30

srijeda

kolovoz

2017

Važniji je povijesni kontekst 1991. nego svi prijašnjiPloča HOSovcima smeta orjunašima u Vladi, a meni smeta njihovo krivo tumačenje povijesti


Poginuli HOSovci, kojima je podignuta ploča, u suprotstavljanju agresiji slabo naoružani pružili su otpor štiteći civile od krvavog pohoda četničko-orjunaške zločinačke armije-paravojski.

Poginuli su većinom 1991. u selima oko Jasenovca.

Njihova humana gesta, žrtvovanja vlastitog života u obrani tuđih života od zločinačke agresije svrstava ih u svece (po katoličkom nauku).

U Jasenovcu živi 653 osobe (popis 2011.). Jasenovac je bio okupiran od 1991.g. do 1995.g.. Okupatori su u vremenu okupacije devastirali Memorijalni centar.
Agresija 1991.g. nije dozvoljena, ubijanje civila 1991.g. nije dozvoljena (rat je 1941.g. bio dozvoljen, uzimanje i pogubljenje talaca je 1941.g. bilo dozvoljeno po tadašnjem ratnom pravu).

Zaprepasti relativizacija HOSovih žrtava, degradirajući njihov humani odabir (žrtvovanja vlastitog života) s agresorima koji su protivno svim pravnim i civilizacijskim normama pred TV kamerama brutalno, zločinački rušili i ubijali.

O odnosu prema Memorijalnom centru i mjestu masovnog stradanja u 2. svjetskom ratu svjedoči ova slika:Spomen-područje Jasenovac, Devastirane muzejske prostorije, zatečeno stanje u svibnju 1995. (snimio Želimir Laszlo)

Nelogično je agresiju koja je provedena od 1991. do 1995.g. rehabilitirati imenujući branitelje (u najhumanijoj misiji) profašističkim.
Nelogično je agresiju iz 1991-5. smatrati nebitnom ističući povijesni kontekst Jasenovca iz razdoblja 1941-45.g.

Ipak je naslijeđe Drugog svjetskog rata potaklo promjenu međunarodnog ratnog prava (rat je zabranjen), kojeg su agresori 1991-5. prekršili. I potakli HOSove bojovnike na hrabro suprotstavljanje zlu.
Povijesni kontekst događaja 1991-5.g. je važniji od svih prijašnjih. Svijet je razvojem oružja za masovno uništenje stvorio uvjete za strogo poštivanje međunarodnog prava, koje su Srbi prozivajući se na treći svjetski rat i propast UNa kršili. Kontekst vam orjunaško-materinji ... (Zbog teškog poigravanja civilizacijskim dosezima Plenkovića treba žurno opozvati.)

Potaknut činjenicama i nelogičnostima, zaključujem: Ploča u Jasenovcu smeta orjunaško-pljačkaškim hordama u Zagrebu.
Plenkovićeva skupina pljačka državni proračun, jedino Hrvati mogu opozvati i kazniti pljačkašku nakupinu, stoga je politički igrokaz devastiranja Domovinskog obrambenog i pravednog rata jedini način relativizacijom i demonizacijom onesposobiti jedinu snagu koja ovu nakaradnu vlast može prozvati.

Ploča s natpisom Za dom spremni mora ostati, jer ustrajavanje na njegovom brisanju mijenja povijesne istine, povijesne okvire i istinsku zločinačku narav (jedne političke opcije koja se nazivala jugoslavensko- velikosrpskom).

Plenković nema nikakve kvalifikacije, ni političke ni stručne, za izazivanje političkih kriza koje društvo u materijalnom i ostalom vidu dugoročno razara.

Pljačkaši grobova, odstupite! Pljačkaši!

Zbog konteksta politizacije i krivovjerstva kojima se potaknuti najnižim pobudama koriste pozivam sve iskrene domoljube na zajedničko rušenje ovako nakaradne Vlade, obranimo čast naših branitelja koji su uzvišeno stali na branik Domovine.

Oznake: ploča, HOS, žrtve, Jasenovac, humani odabir, memorijalni centar, okupacija, međunarodno ratno pravo, povijesni kontekst, povijesna istina, poziv na opoziv Vlade

23

utorak

veljača

2016

Prodajem dresiranog psa (bez devizne klauzule, za kune)Vječno grize domaćina, vješto služi okupatoru, umiluje se Srbima i Rusima (jeo bi im iz *).
Naučio sam ga nekoliko riječi (floskula): antifašizam, regija (ali je zaboravio prijašnje naučene revolucija i jugoslavija).

Vrsta je koja se, unatoč vjerovanju kako se bez kumrovečke oplodnje neće širiti, (sporama) razmnožava (u dostatnom obliku) da bi preuzela primat najotrovnije, najdugovječnije, najotpornije (sve novci urade) (unikatne) sorte.
Iako genetski raznovrsna, zbog intelektualne jednobraznosti (među njima nema razlika u stupnju intelektualne snage; glupi se propamete, a pametni se poglupe kako bi ostvarili cilj vrste, intelektualno su izjednačeni (po božjem milosrđu, za vrijeme darwina nisu postojali pa nije imao što dometnuti o toj vrsti intelektualnih razmetnika/nametnika), spadaju u unikatnu sortu.
Lavež im je karakterističan (bez obzira na raznolikost boje glasova, glasaju se unisono (raznoliko). Najjači lavež pobuđuje pomisao na klerikalca (vjernika), nacinalistu (nacionalno određena osoba koja unatoč njihovom lavežu i dalje ostaje nacionalno određen, po njihovom lavežu biva prelajavanjem označen kao nacionalist), antijugoslavena (lajanjem transformiraju takvog u fašistu). Tranziciju, katarzu, pokajanje i obraćenje ne priznaju.

Teritorijalno su vezani (od Vardara pa do Triglava), dobri su lovci (najbolji su u lovu na guske u magli).
Najbolje slušaju komande narodne vlasti. U slučajevima nejasne ideološke postavke, indiskretno se zavuku u mišje rupe (i čekaju razrješenje).
Po završetku svakog rata, naglo naraste njihovo samopouzdanje i želja za služenjem vlasti (bilo kakvoj, najbolje okupacijskoj).
Iako priučeni floskulama i frazama, vole prokazivati i lavežom uznemiravati.
Vole kune (više od partije). Vole šumu, tifus i goloruki (golih šapa) ustanak.

Specijalni bonus dresiranog psa kojeg prodajem je jednodevni posjet memorijalnom centru Bitke na Neretvi (gdje je osjetio iskonski miris antifašista koji su Hrvatsku stvarali prije branitelja ..., kao i miris omraženih okupatora (koji nisu pobijedili i ostali kao okupatori kojima bi vjerno služili (bez obzira na ideološke odrednice)).
Navalite, ostalo ih je još samo 39500, nisu numerirani i svi su različito jednaki ...

100 kuna, NDH, 1941.g.


Oznake: domaćin, okupator, floskule, kumrovečka oplodnja, genetska raznovrsnost, intelektualna obraznost, lavež, unisono raznoliki, lavež na vjernika, lavež na nacionalno osviještene, lavež na antijugoslavene (fašiste), teritorijalna vezanost, lov na guske u magli, komande narodne vlasti, služenje vlasti, prokazivanje i uznemiravanje lavežom, kune, ustanak golih šapa, jednodevni posjket, memorijalni centar, antifašisti koji su RH stvarali kao bratstvo i jed, nisu numerirani, svi su različito jednaki