O NAMA
Image and video hosting by TinyPic
Ovaj blog piše o aktualnostima Neretve i cilj mu je podizanje informiranosti građana o životno važnim temama za Neretvu.
Mjesto Matijevići su naselje u Općini Kula Norinska u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, staro najmanje 170 godina. Naše selo i naša općina su davali mnoge poznate osobe koje se pamte i pamtit će ih Neretva, ali i Hrvatska. Iz našeg sela je pok. župan Dubrovačko-neretvanske županije Ivan Šprlje, dok korijeni Predsjednika Sabora Luke Bebića (njegova majka) kao i mnogih drugih gospodarstvenika i intelektualaca, sežu iz našeg sela. Blog je namjenjen svima koji žele znati aktualnosti Neretve i našeg mjesta.

MATIJEVIĆI I NERETVA

31.05.2013., petak

NERETVANIN KOJEG SLAVONIJA PAMTI

Dana 29.svibnja obilježena je godišnjica pogibije pomalo zaboravljenog Ivice Prusca „Jume“ iz Podrujnice koji je 30. svibnja 1992. godine poginuo na posavskom ratištu u okolici Modriče kao pripadnik 3. gardijske brigade „Kune“. Tada vrlo mladi borci Ivica Prusac „Juma“ iz Podrujnice i Miro Vladimir iz Pozle Gore, puni elana, ljubavi za domovinu, te željni okršaja s neprijateljem, odlučili su se zaputiti sa dalmatinsko-hercegovačkog bojišta na bojište koje je tada bilo u najtežim borbama i odluka je pala – ide se u Nuštar. Blizina Nuštra Vukovaru , koji je poslje Vukovara bio drugo ime pakla, dvojici boraca je dalo ideju gdje će ići i u Nuštar su se zaputili vjerovali ili ne, autostopom.
Stigavši u Nuštar, prema iskrenoj priči Mire Vladimira, zatekli su strašnu situaciju kojoj se ni sami nisu nadali niti je željeli doživjeti. Elan i želja za borbom vrlo brzo su se pretvorili u svakodnevne stravične situacije i puku borbu za vlastiti životi i život svojih suboraca. Njihovi suborci Slavonci su se čudili njihovom dolasku, ali su ih prihvatili kako i priliči – kao prijatelje u životu i smrti. Teške borbe koji su nebrojno puta vodili i na udaljenostima nekoliko metara od neprijatelja bile su nešto što ni Ivica Prusca ni Miro Vladimir nisu smatrali da će doživjeti u tako stravčnom obliku.

Ništa bolje se nije ratni užas razvijao ni na ratištu bosanske Posavine gdje su nakon Nuštra obojica upućeni kao pripomoć obrani Posavine gdje je Srpska vojska Krajine pošto poto nastojala imati koridor između Republike Srpske i Srbije i gdje je upregnula ogromnu količinu ljudstva i ratne tehnike. Naime 15. svibnja 1992. godine presječena je i zadnja veza između istočnog i zapadnog dijela Republike Srpske što je srpske snage u zapadnom dijelu stavilo u nezavidnu poziciju i zaprijetilo totalnom izolacijom i okruženjem većeg dijela Republike Srpske.

Zbog toga su se na cijelom bojištu Posavine rasplamsali sukobi između HVO-a (i HV-a) s jedne strane te VRS s druge strane. Danonoćne borbe su se pretvarale u bitke rov za rov, kuću po kuću. U jednoj od takvih bitaka poginuo je i naš Ivica Prusac „Juma“ od granate ispaljene iz tenka SVK.

Pogibija Ivice Prusca „Jume“ nije bila samo još jedna smrt u ratu. Ona je ojačala bratstvo pripadnika 3. gardijske brigade, mahom Slavonaca i Neretve i rodila je još jednu poveznicu Slavonije i Neretve.

Upravo na obljetnicu, 8 bivših pripadnika 3. gbr „Kune“ pristiglih iz Slavonije 29. svibnja su zajedno s veteranima 4. gbr., obitelji Prusac , UVDR „1991“ Krvavac“ i sudjelovali na sv. Misi za Ivicu Prusca koja se služila u Gabela polju, te kasnije posjetili groblje na Bagalovićima gdje je Ivica pokopan i gdje su mu postavili spomen ploču u znak neizmjerne zahvalnosti. Druženje je nastavljeno u Krvavcu, a potom su sutradan druženje nastavili u Pozloj Gori gdje ih je ugostio Miro Vladimir.

Ivica Prusac „Juma“ se nije ženio, niti je imao djece, ali je Neretvi i Domovini ostavio primjer žrtve i nesebičnosti koji ne smije biti zaboravljen. Neka se zna da je u 3. Gbr. „Kune“ bilo i dobrovoljaca iz Neretvei da je Neretva utkala živote u slobodu Slavonije i Posavine.

Nuštar 1992 – suborci Pavo Tutnjević, Zorislav Tomašević – „Zorac“, Miro Vladimir, Vlado Mutrat „Joe“, Ivica Prusac „Juma“, Blaško Prišić
Image and video hosting by TinyPic

Ivica Prusac „Juma“
Image and video hosting by TinyPic

Ivica Prusac „Juma“ i Miro Vladimir u Nuštru
Image and video hosting by TinyPic

Ivica Buvari, Zvonko Škrlec, Renata, Ivica Prusac Juma i Miro Vladimir u Jarmini
Image and video hosting by TinyPic

Veterani 3. Gbr i 4. Gbr. su zajedno na grobu na Bagalovićima postavili spomen ploču - foto: Veterani 4. Gbr.
Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Posebna zahvala ide Miri Vladimiru koji je ustupio ratne fotografije na kojima je Ivica Prusac

- 17:21 - Komentari (62) - Isprintaj - #

26.05.2013., nedjelja

NERETVANSKI STUDENTI PREDSTAVILI NERETVU

Jučer je na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu održana manifestacija "Tko smo, što smo, odakle smo?" na kojoj su studentske zavičajne udruge Sveučilišta u Zagrebu predstavljale kulturnu baštinu svog kraja. Ujedno je sudjelovala i Udruga studenata doline Neretve, a promotivne materijale su darovali Udruga lađara Neretve, Turistička zajednica Grada Metkovića, Muzej Narona u Vidu, Meri Rogošić te Ornitološka zbirka u Metkovića. UTOV Rogotin je za tu prigodu ustupila štitove kneza Domagoja, a i mnogi drugi Neretvani i studenti su donirali domaće proizvode

Na samu manifestaciju, ali i na prezentaciju Neretve naših studenata, osvrnuo se i Večerni list u svom članku

Naši studenti su pokazali da imaju potencijal sudjelovanja u manifestacijama ovakvog tipa i izvrsno su predstavili dolinu Neretve, pokazujući da je budućnost pred njima.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

- 15:39 - Komentari (6) - Isprintaj - #

23.05.2013., četvrtak

JAMBO U TOTALNOM JURIŠU – MOBILIZACIJA SVIH VEZA

Iako su svi mislili da je stvar oko izbora gotova, kandidat za gradonačelnika Metkovića Stipe Gabrić Jambo je već jutro iza izbora u 8 sati sazvao sve pročelnike odjela, i sve čelnike poduzeća pod gradskom upravom i naložio totalnu mobilizaciju sveg osoblja. Iako pročelnici i čelnici poduzeća realnije gledaju na drugi krug izbora, Jambo je odlučio napraviti potpuni preokret i traži od svih da potpuno angažiraju sve zaposlene u Gradu Metkoviću i gradskim poduzećima, njihove obitelji, ali i sve one koji su im dostupni.

Tako je za pomoć u kampanju pozvao i Milana Bandića da mu pomogne, kao i još nekoliko poznatijih imena. Odmah se bacio i na angažiranje Hercegovačkih glasača koji, iako su izašli u solidnom broju, još uvijek imaju veliku masu onih koji nisu izašli.

Čak se radi na tome i da se HDZ-ovi glasači okrenu na Jambinu stranu, pa se u javnosti sve više čuje da je Jambo pokušao agitirati i kod Karamarka da naloži metkovačkom HDZ-u potporu Jambi, no upućeniji kažu da se to neće dogoditi i da će HDZ prepustiti da njihovi birači sami odluče.

Jambo u ovom trenutku računa i da 32% metkovskih birača uopće nije izašlo na birališta. Ako bi od toga trećina glasača izašla na Jambinu inicijativu i ti glasači glasali za njega, uz još 10-15% MOST-ovih glasača koji misle da je sve gotovo, Jambo uistinu i ima određenu šansu dobiti izbore. Računica je to koju Jambo, kao jedan od najdugovječnijih i najmudrijih političara, vrlo dobro zna i upravo na njoj gradi svoju možda i najpresudniju bitku svog života, jer gubitak vlasti nakon gospodarskog kraha, neuspjeha na izborima za Sabor i županiju, znači definitivan kraj.

U MOST-u ne miruju, pa najavljuju da će ponovno autobusi iz Zagreba, Splita i Zadra biti na raspolaganju studentima. Novca gotovo i nemaju, jer su ispočetka sve financirali sami, a njihove obitelji su se također uključile tijekom kampanje. Neumorni volonteri, njih preko stotinu, spremni su i dalje na akcije, a uzlet koji su dobili u prvom krugu povukao je i nove snage. Kažu njihova kampanja se nikad nije ni bazirala na velikim novcima, već na velikoj pokretačkoj snazi koju imaju. Jedina bojazan u njihovom stožeru je da će Metkovčani olako shvatiti uspjeh u prvom krugu, pa da će ostati doma na dan drugog kruga izbora.

Bitka na Neretvi koja će se voditi za 10 dana - 02. lipnja 2013. godine zasigurno će biti jedna od najzanimljivijih političkih bitaka u povijesti na razini Hrvatske obzirom da se radi o sukobu jednog od najpoznatijih političara s jedne strane i homogene skupine energične i nepokolebljive mladosti s druge strane.

Fenomen MOST-a je uistinu jedinstven u Hrvatskoj i ako MOST uspije na izborima pobjediti Jambu, to će biti potres koji bi mogao uzdrmati sve političke elite u Hrvatskoj jer će pokazati put kojim se jake i etablirane političke skupine mogu rušiti.

Ako pak Jambo pobjedi, to će biti znak da je Stipe Gabrić uistinu jedan od najmoćnijih političara u Hrvata sa 999 života i da ne postoji politička opcija u Hrvatskoj koja ga može srušiti sa trona.


- 06:00 - Komentari (58) - Isprintaj - #

22.05.2013., srijeda

UDRUGA STUDENATA NERETVE U ZAGREBU PREDSTAVLJA NERETVU

U subotu, 25. svibnja u vremenu od 10 do 15 sati, na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu održava se manifestacija pod nazivom “Tko smo, što smo, odakle smo?“.

U, sada već tradicionalnoj manifestaciji sudjelovat će 18 studentskih zavičajnih udruga koje će predstavljati kraj iz kojega dolaze. Ove godine po drugi put sudjeluje Udruga studenata doline Neretve koja će Zagrepčane i njihove goste upoznati s kulturnom i povijesnom baštinom i proizvodima naše zlatne doline. Uz domaći pršut, sir, sušene smokve i rakiju, sve posjetitelje očekuje dobra zabava uz tamburaše i kulturno - umjetnička društva iz cijele Lijepe Naše.

Iz Udruga studenata doline Neretve su pozvali sve Neretvane, njihove prijatelje i sve ostale koji žele znati više o Neretvi da posjete njihov štand, na kojem će biti i promotivnih materijala iz doline Neretve.

Image and video hosting by TinyPic

- 08:27 - Komentari (4) - Isprintaj - #

21.05.2013., utorak

KOALICIJA U ŽUPANIJI - TKO S KIM I GDJE U NERETVANI U TOME

U lokalnim izborima jasno je da je će župan Dubrovačko-neretvanske županije ponovno biti Nikola Dobroslavić (HDZ), a njegova zamjenica Neretvanka iz Ploča Marija Vučković (rođ. Šiljeg)

Koalicija HDZ,HSU, HSLS, HSP-AS ima 19 mandata u skupštini, od ukupno 41 mandata, što znači da im trebaju još 2 mandata da bi mogli neometano obnašati vlast u županiji.
SDP, HSS i HNS zajedno imaju 12 mandata, MOST 4, DDS Pere Vićana 4, i Hrvatski laburisti 2. To znači da će HDZ i partneri biti primorani stvarati dodatnu koaliciju s nekim od preostalih lista – MOST-om, DDS-om ili Hrvatskim laburistima.

U HDZ-u će vjerojatno pokušati izbjeći koaliranje s Dubrovačkim Demokratskim Saborom Pere Vićana koji je na glasu kao problematičan partner koji se dosada sukobio s većinom svojih partnera oko raznih pitanja, ali je iza sebe imao i niz afera koje su znale gadno koštati njegove partnere i koje su još u tijeku (aktualna suđenja).

Također ni Hrvatski laburisti sami za sebe ne daju garanciju stabilnosti, jer bi tada imali jedva većinu (21 od 41 vijećnika), a Laburisti se inače ne gledaju baš lijepim očima s HDZ-om i koalicijskim partnerima, pa se logičnim nameće koalicija HDZ-a i partnera s MOST-om, čija 4 vijećnika bi bila veća garancija stabilnosti koaliciji od 19 vijećnika.

U MOST-u su pak svjesni svoje snage u županiji i ne bježe od odgovornosti za (ne)stabilnost županijske vlasti. U MOST-u su svi potpisali Ugovore o zajedničkoj suradnji i borbi protiv korupcije i nemorala (u javnosti pogrešno smatrane ugovorima koji zabranjuju bilo kakvo koaliranje i na županijskoj razini) kojima su se MOST-ovci jasno obvezali držati se zajedničkih odluka i visokomoralnih vrijednosti pod prijetnjom visokih novčanih kazni, što ih čini poželjnim partnerom jer imaju kohezivnosti, gotovo ih je nemoguće destabilizirati, a apetiti su im realni. Također, ukoliko bi se realizirala suradnja koalicije HDZ-HSU-HSLS-HSP-AS s MOST-om, to bi značilo da će od 23 vijećnika vlasti, čak 10 vjerojatno biti iz Neretve, što bi dolinu Neretve činilo snažnim faktorom u županiji, pa će neretvanske struje koalicije oko HDZ-a biti vjerojatno sklonije koaliciji s MOST-om.

Iako je Izborno povjerenstvo objavilo tko ulazi u skupštinu, to nije konačan podatak jer su neki od njih izabrani (ili će tek biti izabrani) za čelnike gradova, ili u vijeća/skupštine gradova i općina, što znači da će vjerojatno biti prisiljeni izabrati što će obnašati, pa će svoje mjesto ustupiti nekom drugom s njegove liste.

Kako zasada stvari stoje, a obzirom da izborni i postizborni dogovori još nisu gotovi u nekim dijelovima županije, može se zasada okvirno zaključiti koliko Neretvana će sjediti u županijskoj skupštini. Realno je očekivati da će to biti brojka od 15 Neretvana, što je vrlo reprezentativna brojka koja daje Neretvi snagu koja nije nimalo zanemariva.

Od koalicije HDZ,HSU,HSLS,HSP-AS to su, nakon što im svoje mjestu na listi prepuste osobe izabrane na druge pozicije, vjerojatno Neretvani (njih 6 ):
6. ANTE MATELJAK; METKOVIĆ, ZAGREBAČKA 26;
14.MARJAN SCIPIONI; PLOČE, ULICA KRALJA PETRA SVAČIĆA 7;
15.ZLATKO MUSTAPIĆ; OPUZEN, ŽRTAVA DOMOVINSKOG RATA 4;
17.MATKO RADONIĆ;ŠARIĆ STRUGA, ŠARIĆ STRUGA 1
20.IVAN PLEĆAŠ; METKOVIĆ, PREDOLAC 2;
21.MATO DRAGOBRATOVIĆ; KOMARNA, KOMARNA 79;

dok je možda moguće da u skupštinu uđe i s 23. pozicije DAVOR PETKOVIĆ iz Pruda.

Od koalicije SDP-HSS-HNS to su Neretvani (njih vjerojatnih/mogućih 5)
2.STIPO GABRIĆ; METKOVIĆ, ULICA PETRA KREŠIMIRA IV 59;
5. IVO KARAMATIĆ; HRVAT; BANJA, PLINJANSKA 34;
9.ANTE ŠENDO; PLOČE, ULICA VLADIMIRA NAZORA 45; rođ. 22.07.1974;
11.SLAVENKA MUŠAN; PLOČE, ULICA SILVIJA S. KRANJČEVIĆA 2
12.IVANA PROVIĆ; METKOVIĆ, ULICA KRALJA ZVONIMIRA 5


Iz MOST-a to su 4 vijećnika redom kako su bili na listi: (kandidat pod 1. je bio Božo Petrov, koji je još uvijek kandidat za gradonačelnika, dok je 5. na listi bio Zdravko Srzentić izabran u vijeće Grada Ploča):

2. PERO JERKOVIĆ; HRVAT; METKOVIĆ, JERKOVAČKA 21;
3. ANA MUSA; HRVATICA; PLOČE, VUKOVARSKA 25
4. MARKICA VUICA; HRVAT; METKOVIĆ, DUBROVAČKA 77;
6. SVEBOR GLUŠČEVIĆ; HRVAT; KLEK, LUNGO MARE 14;

- 16:32 - Komentari (13) - Isprintaj - #

20.05.2013., ponedjeljak

METKOVIĆ MOST – OSTATAK NERETVE VEĆINOM HDZ-u

U dolini Neretve su kao i ostatku Hrvatske održani lokalni izbori.
HDZ je odnio apsolutnu pobjedu u 3 općine (Kula Norinska, Slivno, Pojezerje) i 2 grada (Ploče i Opuzen), dok je pobjedu u Metkoviću odnijela nova politička opcija MOST (koja je dobila apsolutnu većinu za gradsko vijeće – 9 od 17 vijećnika) s tim da Božo Petrov (MOST) i Stipe Gabrić Jambo (HSS) idu u borbu za gradonačelnika u drugi krug s iznimno velikom prednošću Bože Petrova iz MOST-a 45,78% na prema 30,37% Jambe (za vijeće je rezultat 46,25% MOST na prema 27,20% HSS).

Najzanimljivija bitka se odvijala u Metkoviću između tri najjače političke opcije –Stipe Gabrića Jambe (HSS) , MOST-a i HDZ-a.

Mnogi izvan Metkovića malo toga znaju o MOST-u, ali Metkovčani su znali dosta. Skupina mladih intelektualaca je prije više od godinu dana započela tajne pripreme za izgradnju nove političke opcije koja bi u naravi predstavljala sve one koji nisu zadovoljni niti jednom od političkih opcija u gradu.
Intenzivan rad u tajnosti, temeljit rad na projektima, okupljanje neokaljane skupine ljudi iz Metkovića bez iti jedne afere ili negativnosti iza sebe, i besprijekorna organizacija aktivnosti, dovela je do sigurnog uzleta njihove popularnosti.
Kada su oko Božića otvoreno izašli u javnost, druge dvije jake opcije – HDZ i Jambo (HSS) ih nisu shvaćali ozbiljno. No to nije obeshrabrivalo MOST-ovce čija je popularnost rasla iz sata u sat, iz dana u dan. Ogroman broj volontera i članova, te poletna mladost, koja se uključivala u rad MOST-a postali su i njihov zaštitni znak. Neobična, ali iznimno intenzivna kampanja se pokazala pun pogodak i dovela do pobjede u Metkoviću. Možda je najbolje opisao njihovu snagu jedan aktivist riječima „Imamo energije kao nukelarna podmornica". Riječi drugog aktiviste, bivšeg člana HDZ-a također govore mnogo: "Jednostavno smo radili, dan i noć, sastajali smo se i naporno radili preko godinu dana, ponekad i po više puta tjedno - rad, rad, i samo rad".

S druge strane Stipe Gabrić Jambo je MOST shvatio ozbiljno tek kada su mu 15-ak dana prije izbora došle ankete koje su mu pokazale da je popularnost MOST-a znatno veća od njegove. Jambu tada hvata panika i pokreće iznimno jaku kampanju (ponajviše svakodnevnog plaćenog programa putem Radia Delte), u igru se uključuju i terenski radnici, ali MOST je ipak već stekao snagu koju više nije bilo moguće srušiti.

Odmah po saznanju rezultata, vođe HDZ-a u Metkoviću, Nikola Oršulić i Hranislav Gašpar, došli su i osobno čestitati MOST-ovcima na pobjedi, što daje naznaku i kome će se HDZ-ovi glasači prikloniti.

Image and video hosting by TinyPic

Grad Opuzen, te općine Slivno, Pojezerje i Kula Norinska su i dalje ostale utvrde HDZ-a kao i prije.
Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

U Pločama je HDZ dobio uvjerljivo izbore, vjerojatno ponajviše zahvaljujući lošoj situaciji unutar SDP-a čiji je rad stagnirao zadnje dvije godine, ali i nelošim rezultatima postojeće vlasti HDZ-a u određenim segmentima. U Pločama su se glasači također i "poigrali" pa su izabrali u vijeće Zorana Družijanića zv. "Coke" s tzv. "narkomanske liste" koja je bila sastavljena dobrim dijelom od uživatelja narkotika i svakodnevnih uživatelja alkohola. Dio Pločana koji su smatrali da će njihov glas biti "dobra fora", sada su priuštili sebi situaciju da će im možda vrlo bitne stvari u životu odlučivati osoba koja je javno govorila da će za pivu prodavati svoj glas u vijeću ako uđe u vijeće.
Image and video hosting by TinyPic

U općini Zažablje će također kandidati za načelnika morati u drugi krug. Naime Ivan Obradović (nezavisni) i Ivan Pratežina (HDZ) nisu uspjeli dobiti 50% + 1 glas.
Image and video hosting by TinyPic

- 00:38 - Komentari (23) - Isprintaj - #

08.05.2013., srijeda

ZA KOGA GLASAMO U ŽUPANIJI I TKO SU NERETVANSKI KANDIDATI?


Pored načelnika/gradonačelnika, i općinskih/gradskh vijeća, na ovim lokalnim izborima glasujemo i za župana i Županijsku skupštinu. Bitna stvar koju svi glasači trebaju znati je da ne moraju glasati na sva 4 listića za iste stranke, ili kandidate jer se odvojeno glasa – posebno za (grado)načelnika, posebno za gradsko vijeće, posebno za župana, posebno za županijsku skupštinu (dakle 4 listića)
Obzirom da većina Neretvana još nije vidjela liste za župana i liste za županijsku skupštinu, tu je blog Neretva&Matijevići da malo pripomogne i "neretvanskom" analizom.
Od četiri liste za župana, sve su kao zamjenike kandidata stavile nekog iz Neretve, što znači da će netko sigurno biti iz Neretve dožupan.
Svi kandidati za župana i njegove zamjenike :

HDZ, HSU, HSLS, HSP AS
Kandidat: NIKOLA DOBROSLAVIĆ
Zamjenica kandidata: MARIJA VUČKOVIĆ

Zamjenik kandidata: DAVORKO OBULJEN

SDP, HSS, HNS
Kandidat: MIRKO DUHOVIĆ
Zamjenik kandidata: PERO NIKOLETIĆ

Zamjenica kandidata: MATIJA ČALE-MRATOVIĆ

HSP, A - HSP
Kandidat: ŽELJKO KULIŠIĆ
Zamjenik kandidata: DENIS ŠEŠELJ

Zamjenik kandidata: VJENCESLAV PAIĆ KAREGA

DUBROVAČKI DEMOKRATSKI SABOR - DDS
Kandidat: MILAN PERIĆ
Zamjenik kandidata: IVAN JELČIĆ
Zamjenica kandidata: VEDRANA RADOVIĆ

Što se tiče pak kandidata za županijsku skupštinu, tu su Neretvani od liste do liste, različito zastupljeni. Ukupno se 95 Neretvana našlo na 7 lista (čija će se imena stranaka s nositeljima naći na glasačkom listiću) Tako npr. MOST ima isključivo neretvansku listu sastavljenu isključivo od Neretvana, mahom iz Metkovića, te Ploča i ostalih neretvanskih općina, dok Dubrovački demokratski sabor i HČSP na listi imaju samo po dvoje Neretvana. Da li su se neretvanski političari uspjeli izboriti za dovoljan broj, ali i što je važnije visoko mjesto na kandidacijskoj listi, sami prosudite po donjem popisu.
Zanimljivost je da se na listi koalicije HSP, A-HSP našao i jedan Srbin. Ovo ne ističemo s nikakvim nacionalističkim primislima, već kao rijetkost obzirom na politiku ove stranke.
Donosimo izvadak kandidata za županijsku skupštinu po Neretvanima, s tim da je naznačeno koji su po redu na listi. (liste navodimo redom od one najviše zastupljene Neretvanima, do one najmanje):

MOST NEZAVISNIH LISTA – MOST (svih 41 kandidata Neretvani)
Nositelj liste: BOŽO PETROV


Kandidatkinje/kandidati:
1. BOŽO PETROV; HRVAT; METKOVIĆ, VLADIMIRA NAZORA 21; rođ. 16.10.1979;
2. PERO JERKOVIĆ; HRVAT; METKOVIĆ, JERKOVAČKA 21; rođ. 18.11.1968;
3. ANKA MUSA; HRVATICA; PLOČE, VUKOVARSKA 25; rođ. 01.07.1947
4. MARKICA VUICA; HRVAT; METKOVIĆ, DUBROVAČKA 77; rođ. 12.07.1954
5. ZDRAVKO SRZENTIĆ; HRVAT; PLOČE, ULICA VLADIMIRA NAZORA 4; rođ. 31.10.1948;
6. SVEBOR GLUŠČEVIĆ; HRVAT; KLEK, LUNGO MARE 14; rođ. 06.11.1965
7. MARKO KRAVAR; HRVAT; METKOVIĆ, ULICA IVANA GUNDULIĆA 4; rođ. 01.11.1964;
8. ALAN ČUPIĆ; HRVAT; METKOVIĆ, ULICA KNEZA BRANIMIRA 17; rođ. 23.11.1973;
9. MIRO ZUBAC; HRVAT; PLOČE, PLINJANSKA 75; rođ. 13.09.1957;
10. ANKICA JAKIĆ; HRVATICA; METKOVIĆ, ULICA ILIJE BOŠNJAKA 22; rođ. 05.11.1959;
11. KREŠIMIR GABRIĆ; HRVAT; METKOVIĆ, ULICA ANTE STARČEVIĆA 18/ 002; rođ. 01.01.1938;
12. MILENA MIŠKIĆ; HRVATICA; METKOVIĆ, NORINSKA 58; rođ. 14.08.1973;
13. ZORAN KOZINA; HRVAT; METKOVIĆ, SPLITSKA 34; rođ. 18.02.1968;:
14. IVICA SOKOL; HRVAT; METKOVIĆ, ULICA ZRINJSKIH I FRANKOPANA 92/A; rođ. 09.03.1970;
15. JOSIP ŠILJEG; NEPOZNATA; METKOVIĆ, PUT VIDA 31; rođ. 18.03.1985;
16. ANDRIJA BREČIĆ; HRVAT; METKOVIĆ, ULICA PETRA KREŠIMIRA IV 114; rođ. 14.11.1981;
17. NEDO KOMAZIN; HRVAT; METKOVIĆ, ULICA PETRA KREŠIMIRA IV 368; rođ. 02.12.1987;
18. ANDRIJANO BARIŠIĆ; HRVAT; METKOVIĆ, O. ANTE GABRIĆA 18; rođ. 16.03.1979;
19. NIKOLA VRNOGA; HRVAT; METKOVIĆ, TINA UJEVIĆA 5; rođ. 24.09.1981;
20. MIRKO IVANKOVIĆ; NEPOZNATA; BIJELI VIR, NEMA NAZIVA-BIJELI VIR 27; rođ. 29.04.1986;
21. ZVONKO MENALO; NEPOZNATA; METKOVIĆ, ZAGREBAČKA 61; rođ. 13.12.1973;
22. VJEKO GALOV; HRVAT; BADŽULA, BADŽULA 37; rođ. 21.06.1966;
23. KREŠIMIR JURIĆ; HRVAT; METKOVIĆ, ULICA ANDRIJE KAČIĆA MIOŠIĆA 57/ 005; rođ. 04.01.1975;
24. IVAN OSTOJIĆ; HRVAT; METKOVIĆ, DUBROVAČKA 11; rođ. 03.10.1977;
25. DANIJELA BEBIĆ; HRVATICA; METKOVIĆ, MLINSKA ULICA 19; rođ. 27.05.1980;
26. IVANA VOLAREVIĆ; HRVATICA; OPUZEN, PRANTRNOVO 42; rođ. 06.11.1978;
27. ANĐELJKA BARIŠIĆ; HRVATICA; MLINIŠTE, MLINIŠTE 43; rođ. 12.01.1992;
28. NIKICA HAJVAZ; HRVAT; METKOVIĆ, TRG BANA JELAČIĆA 3; rođ. 28.10.1959;
29. JERKO KRSTIČEVIĆ; HRVAT; METKOVIĆ, ZAGREBAČKA 88; rođ. 05.09.1959;
30. DENIS ĆELIĆ; HRVAT; PODRUJNICA, PODRUJNICA 36; rođ. 14.12.1973;
31. IVANA JERKIĆ; HRVATICA; KULA NORINSKA, NERETVANSKA CESTA 1; rođ. 31.05.1977;
32. MARIO KLOBUČIĆ; HRVAT; METKOVIĆ, NORINSKA 3/A; rođ. 10.02.1981;
33. ANTE MIJIĆ; HRVAT; METKOVIĆ, SKALE IX 1; rođ. 07.10.1983;
34. NINO ŠEŠELJ; HRVAT; METKOVIĆ, TRG BANA JELAČIĆA 11; rođ. 11.05.1974
35. MARIJANA GALOV; HRVATICA; METKOVIĆ, ULICA PETRA ZORANIĆA 26/ 001; rođ. 02.01.1975;
36. MILAN KAPOVIĆ; HRVAT; METKOVIĆ, TRG BANA JELAČIĆA 8; rođ. 10.08.1982;
37. MARIN VERAJA; HRVAT; METKOVIĆ, ULICA KRALJA ZVONIMIRA 7; rođ. 14.09.1984;
38. MIRKO VOLAREVIĆ; HRVAT; METKOVIĆ, PUT NARONE 26/A; rođ. 26.01.1988;
39. DANIJELA VIDOVIĆ; NEPOZNATA; VID, VID 87; rođ. 22.04.1990;
40. KATARINA UJDUR; NEPOZNATA; METKOVIĆ, SPLITSKA 5/ 001; rođ. 20.04.1984;
41. NIKOLA GRMOJA; HRVAT; METKOVIĆ, JEOVCI 33; rođ. 28.07.1981;

HSP, A-HSP (21 Neretvanin)
Nositelj liste: ŽELJKO KULIŠIĆ


Kandidatkinje/kandidati:
3.DENIS ŠEŠELJ; HRVAT; PODGRADINA, PODGRADINA 19; rođ. 20.02.1975;
4.IVICA VOLAREVIĆ; HRVAT; METKOVIĆ, MLINSKA ULICA 42; rođ. 31.10.1961
7. MATKO BABIĆ, NEPOZNATA; BUK-VLAKA-DIO, BANA JOSIPA JELAČIĆA 81; rođ. 01.03.1986,
10.LARA ŠTRBIĆ; HRVATICA; ROGOTIN, MOSTINA 28; rođ. 05.07.1981;
14.BOŽIDAR STANIĆ; SRBIN; METKOVIĆ, IVE LOLE RIBARA 16/ 003; rođ. 12.07.1961;
16.LUKA ILIĆ; HRVAT; VID, ULICA PRISTUPAK 21; rođ. 10.07.1941;
19.ANTE VOLAREVIĆ; HRVAT; PRUD, PRUD 6; rođ. 13.02.1979;
20.MATE SENTA; HRVAT; METKOVIĆ, ZAGREBAČKA 45/A; rođ. 19.12.1979
21.MILENKO MAREVIĆ; HRVAT; KRVAVAC, BANA JOSIPA JELAČIĆA 57; rođ. 21.07.1965;
24.KRUNO VUKUŠIĆ; HRVAT; OTRIĆ-SEOCI, OTRIĆ-SEOCI 18; rođ. 26.09.1977
25.ŽELJKO KURAN; HRVAT; METKOVIĆ, PUT NARONE 49; rođ. 17.06.1971;
29.VELISLAV GNJEČ; HRVAT; METKOVIĆ, ULICA PETRA KREŠIMIRA IV 217; rođ. 06.10.1978;
31.ANTE JOVICA; HRVAT; KRVAVAC II, SPLITSKA ULICA 15/ 001; rođ. 05.11.1976
32.JULIA DODIG; HRVATICA; METKOVIĆ, INDUSTRIJSKA 2/ 004; rođ. 30.10.1993;
33.ŽELJAN OBRADOVIĆ; HRVAT; METKOVIĆ, DUBROVAČKA 47; rođ. 05.10.1970;
34.MIRKO DRAGOBRATOVIĆ; NEPOZNATA; TUŠTEVAC, TUŠTEVAC 18; rođ. 23.08.1990;
35.MATE MANDIĆ; HRVAT; METKOVIĆ, ULICA ANDRIJE KAČIĆA MIOŠIĆA 32; rođ. 12.01.1982;:
36.DAVOR PRNJIĆ; NEPOZNATA; METKOVIĆ, MOBINE 35; rođ. 11.11.1987;
37.ANTONIO ŠETKA; HRVAT; METKOVIĆ, SPLITSKA 40; rođ. 22.07.1963;
38.STIPE OBRVAN; HRVAT; METKOVIĆ, ULICA PETRA KREŠIMIRA IV 184; rođ. 09.08.1978;
39.KRISTINA ŠEŠELJ; NEPOZNATA; PODGRADINA, PODGRADINA 19; rođ. 24.09.1986;

SDP, HSS; HNS (13 kandidata iz Neretve)
Nositelj liste: OLEG VALJALO

Kandidatkinje/kandidati:

2.mr.sc. STIPO GABRIĆ; HRVAT; METKOVIĆ, ULICA PETRA KREŠIMIRA IV 59; rođ. 16.05.1958;
5.IVO KARAMATIĆ; HRVAT; BANJA, PLINJANSKA 34; rođ. 03.11.1967;
9.ANTE ŠENDO; HRVAT; PLOČE, ULICA VLADIMIRA NAZORA 45; rođ. 22.07.1974;
11.SLAVENKA MUŠAN; HRVATICA; PLOČE, ULICA SILVIJA S. KRANJČEVIĆA 2; rođ. 11.07.1959;
12.IVANA PROVIĆ; HRVATICA; METKOVIĆ, ULICA KRALJA ZVONIMIRA 5; rođ. 01.06.1968;
15.ZDRAVKO ĆULIĆ; HRVAT; OPUZEN, ZAGREBAČKA 2; rođ. 21.02.1952;
16.NATAŠA VUČKOVIĆ VLADIMIR; HRVATICA; METKOVIĆ, ULICA KRALJA ZVONIMIRA 5; rođ. 17.01.1972;
20.HASE SAMARDŽIĆ; MUSLIMAN; OPUZEN, NARONSKA 5; rođ. 20.05.1964;
22.SLOBODAN BATINOVIĆ; HRVAT; METKOVIĆ, ZAGREBAČKA 26; rođ. 25.04.1954;
26.VANJA FRANIĆ; HRVATICA; PLOČE, ULICA STJEPANA RADIĆA 7; rođ. 04.03.1953;
31.LARISA GLAVIŠKIĆ; MUSLIMANKA; OPUZEN, ANTE STARČEVIĆA 22; rođ. 02.12.1973;
32.ŽELJKO MORDŽIN; HRVAT; METKOVIĆ, LOVAČKI PUT 17; rođ. 24.08.1961;
39.JOZO BAGARIĆ; HRVAT; PLOČE, TRG BANA JOSIPA JELAČIĆA 4; rođ. 14.09.1950;

HDZ, HSU; HSLS, HSP dr. Ante Starčević (12 Neretvana)
Nositelj liste: BRANKO BAČIĆ

Kandidatkinje/kandidati:
6.ANTE MATELJAK; HRVAT; METKOVIĆ, ZAGREBAČKA 26; rođ. 26.05.1969;
14.MARJAN SCIPIONI; HRVAT; PLOČE, ULICA KRALJA PETRA SVAČIĆA 7; rođ. 14.09.1975;
15.ZLATKO MUSTAPIĆ; HRVAT; OPUZEN, ŽRTAVA DOMOVINSKOG RATA 4; rođ. 30.03.1966;
17.MATKO RADONIĆ; HRVAT; ŠARIĆ STRUGA, ŠARIĆ STRUGA 1; rođ. 01.11.1972;
20.IVAN PLEĆAŠ; HRVAT; METKOVIĆ, PREDOLAC 2; rođ. 02.05.1932;
21.MATO DRAGOBRATOVIĆ; HRVAT; KOMARNA, KOMARNA 79; rođ. 01.01.1959;
23.DAVOR PETKOVIĆ; HRVAT; PRUD, PRUD 118; rođ. 16.10.1968;
24.IVAN GNJEČ; HRVAT; KRVAVAC II, NERETVANSKA ULICA 8; rođ. 23.04.1968;
27.ZRINKA ANTUNOVIĆ ČOTIĆ; HRVATICA; OTRIĆ-SEOCI, OTRIĆ-SEOCI 90; rođ. 07.02.1984;
31.ANTE PRATEŽINA; HRVAT; MLINIŠTE, MLINIŠTE 3; rođ. 21.04.1984;
39.ANTE ŠTRBIĆ; HRVAT; PLOČE, TRG BANA JOSIPA JELAČIĆA 1; rođ. 07.06.1950;
40.IVANA DUGANDŽIĆ; HRVATICA; KOMIN, OBALA STJEPANA RADIĆA 108; rođ. 02.09.1987;

HRVATSKI LABURISTI - STRANKA RADA (5 Neretvana)
Nositelj liste: IVAN NIKOLIĆ

Kandidatkinje/kandidati:
12.MAHIR KUSTURA; BOŠNJAK; METKOVIĆ, ULICA ZRINJSKIH I FRANKOPANA 1/C; rođ. 20.01.1980;
17.ADNAN SKELIĆ; HRVAT; METKOVIĆ, TRG BANA JELAČIĆA 3; rođ. 31.10.1967;
34.GORAN MENALO; HRVAT; METKOVIĆ, MOSTARSKA 2; rođ. 01.08.1980;
35.IVAN KAZNAČIĆ; HRVAT; METKOVIĆ, ORAŠINA 2; rođ. 26.10.1981;
38.KAROLINA BUTIGAN; HRVATICA; METKOVIĆ, PUT NARONE 2; rođ. 11.06.1966;

DUBROVAČKI DEMOKRATSKI SABOR - DDS (samo 2 Neretvana)
Nositelj liste: PERO VIĆAN

Kandidatkinje/kandidati:
16. LJILJANA PRUSAC; HRVATICA; METKOVIĆ, ZAGREBAČKA 38/A; rođ.06.05.1957;
24. ANA MALIĆ; NEPOZNATA; VID, VID 210; rođ. 10.12.1986;

HRVATSKA ČISTA STRANKA PRAVA – HČSP (samo 2 Neretvana)
Nositelj liste: PERO GRKEŠ

Kandidatkinje/kandidati:
9.MARIN NIKOLAC; HRVAT; PLOČE, ULICA VLADIMIRA NAZORA 13; rođ.
29.IVICA VLAHOVIĆ; HRVAT; KOMIN, MATICE HRVATSKE 8; rođ. 22.11.1973;

- 22:43 - Komentari (21) - Isprintaj - #

06.05.2013., ponedjeljak

AKCIJA ČIŠĆENJA ZA BRESTICU

U subotu, 04. svibnja manja skupina dobrovoljaca sastavljena od Antonija Crnčevića i njegovih stričeva Mladena i Stipana Crnčevića, te Dijane i Marijane Crnčević odradila je radnu akciju čišćenja zarasle makije uz cestu koja vodi do Brestice (one dalmatinske) koja je asfaltirana prije oko 20 godina. Cesta koja vodi od Malograničnog prijelaza na Vukovu klancu do sela Brestica duga je oko 1 km, velikog uspona polako je dolaskom toplih dana počela obrastati. Buduci je Stipan Crnčević u proteklih nekoliko godina sam u nekoliko navrata cistio zaraslu makiju shodno svojim mogucnostima, mlađe snage su se odlučile ovaj put da i oni trebaju podnijeti teret čišćenja pa su u dvoiposatnoj akciji očistili zarasle krajeve ceste od trave, drače i drugog gustiša (nijedno stablo nije pilano tako da Hrvatske šume ne trebaju brinuti).

Na cesti je poboljšana i sigurnost prometa jer je postavljeno vidljivima i nekoliko prometnih znakova koji su bili potpuno zarasli a tako i nepregledni, medjutim sada su potpuno uocljivi i jasni.

Nadzor cijele akcije putem telefona vršio je Nikola Crnčević koji je marljivim radnicima poslao meso koje je navecer Mladen Crnčević pripremio na rostilju, a kasnije je došla i harmonika.

Izletnici i pješaci će sada moći sigurnije i lakše krenuti putevima nekad živahnih kajeva, a danas područja koje budi maštu.
Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic



- 23:16 - Komentari (6) - Isprintaj - #

04.05.2013., subota

U MATIJEVIĆIMA SAMI DO RJEŠENJA

Danas je u Matijevićima nekolicina volontera dovršila radove na ponovnom uključenju električne struje za potrebe rasvjete mjesnog bućališta.

Naime prije par mjeseci uslijed prekida podzemnog kabla, nekoliko rasvjetnih tijela koja su osvjetljavala bućalište, ostala su u mraku i time onemogućila bućanje, ali i bilo koju drugu aktivnost u okolici bućališta po noći.

Nakon višekratnih izlazaka nekoliko električara, te pokušaja dogovora načina na koji bi se riješio problem na prihvatljiv način s električarima i Općinom, nekolicina osoba je tijekom nekoliko dana ipak sama izvršila radove iskopa rova u koji se položio kabal i zaštitne cijevi koji su ujedno sami i financirali. Također su sami ishodovali dizalicu i električarske radove, tako da su bez ičije pomoći sami riješili problem.

U radovima se najviše istakao Jerko Jovica koji je danima vršio iskope od rasvjetnog stupa do razvodnog ormarića, te je bio glavni pokretač cijele akcije.

Na fotografijama vidimo i “Mića” Jerkovića iz Kule Norinske, Miju Markotu i Nedu Markotu te Milu Šprlju koji je svoj obol dao čašćenjem radnika pićem.

Kako su radovi i završeni, a svjetlo obasjalo bućalište, radnici su odmah iskoristili i priliku da ponovno zabućaju.

Rezultat nije bitan, ali valja napomenuti da je Jerko Jovica pored radnih kvaliteta, pokazao i igračke kvalitete.


Image and video hosting by TinyPic

- 22:51 - Komentari (4) - Isprintaj - #

ANKETA ZA IZBORE U OPĆINI KULA NORINSKA

Kako se bliže izbori, svi su sve više zainteresirani za predviđanje rezultata izbora. Iako ankete nisu pouzdan izvor predviđanja, upravo one često pokazuju kako će kandidati proći na izborima, stoga je i postavljena anonimna anketa o glasovanju.
Na izborima se dakle glasa posebno za načelnike općina i posebno za općinska vijeća.
Također će se glasati posebno za župana i posebno za županijsku skupštinu.


Napomena: sa pojedine IP ("računalne") adrese možete glasati samo jednom, jer anketa ne broji višestruko glasanje s iste adrese, tako da su eventualni pokušaji "pumpanja" ankete uzaludni. Anketa će trajati do izbora.

ANKETA ZA NAČELNIKA OPĆINE KULA NORINSKA
Za NAČELNIKA Općine Kula Norinska glasat ću za:
  
pollcode.com free polls 


ANKETA ZA OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE KULA NORINSKA
Za OPĆINSKO VIJEĆE GLASAM ZA
  
pollcode.com free polls 


- 12:18 - Komentari (7) - Isprintaj - #

03.05.2013., petak

KANDIDATI ZA NAČELNIKE, ZAMJENIKE NAČELNIKA OPĆINE KULA NORINSKA TE OPĆINSKO VIJEĆE

Općinsko izborno povjerenstvo općine Kula Norinska, po predsjedniku Branki Đugumu je objavilo kandidate za načelnike i zamjenike načelnika Općine Kula Norinska za izbore 19. svibnja 2013. Također su objavljene liste kandidata za općinsko vijeće.

KANDIDATI ZA NAČELNIKE OPĆINE KULA NORINSKA

1. Kandidat: DRAŽEN JELČIĆ
HRVATSKA SELJAČKA STRANKA - HSS
Zamjenik kandidata: DRAGUTIN ĆELIĆ
2. Kandidat: LUKA JELČIĆ, dipl.oec.
HRVATSKA STRANKA PRAVA - HSP
Zamjenik kandidata: MILENKO MAREVIĆ
3. Kandidat: NIKOLA KRSTIČEVIĆ
HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA - HDZ
HRVATSKA SOCIJALNO - LIBERALNA STRANKA - HSLS
Zamjenik kandidata: BRANKO JERKOVIĆ
4. Kandidat: VELJKO RAKIĆ, dipl.iur.
AUTOHTONA - HRVATSKA SELJAČKA STRANKA - A - HSS
Zamjenik kandidata: ANTONIJO UJDUR, oec.
5. Kandidat: ZORAN UJDUR
SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA HRVATSKE - SDP
Zamjenica kandidata: MERICA UJDUR

Od ukupnog broja kandidata za načelnike i zamjenike (10), samo je jedna žena.
Sastav kandidata po mjestima: od pet kandidata za načelnika 4 su iz Krvavca, a 1 iz Krvavca II. Od 5 zamjenika, 3 su iz Krvavca, po jedan iz Kule Norinske i Podrujnice.

KANDIDATI I LISTE ZA OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE KULA NORINSKA

Analiza strukture kandidata za općinsko vijeće po naseljima izrađena od strane bloga Neretva i Matijevići:

Krvavac: 24 (43,6% kandidata)
Krvavac II: 9 (16,3% kandidata)
Kula Norinska: 8 (14,5% kandidata)
Podrujnica 5 (9% kandidata)
Momići 4 (7,2% kandidata)
Desne: 3 (5,4% kandidata
Matijevići: 2 (3,6% kandidata)
Borovci i Nova sela: 0


AUTOHTONA - HRVATSKA SELJAČKA STRANKA - A - HSS
Nositelj liste: ANTONIJO UJDUR oec.


Kandidatkinje/kandidati:
1. ANTONIJO UJDUR, oec.; HRVAT; KRVAVAC, STJEPANA RADIĆA 16; rođ. 25.11.1958; OIB: 52414731284; M
2. VELJKO RAKIĆ, dipl.iur.; HRVAT; KRVAVAC, STJEPANA RADIĆA 10; rođ. 19.07.1951; OIB: 65467175717; M
3. DUJE JERKOVIĆ; NEPOZNATA; KULA NORINSKA, NERETVANSKIH LAĐA 10; rođ. 22.02.1987; OIB: 24050612817; M
4. JURICA MAREVIĆ; HRVAT; PODRUJNICA, ROMIĆI 27; rođ. 03.11.1975; OIB: 82299412149; M
5. TODOR VUČKOVIĆ; HRVAT; KRVAVAC, STJEPANA RADIĆA 1/K; rođ. 02.03.1952; OIB: 50716721227; M
6. PAVAO UJDUR; NEPOZNATA; KRVAVAC, STJEPANA RADIĆA 16; rođ. 29.06.1985; OIB: 17070839174; M
7. JOSIP JERKOVIĆ; HRVAT; KULA NORINSKA, NIKE JERKOVIĆA - PRIME 26; rođ. 12.09.1962; OIB: 27262463091; M
8. NIKO UJDUR; HRVAT; KRVAVAC, STJEPANA RADIĆA 16; rođ. 17.05.1983; OIB: 74165792612; M
9. NIKOLA VUČKOVIĆ; HRVAT; KRVAVAC, STJEPANA RADIĆA 1; rođ. 15.08.1984; OIB: 52488475501; M
10. OLGA ŠILJEG; HRVATICA; KULA NORINSKA, NIKE JERKOVIĆA - PRIME 48; rođ. 04.12.1948; OIB: 84162925551; Ž
11. OLIVER KRSTIČEVIĆ; HRVAT; KRVAVAC, STJEPANA RADIĆA 14; rođ. 01.01.1965; OIB: 99040156971; M

HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA - HDZ
HRVATSKA SOCIJALNO - LIBERALNA STRANKA - HSLS
Nositelj liste: NIKOLA KRSTIČEVIĆ dipl.oec.


Kandidatkinje/kandidati:
1. NIKOLA KRSTIČEVIĆ, dipl.oec.; HRVAT; KRVAVAC, ŠPORTSKA ULICA 3; rođ. 03.10.1979; OIB: 57544727181; M
2. NIKOLA BATINOVIĆ, dipl.oec.; HRVAT; KRVAVAC, OBALA ANTE STARČEVIĆA 20; rođ. 04.07.1961; OIB: 76655603138; M
3. IVAN GNJEČ; HRVAT; KRVAVAC II, NERETVANSKA ULICA 8; rođ. 23.04.1968; OIB: 84521123059; M
4. TIHOMIR DOMINIKOVIĆ; HRVAT; MOMIĆI, MOMIĆI 22; rođ. 06.11.1959; OIB: 06691624117; M
5. HRVOJE VUČKOVIĆ; HRVAT; KRVAVAC, OBALA ANTE STARČEVIĆA 28; rođ. 03.03.1961; OIB: 06177552149; M
6. LUKA NIKOLIĆ; HRVAT; MOMIĆI, MOMIĆI 51; rođ. 17.03.1966; OIB: 93168730695; M
7. IVO BATINOVIĆ; HRVAT; DESNE, VRIJACI 24; rođ. 27.01.1955; OIB: 67965821830; M
8. IVICA JERKOVIĆ; HRVAT; KULA NORINSKA, TRG HRVATSKIH ŽRTAVA 2; rođ. 29.03.1973; OIB: 84328666235; M
9. MIODRAG ĆELIĆ; HRVAT; PODRUJNICA, ĆELIĆI 4; rođ. 03.11.1953; OIB: 89126139459; M
10. IVICA UJDUR; HRVAT; KRVAVAC, STJEPANA RADIĆA 42; rođ. 29.11.1961; OIB: 20523315355; M
11. NENIS VUČKOVIĆ; HRVAT; KRVAVAC II, NERETVANSKA ULICA 39/ 001; rođ. 26.03.1967; OIB: 08880101677; M

HRVATSKA SELJAČKA STRANKA - HSS
Nositelj liste: DRAŽEN JELČIĆ

Kandidatkinje/kandidati:
1. DRAŽEN JELČIĆ; HRVAT; KRVAVAC II, NERETVANSKA ULICA 58; rođ. 16.02.1968; OIB: 92956458742; M
2. DRAGUTIN ĆELIĆ; HRVAT; PODRUJNICA, ĆELIĆI 6; rođ. 18.01.1962; OIB: 76207048813; M
3. JURICA KRSTIČEVIĆ; HRVAT; KRVAVAC, OBALA ANTE STARČEVIĆA 31; rođ. 24.12.1954; OIB: 90249523435; M
4. TOMISLAV PLEĆAŠ; HRVAT; MOMIĆI, MOMIĆI 19; rođ. 21.10.1981; OIB: 41994066851; M
5. JOŠKO NIKOLIĆ; HRVAT; MATIJEVIĆI, MATIJEVIĆI 24; rođ. 21.04.1965; OIB: 01237666372; M
6. MIROSLAV KALEB; HRVAT; PODRUJNICA, ZLOJIĆI 3; rođ. 10.02.1956; OIB: 77557072673; M
7. ELENA JELČIĆ-SULIĆ; HRVATICA; KRVAVAC, OBALA ANTE STARČEVIĆA 44; rođ. 20.08.1971; OIB: 05654168787; Ž
8. MILENKO BATINOVIĆ; HRVAT; KRVAVAC, OBALA ANTE STARČEVIĆA 48; rođ. 10.05.1964; OIB: 38134307776; M
9. KRISTIJAN KRSTIČEVIĆ; HRVAT; KRVAVAC, OBALA ANTE STARČEVIĆA 29; rođ. 02.08.1975; OIB: 65799993072; M
10. JOSIPA JELČIĆ; HRVATICA; KULA NORINSKA, NIKE JERKOVIĆA - PRIME 44; rođ. 31.12.1977; OIB: 96823398862; Ž
11. DAVOR GRGIĆ; HRVAT; DESNE, DESNE 39; rođ. 10.10.1957; OIB: 97525926554; M


HRVATSKA STRANKA PRAVA - HSP
Nositelj liste: ANTE JERKOVIĆ


Kandidatkinje/kandidati:
1. ANTE JERKOVIĆ; HRVAT; KULA NORINSKA, NIKE JERKOVIĆA - PRIME 24/ 001; rođ. 14.05.1984; OIB: 87958573855; M
2. IGOR JELČIĆ; NEPOZNATA; KRVAVAC II, NERETVANSKA ULICA 82; rođ. 13.12.1985; OIB: 15180591877; M
3. MILENKO MAREVIĆ; HRVAT; KRVAVAC, BANA JOSIPA JELAČIĆA 57; rođ. 21.07.1965; OIB: 94114591739; M
4. IGOR MAREVIĆ; HRVAT; PODRUJNICA, ROMIĆI 5; rođ. 21.05.1984; OIB: 12734738187; M
5. ANA BAREŠIĆ; HRVATICA; KRVAVAC II, NERETVANSKA ULICA 75; rođ. 21.09.1994; OIB: 40455872772; Ž
6. LOVRE MEDAK; HRVAT; DESNE, ŠIŠIN 18; rođ. 19.06.1981; OIB: 15810267601; M
7. IVICA PAPAC; NEPOZNATA; KRVAVAC, BANA JOSIPA JELAČIĆA 59; rođ. 10.02.1970; OIB: 78705073857; M
8. ANĐELKO BAREŠIĆ; HRVAT; KRVAVAC II, NERETVANSKA ULICA 75; rođ. 22.03.1990; OIB: 92585325681; M
9. ANTE JOVICA; HRVAT; KRVAVAC II, SPLITSKA ULICA 15/ 001; rođ. 05.11.1976; OIB: 36828619670; M
10. IVICA JERKOVIĆ; NEPOZNATA; KULA NORINSKA, NIKE JERKOVIĆA - PRIME 26; rođ. 01.05.1989; OIB: 95060312791; M
11. LUKA JELČIĆ; NEPOZNATA; KRVAVAC II, SPLITSKA ULICA 82; rođ. 20.10.1987; OIB: 52533229004; M


SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA HRVATSKE - SDP
Nositelj liste: LEONAR VUČKOVIĆ


Kandidatkinje/kandidati:
1. LEONAR VUČKOVIĆ; HRVAT; KRVAVAC, DALMATINSKA ULICA 3; rođ. 17.04.1960; OIB: 97715264096; M
2. MATIJA PLEĆAŠ; HRVATICA; MOMIĆI, MOMIĆI 15; rođ. 09.07.1950; OIB: 51753627833; Ž
3. ZORAN UJDUR; HRVAT; KRVAVAC, OBALA ANTE STARČEVIĆA 24; rođ. 29.03.1960; OIB: 89550020216; M
4. DRAGAN BATINOVIĆ; HRVAT; KRVAVAC, OBALA ANTE STARČEVIĆA 47; rođ. 27.05.1968; OIB: 76989875041; M
5. MERICA UJDUR; HRVATICA; KRVAVAC, KRALJA TOMISLAVA 1; rođ. 24.09.1971; OIB: 04181780607; Ž
6. IVICA DOMINIKOVIĆ; HRVAT; MATIJEVIĆI, MATIJEVIĆI 2; rođ. 19.07.1980; OIB: 22270762069; M
7. JASENKA DROPULIĆ; HRVATICA; KRVAVAC, KARDINALA ALOJZA STEPINCA 6; rođ. 03.10.1965; OIB: 40706236514; Ž
8. NEVEN JERKOVIĆ; HRVAT; KULA NORINSKA, DON MIHOVILA PAVLINOVIĆA 2; rođ. 24.01.1968; OIB: 54314492942; M
9. BRANKO VUČKOVIĆ; HRVAT; KRVAVAC, OBALA ANTE STARČEVIĆA 27; rođ. 17.07.1963; OIB: 64591526529; M
10. ANTONELA VUČKOVIĆ; HRVATICA; KRVAVAC II, NERETVANSKA ULICA 70; rođ. 18.10.1993; OIB: 48463799306; Ž
11. MATEJA JARAK; NEPOZNATA; KRVAVAC, OBALA ANTE STARČEVIĆA 24; rođ. 12.08.1988; OIB: 95561578900; Ž

- 07:00 - Komentari (29) - Isprintaj - #

KANDIDATI ZA GRADONAČELNIKE I NJIHOVE ZAMJENIKE TE GRADSKO VIJEĆE GRADA METKOVIĆA

Gradsko izborno povjerenstvo Grada Metkovića je objavilo kandidate za gradonačelnike, njihove zamjenike, te gradsko vijeće za izbore 19. svibnja 2013.

KANDIDATI ZA GRADONAČELNIKE I ZAMJENIKE GRADONAČELNIKA GRADA METKOVIĆA

1. Kandidat: mr.sc. STIPO GABRIĆ
HRVATSKA SELJAČKA STRANKA - HSS
Zamjenik kandidata: mr.sc. VATROSLAV VUGDELIJA
Zamjenik kandidata: MATO MUSTAPIĆ
2. Kandidat: HRANISLAV GAŠPAR, dipl.iur.
HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA - HDZ
HRVATSKA STRANKA PRAVA DR. ANTE STARČEVIĆ - HSP AS
HRVATSKA STRANKA UMIROVLJENIKA - HSU
HRVATSKA SOCIJALNO - LIBERALNA STRANKA - HSLS
AUTOHTONA-HRVATSKA STRANKA PRAVA - A - HSP
Zamjenik kandidata: MATKO NIKOLIĆ, dipl.oec.
Zamjenik kandidata: IVAN BARIŠIĆ, prof.
3. Kandidat: DALIBOR OBRADOVIĆ
SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA HRVATSKE - SDP
HRVATSKA NARODNA STRANKA - LIBERALNI DEMOKRATI - HNS
Zamjenik kandidata: KREŠIMIR KURAN
Zamjenica kandidata: PAULINA ŠILJEG
4. Kandidat: BOŽO PETROV
MOST NEZAVISNIH LISTA - MOST
Zamjenica kandidata: KATARINA UJDUR
Zamjenik kandidata: NIKOLA GRMOJA
5. Kandidat: IVICA VOLAREVIĆ
HRVATSKA STRANKA PRAVA - HSP
Zamjenik kandidata: DAMIR VUČINA
Zamjenik kandidata: BORIS TALAJIĆ

LISTE I KANDIDATI ZA GRADSKO VIJEĆE GRADA METKOVIĆA

1. HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA - HDZ
HRVATSKA STRANKA PRAVA DR. ANTE STARČEVIĆ - HSP AS
HRVATSKA STRANKA UMIROVLJENIKA - HSU
HRVATSKA SOCIJALNO - LIBERALNA STRANKA - HSLS
AUTOHTONA-HRVATSKA STRANKA PRAVA - A - HSP

Nositelj liste: NIKOLA ORŠULIĆ


Kandidatkinje/kandidati:
1. NIKOLA ORŠULIĆ; HRVAT; METKOVIĆ, ULICA PETRA KREŠIMIRA IV 19; rođ. 21.06.1964; OIB: 11227717484; M
2. TOMISLAV MEDAK; HRVAT; METKOVIĆ, ULICA PETRA KREŠIMIRA IV 58; rođ. 18.03.1974; OIB: 83709998614; M
3. IVONA DRAGOVIĆ; HRVATICA; METKOVIĆ, ZAGREBAČKA 16; rođ. 09.02.1978; OIB: 84659765191; Ž
4. MATE MUSULIN; HRVAT; METKOVIĆ, ULICA NERETVANSKIH GUSARA 47; rođ. 19.08.1985; OIB: 49184886372; M
5. GORDANA DOMINIKOVIĆ; HRVATICA; METKOVIĆ, PREDOLAC 3; rođ. 28.12.1950; OIB: 15386027404; Ž
6. MILJENKA MANENICA; HRVATICA; METKOVIĆ, ULICA ALOJZIJA STEPINCA 11; rođ. 18.01.1970; OIB: 04614055149; Ž
7. MATE BULUM; HRVAT; METKOVIĆ, IVE LOLE RIBARA 21; rođ. 27.08.1980; OIB: 31553296893; M
8. ROBERT DOKO; HRVAT; METKOVIĆ, DUBROVAČKA 85; rođ. 30.01.1968; OIB: 86296442523; M
9. ROBERT BEBIĆ; HRVAT; METKOVIĆ, MATIJE GUPCA 11; rođ. 14.12.1970; OIB: 94810386909; M
10. MARKICA DODIG; HRVAT; METKOVIĆ, ULICA ZRINJSKIH I FRANKOPANA 2; rođ. 12.05.1969; OIB: 09101243539; M
11. TOMISLAV ILIĆ; HRVAT; VID, VID 8; rođ. 22.09.1976; OIB: 18845245213; M
12. BORO ŽDERIĆ; HRVAT; METKOVIĆ, SLATINE 15; rođ. 03.01.1965; OIB: 84189147125; M
13. JULIJA MOSTARAC; HRVATICA; METKOVIĆ, ULICA ILIJE BOŠNJAKA 29; rođ. 30.03.1971; OIB: 55307098713; Ž
14. PAVIŠA MAGZAN; HRVAT; METKOVIĆ, ORAŠINA 6; rođ. 01.05.1962; OIB: 87676277805; M
15. ŽELJKO VOLAREVIĆ; HRVAT; PRUD, PRUD 24; rođ. 27.04.1957; OIB: 32503623376; M
16. TONI ILIĆ; HRVAT; METKOVIĆ, MOBINE 38; rođ. 19.06.1985; OIB: 53456777897; M
17. MIŠO VERAJA; HRVAT; METKOVIĆ, ULICA PETRA KREŠIMIRA IV 18; rođ. 06.01.1958; OIB: 84103394801; M


2. HRVATSKA SELJAČKA STRANKA - HSS

Nositelj liste: mr.sc. STIPO GABRIĆ


Kandidatkinje/kandidati:
1. mr.sc. STIPO GABRIĆ; HRVAT; METKOVIĆ, ULICA PETRA KREŠIMIRA IV 59; rođ. 16.05.1958; OIB: 36026452457; M
2. mr.sc. VATROSLAV VUGDELIJA; HRVAT; METKOVIĆ, O. ANTE GABRIĆA 48; rođ. 17.01.1964; OIB: 71365403972; M
3. JELENA ĆELIĆ; HRVATICA; METKOVIĆ, ZAGREBAČKA 46; rođ. 25.12.1985; OIB: 59232464995; Ž
4. DANIJELA RAIČ; HRVATICA; METKOVIĆ, ULICA ZRINJSKIH I FRANKOPANA 61/ 001; rođ. 11.11.1983; OIB: 22143540533; Ž
5. TOMISLAV VERAJA; HRVAT; METKOVIĆ, ULICA PETRA KREŠIMIRA IV 113; rođ. 27.09.1989; OIB: 81023459065; M
6. ZORAN TASLAK; HRVAT; VID, VID 77; rođ. 12.10.1987; OIB: 63363891327; M
7. GRAZYNA-HELENA VOLAREVIĆ; POLJAKINJA; PRUD, PRUD 60; rođ. 13.09.1958; OIB: 55298808016; Ž
8. ANTE LOZIĆ; HRVAT; METKOVIĆ, ULICA ANDRIJE KAČIĆA MIOŠIĆA 73; rođ. 07.05.1960; OIB: 33294494026; M
9. VEDRANA VOLAREVIĆ; HRVATICA; METKOVIĆ, MLINSKA ULICA 41; rođ. 11.04.1967; OIB: 52561502918; Ž
10. MATKO JERKOVIĆ; HRVAT; METKOVIĆ, ULICA ANDRIJE KAČIĆA MIOŠIĆA 53/ 007; rođ. 28.11.1978; OIB: 68025480931; M
11. RENATO VUČKOVIĆ; HRVAT; METKOVIĆ, IVE LOLE RIBARA 6; rođ. 24.09.1973; OIB: 93428718724; M
12. DUŠAN ŠILJEG; HRVAT; METKOVIĆ, PUT VIDA 69; rođ. 11.08.1955; OIB: 80914278904; M
13. ŽELJKO MORDŽIN; HRVAT; METKOVIĆ, LOVAČKI PUT 17; rođ. 24.08.1961; OIB: 09231748634; M
14. IVANA BAĆE; HRVATICA; METKOVIĆ, ULICA MATICE HRVATSKE 2; rođ. 30.05.1960; OIB: 23830365204; Ž
15. IVAN GOLUŽA; HRVAT; METKOVIĆ, ULICA ANDRIJE KAČIĆA MIOŠIĆA 1; rođ. 14.06.1966; OIB: 06493235250; M
16. MARIO BATINOVIĆ; HRVAT; METKOVIĆ, ULICA EUGENA KVATERNIKA 23; rođ. 11.02.1959; OIB: 55921678334; M
17. PERO NIKOLETIĆ; HRVAT; METKOVIĆ, DUBROVAČKA 54; rođ. 12.04.1960; OIB: 64107570925; M


3. HRVATSKA STRANKA PRAVA - HSP

Nositelj liste: IVICA VOLAREVIĆ


Kandidatkinje/kandidati:
1. IVICA VOLAREVIĆ; HRVAT; METKOVIĆ, MLINSKA ULICA 42; rođ. 31.10.1961; OIB: 97595183803; M
2. LUKA ILIĆ; HRVAT; VID, ULICA PRISTUPAK 21; rođ. 10.07.1941; OIB: 34470440086; M
3. VELISLAV GNJEČ; HRVAT; METKOVIĆ, ULICA PETRA KREŠIMIRA IV 217; rođ. 06.10.1978; OIB: 70691030368; M
4. DAMIR VUČINA; HRVAT; METKOVIĆ, ULICA ILIJE BOŠNJAKA 26; rođ. 05.05.1965; OIB: 80086039901; M
5. IVAN RAJIČ; HRVAT; METKOVIĆ, STJEPANA RADIĆA 7; rođ. 12.08.1983; OIB: 75203159561; M
6. ŽELJAN OBRADOVIĆ; HRVAT; METKOVIĆ, DUBROVAČKA 53; rođ. 05.10.1970; OIB: 34564532693; M
7. MIRKO PAVLOVIĆ; HRVAT; METKOVIĆ, PUT PEĆINE 5; rođ. 06.09.1964; OIB: 34377212501; M
8. MARTINA VERAJA; NEPOZNATA; METKOVIĆ, ULICA PETRA KREŠIMIRA IV 185; rođ. 22.12.1986; OIB: 76070207547; Ž
9. STIPE OBRVAN; HRVAT; METKOVIĆ, ULICA PETRA KREŠIMIRA IV 184; rođ. 09.08.1978; OIB: 64011982393; M
10. ANTONIO KURAN; HRVAT; METKOVIĆ, JEOVCI 11; rođ. 20.06.1979; OIB: 57831001780; M
11. LUKA VOLAREVIĆ; HRVAT; PRUD, PRUD 98; rođ. 22.08.1991; OIB: 20231555543; M
12. ANTONIO ŠETKA; HRVAT; METKOVIĆ, SPLITSKA 40; rođ. 22.07.1963; OIB: 84648999578; M
13. MILA MANENICA; HRVATICA; METKOVIĆ, TRG BANA JELAČIĆA 10; rođ. 06.05.1994; OIB: 80589926873; Ž
14. TONI JAKIĆ; HRVAT; PRUD, PRUD 9; rođ. 07.01.1978; OIB: 79936400472; M
15. ANDREJ GRBAVAC; NEPOZNATA; METKOVIĆ, STJEPANA RADIĆA 110; rođ. 21.04.1987; OIB: 96612902540; M
16. MARIO PLEŠE; HRVAT; METKOVIĆ, SPORTSKA 9/ 003; rođ. 17.08.1976; OIB: 47788245339; M
17. BORIS TALAJIĆ; HRVAT; METKOVIĆ, ZAGREBAČKA 95/A; rođ. 03.10.1964; OIB: 63330210478; M


4. HRVATSKI LABURISTI - STRANKA RADA

Nositelj liste: ADNAN SKELIĆ


Kandidatkinje/kandidati:
1. ADNAN SKELIĆ; HRVAT; METKOVIĆ, TRG BANA JELAČIĆA 3; rođ. 31.10.1967; OIB: 18692570127; M
2. MAHIR KUSTURA; BOŠNJAK; METKOVIĆ, ULICA ZRINJSKIH I FRANKOPANA 1/C; rođ. 20.01.1980; OIB: 09988832019; M
3. IVAN KAZNAČIĆ; HRVAT; METKOVIĆ, ORAŠINA 2; rođ. 26.10.1981; OIB: 72079640867; M
4. KATICA OBAD; HRVATICA; METKOVIĆ, ULICA ZRINJSKIH I FRANKOPANA 1; rođ. 02.10.1960; OIB: 29167870279; Ž
5. NUMO KUSTURA; BOŠNJAK; METKOVIĆ, ULICA ZRINJSKIH I FRANKOPANA 1/C; rođ. 05.12.1957; OIB: 55962901672; M
6. KAROLINA BUTIGAN; HRVATICA; METKOVIĆ, PUT NARONE 2; rođ. 11.06.1966; OIB: 77918966950; Ž
7. JURICA PAVLOVIĆ; NEPOZNATA; METKOVIĆ, ULICA ANDRIJE KAČIĆA MIOŠIĆA 53/ 006; rođ. 08.01.1961; OIB: 84945803148; M
8. DENIS BARJAKTAROVIĆ; CRNOGORAC; METKOVIĆ, ULICA ANTE STARČEVIĆA 15; rođ. 13.02.1968; OIB: 30198970021; M
9. BORIS KONJEVOD; HRVAT; PRUD, PRUD 16; rođ. 08.10.1955; OIB: 96690720775; M
10. TATJANA KONJEVOD; HRVATICA; PRUD, PRUD 16; rođ. 10.01.1960; OIB: 64864441232; Ž
11. GORAN MENALO; HRVAT; METKOVIĆ, MOSTARSKA 2; rođ. 01.08.1980; OIB: 85152047878; M
12. BETI LOZIĆ; HRVATICA; DUBRAVICA, DUBRAVICA 24; rođ. 26.10.1972; OIB: 25485163618; Ž
13. NADA BATINOVIĆ; HRVATICA; METKOVIĆ, ULICA ZRINJSKIH I FRANKOPANA 6; rođ. 17.04.1952; OIB: 59507474069; Ž
14. DEVLA KUSTURA; BOŠNJAKINJA; METKOVIĆ, ULICA ZRINJSKIH I FRANKOPANA 1/C; rođ. 22.02.1957; OIB: 19765430842; Ž
15. LJERKA KAZNAČIĆ; HRVATICA; METKOVIĆ, ORAŠINA 2; rođ. 19.07.1955; OIB: 97034848953; Ž
16. NIKOLINA JERKOVIĆ; NEPOZNATA; METKOVIĆ, PUT VIDA 33; rođ. 06.12.1984; OIB: 30700852903; Ž
17. SVETKO RAMIĆ; HRVAT; VID, VID 50; rođ. 27.10.1967; OIB: 54552048220; M

5. MOST NEZAVISNIH LISTA - MOST

Nositelj liste: BOŽO PETROV


Kandidatkinje/kandidati:
1. BOŽO PETROV; HRVAT; METKOVIĆ, VLADIMIRA NAZORA 21; rođ. 16.10.1979; OIB: 24023334485; M
2. KATARINA UJDUR; HRVATICA; METKOVIĆ, SPLITSKA 5/ 001; rođ. 20.04.1984; OIB: 53481394234; Ž
3. NIKOLA GRMOJA; HRVAT; METKOVIĆ, JEOVCI 33; rođ. 28.07.1981; OIB: 36820284527; M
4. DANIJELA VIDOVIĆ; HRVATICA; VID, VID 87; rođ. 22.04.1990; OIB: 26641403737; Ž
5. MIRKO VOLAREVIĆ; HRVAT; METKOVIĆ, PUT NARONE 26/A; rođ. 26.01.1988; OIB: 23071850228; M
6. MARIN VERAJA; HRVAT; METKOVIĆ, ULICA KRALJA ZVONIMIRA 7; rođ. 14.09.1984; OIB: 80886145488; M
7. MILAN KAPOVIĆ; HRVAT; METKOVIĆ, TRG BANA JELAČIĆA 8; rođ. 10.08.1982; OIB: 93397456340; M
8. MARIJANA GALOV; HRVATICA; METKOVIĆ, ULICA PETRA ZORANIĆA 26/ 001; rođ. 02.01.1975; OIB: 31261426618; Ž
9. NINO ŠEŠELJ; HRVAT; METKOVIĆ, TRG BANA JELAČIĆA 11; rođ. 11.05.1974; OIB: 72797379330; M
10. ANTE MIJIĆ; HRVAT; METKOVIĆ, SKALE IX 1; rođ. 07.10.1983; OIB: 22955304497; M
11. ANKICA JAKIĆ; HRVATICA; METKOVIĆ, ULICA ILIJE BOŠNJAKA 22; rođ. 05.11.1959; OIB: 61084280261; Ž
12. MARIO KLOBUČIĆ; HRVAT; METKOVIĆ, NORINSKA 3/A; rođ. 10.02.1981; OIB: 88160187248; M
13. ZORAN KOZINA; HRVAT; METKOVIĆ, SPLITSKA 34; rođ. 18.02.1968; OIB: 91633710620; M
14. IVICA SOKOL; HRVAT; METKOVIĆ, ULICA ZRINJSKIH I FRANKOPANA 92/A; rođ. 09.03.1970; OIB: 99388092996; M
15. JOSIP ŠILJEG; HRVAT; METKOVIĆ, PUT VIDA 31; rođ. 18.03.1985; OIB: 26492544865; M
16. MARKICA VUICA; HRVAT; METKOVIĆ, DUBROVAČKA 77; rođ. 12.07.1954; OIB: 32038891580; M
17. ANDRIJA BREČIĆ; HRVAT; METKOVIĆ, ULICA PETRA KREŠIMIRA IV 114; rođ. 14.11.1981; OIB: 18259908101; M


6. SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA HRVATSKE - SDP
HRVATSKA NARODNA STRANKA - LIBERALNI DEMOKRATI - HNS

Nositelj liste: DALIBOR OBRADOVIĆ


Kandidatkinje/kandidati:
1. DALIBOR OBRADOVIĆ; HRVAT; METKOVIĆ, ULICA PETRA KREŠIMIRA IV 166; rođ. 30.07.1972; OIB: 84403389953; M
2. PAULINA ŠILJEG; HRVATICA; METKOVIĆ, NORINSKA 27; rođ. 26.12.1979; OIB: 05732458811; Ž
3. KREŠIMIR KURAN; HRVAT; METKOVIĆ, INDUSTRIJSKA 8; rođ. 01.11.1979; OIB: 51818485585; M
4. SANDI ŠPRLJE; HRVATICA; METKOVIĆ, ULICA ANTE STARČEVIĆA 15; rođ. 26.03.1978; OIB: 13755154565; Ž
5. VINKO DRAGOVIĆ; HRVAT; METKOVIĆ, ULICA MATICE HRVATSKE 3; rođ. 06.10.1980; OIB: 72673194172; M
6. ČEDOMIR KARABATIĆ; HRVAT; METKOVIĆ, ULICA SV. FRANJE ASIŠKOG 77; rođ. 13.06.1953; OIB: 06619406726; M
7. ŽELJANA GLAVINIĆ; HRVATICA; METKOVIĆ, ULICA KNEZA BRANIMIRA 22/ 003; rođ. 23.09.1986; OIB: 59528089183; Ž
8. IVAN ĐEREK; HRVAT; METKOVIĆ, ULICA ILIJE BOŠNJAKA 14/ 004; rođ. 12.02.1976; OIB: 99267719884; M
9. MARIJA ZOVKO-TOPIĆ; HRVATICA; METKOVIĆ, ULICA ZRINJSKIH I FRANKOPANA 26/ 001; rođ. 12.07.1948; OIB: 38720159228; Ž
10. IVAN DODIG; NEPOZNATA; METKOVIĆ, ULICA SV. ĆIRILA I METODIJA 23; rođ. 23.04.1985; OIB: 56175032128; M
11. MAJA TOŠIĆ; HRVATICA; METKOVIĆ, DUBROVAČKA 68; rođ. 10.09.1974; OIB: 67537820959; Ž
12. MILAN KADIJEVIĆ; NEPOZNATA; METKOVIĆ, KNEZA DOMAGOJA 2/ 002; rođ. 13.12.1978; OIB: 48294459494; M
13. VICKO KREŠIĆ; HRVAT; METKOVIĆ, MOBINE 17; rođ. 24.12.1957; OIB: 21317913892; M
14. RADE NIKOLETIĆ; HRVAT; METKOVIĆ, ULICA PETRA ZORANIĆA 2; rođ. 30.12.1977; OIB: 71011900271; M
15. SINIŠA TOMIĆ; NEPOZNATA; METKOVIĆ, ULICA JAKOVA GOTOVCA 6; rođ. 31.10.1984; OIB: 62532139096; M
16. ŽELJKO GLAVINIĆ; HRVAT; METKOVIĆ, ULICA PETRA KREŠIMIRA IV 155; rođ. 16.07.1960; OIB: 23189548389; M
17. JADRANKA BEBIĆ; HRVATICA; METKOVIĆ, MLINSKA ULICA 14; rođ. 22.12.1950; OIB: 78632738740; Ž

- 06:55 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< svibanj, 2013 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Studeni 2015 (2)
Rujan 2015 (3)
Kolovoz 2015 (3)
Srpanj 2015 (8)
Lipanj 2015 (2)
Svibanj 2015 (7)
Travanj 2015 (3)
Ožujak 2015 (1)
Veljača 2015 (4)
Siječanj 2015 (6)
Prosinac 2014 (9)
Studeni 2014 (2)
Listopad 2014 (2)
Rujan 2014 (7)
Kolovoz 2014 (10)
Srpanj 2014 (2)
Lipanj 2014 (2)
Svibanj 2014 (4)
Travanj 2014 (5)
Ožujak 2014 (3)
Veljača 2014 (6)
Siječanj 2014 (3)
Prosinac 2013 (9)
Studeni 2013 (3)
Listopad 2013 (3)
Rujan 2013 (3)
Kolovoz 2013 (7)
Srpanj 2013 (8)
Lipanj 2013 (8)
Svibanj 2013 (12)
Travanj 2013 (16)
Ožujak 2013 (11)
Veljača 2013 (6)
Siječanj 2013 (12)
Prosinac 2012 (11)
Studeni 2012 (6)
Listopad 2012 (13)
Rujan 2012 (6)
Kolovoz 2012 (11)
Srpanj 2012 (10)
Lipanj 2012 (6)
Svibanj 2012 (5)
Travanj 2012 (10)
Ožujak 2012 (3)
Veljača 2012 (10)
Siječanj 2012 (10)
Prosinac 2011 (8)
Studeni 2011 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

GLAS NARODA!
Pratite naš Facebook profil gdje možete vidjeti i preuzeti zanimljive fotografije Neretve

Vikalica je ukinuta zbog neprimjerene komunikacije i vrijeđanja. Smisao slobode govora nije mogućnost neodgovornog iznošenja neistina ili vrijeđanje.

KONTAKT
norinmatijevici@yahoo.com



brojac poseta
jeftin web hosting