Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matijevici

Marketing

U MATIJEVIĆIMA SAMI DO RJEŠENJA

Danas je u Matijevićima nekolicina volontera dovršila radove na ponovnom uključenju električne struje za potrebe rasvjete mjesnog bućališta.

Naime prije par mjeseci uslijed prekida podzemnog kabla, nekoliko rasvjetnih tijela koja su osvjetljavala bućalište, ostala su u mraku i time onemogućila bućanje, ali i bilo koju drugu aktivnost u okolici bućališta po noći.

Nakon višekratnih izlazaka nekoliko električara, te pokušaja dogovora načina na koji bi se riješio problem na prihvatljiv način s električarima i Općinom, nekolicina osoba je tijekom nekoliko dana ipak sama izvršila radove iskopa rova u koji se položio kabal i zaštitne cijevi koji su ujedno sami i financirali. Također su sami ishodovali dizalicu i električarske radove, tako da su bez ičije pomoći sami riješili problem.

U radovima se najviše istakao Jerko Jovica koji je danima vršio iskope od rasvjetnog stupa do razvodnog ormarića, te je bio glavni pokretač cijele akcije.

Na fotografijama vidimo i “Mića” Jerkovića iz Kule Norinske, Miju Markotu i Nedu Markotu te Milu Šprlju koji je svoj obol dao čašćenjem radnika pićem.

Kako su radovi i završeni, a svjetlo obasjalo bućalište, radnici su odmah iskoristili i priliku da ponovno zabućaju.

Rezultat nije bitan, ali valja napomenuti da je Jerko Jovica pored radnih kvaliteta, pokazao i igračke kvalitete.


Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 04.05.2013. u 22:51 sati.