O NAMA
Image and video hosting by TinyPic
Ovaj blog piše o aktualnostima Neretve i cilj mu je podizanje informiranosti građana o životno važnim temama za Neretvu.
Mjesto Matijevići su naselje u Općini Kula Norinska u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, staro najmanje 170 godina. Naše selo i naša općina su davali mnoge poznate osobe koje se pamte i pamtit će ih Neretva, ali i Hrvatska. Iz našeg sela je pok. župan Dubrovačko-neretvanske županije Ivan Šprlje, dok korijeni Predsjednika Sabora Luke Bebića (njegova majka) kao i mnogih drugih gospodarstvenika i intelektualaca, sežu iz našeg sela. Blog je namjenjen svima koji žele znati aktualnosti Neretve i našeg mjesta.

MATIJEVIĆI I NERETVA

31.03.2013., nedjelja

USKRSNU!

Image and video hosting by TinyPic

- 01:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.03.2013., petak

KAD TE NERETVANI IZDAJU BOŽE

Prije oko 20 stoljeća Juda je za ne baš male novce prodao Isusa. Znao je da izdaje i prodaje pravednika, ali 30 srebrenjaka mu se činilo bolja opcija. Ovih dana smo osuđivali i osuđivati ćemo Judu jer je izdao našeg Gospodina za 30 srebrenjaka, ali se nikad ne zapitamo za koliko smo ga mi prodali.

Mi Neretvani smo najčešće prodavali pravednost i znatno jeftinije i zato baš mi nemamo pravo ukazati prstom u Judu jer smo sami gori od njega. Mi Neretvani nemamo pravo upriti prstom u Zagreb, Dubrovnik, Beograd ili Bruxelles za bilo što što nam se loše događa ili se događalo, već možemo i moramo isključivo stati pred svoje ogledalo, bilo ono rijeka Neretva, Norin, Mislina, Crna rika ili neka druga površina u kojoj ćemo moći vidjeti i shvatiti što smo uradili od našeg društva, od naše doline.

Mnogi koji čitaju ovo će reći „Ne, ja nisam izdao!“, ali postavimo sebi neka neugodna pitanja koja ni ne pomišljamo sebi postaviti, ali drugima svakako, bar u našim licemjernim razmišljanjima, znamo postaviti.

Koliko puta smo se prodali za manje od 30 srebrenjaka – za 200 kn, za šaku srdela, za kesu mesa, za tapšanje po ramenu, za obećanje radnog mjesta ili dnevnice, za šalu ili „ugled“?
Koliko puta smo prodali svoju dušu pod krinkom „pa to svi rade“, „pa ne možeš biti svetac“, a onda bi opet svaki put iznova, za svaki Veliki Petak i Uskrs spremno, bar u razmišljanju osudili Judu, osudili Židove koji viču „raspni ga raspni“ iako smo mi upravo ti isti Židovi koji ne podnose da netko kritikuje naš nemoralni poredak, nemoralne velikane i nemoralne društvene pojave koje sami mi gradimo. Upravo mi uvjereni u našu pravednost i ispravnost zaluđeni vlastitim licemjerjem time vičemo kao tada Židovi „krv njegova na nas i na našu djecu“ (Ev.Mt 27,25) i upravo se to i događa – rezultati naših ponašanja, (ne)aktivnosti i naših izbora sada sustižu i našu djecu.

Juda je bar shvatio svoj veliki grijeh i svjestan strahote svog postupka prodaje i izdaje pravednosti počini samoubojstvo. Izabrao je pogrešan put, jer se nije suočio sa svojom greškom i pokušao se iskupiti za nju, ali mi tu mogućnost imamo, samo što je upitno da li ćemo je iskoristiti.

I mi smo imali puno prilika izabirati između pravednosti (Isusa) i razbojnika (Barabe), i upravo mi smo uporno izabirali Barabe. Zato jer vjerujemo onom tko je kao mi –Barabi. Koje li ironije – židovski narod prije gotovo 20 stoljeća u istim zabludama kao mi desetljećima, u istoj sljepoći Židovi izabiru Barabu kao mi desetljećima barabe. Baraba (ili naše barabe) se predstavlja(ju) kao spasitelji naroda, kao pravi izbor. Baraba se poziva na svoju žestinu, na svoja djela, na svoj utjecaj u narodu, na "poštenje", na svoju "žrtvu za narod" dok se Isus ni na što ne poziva.. On samo čeka poniženje, smrtnu osudu i patnju.

Popratimo samo dio evanđelja po Mateju koji kaže: „Svećenički poglavari i starješine, međutim, nagovore svjetinu da zatraži slobodu za Barabu, a smrt za Isusa" (Ev. 27; 20) i usporedimo to sa današnjom (ili ne tako davnom) Neretvom u kojoj nam opet glavari i starješine nameću izbore u kojima znaju da će narod olako birati po njihovoj volji. Oni su svjesni da je narod iskvaren, pa im ni ne nude ništa drugo osim iskvarenosti u obliku Barabe.

Bože, mi Neretvani ćemo ti kao i dosada licemjerno lizati oltare, kunit ćemo ti se u našu pravednost i ispravnost, a pokvareno ćemo tražiti svaku priliku da budemo kao farizeji. Opet ćemo slušati glavare i starješine pa Te pljuvati i kamenovati, opet ćemo izabirati Barabu, a tebe razapinjati, opet ćemo za sve probleme okriviti druge.

A kad dođe vrijeme da treba položiti račune, Bože naš, mi ćemo ti se pravdati da su nas zaveli. Pravdat ćemo se da Te je i Petar zatajio 3 puta, pa da smo i mi smatrali da možemo bar tri stotine puta.

A ti Bože budi milosrdan kao prema onom razbojniku uz tebe na križu, samo bojimo se da možda i nećeš jer ti je on vjerovao čim te upoznao, a mi te znamo cijeli život i nimalo se ne mijenjamo.

- 00:01 - Komentari (4) - Isprintaj - #

28.03.2013., četvrtak

BRIGA I PAŽNJA ZA STARIJE OSOBE

Općina Kula Norinska je nositelj programa Ministarstva socijalne politike i mladih “Pomoć u kući starijim osobama”, koji se provodi se na području općina Kula Norinska, Pojezerje i Zažablje od lipnja 2008. godine i obuhvaća skup mjera i aktivnosti za poboljšanje života osoba starije životne dobi u koji je uključeno 200 korisnika, od čega je s područja općine Kula Norinska 60 korisnika.

“Ovim projektom, čiji je nositelj naša Općina nastojimo starijima osobama osvježiti život i pomoći im u starijoj životnoj dobi koja sa sobom donosi mnoge poteškoće, ali i ono na što mnogi zaborave da je starijima jako potrebno, a to je pažnja, razgovor i topla riječ koju provoditelji projekta na terenu pružaju korisnicima” riječi su načelnika Općine Kula Norinska Nikole Krstičevića.

Provoditelj Programa je udruga “DOBRA” iz Metkovića, a dosadašnje najčešće usluge koje su se pružale starijima su bile usluge pomoći u kući u svakodnevnim aktivnostima, uređenje kuća i okućnica, posredovanje u ostvarivanju određenih prava, mjerenje tlaka i šećera u krvi, razgovor i druženje i ostale usluge ovisno o potrebi pojedinog korisnika. U svrhu resocijalizacije i animacije korisnika do sada su organizirana i tri izleta i to u Vepric, Sinj i Međugorje.

Tijekom uskršnjih blagdana su organizirane akcije dijeljenja 200 sirnica na području općine Kula Norinska, Pojezerje i Zažablje


- 22:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.03.2013., utorak

ŠIRI SE CESTA PREMA BAGALOVIĆIMA - USKORO I PREMA DESNAMA

U dogovoru Općine Kula Norinska i Županijske uprave za ceste Dubrovačko-neretvanske županije kreće rekonstrukcija županijske Kula Norisnka- Desne. Već početkom prošlog tjedna su krenuli radovi na proširenju dionice Kula Norinska – Bagalovići u dužini oko 1 km i to na predjelu od Kule Norinske do Bagalovića, koja cesta je inače bila usko i opasno grlo, a nakon čega bi se ta dionica trebala asfaltirati i znatno proširiti u kolniku.

Prema riječima Nikole Krstičevića, načelnika Općine Kula Norinska, ovo je tek prva faza rekonstrukcije ceste prema Desnama, te će u idućem periodu završiti rekonstrukciju cijelog prstena Kula Norinska-Desne-Banja. Također bi se trebalo kroz iduću godinu krenuti u rješavanje lokalne ceste kroz Borovce, i na taj način bi Županijska uprave za ceste zaokružila u potpunosti uređenje svojih cesta na području naše općine. Sanacijom ovih dionica, otvara se mogućnost, kako razvoja turizma na tim područjima, tako i povrata stanovništva u te krajeve. Ovo se posebno odnosi na mjesto Desne koje bilježi konstantan pad broja stanovnika, ali i sve više oživljavanje statusa vikend destinacije.
Stoga se načelnik zahvalio ispred Općine Kula Norinska ravnatelju ŽUC-a Nikši Konjevodu te Županu Nikoli Dobroslaviću, što su prepoznali značaj uređenja ovih dionica, te ih uvrstile u svoj godišnji plan na inicijativu Općine Kula Norinska.

Dok se radovi budu odvijali, cesta na relaciji Kula Norinska – Bagalovići će biti zatvorena, a obilazak je cestom Kula Norinska-Krvavac-Bagalovići. Također je za napomenuti da se iz Kule Norinske može do nenaseljenog mjesta Bagalovići smještenog ispod crkve i to lokalnom cestom asfaltiranom prije par godina.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

- 15:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.03.2013., ponedjeljak

REPREZENTACIJA NERETVE KONTRA HAJDUKA - ALI SVI ZA PLEMENITU STVAR

Sutra, u utorak, 19. ožujka 2013. u 15 sati na igralištu NK Neretve, Iza vage, će se odigrati humanitarna nogometna utakmica između selekcije doline Neretve (predstavnici svih 6 neretvanskih nogometnih klubova) i splitskog Hajduka (najjači sastav osim reprezentativaca). Ovo je jedinstven događaj u kojem cijela dolina Neretve sportski i srcem ujedinjena igra za jedan cilj!

Sav prihod od prodanih ulaznica će ići u dobrotvorni fond za pomoć teško oboljelom petogodišnjem dječaku Roku Vici Vištici iz Matijevića pored Metkovića, kojemu je potrebna operacija čiji su troškovi iznimno visoki, a dječakovim roditeljima nedostižno veliki

Uključimo se zato svi u ovu akciju i kupnjom ulaznice pokušajmo skupiti potrebnu cifru za skupu operaciju.

Svi koji ne budu u mogućnosti taj dan biti na utakmici i kupiti ulaznicu, a žele pomoći, svoj dobrovoljni prilog moći će uplatiti na račun malog Roka Vice Vištice kod PBZ banke: 2340009-3110372283

Svi koji žele pomoći na bilo koji način, mogu se javiti i organizatoru utakmice na broj 098 948 36 22.

Imamo priliku pokazati da smo najjači kad je najteže


Image and video hosting by TinyPic

- 20:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.03.2013., nedjelja

WEB STRANICA ŽUPE BAGALOVIĆI

I Župa Gospe Karmelske - Bagalović, koja obuhvaća naelja Krvavac, Krvavac II, Kulu Norinsku, Matijeviće, Momiće i Podrujnicu, izradila je svoju internetsku stranicu na kojoj se mogu vidjeti vrlo zanimljivi podaci o samom župi, njenoj povijesti, svećenicima kroz povijest župe, sakralnim objektima i aktivnostima župne zajednice.

Na stranici se mogu čak naći podaci o rasporedu svetih misa, ali i liturgijski listić sa mislima o aktualnim evanđeoskim i svjetovnim događanjima i prisjećanjima.

Stranicu možete posjetiti klikom na Župa Gospe Karmelske - Bagalovići , a link na stranicu će biti uvijek postavljen s lijeve strane ovog bloga


Image and video hosting by TinyPic

- 13:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.03.2013., petak

POZIV VLASNICIMA KUĆA ZA ODMOR

REPUBLIKA HRVATSKA
MINISTARSTVO FINANCIJA – POREZNA UPRAVA
PODRUČNI URED DUBROVNIK


POZIV ZA DOSTAVU PRIJAVA ZA 2013. g.
obveznicima poreza na kuće za odmor na području općina
SLIVNO, ZAŽABLJE I KULA NORINSKA

MINISTARSTVO FINANCIJA – POREZNA UPRAVA OBAVJEŠĆUJE

sve pravne i fizičke osobe koje su obveznici poreza na kuće za odmor da su
obvezni prijaviti podatke za utvrđivanje poreza za 2013. godinu

Na temelju članka 38. stavci 2. i 3. Zakona o financiranju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave (Narodne novine, br. 117/93, 33/00, 73/00, 59/01, 107/01, 117/01, 150/02, 147/03, 132/06, 73/08 i 25/12) obavješćujemo pravne i fizičke osobe da su obvezne do 31. ožujka 2013. godine prijaviti podatke o vlasništvu imovine, radi utvrđivanja poreza u godišnjem iznosu.

Prijavu podnose obveznici poreza kod kojih su u odnosu na prethodnu godinu nastale promjene bitne za utvrđivanje poreza te pravne i fizičke osobe novi obveznici poreza na imovinu navedenu u nastavku.
KUĆE ZA ODMOR

Obveznici poreza na kuće za odmor jesu pravne i fizičke osobe vlasnici kuća za odmor. Porez na kuće za odmor plaća se po četvornom metru korisne površine kuće za odmor.


Porez na kuće za odmor ne plaća se na kuće za odmor koje se ne mogu koristiti zbog posljedica ratnih razaranja i prirodnih nepogoda (poplava, požar, potres), te zbog starosti i trošnosti.
Porez na kuće za odmor ne plaća se na kuće za odmor za vrijeme dok su u njima smješteni prognanici i izbjeglice, te na odmarališta u vlasništvu jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave koja se služe za smještaj djece u dobi do 15 godina.
Radi ostvarivanja prava na oslobađanje od plaćanja poreza na kuće za odmor, vlasnici kuća za odmor dužni su podnijeti prijavu i priložiti dokaze da u razdoblju za koje se utvrđuje porez nisu koristili kuće za odmor zbog navedenih okolnosti (npr. zapisnik komisije za popis i procjenu šteta, prijavni kupon policijske uprave za osobe smještene u tim kućama, dokaz da se kuća za odmor ne može koristiti zbog starosti i trošnosti).


Prijava se podnosi do 31. ožujka 2013. ispostavi Porezne uprave
Prijavu su dužni podnijeti i vlasnici novoizgrađenih kuća za odmor, vlasnici kuća za odmor kod kojih je od 1. travnja 2012. do 31. ožujka 2013. promijenjen broj četvornih metara korisne površine, svi novi vlasnici kuća za odmor, te oni vlasnici koji su u tom razdoblju promijenili adresu.

Obveznici poreza koji podatke ne prijave do 31. ožujka 2013. prema članku 89. Zakona o financiranju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom od 500,00 do 25.000,00 kuna.

Obrasce prijava porezni obveznici mogu dobiti besplatno u nadležnim ispostavama Porezne uprave.
MINISTARSTVO FINANCIJA – POREZNA UPRAVA


- 18:42 - Komentari (1) - Isprintaj - #

09.03.2013., subota

BUĐENJE NERETVANSKE SLOBODE GOVORA?

Tijekom zadnjih godinu -dvije dana, dolina Neretve je ostala bez par internetskih stranica ili blogova koje su donosile vijesti iz Neretve ili pisali o aktualnim temama koje se tiču doline Neretve.

Razlozi su mahom bili stres urednicima zbog tema koje su ponekad privlačile ljude na baš najsjanijeg mentaliteta, uvrede, omalovažavanje, a ponekad čak i prijetnje.

Tu i tamo došlo je i do zasićenosti, ali gore navedeni razlozi su bili glavni povod za prestanak pisanja.

Tako smo u Neretvi ostali bez stranica "Pločanskog portala", "Baćine", "Krvavca", "Neretvanskog portala", "Peračkog blata". Mnogi su i zamrli u svom pisanju pa su tako "Kula Norinska blogger", "Šarić struga" "Mandarina blogger" pali u stanje potpune pasive, bez pisanje mjesecima ili po cijelu godinu.

Informiranost građana je u pravilu jednaka kvaliteti njezine vlasti. Što je građanin informiraniji, njegova vlast je bolja jer su građani upoznati sa svojim pravima, ali i obvezama vlasti, pa je vlast prisiljena raditi svoj posao i otežana je pojava korupcije.
Sudeći prema stanju u dolini Neretve, naši građani su jako loše informirani pa valja pozdraviti svaku novu pojavu u internetskom prostoru.

No zadnjih mjeseci i se neretvanska sloboda govora i misli probudila. Da li je razlog tome sve veća društvena "frka" zbog nadolazećih izbora - vjerojatno jest, ali to ne znači da takvu pojavu ne treba pozdraviti.

Nakon poduže vremena (gotovo dvije i po godine) "Mandarina blogger" se vratio u pisanje i to odmah bombastičnim člankom "Kako je počela pljačka u mom gradu" u kojem piše o ratnom profiterstvu uz najavu novih takvih članaka.

Također su se pojavili i novi političko-analitički blogovi u Pločama: "Zoon Politikon" i u Opuzenu "Opuzen Urbanpolitical blog", a blog "Vatrogasci Metkovića" se polako ali sigurno također probija u čitanije analize i informacije.

Tu je sada već i nezaobilazna stranica"eMetković.com koja sa skupinom mladih urednika (više urednika je donekle i novost u medijskom prostoru Neretve) nastoji bez cenzure donijeti građanima vijesti, ali i slobodu komentiranja na forumu te stranice koja je postala pravo poprište političkih borbi, ali i raznih ideja i stajališta glede drugih društvenih pojava grada Metkovića.

Nezaobilazan izbor informacija i propagande je postao i Facebook kojeg koristi sve veći broj stranica i blogova.

Počela se buditi i poneka stranica političkih stranaka, a sve više je zanimljivo sjesti za računalo i proći lokalne stranice da vidiš "šta susjed radi".

Blog Neretva i Matijevići nakon 401-og članka nastoji upratiti dio aktualnosti doline Neretve, te također lagano ide u povećanje broja pisaca vijesti i analiza.

Sve zanimljivije stranice i blogove doline Neretve možete slijediti klikom na linkove s lijeve strane

- 21:42 - Komentari (17) - Isprintaj - #

08.03.2013., petak

ZA DAN ŽENA

Obzirom da za današnji Dan žena nema karanfila, upućujemo ženama ovaj poklončić cerek




- 17:01 - Komentari (10) - Isprintaj - #

07.03.2013., četvrtak

STIPE GABRIĆ JAMBO U AKCIJI

Image and video hosting by TinyPic

Preneseno s Index.hr-a:

METKOVSKI gradonačelnik Stipe Gabrić Jambo napao je večeras oko 18 sati u Sportskoj ulici Peru Kežića, 30-godišnjeg sina metkovskog tužitelja Jure Kežića. Kako kažu Indexovi izvori, Jambo je naglo zaustavio automobil kada je vidio Kežića, izašao i uhvatio ga za vrat.

"Znam ja tko stoji iza svega. Živoga ću te zakopati", navodno je Jambo poručio Kežiću.

"Gradonačelnika zasad nećemo prijaviti policiji"

Napad nam je potvrdio Perin otac Jure Kežić. "Istina je. Supruga mi je razgovarala sa sinom. Ja vam o tome ne znam ništa, to bi trebalo pitati njih dvojicu, Peru i gradonačelnika", kazao nam je Kežić.

Pokušali smo ipak nešto više doznati, no bez uspjeha. Protiv Jambe se vodi nekoliko istraga pa je lako moguće da je preko sina htio nešto poručiti ocu Kežiću, koji radi u službi Mladena Bajića. Na te okolnosti otac napadnutog mladića nije htio govoriti.

"Gradonačelnika zasad još nismo prijavili policiji", kratko nam je kazao Jure Kežić.

Jambo se priprema za izbore hvatajući ljude po ulici svog grada za vrat?!

Index je večeras pokušao razgovarati i s metkovskim gradonačelnikom, no nije nam se htio javiti.

Šteta, jer bliže se izbori, a Jambo sasvim sigurno računa na još jedan mandat na čelu grada na Neretvi. Moguće da i ovo vidi kao dio svoje predizborne kampanje. Doduše pomalo nekonvencionalne. Dok mu kolege u drugim gradovima hvataju birače za rukav u želji da im se približe, Jambo je u sebi svojstvenom stilu odabrao ponešto drugačiji pristup.
..

- 22:00 - Komentari (8) - Isprintaj - #

03.03.2013., nedjelja

REPORTAŽA S NOĆI NERETVANA

Sinoć je u Kristalnoj dvorani hotela Westin u Zagrebu u organizaciji Društva Neretvana u prijatelja Neretve u Zagrebu, održana sedma po redu Noć Neretvana na kojoj je predstavljen i peti Hrvatski neretvanski zbornik, vrlo vrijedan skup radova raznih stručnjaka, uglavnom Neretvana iz različitih područja, uglavnom vezanih za dolinu Neretve, njenu povijest, sadašnjost i budućnost.

Na večeri je prisustvovalo oko 400 Neretvana i njihovih prijatelja, a od poznatijih gostiju valja spomenuti ministra zdravstva i kandidata za gradonačelnika Grada Zagreba Rajka Ostojića (inače Pločanina), predsjednika gradske skupštine Grada Zagreba Davora Bernardića, gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, njegova tajnika Vidoja Buluma (rodom iz Doljana), župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikolu Dobroslavića.

Od predstavnika lokalnih vlasti doline Neretve, osim župana i pločanskog gradonačelnika Krešimira Vejića nije bilo drugih načelnika ili gradonačelnika.

No zato nije nedostajalo mnogobrojnih drugih intelektualaca, stručnjaka i gospodarstvenika.

Uvodni i pozdravni govoreu ime organizatora održao je Luka Vlahović, nakon njega i predstavnik Udruge lađara Neretve, a potom i Ministar Rajko Ostojić, predsjednik gradske skupštine Zagreba Davor Bernardić, a tijekom večeri prisutnima se obratio i aktualni gradonačelnik Milan Bandić, te vrijedni Neretvani dr.sc. Domagoj Vidović i Stjepan Šešelj, i koji su radili na uređivanju petog Hrvatskog neretvanskog zbornika.

Gost organizatora je bila i mješovita muško-ženska klapa "Komin" iz Zagreba.

Noć Neretvana je kao i uvijek pretekla u veselom raspoloženju, a poseban „štimung“ su napravili svirači koju su predstavljali Udrugu lađara Neretve,a koji su nakon što je otkucala ponoć, podigli atmosferu koja je posebno bila podržana od studenata iz Neretve kojih je bilo oko 50 na večeri i koji su ostali gotovo do 4 ujutro uz pjesmu. Studentima je omogućeno da po znatno pristupačnijim uvjetima sudjeluju na večeri što se pokazalo dobrim potezom organizatora.

Noć Neretvana je ponovo pokazala da utjecajnih i sposobnih Neretvana ima u svim područjima društva, ali se matična dolina i oni Neretvani koji žive u Zagrebu ili diljem Hrvatske, trebaju bolje povezivati, te bolje komunicirati radi napretka rodne grude.


Knez Domagoj (Branko Medak), i pratnja Ante Ćelić i Petar Ćelić koji su nakon ponoći dizali atmosferu pjesmom i svirkom

Image and video hosting by TinyPic

Pločanski gradonačelnik Krešimir Vejić i župan Nikola Dobroslavić

Image and video hosting by TinyPic

Milan Bandić, Predsjednik Općinskog kaznenog suda Vinko Mioč, predsjednik Društva Neretvana Luka Vlahović u veselom ozračju
Image and video hosting by TinyPic

Mile Nikolić (u sredini stola) s društvom
Image and video hosting by TinyPic

Mario Talajić i Igor Vidović s društvom
Image and video hosting by TinyPic

U sredini Branko Nikolić (porijeklom iz Matijevića) i Jozo Đugum krajnje lijevo (porijeklom iz Komina) u ugodnom druženju
Image and video hosting by TinyPic

dr.sc.Domagoj Vidović s društvom i Stjepan Šešelj
Image and video hosting by TinyPic

Sudac Općinskog kaznenog suda u Zagrebu Zorislav Kaleb (krajnje desno) s gđom Kaleb i društvom
Image and video hosting by TinyPic

Stol koji su popunili većim dijelom studenti iz Župe Bagalovići
Image and video hosting by TinyPic

Studenti su bili najspremiji za pjesmu
Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Ostale fotografije možete vidjeti klikom na facebook profilu Neretva i Matijevići

- 20:03 - Komentari (13) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< ožujak, 2013 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Studeni 2015 (2)
Rujan 2015 (3)
Kolovoz 2015 (3)
Srpanj 2015 (8)
Lipanj 2015 (2)
Svibanj 2015 (7)
Travanj 2015 (3)
Ožujak 2015 (1)
Veljača 2015 (4)
Siječanj 2015 (6)
Prosinac 2014 (9)
Studeni 2014 (2)
Listopad 2014 (2)
Rujan 2014 (7)
Kolovoz 2014 (10)
Srpanj 2014 (2)
Lipanj 2014 (2)
Svibanj 2014 (4)
Travanj 2014 (5)
Ožujak 2014 (3)
Veljača 2014 (6)
Siječanj 2014 (3)
Prosinac 2013 (9)
Studeni 2013 (3)
Listopad 2013 (3)
Rujan 2013 (3)
Kolovoz 2013 (7)
Srpanj 2013 (8)
Lipanj 2013 (8)
Svibanj 2013 (12)
Travanj 2013 (16)
Ožujak 2013 (11)
Veljača 2013 (6)
Siječanj 2013 (12)
Prosinac 2012 (11)
Studeni 2012 (6)
Listopad 2012 (13)
Rujan 2012 (6)
Kolovoz 2012 (11)
Srpanj 2012 (10)
Lipanj 2012 (6)
Svibanj 2012 (5)
Travanj 2012 (10)
Ožujak 2012 (3)
Veljača 2012 (10)
Siječanj 2012 (10)
Prosinac 2011 (8)
Studeni 2011 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

GLAS NARODA!
Pratite naš Facebook profil gdje možete vidjeti i preuzeti zanimljive fotografije Neretve

Vikalica je ukinuta zbog neprimjerene komunikacije i vrijeđanja. Smisao slobode govora nije mogućnost neodgovornog iznošenja neistina ili vrijeđanje.

KONTAKT
norinmatijevici@yahoo.com



brojac poseta
jeftin web hosting