O NAMA
Image and video hosting by TinyPic
Ovaj blog piše o aktualnostima Neretve i cilj mu je podizanje informiranosti građana o životno važnim temama za Neretvu.
Mjesto Matijevići su naselje u Općini Kula Norinska u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, staro najmanje 170 godina. Naše selo i naša općina su davali mnoge poznate osobe koje se pamte i pamtit će ih Neretva, ali i Hrvatska. Iz našeg sela je pok. župan Dubrovačko-neretvanske županije Ivan Šprlje, dok korijeni Predsjednika Sabora Luke Bebića (njegova majka) kao i mnogih drugih gospodarstvenika i intelektualaca, sežu iz našeg sela. Blog je namjenjen svima koji žele znati aktualnosti Neretve i našeg mjesta.

MATIJEVIĆI I NERETVA

27.02.2014., četvrtak

ODRŽANA SKUPŠTINA DVD-a KULA NORINSKA - PLANOVI ZA DALJNJI RAZVOJ

Image and video hosting by TinyPic

Večeras je održana Izvještajna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kula Norinska na kojoj je sudjelovalo ukupno 22 člana DVD-a.

Skupštinom je predsjedavao Predsjednik DVD-a Ante Jerković-Primo (izabran na tu funkciju 12. svibnja 2013 god.).
Na skupštini je izneseno financijsko-knjigovodstveno izvješće kojeg je predočila računovođa Antea Kaleb.

Tajnik Mario Marević je iznio izvješće o operativnim radnjama u 2013. godini navodeći da je DVD Kula Norinska izvršilo 23 intervencije za koje je utrošeno radnih 313 sati. Društvo ima 32 člana od kojih je 21 aktivni te 11 podupirućih članova. DVD ima u vlasništvu 3 vozila i to jedno navalo vozilo, jednu cisternu do 4.000 litara i jedan terenac . Od ta tri vozila tek je navalno vozilo ispravno (Magirus koje je plaćeno protekle godine). Naveo je i točan broj sve opreme i njezino stanje, te daljnje potrebe.

6 vatrogasaca je u 2013.položilo ispite za vatrogasca, a u lipnju 2013. godine su zaposlena 2 vatrogasca sezonski, što je ocijenjeno kao neadekvatan broj i da bi trebalo imati minimalno 4 vatrogasca sezonski zaposlena. 4 vatrogasca su osposobljena za helihopterski desant tijekom vježbi u suradnji s Hrvatskim ratnim zrakoplovstvom.

Iznio je i da je DVD Kula Norinska na inicijativu Općine Kula Norinska u suradnji sa općinama Neum i Ljubuški sudjeluje u prijavi projekta iz EU fondova teškog 500.000 EUR-a, a koji, ukoliko bi prošao, osigurao bi sredstva za 6 specijalnih kamera za rano detektiranje požara (detekcijske automatizirane postaje) i u okviru kojeg projekta bi se zaposlilo 2 čovjeka.

Istaknuo je posebne probleme zbog potrebe pojačanog održavanja vozila i čestih kvarova, obzirom na starost istih.

Zapovjednik DVD-a Kula Norinska Jure Pilj (izabran na tu funkciju 28.11.2013 nakon odlaska Ivana Kaleba-Fisa na školovanje na policijsku akademiju) iznio je plan rada za 2014. godinu u prvom redu ističući potrebu obuke vatrogasaca te potrebu da se svima osigura neophpdni liječnički pregled bez kojeg ne bi smjeli obavljati to zanimanje. Iskazao je da postoji potreba za jednom cisternom jer postojeća vozila ne mogu ispuniti sve zadaće, te potrebu za 2 vozača dobrovoljca adekvatne („C“) kategorije zbog potrebe da se osigura više osoba koje mogu voziti u kriznim situacijama.

Na sjednici je sudjelovao i Stjepan Simović, županijski vatrogasni zapovjednik koji je u svom govoru istaknuo volju za pomoć DVD-u Kula Norinska kojem se i dosada pomagalo te je izrazio žaljenje što bivši zapovjednik Ivan Kaleb Fis nije u mogućnosti biti ovdje zbog školovanja u Zagrebu, ali i nadu da će se on nakon završene akademije ponovno priključiti svojim vatrogascima.

Image and video hosting by TinyPic

Tajnik Mario Marević je iznio i financijski plan za 2014. godinu u iznosu 139.264,50 kn navodeći isti po stavkama:
- 12.444,50 kn za registraciju i preglede vozila
- 10.000 kn vatrogasna oprema i armature
- 10.000 kn gorivo
- 3.000 kn liječnički pregledi za vatrogasce
- 1.000 kn obvezno osiguranje vatrogasaca
- 72.000 kn plaće za sezonske vatrogasce
- 2.800 kn vođenej knjigovodstva
- 1.500 kn bankarski troškovi
- 3.000 kn obuka i usavršavanje
- 2.500 kn održavanje i servis vozila
- 2.500 kn troškovi mobitela
- 1.000 kn uredski materijal
- 1.500 kn reprezentacija
- 500 kn poštanske usluge
- 15.000 kn ugovori o djelu (svi vatrogasci će biti plaćeni po satu intervencije)
- 1.000 k ostali troškovi

Sva izvješća i planovi su jednoglasno usvojeni, a Skupština je zbog iscrpnih izvještaja na koja nije bilo primjedbi ni pitanja i zbog dobre atmosfere bila dosta kratka, a nakon iste je bio i mali domjenak.

Iako je sada već stara vijest, valja istaknuti zanimljivost da je sada Jure Pilj zapovjednik DVD-a Kula Norinska (inače bivši zapovjednik JVP Metković). Na tu funkciju u DVD-u Kula Norinska je izabran nakon što se dotadašnji zapovjednik Ivan Kaleb Fis zahvalio na toj funkciji zbog odlaska na školovanje na policijsku akademiju u Zagreb. Burna kadroviranja u vatrogastvu diljem Neretve, posebice u Metkoviću, kao i razne druge afere i problemi koji su se javljali u Metkoviću, ovaj put su dobrodošli DVD-u Kula Norinska. Naime vatrogasci općine Kula Norinska su suglasni da su nakon odlaska Ivana Kaleba teško moglo naći neku drugu adekvatnu osobu na tom mjestu, pa je Jure Pilj dočekan odlično, a sebi je ipak zadržao koliko toliko primjerenu poziciju u vatrogasnom sustavu.

- 23:08 - Komentari (7) - Isprintaj - #

20.02.2014., četvrtak

POZIV DVD-a KULA NORINSKA NA REDOVNU IZVJEŠTAJNU SKUPŠTINU

I dok je proteklih tjedana i mjeseci vrlo burno u Pločama i Metkoviću i sve "gori" oko vatrogasaca i njihovih DVD-ova/JVP-ova, u DVD-u Kula Norinska nema najava pobuna, bura i sukoba. Da li će tako i ostati ostaje vidjeti na predstojećoj Redovnoj izvještajnoj skupštini. Poziv članovima DVD-a Kula Norinska se prenosi u cijelosti:

Image and video hosting by TinyPic
DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO
KULA NORINSKA
Rujnička 1
20341 Kula NorinsKA
Tel: 091/6720031
fax: 020/693-349
dvdkulanorinska@gmail.com
www.dvd-kula-norinska.blogspot.com


DVD Kula Norinska poziva sve članove na Redovnu izvještajnu skupštinu Društva


Dnevni red,
1.Usvajanje financijskog izvješća za 2013 god.
2.Usvajanje proračuna i plan rada za 2014 god.
3.Razno


Skupština će se održat u prostorijama OŠ Kula Norinska (dvorana) dana 27.02.2014god,s početkom u 19,00 sati.



- 21:50 - Komentari (4) - Isprintaj - #

KONCESIONARI ZA PRIJEVOZ POKOJNIKA NA PODRUČJU OPĆINE KULA NORINSKA

Image and video hosting by TinyPic

Općina Kula Norinska raspisala je Natječaj za dvije koncesije za obavljanje komunalne djelatnosti prijevoza pokojnika na području Općine Kula Norinska, temeljem Zakona o komunalnom gospodarstvu. Obavijest o namjeri davanja koncesije sukladno zakonu objavljena je u Elektroničkom oglasniku javne nabave.

Koncesija za prijevoz pokojnika podrazumijeva prijevoz pokojnika od mjesta smrti do mrtvačnice na svim grobljima na području Općine Kula Norinska. Navedena groblja su: Bagalovići, Desne, Momići, Nova Sela i Borovci. Znači radi se samo o prijevozu umrle osobe, dok Općina sadržaje kao što su cvijeće i pjevači prepušta izboru pojedinca.

Na Natječaj su pristigle dvije ponude i to 1. Cvjećarnica-Pogrebne usluge „Ivana“:Metković i 2. „Palma Čikara“ d.o.o. Metković, te su obje udovoljavale kriterijima natječaja.
Na sjednici Općinskog vijeća donesena je odluka o davanju koncesije za obavljanje komunalne djelatnosti prijevoza
pokojnika i to obama ponuditeljima:

1. Cvjećarnica-Pogrebne usluge „Ivana“ Metković, vl. Magda Šetka
2. „Palma Čikara“ d.o.o. Metković, Direktor Drago Plećaš


Temeljem naprijed navedene odluke, građani s područja općine Kula Norinska se mogu obratiti ili jednom ili drugom koncesionaru, na slijedeće kontakt telefone:
Cvjećarna-Pogrebne usluge "Ivana" Metković vl. Magda Šetka: 091/5830239 ili
"Palma Čikara" d.o.o. Metković: 098 244 784 i 098 457 529

- 20:54 - Komentari (9) - Isprintaj - #

10.02.2014., ponedjeljak

PLESNI TEČAJEVI U METKOVIĆU

Image and video hosting by TinyPic

U Metkoviću sutra u utorak 11. veljače, s početkom u 20 sati u Coco Clubu Metković (disko klub u Metkoviću u blizini autobusnog kolodvora) počinju tečajevi društvenog plesla za mlade, odrasle i bračne parove.

Kako popularnost plesnih škola zadnjih godina vrtoglavo raste u Hrvatskoj, posebno onih koji uče dinamične latino plesove, došlo je i vrijeme da se noge, ruke i bokovi pokrenu i u Metkoviću.

Kako smo saznali posredno od poznatog metkovskog instruktora Dade Dominikovića, tečaj je predviđen u trajanju 2 mjeseca, a prenosimo i ostale podatke

PROGRAM TEČAJA:
Standardni plesovi:engleski I bečki valcer, foxtrot,polka I tango
Latino plesovi: samba,rumba,cha-cha-cha. Mambo merenque, salsa
Swing plesovi: jive, disco fox, hustle,swing, boogie woogie, rock n roll

Cijena početnog tečaja koji traje 2 mjeseca (uključeno 8 vježbi koje se odvijaju jednom tjedno po 90 minuta i to utorkom) iznosi 280 kn po osobi uz poklon popust za bračne parove od 10%

Ulaz na početnu vježbu slobodan.

Više informacija možete dobiti na broj telefona: 091/578-1931

- 20:15 - Komentari (16) - Isprintaj - #

09.02.2014., nedjelja

DA LI NAM JE BIH DOVOLJNO DALEKO, MOSTAR DOVOLJNO BLIZU ?

Svjedoci smo ovih dana velikih nereda u BiH. Gorile su zgrade u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Mostaru, a neredi su bili i u još nekolicini gradova, pa čak i u Brčkom - posebnom distriktu i najrazvijenijem gradu BiH koje ima preko 50% bolje plaće i stanje gospodarstva od prosjeka BiH.

Političari diljem BiH kao razlog prosvjeda upiru prstom u nekakve tajne sile, u neke od političkih opciju uz davno potrošene parole "znamo mi tko stoji iza ovoga", "znamo mi tko ih financira", pri tom poneki od njih ističući potpuno različita imena (scenario opuživanja viđen prije lokalnih izbora u Metkoviću kad se skupina anonimaca usudila ustati protiv ustaljenih političkih stranaka, pa se našla po udarom takvih optužbi).

No u BiH se dogodio narod, a to je ono čega se svi političari uvijek najviše boje. Pokušava se čak odigrati na nacionalnu kartu prozivajući da se radi o "Bošnjačkom proljeću" i slično. Međutim na društvenim mrežama i općenito među Hrvatima i Srbima se itekako primjećuje da se nezadovoljstvo temeljito kuha i u njihovim redovima, ali u dijelovima BiH gdje su Bošnjaci pretežiti gospodarsko i socijalno stanje je definitivno bezizlazno pa su oni prvi planuli. Uz to su imali povijest sindikalnog organiziranja i radničkih buna koje drugi dijelovi BiH nisu imali u značajnijem obimu.

U BiH je nezaposlenost 44,7% (u RH 22%, a u samoj Neretvi nešto više). Dakle BiH je dotakla samo dno, dok mi klizimo prema dnu, ali se još ipak nadamo.

Zašto je politIčare strah naroda?

Zato što političari članstvo i stranačke strukture mogu kontrolirati i manipulirati njima puno lakše nego s narodom. Političke stranke, iako sebe često nazivaju demokratskima, u biti, kako u BiH, tako i u RH, imaju u praksi vrlo izražene despotske oblike vladavine. Sjetimo se samo unutarstranačih izbora u vodećim političkim strankama kako u vrhu, tako i u dolini Neretve. Lakrdije koje pokušavaju pokazati kao legitimni izborni proces se najčešće provode na način da se na izborne skupštine pozivaju samo poželjni (oni koji će glasati kako pozivatelj želi), da se na nemoralan način dogovara raspodjela funkcija prije izbora uz sabotažu kvalitetnih kadrova koji bi priprijetili statusu ogrezlih članova koji vide svoje materijalne i druge nemoralne interese u stranačkim funkcijama.

Međutim na ulici kad bijesan narod krene, lobiranja više nema, nema namještanja izbora, nema zivkanja za koga glasati, nema mita, nema ponuda za pozicije na mjestu pročelnika, predstojnika, tajnika.....
I tu se onda političari opravdano prepadnu jer nemaju ono što najviše vole - kontrolu i vlast.

Jedini problem tih narodnih bijesova je što strada javna imovina i ponekad "pogrešna" privatna imovina jer rulja u bijesu zaboravi da bi "opravdaniji" cilj bio opljačkana i nezakonito stečena imovina tih političara.

Niti jedno područje u Hrvatskoj nije toliko vezano uz BiH kao dolina Neretve. Neprirodna granica i uzajamno povezano stanovništvo čine dolinu Neretve i Hercegovinu teško razdvojivima.

Dolina Neretve je doživjela propast svih velikih subjekata osim Luke Ploče. Metkoviću je uništen i ukraden "Razvitak", Opuzenu "PIK Neretva", Pločama "Azbest". Dolina Neretve je izgubila još po nekoliko desetaka poduzeća koja su redom "upadala" u tuđe džepove bez posljedica. Nekoliko desetaka osoba se iz propasti uzdiglo s vrijednom imovinom, dok je većina radnika završila u teškoj materijalnoj situaciji boreći se svakodnevno za egzistenciju.
Sve to narod zna, sve je to narod šutke pretrpio, sve su to stranke uspijele kupiti dijeljenjem mirovina, "darovanjem" poslova u javnim službama, dijeljenjem zemlje i slično. Socijalni mir se sićom uspješno kupio.

Međutim isplativost poljoprivrede godinama pada i ove godine je u Neretvi dosegla dno otkupnom cijenom mandarine nešto većom od 1.50 kn, javne službe više ne zapošljavaju, najavljuju se otpuštanja, postojeća poduzeća propadaju, a svi oni koji su pokrali poduzeća svoje bogatstvo su u međuvremenu upropastili ili prebacili negdje drugdje izvan Neretve,

Jedina sreća doline Neretve je to što je prije malo više od pola godine izišla na lokalne izbore na kojima je narod birao od ponuđenih kandidata i lista (namjerno se koristi izraz "od ponuđenih"), pa je stanovništvo koliko toliko izrazilo svoje (ne)zadovoljstvo. Najviše je to do izražaja došlo u Metkoviću gdje se na svojevrstan način "dogodio narod" pa se na neki način i narod primirio. S druge strane sve je više nezadovoljnika politikom na državnom vrhu.

Prije godinu i pol narod doline Neretve (1000 ljudi u Metkoviću) je izišao na miran prosvjed protiv Gronjih Horizonata. Prosvjed je organiziran uglavnom putem interneta, bez potrošenih novaca, a iskreno govoreći radilo se o prosvjedu protiv projekta o kojem su građani doline Neretve do tog trenutka bili slabo informirani, ali su ipak izašli na prosvjed.

Što bi se dogodilo da iduće godine cijena mandarine opet bude 1,50 kn, nastavi se propast poduzeća, započnu otpuštanja iz javnih službi, kriminalci i dalje ostanu na slobodi, situacija na državnoj razini (očekivano) nastavi lošim tokom, a netko se sjeti pozvati građane na revolt?

Vjerojatno ne bi došlo do rušilačkog pohoda jer Neretvani nisu takvi, ali sigurno ne bi valjalo biti na listi sumnjivo obogaćenih tajkuna tih dana i proći u skupocjenom BMW-u.

I za kraj valja ostaviti na razmišljanje sličnosti stare 100 godina

1914 godine u BiH je iniciran 1. svjetski rat jer je ubijen Austrijanac u Sarajevu koji je vladao BiH. Danas, 100 godina poslije Austrijanac Valentin Inzko Visoki predstavnik međunarodne zajednice za BiH (u biti vladar BiH) najavljuje slanje vojske u BiH ako se nastave neredi.

Iskreno se nadamo da ove podudarnosti neće imati jednake posljedice kao prije 100 godina.

- 20:02 - Komentari (14) - Isprintaj - #

03.02.2014., ponedjeljak

IZBORNA SKUPŠTINA DONIJELA POMLAĐIVANJE UDRUGE LAĐARA NERETVE. PONOVNO INCIDENT IZ EKIPE STABLINE

Sinoć je u Metkoviću održana izborna skupština Udruge lađara Neretve na koju je pristupilo 76 predstavnika rekordnih 39 ekipa (svaka ekipa je imala pravo delegacije po 2 čovjeka, s tim da su neke poslali po jednog).

Osim po tome, Skupština će biti zapamćena i po rekordnom trajanju od 3 i pol sata.

Atmosfera je kao i uvijek u izbornim skupštinama bila dosta naelektrizirana, ali se ipak većim dijelom Skupština držala pod kontrolom.

Kako se na natječaj za predsjednika Udruge nitko nije javio u ostavljenom roku, na Skupštini je odlučeno da se na samoj Skupštini podnesu kandidature.
Za mjesto Predsjednika Udruge su kandidature istakli stoga Nenad Kovačević iz Metkovića i Marko Marušić iz Vida, a izabran je Marko Marušić s 47 glasova naspram Nenada Kovačevića s 28 glasova. Iako su službeno kandidature istakli na Skupštini, ova dva kandidata su lađarskoj javnosti bila poznata već par dana prije, pa su mnogi lađari i lađarski aktivisti par dana prije lobirali za svoje kandidate.

Nakon Predsjednika izabrani su i Dopredsjednici Udruge i to Izvor Škubonja iz Ploča (inače pročelnik u Gradu Pločama) te Goran Kovač iz Komina (inače bivši zamjenik gradonačelnika Grada Ploča) kao jedini kandidati.

Za jedinog kandidata za mjesto tajnika Udruge je predložen i izglasan Ante Mijić iz Metkovića (dipl. ing. agr., službenik u Poljoprivrednog savjetodavnoj službi u Opuzenu, dugogodišnji veslače ekipe „Studenti“ i „Sv. Roko“ Podrujnica, jedan od inicijatora pokreta „Stop Gornjim horizontima“ te vijećnik u Gradu Metkoviću).

Za preostalih 6 članova upravnog odbora (Upravu inače čini 11 članova i to 6 članova, 2 dopredsjednika, 1 predsjednik, 1 tajnik i 1 direktora Maratona) kandidiralo se 16 osoba te su izabrani

1. Joško Jerković „Piro“ iz Rogotina (42 glasa)
2. Ante Ćelić iz Metkovića, ekipa „Jerkovac“ (42 glasa)
3. Pavo Delija iz Opuzena (41 glas)
4. Ivan Plećaš iz Momića – ekipa „Škrapa“ (32 glasa)
5. Bruno Bebić iz Ploča (stručni suradnik Razvojne agencije DUNEA-e – 29 glasova)
6. Marijan Sršen iz Blaca – ekipa Donjani Donji (26 glasova)


Ante Nikolac „Bili“ je dobio 26 glasova kao Marijan Sršen, ali je Ante Nikolac odustao i prepustio Marijanu Sršenu mjesto člana upravnog odbora.

Broj glasova ostalih kandidata:

Davor Petković iz Pruda (20 glasova)
Nenad Kovačević iz Metkovića (20 glasova)
Dražen Jelčić iz Krvavca II (16 glasova)
Hrvoje Medak iz Komina (16 glasova)
Mario Marević iz Staševice (10 glasova)
Boro Jelčić iz Krvavaca (11 glasova)
Željana Musulin iz Metkovića (12 glasova)
Ivan Burić iz Komina (9 glasova)
Trpimir Krstičević iz Krvavca II (4 glasa)

U Nadzorni odbor su kao jedini kandidati izabrani:
1. Renato Drljepan iz Opuzena
2. Davor Petković iz Pruda
3. Branko Markota iz Vida
4. Hrvoje Bebić iz Metkovića (ekipa „Jerkovac“)
5. Trpimir Krstičević iz Krvavca II


U Stegovni sud su izabrani:

1. Tomislav Žderić „Tomiša“ iz Stabline
2. Hrvoje Medak
3. Jurica Šetka



Međutim odmah nakon izbora Stegovnog suda, a nakon što je odlučeno da se novoizabrani Upravni odbor sastane odmah i raspravi kandidature za direktora Maratona lađa između kandidata Jakova Marevića, Bore Jelčića i Jurice Šetke, dogodio se incident kojeg je napravio upravo tek izabrani član Stegovnog suda Tomislav Žderić „Tomiša“ iz ekipe „Stablina“. Naime on je pri ulasku novoizabranog Upravnog odbora u posebnu prostoriju kako bi se raspravilo kandidature direktora Maratona (jer iste predlaže Skupštini Upravni odbor) pružio ruku Marku Marušiću kao čestitku na izboru, a da bi ga onda držeći za ruku pljunuo u lice te je potom bujicu riječio osuo na istog, a sve pred mnogobrojnim svjedocima.

Mnogi prisutni lađari su ovakvo ponašanje Tomislava Žderića razgovarajući među osobm osudili kao vrlo nekorektno obzirom da je na samom početku Skupštine delegati većinom glasova izglasali da se ipak napravi ustupak i da Udruga lađara Neretve snosi trošak izrade novih medalja i štita koje je ekipa "Stablina" dobila na dodjeli, a koje je po zahtjevu Uprave zbog diskvalifikacije ekipa Stabline trebala vratiti.

Za direktora Maratona lađa je nakon kraćeg vijećanja predložen od strane Upravnog odbora Jakov Marević iz Staševice (glasovi uprave: 9 za, 1 sudržan, dok za ostale kandidate nije bio niti jedan glas). Na skupštini je kandidat Jurica Šetka (inače predložen od ekipe „Stabline“ kao kandidat za direktora Maratona) nakon objave rezultata izrazio svoju podršku za Jakova Marevića što su nazočni popratili i pljeskom. Jakov Marević je dugogodišnji veslač ekipe Staševica, djelatnik „Mesne industrije Pivac“,a više godina je vodio ekipu Staševice.

Skupština je na prijedlog delegata Željane Muslin donijela i odluku da se ženske ekipe iz doline Neretve oslobađaju kotizacije na Maratonu lađa.

Sve u svemu ova Skupština će zasigurno ostati zapamćena po nekoliko stvari, ali i po pomlađivanju kadrova. Tako će u upravi sjediti čak 5 osoba mlađih od 35 godina, te 4 osobe (od 11) s višom ili visokom stručnom spremom, a sastav uprave govori i o vrlo dobroj zastupljenosti svih lađarskih krajeva.

Nadzorni odbor je također sastavljen kombinacijom iskusnih osoba (Petković, Drljepan, Markota) i „svježe krvi“ (Bebić i Krstičević)

- 06:50 - Komentari (38) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< veljača, 2014 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28    

Studeni 2015 (2)
Rujan 2015 (3)
Kolovoz 2015 (3)
Srpanj 2015 (8)
Lipanj 2015 (2)
Svibanj 2015 (7)
Travanj 2015 (3)
Ožujak 2015 (1)
Veljača 2015 (4)
Siječanj 2015 (6)
Prosinac 2014 (9)
Studeni 2014 (2)
Listopad 2014 (2)
Rujan 2014 (7)
Kolovoz 2014 (10)
Srpanj 2014 (2)
Lipanj 2014 (2)
Svibanj 2014 (4)
Travanj 2014 (5)
Ožujak 2014 (3)
Veljača 2014 (6)
Siječanj 2014 (3)
Prosinac 2013 (9)
Studeni 2013 (3)
Listopad 2013 (3)
Rujan 2013 (3)
Kolovoz 2013 (7)
Srpanj 2013 (8)
Lipanj 2013 (8)
Svibanj 2013 (12)
Travanj 2013 (16)
Ožujak 2013 (11)
Veljača 2013 (6)
Siječanj 2013 (12)
Prosinac 2012 (11)
Studeni 2012 (6)
Listopad 2012 (13)
Rujan 2012 (6)
Kolovoz 2012 (11)
Srpanj 2012 (10)
Lipanj 2012 (6)
Svibanj 2012 (5)
Travanj 2012 (10)
Ožujak 2012 (3)
Veljača 2012 (10)
Siječanj 2012 (10)
Prosinac 2011 (8)
Studeni 2011 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

GLAS NARODA!
Pratite naš Facebook profil gdje možete vidjeti i preuzeti zanimljive fotografije Neretve

Vikalica je ukinuta zbog neprimjerene komunikacije i vrijeđanja. Smisao slobode govora nije mogućnost neodgovornog iznošenja neistina ili vrijeđanje.

KONTAKT
norinmatijevici@yahoo.com



brojac poseta
jeftin web hosting