Ne, neeee biti bubini, ne, neeee!!

30 svibanj 2017

Nesmeš u ovoj šugi od države biti ni mator ni bolestan. Mator ne jer si bolestan slijedom godina, a bolestan ne jer - nemaš love.

Mjesec dana čekam "tešku" vezu za jedan pregled u vezi koljena, čovek se sam ponudil, kao protuuslugu od nekad davno, ne javlja se, no, sapienti sat.

Fala Neno.

Onda kak mi komp šteka zovem suseda zgrada do, zbudim ga u pol 12, došel s puta, setil mi se rodbine veli ti kad zoveš u ranu zoru, si ti normalna, a znaš kaj, veli: Gleč, mene odma koljena boliju kad tebe čujem, ček idem si štap kakvi poiskati, nema jebote, samo partviš, e nemam sreće. No ček, joj da, viš, i kičma me boli, kaj ono te još boli, ne, to nemam, no može vratna kralješnica? E super, veli, nikad me to ni bolilo, e, kaj veliš, kaj te boli, duša? E a kak me tek boli, joj to mi je u frontalnom sudaru zletelo van, još ju tražiju po Sloveniji. Hhahhaha jebate,imaš još nekaj? Čuj, veli, jebemti, ko da je Slovenija tak velka, mislim već su trebali naći no dobro! (Vrišti od smeha.) I nađe neki taj termin veli to ti je prvi mogući rok, pa rokmibejbe, probaj.
Mislim si imam tam dve opake veze, na samom vrhu, al dok me ne trebaju, ni ja nesmem pitati njih, kao sve umreženo (jest malo sutra). Uglavnom:

Fala Branko.

Pošaljem sineka na poštu - ovaj dio mi se gadi, sve je bilo u formatu A4, sve su mu uredno fotokopirali i naplatili dodatnih 4,5 kn, nisam škrta al ne volim biti budala. Tam mu neki nabrijani tip (ja znam kak se šalje fax jebatemorskipas!) naplati sve nemoguće i moguće, upravo slažem reklamaciju i šaljem R s povratnicom. Platila bum pijaču kolko imam love kod sebe, al ne dam jebenoj pošti 15 kn za nekaj kaj inače košta 3! Dobro. Al da mi uz broj faxa s 01/pa nadalje fax pošalje u Krapinu!!! Koja crna Krapina, mislim lepo je u Krapini al kak bum do tam, to ne bi išlo, e Hrvati, super nam je kakvi smo si međusobno gadovi, al ovo nebu samo tak prošlo, pardonček! I još 15 kn ober, niks.

Danas šaljem sineka opet po gradu i on se vrati, poslal sve, raznesel, odnesel, poslal, platil nekaj i tak.
("Meni je dosta svega, zakaj si tak ostarila, fort ti je nekaj, kad sam ja bil mali niš se nisi žalila - 24 godine unatrag i nisam baš, gle kak si debela a i ja vidim da niš ne jedeš /aj ti smršavi mater ti spomenem a nemreš hodat!/ to sve niš ne valja jebo Hrvacku /slažem se/ i bla brblj!").

U roku od 3 sata kak je poslal taj fax iz jedne firme jelte, zove ljubazni ženski glas jeste vi Sekasmith, jesam, reumatologa i to jesam, i veli datum. Jest da je za 7 mjeseci, al za MR. (President) čekala sam i 11 mjeseci. Pitam ponovno jel to vi od par sati unatrag, da - da. A to odande, da - da. Ak smijem znati vi ste sestra, da - da. Ime ak nije tajna? Veli. Reko znate kaj, sve nam je vrit otišlo u ovoj državi, zdravstvo je u tragovima, al ovo malo kaj još imamo to držite vi, sestrice. Molim lepo da tog dana ak može ikak, vi budete tam, hvala puno.

Da hm, smješka se, osetiš, joj, da hvala meni, jer da ih svi kritiziraju. Ma ne kritiziraju vas svi, velim, nego živčenjaki (nemavećegodmene) i neznalice. I tu se mi skoro izljubimo i vidimo se za 7 mjeseci. Lepa moja Hrvacka.

A jutros sam se probudila sva nikakva, nemrem se pokrenuti, opsovala sam i boga i datum i dodala - majko, što me ne pobaci na vrijeme... I tak. I tako jedna sestra, čudiš se, misliš zove te iz Austrije, Njemačke... A ono čak NE iz Krapine, iz Zagreba i ljubazna. Možda geknem do tad - ne, ne, nikako! Ko bu odjavil moj termin nedolaska???

Oznake: zdravstvo u hrvata

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.