Zagreb - Rijeka

26 svibanj 2017

E danas mi brate dopizdilo. Žena mog bivšeg, nije nas ni rastavila nit se poznamo, ja u Zagrebu, oni u Rijeci, al ona svako malo puni sineku glavu da oće upoznati njegovu sestru. I to tak 4 godine, kći neće, sad ju već počelo smetati.

Pogledam na internet, znam za bolnicu na Kantridi, ko zna kak je to sad, uglavnom nazovem i ospem paljbu uz smiješak, pjevušiiim:

Dooooooobar daaan!!!??? Centralu sam dobila, keine? Čujte pa kak je u Rijeci, jel lepo vreme, joj nemojte se srditi znate ja Rijeku tak jako rada imam i čujte ne trebam niš od zdrafstva znate, glečte iz Zagreba zovem tražim jednu pucu kaj smo skup f školu hodale sad bu godšinjica mature a cura se friško udala i tak i joj kaj bi mi šteli pomoći. Čujte sve se zmenjalo, kolko bolnicih imate v Rijeci, joj tam sam vam ja bila na UZV sa svojim prvim detetom, joj ja vas zadržavam, al kaj mogu meni je Rijeka tak fensi...

Ovaj sve ne veruje kolko riječi stane u jednu rečenicu u tak kratkom vremenu i ne zna kaj bi i veli on čujte to vam je sad sve KBC, a kaj koga i to i ja velim, onda on mene nekaj dalje uputi, kadrovski, što li, onda ja to nazovem javi se neka umiruća nabrijana ja ne da se topim nego pjevaaaaam lalalal Druže Tito ljubičice bijela i žuta i roza i sve tak kozmo i fensi i vrit najlepše na svetu, veli ona novi broj i naziv odjela.

Opet ja zovem Rijeku jooooooooj dobar dan (mijenjam priču, sad zovem iz Ivanić Grada), čujte (kaj jedna primorka zna kak se pripoveda u Ivanić Gradu, al je u ovoj priči bitno da više ne pričam da sam iz Zagreba, ova bi mogla posumnjat i ne javit se) i velim koga trebam, ispričavam se što smetam ali ju doma nisam mogla dobiti, a hitno i to i jako lepo prosim, ma samo na čas lijepo Vas molim (na telefon se jako čuje jel Vas ili vas - malo il velko slovo) ništa od zdravstvenih usluga samo jednu rečenicu, budite ljubazni i puno hvala baš ste tak svi cukreni puno fala.

Prekine se veza, reko Seka, to je tak kad ti nekaj delaš mora po nekom šavu riknut, Ajmo Seka, počela si, za dete je, zovi opet, jeboga morski pas!

Malo mi već neugodno.

Dobim ponovno i dobim istu simpa ženu, ispričava se jer da ta nova kolegica nije znala da telefon nema neki domet pa se automatski prekinulo, zovu gospođu MD i začuješ grubi pušački i ne baš simpatični alt. HALO!!!!!!!!!!!!!! (NE ONO HALOOOOOOOUNEGO A!)

Ja se predstavljam al ona odma grmi KO JE TO i ne čuje moje vredno ime i prezime.

Ja ponavljam

Ona zašuti

Ja velim - gospođo MD, nemojte se niš bojati, nebum vam ja radila scene, recite kak je curica?

DOBRO!!!!!!!!!!!!!! SVI SMO DOBRO!!!!!!!!!!!! grmi žena

Reko a kak je onaj medved (tak su ga i zvali u mladosti)

NIJE ON MEDVED!!!!

Dooooobro, dobro možda više nije al bil je 20 godina s menom u braku, vjerujte mi, nego da Vas ne zadržavam, draga, ja bih Vas samo jedno molila, nemojte više moju kćer pozivati preko mog sina na kavu. Nju to uznemiruje, a možda bi se s Vama i našla da niste supruga njenog bivšeg oca. Nećete ga zaobići kao temu nikako.


//Dio koji je u nanosekundama, di nam rade životinjski nagoni: Čujem kak ovoj rade vijuge, to je dijete sa sela, brže ta misli nego ja - na svoj način, onaj iskonski, obrana i napad, survival, krivine, prirodniji, muškiji da tak velim. Ja sam iz za ono vreme ne akademske ali intelektualne obitelji, ja sam načitan tip kojem asocijacije rade drugačije, da ne spominjem da sam tipični Blizanac, miroljubiv i metode su mi diplomatske, a ona je seosko dete i trčala je bosa a ja ni na dvorište bosa nisam smela, ona je zemljani znak, radi u bolnici sa svakakvim ljudima. Osim toga, doplaćuje dom mojoj bivšoj a sebi sadašnjoj svekrvi... Dio svekrvine penzije se svekrvi oduzima al ga ne dobiva nitko, ipak je ovo Hrvatska jelte, tak ni moja djeca ni ja, a jer je sveki promijenila prirodno stanište, još nije prijavljena, sad slijedi pravno objašnjenje koje je dosadno.. pa.... da skratim....//

JA SAM HTJELA DA SE DJECA UPOZNAJU ALI AKO ONA NE ŽELI NEĆU VIŠE I ŠTA!!!!

Rekoh - niiiiiiišta, kao majka majku vas molim samo da više ne šaljete poruke preko sina i to je sve.

MOŽDA BI ONA TREBALA POPUSTITI!

Reko vidite o tome se radi, nakon onoga što je Vaš suprug napravio svojoj prvoj kćeri, Vi ste i tako čuli samo njegovu verziju, neka ostane na njoj odluka i ne treba posrednika, nikoga. Eto, nekidan je navršila toliko i toliko godina i smatram da ju nitko nema pravo na nešto prisiljavati.

KAO MAJKA MAJCI, SLUŠAJTE JA SAD MORAM IĆI RADITI (izvukli su je s gableca iz kuhinje, a možda je samo bila na kavi i pljugi uglavnom) JA SE SAD NE MOGU TU RAZGOVARATI. MOŽDA JEDNOM DRUGOM PRILIKOM ONA ODLUČI!

Gospođo nema problema ja vas u potpunosti razumijem, za sada neka ostane kako je, poljubite djecu i budite svi zdravi, lepi pozdrav i ugodan dan vam želim.

DOVIĐENJA, HM, DA, DA I VI SVOJE HM....

E ak si pušila mislim si sad buš još jednu zapalila.

Nemrem reći meni tlakača lupa na oba uha, sve mislim da izađem od doma i otvorim širom prozore da negativna energija izađe ili kaj sad.

Napišem kćeri pismo najnježnije kaj sam mogla i očekujem suze i ono - ja sam sad uzrujana i nemrem delati ti si stara pukla, pa kaj delaš?
Dobim odgovor tipa: Stara ti si skroz prolupala, pa kaj si ju zbiljam zvala, hahahha, mama ja sam punoljetna a ti se još tak brineš evo viš, evo viš mama, to je ono, ne želim imati djecu, meni je već same sebe dost ko djeteta, a tvoje sam dete, hahahahah, ideš Mile, zvala mama ne da ona, nemrem verovat. Volim te mama!

I ne zaboravi, dodajem kćeri: ovo je kaj je, al tvoj bivši otac te nebu ostavljal na miru tak dugo dok negdi postoji lova koje se može dočepat a i kad umre, i onda će ostaviti repove za sobom, imam i svoja i tuđa iskustva, a znaš da se ne družim s budalama.

Možda je najteži dio tek u najavi, objasnit se sa sinom, da mi je sad moja mama, eh...

Oznake: money

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.