Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matijevici

Marketing

BUĐENJE NERETVANSKE SLOBODE GOVORA?

Tijekom zadnjih godinu -dvije dana, dolina Neretve je ostala bez par internetskih stranica ili blogova koje su donosile vijesti iz Neretve ili pisali o aktualnim temama koje se tiču doline Neretve.

Razlozi su mahom bili stres urednicima zbog tema koje su ponekad privlačile ljude na baš najsjanijeg mentaliteta, uvrede, omalovažavanje, a ponekad čak i prijetnje.

Tu i tamo došlo je i do zasićenosti, ali gore navedeni razlozi su bili glavni povod za prestanak pisanja.

Tako smo u Neretvi ostali bez stranica "Pločanskog portala", "Baćine", "Krvavca", "Neretvanskog portala", "Peračkog blata". Mnogi su i zamrli u svom pisanju pa su tako "Kula Norinska blogger", "Šarić struga" "Mandarina blogger" pali u stanje potpune pasive, bez pisanje mjesecima ili po cijelu godinu.

Informiranost građana je u pravilu jednaka kvaliteti njezine vlasti. Što je građanin informiraniji, njegova vlast je bolja jer su građani upoznati sa svojim pravima, ali i obvezama vlasti, pa je vlast prisiljena raditi svoj posao i otežana je pojava korupcije.
Sudeći prema stanju u dolini Neretve, naši građani su jako loše informirani pa valja pozdraviti svaku novu pojavu u internetskom prostoru.

No zadnjih mjeseci i se neretvanska sloboda govora i misli probudila. Da li je razlog tome sve veća društvena "frka" zbog nadolazećih izbora - vjerojatno jest, ali to ne znači da takvu pojavu ne treba pozdraviti.

Nakon poduže vremena (gotovo dvije i po godine) "Mandarina blogger" se vratio u pisanje i to odmah bombastičnim člankom "Kako je počela pljačka u mom gradu" u kojem piše o ratnom profiterstvu uz najavu novih takvih članaka.

Također su se pojavili i novi političko-analitički blogovi u Pločama: "Zoon Politikon" i u Opuzenu "Opuzen Urbanpolitical blog", a blog "Vatrogasci Metkovića" se polako ali sigurno također probija u čitanije analize i informacije.

Tu je sada već i nezaobilazna stranica"eMetković.com koja sa skupinom mladih urednika (više urednika je donekle i novost u medijskom prostoru Neretve) nastoji bez cenzure donijeti građanima vijesti, ali i slobodu komentiranja na forumu te stranice koja je postala pravo poprište političkih borbi, ali i raznih ideja i stajališta glede drugih društvenih pojava grada Metkovića.

Nezaobilazan izbor informacija i propagande je postao i Facebook kojeg koristi sve veći broj stranica i blogova.

Počela se buditi i poneka stranica političkih stranaka, a sve više je zanimljivo sjesti za računalo i proći lokalne stranice da vidiš "šta susjed radi".

Blog Neretva i Matijevići nakon 401-og članka nastoji upratiti dio aktualnosti doline Neretve, te također lagano ide u povećanje broja pisaca vijesti i analiza.

Sve zanimljivije stranice i blogove doline Neretve možete slijediti klikom na linkove s lijeve strane


Post je objavljen 09.03.2013. u 21:42 sati.