Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matijevici

Marketing

REPORTAŽA S NOĆI NERETVANA

Sinoć je u Kristalnoj dvorani hotela Westin u Zagrebu u organizaciji Društva Neretvana u prijatelja Neretve u Zagrebu, održana sedma po redu Noć Neretvana na kojoj je predstavljen i peti Hrvatski neretvanski zbornik, vrlo vrijedan skup radova raznih stručnjaka, uglavnom Neretvana iz različitih područja, uglavnom vezanih za dolinu Neretve, njenu povijest, sadašnjost i budućnost.

Na večeri je prisustvovalo oko 400 Neretvana i njihovih prijatelja, a od poznatijih gostiju valja spomenuti ministra zdravstva i kandidata za gradonačelnika Grada Zagreba Rajka Ostojića (inače Pločanina), predsjednika gradske skupštine Grada Zagreba Davora Bernardića, gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, njegova tajnika Vidoja Buluma (rodom iz Doljana), župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikolu Dobroslavića.

Od predstavnika lokalnih vlasti doline Neretve, osim župana i pločanskog gradonačelnika Krešimira Vejića nije bilo drugih načelnika ili gradonačelnika.

No zato nije nedostajalo mnogobrojnih drugih intelektualaca, stručnjaka i gospodarstvenika.

Uvodni i pozdravni govoreu ime organizatora održao je Luka Vlahović, nakon njega i predstavnik Udruge lađara Neretve, a potom i Ministar Rajko Ostojić, predsjednik gradske skupštine Zagreba Davor Bernardić, a tijekom večeri prisutnima se obratio i aktualni gradonačelnik Milan Bandić, te vrijedni Neretvani dr.sc. Domagoj Vidović i Stjepan Šešelj, i koji su radili na uređivanju petog Hrvatskog neretvanskog zbornika.

Gost organizatora je bila i mješovita muško-ženska klapa "Komin" iz Zagreba.

Noć Neretvana je kao i uvijek pretekla u veselom raspoloženju, a poseban „štimung“ su napravili svirači koju su predstavljali Udrugu lađara Neretve,a koji su nakon što je otkucala ponoć, podigli atmosferu koja je posebno bila podržana od studenata iz Neretve kojih je bilo oko 50 na večeri i koji su ostali gotovo do 4 ujutro uz pjesmu. Studentima je omogućeno da po znatno pristupačnijim uvjetima sudjeluju na večeri što se pokazalo dobrim potezom organizatora.

Noć Neretvana je ponovo pokazala da utjecajnih i sposobnih Neretvana ima u svim područjima društva, ali se matična dolina i oni Neretvani koji žive u Zagrebu ili diljem Hrvatske, trebaju bolje povezivati, te bolje komunicirati radi napretka rodne grude.


Knez Domagoj (Branko Medak), i pratnja Ante Ćelić i Petar Ćelić koji su nakon ponoći dizali atmosferu pjesmom i svirkom

Image and video hosting by TinyPic

Pločanski gradonačelnik Krešimir Vejić i župan Nikola Dobroslavić

Image and video hosting by TinyPic

Milan Bandić, Predsjednik Općinskog kaznenog suda Vinko Mioč, predsjednik Društva Neretvana Luka Vlahović u veselom ozračju
Image and video hosting by TinyPic

Mile Nikolić (u sredini stola) s društvom
Image and video hosting by TinyPic

Mario Talajić i Igor Vidović s društvom
Image and video hosting by TinyPic

U sredini Branko Nikolić (porijeklom iz Matijevića) i Jozo Đugum krajnje lijevo (porijeklom iz Komina) u ugodnom druženju
Image and video hosting by TinyPic

dr.sc.Domagoj Vidović s društvom i Stjepan Šešelj
Image and video hosting by TinyPic

Sudac Općinskog kaznenog suda u Zagrebu Zorislav Kaleb (krajnje desno) s gđom Kaleb i društvom
Image and video hosting by TinyPic

Stol koji su popunili većim dijelom studenti iz Župe Bagalovići
Image and video hosting by TinyPic

Studenti su bili najspremiji za pjesmu
Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Ostale fotografije možete vidjeti klikom na facebook profilu Neretva i Matijevići

Post je objavljen 03.03.2013. u 20:03 sati.