zakenjala u zadnji, presudni čas i onda bu bilo kuku pomagaj Seka, viš kaj mi se desilo. Tad ti još slijedi slušanje kuknjave kak je on/a naježil/a, sirota/n, eto zeznul ga/ju taj neko (tvoj se udio ne broji jer to si jednostavno - ti!).

Mislim da ovaj put nebum tak bedasta, dosta više zuluma! Rekla pokojna Ehtelka - Vrč ide na vodu dok se ne razbije. Gotovo. Razlaz. Delete. Ak sam zbog toga izgubila još jedno prijateljstvo, što očito nije ni bilo, neka, takvih ima još.

Oznake: Pomoć

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.