O NAMA
Image and video hosting by TinyPic
Ovaj blog piše o aktualnostima Neretve i cilj mu je podizanje informiranosti građana o životno važnim temama za Neretvu.
Mjesto Matijevići su naselje u Općini Kula Norinska u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, staro najmanje 170 godina. Naše selo i naša općina su davali mnoge poznate osobe koje se pamte i pamtit će ih Neretva, ali i Hrvatska. Iz našeg sela je pok. župan Dubrovačko-neretvanske županije Ivan Šprlje, dok korijeni Predsjednika Sabora Luke Bebića (njegova majka) kao i mnogih drugih gospodarstvenika i intelektualaca, sežu iz našeg sela. Blog je namjenjen svima koji žele znati aktualnosti Neretve i našeg mjesta.

MATIJEVIĆI I NERETVA

24.11.2012., subota

NATJEČAJ ZA DODJELU STIPENDIJA UČENICIMA I STUDENTIMA S PODRUČJA OPĆINE KULA NORINSKA

Općina Kula Norinska je jedna od jedinica lokalne samouprave koja je zadržala stipendiranje učenika i studenata unatoč teškim vremenima. Tako su primjerice neki susjedni gradovi i općine odustali od stipendiranja učenika i studenata rezajući proračune upravo na njima.

Ovdje tekst natječaja

REPUBLIKA HRVATSKA
DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA
OPĆINA KULA NORINSKA
Kula Norinska,19.11.2012.

Na temelju članka 3. Pravilnika o odobravanju stipendija nadarenim učenicima i studentima s područja Općine Kula Norinska («Neretvanski glasnik» br. 03/03) i zaključka o raspisivanju natječaja za stipendiranje učenika i studenata u školskoj/ akademskoj godini 2012/2013, raspisuje se

NATJEČAJ ZA DODJELU STIPENDIJA UČENICIMA I STUDENTIMA S PODRUČJA OPĆINE KULA NORINSKA U ŠKOLSKOJ GODINI 2012/2013

1. PREDMET NATJEČAJA

Predmet ovog natječaja je dodjela stipendija darovitim srednjoškolskim učenicima i studentima, učenicima i studentima iz socijalno ugroženih obitelji, a koji imaju prijavljeno prebivalište na području Općine Kula Norinska, najmanje pet godina prije podnošenja prijave.

2. VISINA STIPENDIJE

- za učenike srednjih škola koji pohađaju školu u Republici Hrvatskoj, visina stipendije iznosi 200,00 kn mjesečno,
- za studente koji studiraju na području Republike Hrvatske i izvan područja Republike Hrvatske visina stipendije iznosi 400,00 kn mjesečno.


STIPENDIJE UČENICIMA I STUDENTIMA SLABIJEG IMOVNOG STANJA

3. UVJETI

3.1.Pravo natjecanja imaju redoviti učenici srednjih škola, koji pohađaju školu u Republici Hrvatskoj izvan najbližih mjesta obrazovanja (Metković, Ploče) kao i redoviti studenti koji studiraju na području i izvan područja Republike Hrvatske.
Pravo na stipendije ne mogu ostvariti učenici 1. razreda srednje škole i studenti I. godine studija, koji se obrazuju uz rad ili s osnova osobnih potreba.

3.2.Prihod po članu kućanstva ne smije prelaziti 800,00 kuna.
3.3.Prosječna ocjena u prethodnoj godini ne smije biti manja od 3,50
3.4.Prednost imaju učenici i studenti lošijeg imovnog stanja, a boljeg uspjeha.
3.5.Potrebna dokumentacija:
- Uvjerenje o prebivalištu za sve članove obitelji,
- Potvrda škole/fakulteta o upisu u tekuću šk.akademsku godinu,
- Potvrda o prosjeku ocjena iz prethodne školske, odnosno akademske godine,
- Izjava o zajedničkom kućanstvu,

3.6. Potvrde o primanjima članova obitelji:
- potvrda poslodavca o prihodima članova obitelji ostvarenim po osnovu rada za šest mjeseci koja prethode mjesecu u kojem je podnesena prijava
- potvrda o mirovini- odresci o isplatnici mirovine umirovljenih članova obitelji za tri mjeseca koja prethode mjesecu u kojem je podnesena prijava ili uvjerenje od Mirovinskog fonda da nije korisnik mirovine,
- potvrda Zavoda za zapošljavanje za radno sposobne osobe (žene do 60 godina, muškarci do 65. godina), koje se nalaze u evidenciji Zavoda tri mjeseca koja prethode mjesecu ,u kojem je podnesena prijava (Ispostava Metković),
- potvrda Porezne uprave o prihodima članova obitelji po drugim osnovama

Ukoliko je podnositelj prijave iz obitelji koja ostvaruje pravo na jedan od oblika socijalne skrbi u Centru za socijalnu skrb Metković, umjesto potvrde iz točke 3.6. podnosi samo potvrdu centra za socijalnu skrb.

STIPENDIJE NADARENIM UČENICIMA I STUDENTIMA

U akademskoj godini 2012/2013, dodijeliti će se 5 stipendija.
Pravo natjecanja imaju redoviti učenici srednjih škola, koji pohađaju školu izvan najbližih mjesta obrazovanja (Metković, Ploče), kao i redoviti studenti na području i izvan područja Republike Hrvatske.
Pravo na stipendije ne mogu ostvariti učenici 1.razreda srednjih škola i studenti I. godine studija, koji se obrazuju uz rad ili s osnova osobnih potreba

4.1. Učenici 2. 3. i 4. razreda srednjih škola, koji su u prethodnoj godini obrazovanja ostvarili ocjenu od najmanje 4,50,
4.2. Studenti I godine studija koji imaju prosjek ocjena od najmanje 4,50 iz dva završna razreda srednje škole,
4.3. Studenti 2. ,3, 4. i 5. godine studija koji imaju prosjek ocjena u prethodnoj godini obrazovanja od najmanje 4,00, a natječu se prvi put,
4.4 Djeca poginulih branitelja Domovinskog rata ostvaruju pravo na stipendiju s osnova da su redoviti učenici ili studenti bez dokazivanja uspješnosti u učenju,
4.5. Student koji je stekao pravo na stipendiju, a redovito upiše slijedeću godinu, a prosjek ocjena iz prethodne godine obrazovanja iznosi najmanje 3,50
4.6. Učenik koji je stekao pravo na stipendiju, a prosjek ocjena iz prethodne godine iznosi najmanje 4,00, ne gubi pravo na stipendiju,
4.7. Stipendiju ostvaruju učenici i studenti s većim prosjekom ocjena obračunatih na dvije decimale, a selekcija se vrši na temelju daljnjih decimala.

Potrebna dokumentacija:
- Prijepis ocjena iz dva završna razreda srednje škole za studente 1. godine studija,
- Prijepis ocjena iz prethodne godine studija za studente 2. 3. i 4. godine,
- Prijepis ocjena iz prethodne godine školovanja za učenike 2. 3 i 4. razreda,
- Potvrda o postignutom uspjehu na državnim natjecanjima,
- Potvrda škole ili fakulteta o upisu u tekuću godinu,
- Uvjerenje o prebivalištu za sve članove obitelji

Prijave s kompletnom dokumentacijom podnose se Općini Kula Norinska, Rujnička 1, s naznakom «Za stipendije», zaključno do 05.prosinca 2012. godine.

Prijave dostavljene izvan roka i bez potrebite dokumentacije, neće se razmatrati

- 12:13 - Komentari (6) - Isprintaj - #

19.11.2012., ponedjeljak

NERETVANSKI LAĐARI I VETERANI ZAJEDNO U ŠKABRNJI

Jučer, 18. studenog, autobus s izaslanstvo Udruge lađara Neretve i veteranima Domovinskog rata posjetilo je Škabrnju na obljetnicu najtežeg dana u povijesti Škabrnjana. Pu autobus s lađarima i veteranima je krenuo u ranu zoru prema Škabrnji da bi odali dostojanstveno počast palim braniteljima i civilima.

Obilježavanju okupacije Škabrnje i ubojstva 15 branitelja i 43 civila tog kobnog dana 18. studenog 1991. godine prisustvovalo je više tisuća građana iz cijele Hrvatske, a Ministar obrane Ante Kotromanović je i osobno položio vijenac na spomen obilježje palim braniteljima. Ministar je vidjevši Neretvanske lađare istima došao i pozdravio ih te se s njima fotografirao.

Izaslanstvo neretvanskih lađara je primio o osobno gradonačelnik Škabrnje, a na Svetoj misi koja se održavala u mjesnoj crkvi, na kojoj je sudjelovalo također više od tisuću građana, nadbiskup Želimir Puljić je posebno pozdravio neretvanske lađare.

Tog kobnog 18. studenog 1991. godine na Škabrnju, kao mjesto koje nije imalo prije rata niti jednog mještanina srpske nacionalnosti, JNA je uz sudjelovanje paravojnih srpskih postrojbi izvršila napad na selo.

Čim su postali svjesni napada, škabrnjske žene, djeca i starci su se sklonili u podrume. Dok je trajao topnički napad, prema Škabrnji su krenuli srpski tenkovi i 30 oklopnih vozila i to iz dva pravca: Biljana i Zemunika Gornjeg. Po prestanku topničkog napada, postrojbe JNA i srpske paravojne postrojbe su ušle u selo. Prvotno su krenuli sa uništavanjem kuća, crkvenih građevina i gospodarskih objekata. Nakon toga je krenuo napad na civile. Unatoč činjenici što žene, djeca i starci nisu pružali nikakav otpor pri izlasku iz svojih skloništa, to nije imalo nikakva učinka na namjere zločinaca. Već prvog dana su ubili 43 hrvatska civila.

Za pokolj u Škabrnji su dosada odgovarali pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju bivši čelnici SAO Krajine Milan Babić (koji se objesio u haaškom zatvoru ne mogavši se nositi s odgovornošću) i Milan Martić (osuđen na 35 godina zatvora u što je uključen i zločin u Škabrnji).

Inače čak par stotina Neretvana je organizirano autobusima ili u vlastitom aranžmanu kao i proteklih godina sudjelovalo na obilježavanju i Vukovarske tragedijeDugačka kolona ide prema mjesnom groblju

Image and video hosting by TinyPic

Lađari na misi

Image and video hosting by TinyPic

- 06:45 - Komentari (17) - Isprintaj - #

16.11.2012., petak

NERETVA PROSLAVILA SLOBODU GOTOVINE I MARKAČA

Image and video hosting by TinyPic

Diljem doline Neretve jutros oko 9 sati krenula su klicanja, pljesak, veselje, a po prometnicma su se mogli čuti zvuci sirena oduševljenih vozača. Crkvena zvona su zvonila nekoliko minuta bez prestanka.

U Metkoviću su i vozila hitne pomoći i mogih drugih službi upalila svoje zvučne sirene da bi proslavili oslobađajuću presudu za generale Antu Gotovinu i Mladena Markača za sve točke optužnice za koje su bili optuženi.

Mnogi su bili zbunjeni kada su čuli ili pročitali da su oslobođeni za sve točke,ali da se ne spominje točka 3 optužnice.
No generali su već u prvom stupnju bili oslobođeni za tu točku, pa drugostupanjski sud nije ni trebao spominjati tu točku.

Iako malo tko zna, ova presuda je možda spasila Hrvatsku i od potencijalne financijske propasti. Naime da je prošla teza o udruženom zločinačkom pothvatu, Republika Hrvatska bi srpskim izbjeglicama možda morala platiti svu štetu nastalu u Oluji, a koja se mjeri u milijardama.

Iskreno govoreći, malo tko je očekivao ovakav ishod, ali se ipak pokazalo da Međunarodni kazneni sud za zločine počinjene na područje bivše Jugoslavije pomno razmatra svaku optužnicu i tijek postupka.

Zasada su iz Hrvatske pravomoćno osuđeni Hrvati samo u 2 slučaja za Oluju, ali po hrvatskom pravosuđu, no nije im se sudilo kao da su počinili ratni zločin, već kao za "obična" kaznena djela

Jedna osoba je danas rekla "Gotovina je oslobođen, još samo da se lopovi koji su pljačkali ovu državu (naveo je ime i prezima par njih, ali ih nećemo navoditi jer su postupci u tijeku) osude i možemo reći da se vratila vjera u pravni sustav"

- 12:54 - Komentari (4) - Isprintaj - #

10.11.2012., subota

OBLJETNICA 116. NERETVANSKE BRIGADE

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

U nedjelju, 11. studenoga obilježava se 21. obljetnica ustroja 116. Neretvanske brigade Hrvatske vojske u Metkoviću, u čijem sastavu se borilo za slobodu Domovine par tisuća Neretvana (prema službenom popisu 6.409 s područja Neretve, Gradca i Stoca), od kojih je 65 poginulo, a više stotina je ranjeno ili obolilo tijekom rata. Na gradskom groblju sv. Ivana Nepomuka u 9,30 bit će polaganje vijenaca pred središnji križ, a u 10, 30 u crkvi sv. Nikole Biskupa služit će se misa zadušnica za poginule pripadnike te brigade.

116. brigada nazvana "Neretvanski gusari" je po svom karakteru bila obrambena postrojba i služila je za čuvanje borbenih linija koje su se protezale sve od Bistrine i Popova polja pa do okolice Stoca, odnosno Čapljine. Drugim riječima na svim linijama gdje je JNA, odnosno srpsko-crnogorska vojska ugrožavala Neretvu. Iako je bila obrambenog karaktera, brigada je dala veći broj vojnika za postrojbe koje su izvršavale operativne zadatke napadajnog karaktera

Ratni put 116. br. HV-a započinje donošenjem zapovijedi o ustrojavanju postrojbe 17. studenoga 1991. nakon čega u njen sastav ulazi većina manjih, već ustrojenih postrojba. U njen sastav ulazi i „A“ satnija ZNG-a Metković, prva djelatna postrojba ustrojena na jugu Hrvatske. U Metkoviću se ustrojava zapovjedništvo i 1. bojna te pristožerne postrojbe koje se popunjavaju s područja cijeloga Neretvanskog kraja.

U Opuzenu se ustrojava 2. bojna, u Pločama 3. bojna, a Novim Selima 4. bojna.
U Blacama je 1992. ustrojena Stolačka bojna obzirom da je stolačko područje u to vrijeme bilo uglavnom pod okupacijom srpsko-crnogorskih postrojbi.

Značajnu ulogu je 116. brigada zajedno s drugim postrojbama, imala u zaustavljanju prodora neprijatelja na crti uvala Bistrina – Popovo polje.

Brigada sudjeluje u legendarnoj bitci na Stolovima gdje su neprijateljske postrojbe doživjele težak poraz.

Uslijedile su operacije oslobađanja Dubrovačkog primorja, Dubrovačkog zaleđa i Konavala u kojima su sudjelovale gardijske i pričuvne postrojbe iz cijele Hrvatske, a među njima i 116. br. HV-a.

Nakon oslobodilačke vojno-redarstvene operacije „Oluja“, na Južnom bojištu neprijatelj očajnički pokušava posljednji put izvesti kombinirani topničko pješački napad na Dubrovnik i širu okolicu.

Napad je izveden na temelju pogrešnih informacija o snazi naše obrane ne znajući da su naše snage bile u stanju izvesti napadnu operaciju širih razmjera kako bi naseljima juga Hrvatske osigurale mir.

Glavni smjer napada neprijatelja bio je usmjeren na područje obrane 116. domobranske pukovnije HV-a, nastale iz 116. brigade. Na napad su žestoko odgovorile 116. domobranske pukovnije HV-a i ostale postrojbe Južnog bojišta te, unatoč gubicima, onemogućile namjere neprijatelja nanijevši mu značajne gubitke.

Nakon Daytonskog sporazuma 116. dp. HV-a, kao i sve pričuvne postrojbe Hrvatske vojske, provode demobilizaciju i prelaze na mirnodopski ustroj.

- 09:16 - Komentari (2) - Isprintaj - #

07.11.2012., srijeda

OBAVIJEST IZ HEP-a O OBUSTAVI ELEKTRIČNE ENERGIJE

Image and video hosting by TinyPic

Iz HEP-a Elektrodalmacije Split, Pogona Metković obavještavaju potrošače električne energije da će zbog planiranih radova zamjene starog dalekovoda novim na dalekovodu 10kV Orepak – Nova Sela biti obustava električne energije dana 08. studenog 2012. godine (četvrtak)

u vremenu od 08.00 do 08.15 i u vremenu od 16.45 do 17.00 sati u naseljima:
- Matijevići, Momići, Podrujnica

a u vremenu od 08.00 do 17.00 sati u naseljima i zaseocima:
- Rastočići, Borovci, Nova Sela, Čarapine, Šiljezi, Jakići, Dominikovići i Pozla Gora,

- 19:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.11.2012., četvrtak

SUFINANCIRANJE ONIH KOJI SU OSIGURALI SVOJ UROD U 2012. GODINI

Prenosimo natječaj za provedbu Programa sufinanciranja premije osiguranja u poljoprivredi Dubrovačko-neretvanske županije za 2012. godinu. Naime Dubrovačko-neretvanska županija kao i svake godine sufinancira one koji su osigurali svoje poljoprivedne kulture s 25% plaćenog iznosa za osiguranje. Za sufinanciranje se mogu javiti svi nositelji OPG-a, kao i obrtnici te trgovačka društva koja su osigurala svoje plodove u 2012. godini.

Pored ovog i Republika Hrvatska sufinancira 25%, pa oni koji osiguravaju svoje usjeve na kraju plaćaju samo pola iznosa koji plaćaju za osiguranje plodova svojih voćaka ili usjeva jer im 25% vrati Županija, a 25% država.

Stručnjaci kažu da je ovakav način osiguranja postao itekako isplativ jer se pokazalo u praksi da svatko onaj tko redovito osiguraje usjeve pod ovim uvjetima, isplate uloženi novac u osiguranje jer krupa udara svako područje u 10 godina bar jednom, a ponekad i više puta. O korisnosti osiguravanja je dovoljno napomenuti 2008. godinu kada je Neretvu pogodila katastrofalna elementarna nepogoda u vidu krupe koja je poharala urod mandarina, ali i mnoge druge kulture i prouzrokovala štete od preko sto milijuna kuna.
Te godine je samo 70-ak neretvanskih poljoprivrednika osiguralo svoj urod i naplatilo štetu, dok su ostali jedva preživljavali tu godinu jer nisu mogli vratiti ni uložena sredstva u urod.

Image and video hosting by TinyPic
Ovdje prenosimo tekst natječaja i napominjamo da je krajnji rok za one koji su osigurali svoj urod 05. studenog 2012. (ponedjeljak!)DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA RASPISUJE NATJEČAJ ZA PROVEDBU PROGRAMA SUFINANCIRANJA PREMIJE OSIGURANJA U POLJOPRIVREDI
Dubrovačko-neretvanske županije za 2012. godinu


I. Prijaviti se mogu pravne i fizičke osobe koje su u svojstvu osiguranika za svoju proizvodnju osigurane policom osiguranja od šteta, i to:
a) komercijalna poljoprivredna gospodarstva
-trgovačko društvo
-obrt
-zadruga
-seljačko gospodarstvo(obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo-OPG)

b) korisnici povlastice za akvakulturu

II. Uvjeti sufinanciranja:

a) Pravo se ostvaruje za konvencionalnu i ekološku biljnu i stočarsku poljoprivrednu proizvodnju, uzgoj riba i drugih vodenih organizama u akvakulturi
b) Za osiguranje proizvodnje Dubrovačko-neretvanska županija sudjeluje u pokriću troškova premije osiguranja tako da po jednoj polici osiguranja nadoknadi do 25% plaćene ukupne premije osiguranja, što vrijedi i za skupne police osiguranja,
c) Dubrovačko-neretvanska županija će sufinancirati premije osiguranja za samo one police gdje je već plaćena ukupna ugovorena premija osiguranja po polici,
d) Maksimalni iznos po uplaćenoj premiji osiguranja tijekom jedne godine po pojedinoj pravnoj ili fizičkoj osobi iznosi 30.000,00 kuna,
e) Kod prelaznih polica ( višegodišnje trajanje ) osiguranik ima pravo na pokriće troška premije osiguranja samo po jednogodišnjem osigurateljskom razdoblju uz prilog za to odgovarajuće police osiguranja,

III. Način osiguranja prava na sufinanciranje:

a) Osiguranik je dužan podnijeti zahtjev Dubrovačko-neretvanskoj županiji, Upravni odjel za ruralni razvoj i poljoprivredu, Zrinsko-Frankopanska 1, 20355 Opuzen, na Obrascu DNZ 1, koji se može dobiti u Upravnom odjelu ili u ispostavama Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu i odnosi se na jednu godinu bez obzira radi li se o prelaznoj polici,

b) Uz zahtjev osiguranik prilaže sljedeće dokumente

-Policu osiguranja u originalu ili ovjereni preslik
-Preslik računa i uplatnice premije osiguranja
-Preslik iskaznice o upisu u upisnik poljoprivrednih gospodarstava
ili preslik povlastice u akvakulturi
-Preslik osobne iskaznice, ili Obrtnice, ili Rješenja o upisu u sudski registar
-Broj žiro-računa

c) Polica mora biti potpisana i ovjerena od osiguratelja i ugovaratelja, te treba imati jasno naznačene sljedeće podatke:

-broj police,
-ugovorne strane, uz naznaku njihova sjedišta, odnosno adrese stanovanja,
-osiguranik i njegovo sjedište, odnosno adresa stanovanja,
-pojedinačno navedeni rizik obuhvaćen osiguranjem,
-osiguravateljsko razdoblje na koje je sklopljena polica osiguranja,
-predmet osiguranja,
-osigurana površina, odnosno kilogram ili brij grla,
-urod ( ukupan i po jedinici površine ), kao i broj komada i kilograma,
-cijena po jedinici: kg, grlo,
-svota osiguranja,
-premijska stopa u %,
-iznos premije osiguranja,
-pojedinačna naznaka primijenjenih popusta i iznos popusta ( ako postoje ),
-ukupna premija osiguranja,
-datum zaključivanja police.

d) Ako osiguranik posjeduje skupnu policu osiguranja, uz zahtjev prilaže:
-preslik skupne police osiguranja,
-potvrdu osiguravajućeg društva ovjerenu od strane ugovaratelja skupne police.
e) Zahtjevi s pripadajućom dokumentacijom moraju se dostaviti do 05. studenoga 2012. godine putem pošte na navedenu adresu, ili predajom u Prijavnici Dubrovačko-neretvanske županije , Gundulićeva poljana 1, Dubrovnik.
f) Ovaj natječaj obuhvaća police zaključene od 1. 01. 2012. do 31. 10. 2012. godine.
g) Za police zaključene nakon 31. listopada 2012. godine zahtjevi se mogu podnijeti u narednoj godini.

IV. Nepotpuni zahtjevi neće se razmatrati.
V. Nakon što Župan Dubrovačko-neretvanske županije na prijedlog Povjerenstva donese odluku o isplati, sredstva će biti doznačena na priloženi žiro-račun u podnesenom zahtjevu.

Ž U P A N
Nikola Dobroslavić, prof.

Obrazac zahtjeva možete preuzeti klikom na OBRAZAC

- 14:35 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< studeni, 2012 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Studeni 2015 (2)
Rujan 2015 (3)
Kolovoz 2015 (3)
Srpanj 2015 (8)
Lipanj 2015 (2)
Svibanj 2015 (7)
Travanj 2015 (3)
Ožujak 2015 (1)
Veljača 2015 (4)
Siječanj 2015 (6)
Prosinac 2014 (9)
Studeni 2014 (2)
Listopad 2014 (2)
Rujan 2014 (7)
Kolovoz 2014 (10)
Srpanj 2014 (2)
Lipanj 2014 (2)
Svibanj 2014 (4)
Travanj 2014 (5)
Ožujak 2014 (3)
Veljača 2014 (6)
Siječanj 2014 (3)
Prosinac 2013 (9)
Studeni 2013 (3)
Listopad 2013 (3)
Rujan 2013 (3)
Kolovoz 2013 (7)
Srpanj 2013 (8)
Lipanj 2013 (8)
Svibanj 2013 (12)
Travanj 2013 (16)
Ožujak 2013 (11)
Veljača 2013 (6)
Siječanj 2013 (12)
Prosinac 2012 (11)
Studeni 2012 (6)
Listopad 2012 (13)
Rujan 2012 (6)
Kolovoz 2012 (11)
Srpanj 2012 (10)
Lipanj 2012 (6)
Svibanj 2012 (5)
Travanj 2012 (10)
Ožujak 2012 (3)
Veljača 2012 (10)
Siječanj 2012 (10)
Prosinac 2011 (8)
Studeni 2011 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

GLAS NARODA!
Pratite naš Facebook profil gdje možete vidjeti i preuzeti zanimljive fotografije Neretve

Vikalica je ukinuta zbog neprimjerene komunikacije i vrijeđanja. Smisao slobode govora nije mogućnost neodgovornog iznošenja neistina ili vrijeđanje.

KONTAKT
norinmatijevici@yahoo.combrojac poseta
jeftin web hosting