Ljepota je relativan pojam

23 studeni 2019

Ne kužim kad si neko ko je odavno prošel pubertet i vreme samodokazivanja (i još ni niš po prirodi naročito lepi/lepa) fotka iz različitih vuglih (očito niko ni imal Zorki 3 ili Zorki 4 pa se fotkal u špiglu na radost celog razreda kaj se tome skup s njim kesil, koja fora, crno-bela fotka dakako) i onda si napravil tada još nepoznat izraz za selfi i onda si to sve nakelji na FB. Sad uglavnom celi otok (uglavnom otok, jer otok je otok) "prijatelja" lajka - Goco, Snježo, druga Goco, Mico, Koko, Kiki, Koka, najljepša si (kolko najljepših boktemlatno!) Aaaajme kak si lepa, neuništiva, vječna...., hkahfdagh fldsg aaaaaaaaaaaaaaaaah, družim se s tobom 200 (kak onda zgleda taj objekt koji traži komplimente, 200 i nešto - e, gadna star) - alzo jelte, družimo se tolko godina nisam primijetila/o te divne dostojanstvene (moš si mislit) fenomenalne, aristokracke, elegantne, decentne, profinjene i bla brblj crte lica, a tebi je 6 banki, ko bi reko ja sa mislila/o da je to slika iz srednje škole /zaboga, di su priščuge!!!???/. A faca zgleda ko taban ili tava za palačinke, na zurku se troši 3 ćuke dnevno, zapuštaju se deca ili se predaju baki na čuvanje, ono majkica ima pudra na faci ko materijala na fasadi, vitkost dolazi od manjka vremena za kuhanje, da bi se prikrio višak kilograma oblači se u prave bunde s nemoguće skupim šalovima, nečim kao ogrtačima, ma za preživit na bilo kom koji je već - najmrzliji - planetu OSunčanog sustava; al osoba, da tak velim, svakodnevno višekratno i dalje maltene organizirano uživa u komplimentima kaj licemjerno dobiva na FB-u - batećuk, mesto da ode psihijatru. Glečte, veliju oni kaj vas i sad voliju - da ste/smo bili ajd ajd - tak, dobrozgledeči zasvojegodine, uglavnom si lepi kad si mlad kaj ne? E, sve je to relativno - a sad sam kad smo muškarac/eto ja žena za bit baka, što znači žena u najboljim godinama i zadovoljna sobom, vesela jer sam rastavljena i sa svima s kim je i gdi je moguće se šalim, uglavnom mi je gušt s kontrolorima i ZET-u (kad imam kartu); Ljudi me prepoznaju ili oslove na cesti il pred trafikom u redu, joj gospođo vi ste me tak jednom nasmijali na busnoj stanici, a ste bili sa svojom curicom, tak ste slične i duhovite (kći mi je ortodoksno nabrijano durilo ko i bivši joj otac, i još s najcrnjim zamislivim humorom ikad!) i tak ste se kesile i ste si bile zabavne vi i curica (moja kći? - curica - je već odavno prošla dob pristojne udavače).....

Di smo stali: E da, vjerojatno je za vjerovati - još da si uredim fasadu i skupo oblečem, montiram nesretno izgubljenu 4-ku gore desno, neko bi rekel, baba pristojno zgleda. Niš naročito al ajd, kulturno.

Ljudi, one koke na vrhu s kratkom zurkom, Nivea kremom na faci, redovno pranim zubima i čistim čehlama i majcama - su vječne žene (nisam među njima, al im se divim, a i higijenu održavam). Gledam nedavno profesoricu s faksa moje kćeri, reko to je - (nomina sunt odiosa) toooo ti je ona opaka profa???? Ona kaj je od cele generacije na godini pustila tebe i onog luđaka? E. Preslatka, čovječe, smeška se u prepoznavanju - koleeeeegice (obraća se kćeri) fala na razglednici/e-mailu, aaa ovo je gđa mama (ja zujim i mislim ko je ovo dete, joj kak mi je drago, je, ja sam mama, drago mi je, a mislim -... lepo je to al - zakaj su one kolegice pa na - Vi???).

Molim da se registrira da sam se godinu dana borila sa svojom curicom jelte, da profi pošalje bar emajl ak ne razglednicu iz te velike daleke zemlje čiji je jezik studirala, a kaj bu -divota profa- s lepim tenom, izvrsnom zurkom, u trapkama i majci, vjerojatno pamtila.

Draga kemijska industrijo, crkni. Svi smo stariji z vremenom i to se bu prije il posle vidlo, tolko i za drage dame koje se ne smiju da ne dobiju bore.
Nekima je dovoljnan sapun, voda i krema za njegu bebuskara (izvaz je razrađena lingvistična varijanta od - bebica...)

Sad idem vidit kaj je danas provalila Kolinda, da dobim novu boru od novog smeha.

Oznake: Kozmetika

Nemrem verovat

17 studeni 2019

Nemrem verovat kaj vidim u tom ZET-u: Ovaj put čak ni nije ZET kriv: Stoji lik cca 50 i koju, sportski oblečen, tak, čisto i prosječno skupo oblečen, s onom torbom na kotače, kašlje onak na hektolitre, iskašljal solidne količine: niko mu nije nikad rekel da metne ruku na usta, vidiš udružene bakterije lete 2 metra od njega. Onda je uredno obrisal kljuku u rupček i jedno pol ćuke razvlačil i gledal u rezultat toga kaj je ispuhal iz sinusa. Za kraj je pljunul (nije tipfeler: PLJUNUL JE NA POD U BUSU!) al jelte, iz čiste kulture da se neko ne posklizne, razmazal je to tenisicom po podu. Pa nađite zemlju di mu neko ne bi šljagu opalil, da "primitivna" Turska i Bugarska!? Albanija? Vele onud proputovali znanci da najmanje kaj bi mu se desilo bi bilo da popuši šljagu i bude izbačen iz busa.

Ma kome se mi rugasmo onomad? Sram me kaj sam Hrvatica, po ko zna koji put.

Mogel se još fakat i popiškiti i pokekiti, ne bi puno promenilo na stvari.

Oznake: ponašanje

hrana II.

02 studeni 2019

Ko o čemu, svi o hrani.

Svi kuhaju nekaj pa to slikavaju i postavljaju na FB i Blog između genijalnosti Nika Titanika i inih fantastično uhvaćenih kratkih videa itd., pa svi kuhamo i jedemo, hrane u centru Zagreba, nisam ni znala da tolko brašna postoji u rwatzkoj. Kvare mi doživljaj.

Posle jela treba nekaj popit: Neko (neki rwat, dakak) nekidan pita iz Irske da di se u Dublinu može nabaviti žuja. Majketi, ak su prije 42 godine imali sto vrsta piva kaj će ti žuja. Inače, onomad se mi vujček napil ko svinjarija i zvređal englesku kraljicu na putu doma - nekom bobu u 2 u noći, skor sam umrla od straha, ovaj mu se nasmijal i veli felou gou houm end get vel sliip (il tak nekei, i ja sam pila neko pivo). Dakle imali su i pivo za vređanje kraljice (ove iste, ta nikad nebu umrla). Sad bi ovaj žuju, ne brini sine, poslat će ti majka iz rwatzke.

Alzo svi neku hranu nakuhavaju pa naslikavaju po FB-u, ko da su izmislili kuhana jela. Ja to ne razmem, spečeš 2 jaja na oko (dobiš nekaj u čelo) - ovo bi mi na FB-u zbloksali stranicu na meseca zbog dva jaja na oko i pimpeka u oko, ko da je to novi štos!

Ono, jelo je posebno jelo budući da je posipano sa ai shi solom?

Prateći masu, skuhala sam ajd dve tegle ajvara, oću slikat, našla prazne staklenke, veliju dječica da je bilo fino. Nema više kuhanja!
Onda mi tam na poslu uvaliju ajvar od paradajza i paprike, pretovaren u teglicu iz Offerttissime i to je kao domaći.

Ja napravila taj domaći, deca veliju da od čega je to!? Od banana, od čega bi, i ja luda pa se mučim z ajvarom. Napravim pašticadu veli mulec noklice nisu bogznakaj (nisu noklice nego njoki i malo ih je teže delat, cela kuhinja ko da je 16. 11.) a i meso ti je nekak slatkasto.

Od sad nek si jede kestenje s majonezom, a sestra nek njupa jabuke s lukom. Al to fakat onda moram poslikati, e nek se razlikujemo.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.