Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matijevici

Marketing

JAMBO U TOTALNOM JURIŠU – MOBILIZACIJA SVIH VEZA

Iako su svi mislili da je stvar oko izbora gotova, kandidat za gradonačelnika Metkovića Stipe Gabrić Jambo je već jutro iza izbora u 8 sati sazvao sve pročelnike odjela, i sve čelnike poduzeća pod gradskom upravom i naložio totalnu mobilizaciju sveg osoblja. Iako pročelnici i čelnici poduzeća realnije gledaju na drugi krug izbora, Jambo je odlučio napraviti potpuni preokret i traži od svih da potpuno angažiraju sve zaposlene u Gradu Metkoviću i gradskim poduzećima, njihove obitelji, ali i sve one koji su im dostupni.

Tako je za pomoć u kampanju pozvao i Milana Bandića da mu pomogne, kao i još nekoliko poznatijih imena. Odmah se bacio i na angažiranje Hercegovačkih glasača koji, iako su izašli u solidnom broju, još uvijek imaju veliku masu onih koji nisu izašli.

Čak se radi na tome i da se HDZ-ovi glasači okrenu na Jambinu stranu, pa se u javnosti sve više čuje da je Jambo pokušao agitirati i kod Karamarka da naloži metkovačkom HDZ-u potporu Jambi, no upućeniji kažu da se to neće dogoditi i da će HDZ prepustiti da njihovi birači sami odluče.

Jambo u ovom trenutku računa i da 32% metkovskih birača uopće nije izašlo na birališta. Ako bi od toga trećina glasača izašla na Jambinu inicijativu i ti glasači glasali za njega, uz još 10-15% MOST-ovih glasača koji misle da je sve gotovo, Jambo uistinu i ima određenu šansu dobiti izbore. Računica je to koju Jambo, kao jedan od najdugovječnijih i najmudrijih političara, vrlo dobro zna i upravo na njoj gradi svoju možda i najpresudniju bitku svog života, jer gubitak vlasti nakon gospodarskog kraha, neuspjeha na izborima za Sabor i županiju, znači definitivan kraj.

U MOST-u ne miruju, pa najavljuju da će ponovno autobusi iz Zagreba, Splita i Zadra biti na raspolaganju studentima. Novca gotovo i nemaju, jer su ispočetka sve financirali sami, a njihove obitelji su se također uključile tijekom kampanje. Neumorni volonteri, njih preko stotinu, spremni su i dalje na akcije, a uzlet koji su dobili u prvom krugu povukao je i nove snage. Kažu njihova kampanja se nikad nije ni bazirala na velikim novcima, već na velikoj pokretačkoj snazi koju imaju. Jedina bojazan u njihovom stožeru je da će Metkovčani olako shvatiti uspjeh u prvom krugu, pa da će ostati doma na dan drugog kruga izbora.

Bitka na Neretvi koja će se voditi za 10 dana - 02. lipnja 2013. godine zasigurno će biti jedna od najzanimljivijih političkih bitaka u povijesti na razini Hrvatske obzirom da se radi o sukobu jednog od najpoznatijih političara s jedne strane i homogene skupine energične i nepokolebljive mladosti s druge strane.

Fenomen MOST-a je uistinu jedinstven u Hrvatskoj i ako MOST uspije na izborima pobjediti Jambu, to će biti potres koji bi mogao uzdrmati sve političke elite u Hrvatskoj jer će pokazati put kojim se jake i etablirane političke skupine mogu rušiti.

Ako pak Jambo pobjedi, to će biti znak da je Stipe Gabrić uistinu jedan od najmoćnijih političara u Hrvata sa 999 života i da ne postoji politička opcija u Hrvatskoj koja ga može srušiti sa trona.Post je objavljen 23.05.2013. u 06:00 sati.