Budi-in (budi prevaren u Budinu)

18 prosinac 2016

Frizerka Zdenka otišla u penziju, nažalost. Kak je ta znala šišati, kak je ta lamatala škarama i češljem, usput si čul sve tračeve o ljudima koje opće ne poznaš, al nekaj moraš i pretrpiti. Bila je rođena za frizerku, svaka joj čast. Al eto, otišla u penziju.

Odem sa kćeri u Budi in, u Trnskom, novi frizeraj, da nekaj napravi iz te svoje kose, pustila kosu, digne ju u rep i kuhinjskom gumicom ju zakači negdi na glavi, stavi džozle, obuče se ide na posel. Ona bar spegla šulju, ja pak ko halek hodam, meni je tak svejedno, konačno mi nema ko prigovarati, šulju oblečem kad sam ju skinula sa štrika, razmeš, i ocpavam malo prek dana i ona se spegla u spavanju, to kaj je kragn malo ostal na nutra, no ne baš tak, al nije ni daleko od istine. No ne se plakati, nije tak (nemam šulje), al nije daleko od istine.

Mislim znam da sam kćeri uzor, al sebe ne vidiš, vidiš nju. Odemo frizeru, cura, jedna slatka Valentina si da truda, izogovara nekog matorog tipa koji joj je hofiral i mi popadamo od užasa (lik je imal 35 godina, koma, mator čovjek) i naplati šišanje i pramenove 240 kn, nije bilo feniranja - možda je to tu bitno. Dobro, nije jeftinjara ko kod Zdenke, al rekli smo nema Zdenke. I cura si fakat dala truda.

Odlučim se uljuditi i odem u isti frizeraj, tako ja to jednom godišnje (šišam se sama i to izgleda bolje nego ovo kaj sad imam na glavi). I obrađuju mi tam bulju tri koke, pramenovi pa šišanje, uglavnom pet sati sam bila u frizeraju, izludih, skoro sam se rasplakala. Na kraju vadim cenku i velim ovo za vas a račun - čujem kroz maglu 350 kn i skor padnem u nesvest. U frizeraju najednom nastala tišina, u hipu doleti kolegica do ove kaj je otipkala račun i od prve ispravi grešku. Znači to se tak radi, uopće nije pogledala gdi je to ova MOŽDA pogrešila, nije bila u šihti kad sam ja već bila u tretmanu, kaj, ima se šifra? Kad vidiš da je neko umoran ili otkačen zaračunaj mu nekaj duplo. Moji pramenovi su koštali 250 a ne 240 jer su mi ih tri radile (fizički nemoguće ali su se menjale) nisam htela fen frizuru al me nije ni pitala, reko ajd sad kad je počela, a šišanje 40, kad sam vidla kak me ošišala odlučila sam se za jedan od 5 duhovitih ili nekakvih, odgovora koje ću sutra na poslu lansirati jer se iz aviona vide štenge. Imam račun: Pramenovi 3, fen frizura 2, šišanje žensko 1. Šiške su odrezane ko da ih je moja papiga Micika grizla.

Cura nije pitala je li voda vruća ili hladna (voda je bila i prehladna i prevruća valjda kak je njoj pasalo za ruke), jedino za kaj sam se izborila je bilo da neću kemikalije po kosi, ajd regenerator jer se rasplaču kad to odbiješ.

Jebemtisvena svetu, 8 mjeseci sam tražila zubara koji zna zube popravljat, našla sam ga, pa valjda bum našla i frizerku koja zna šišati "na kahlicu".

Nisam taj tip, al trebala sam tražiti cenera kaj sam curi ostavila - natrag, ja ti dam manču, prema svojim mogućnostima jelte, a ti me prevariš hop za 60 kn. I šećer na kraju: Ništa - oprostite zabunila sam se - daje mi 60 kn i veli evo sad je u redu. Niš pardon, oprostite, sori, ne, - račun i - sad je u redu.

Sretnem Koku koja je bez posla već dve godine veli ona ko te jebe kaj ne odeš u Desange ja idem svaka tri meseca, je da košta 500 kn al bar imam frizuru. Kaj? Kolko često? A ne radiš?

Jebemtisve pak nisam gledala dnevnik da se još više nasrdim. Bum sutra.

Zapamtiti, Budi-in, uđi, budi in frizeršopu 5 sati i izađi prevaren i loše ošišan.

Oznake: frizer

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.