Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matijevici

Marketing

AKCIJA ČIŠĆENJA ZA BRESTICU

U subotu, 04. svibnja manja skupina dobrovoljaca sastavljena od Antonija Crnčevića i njegovih stričeva Mladena i Stipana Crnčevića, te Dijane i Marijane Crnčević odradila je radnu akciju čišćenja zarasle makije uz cestu koja vodi do Brestice (one dalmatinske) koja je asfaltirana prije oko 20 godina. Cesta koja vodi od Malograničnog prijelaza na Vukovu klancu do sela Brestica duga je oko 1 km, velikog uspona polako je dolaskom toplih dana počela obrastati. Buduci je Stipan Crnčević u proteklih nekoliko godina sam u nekoliko navrata cistio zaraslu makiju shodno svojim mogucnostima, mlađe snage su se odlučile ovaj put da i oni trebaju podnijeti teret čišćenja pa su u dvoiposatnoj akciji očistili zarasle krajeve ceste od trave, drače i drugog gustiša (nijedno stablo nije pilano tako da Hrvatske šume ne trebaju brinuti).

Na cesti je poboljšana i sigurnost prometa jer je postavljeno vidljivima i nekoliko prometnih znakova koji su bili potpuno zarasli a tako i nepregledni, medjutim sada su potpuno uocljivi i jasni.

Nadzor cijele akcije putem telefona vršio je Nikola Crnčević koji je marljivim radnicima poslao meso koje je navecer Mladen Crnčević pripremio na rostilju, a kasnije je došla i harmonika.

Izletnici i pješaci će sada moći sigurnije i lakše krenuti putevima nekad živahnih kajeva, a danas područja koje budi maštu.
Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic




Post je objavljen 06.05.2013. u 23:16 sati.