Mi djeca s kolodvora Franck

Orah (Strast) – nezavisni, čudni i puni kontradiktornosti, često egoistični, agresivni, velikodušni, obrazovani, neočekivano reagiraju, spontani, neograničeno slavoljublje i ambicija, nisu fleksibilni, teški i čudni partneri, drugi ih rijetko vole ali im se često čude, dobri stratezi, vrlo ljubomorni i strastveni, ne prave nikakve kompromise.

Našla sam na nečijem blogu nekakav keltski horoskop i opis svog znaka.
Naravno, od svih mogućih stabala koja me po datumu rođenja mogu zapast, ja dobijem baš ono od čijeg se ploda rade jebene TORTE i KOLAČI!!! (tu je mislim još i smokva, ali smokve ne volim pa neću ni razmišljat o njima)

Propao mi izlazak pa noćas bljezgarim doma. Najbolja je doslovno pala u nesvjest na polovici filma s Jackom Nicholsonom i Diane Keaton, od tlaka i umora, pa smo je spakovale u krevet, a A ne može vozit pa smo se oslonile na S2. S2 je išla ubit oko popodne i prespavala dogovor. S1 ne želi van ako nema prijevoz, a ona sama nema namjeru vozit jer ne može ići vani ako se ne napije. Ja vozim ko avion, u svakom stanju duha, uma i tijela, ali sve cure znaju da još uvijek nisam položila b kategoriju (da, vozim već dugo, vozila sam uredno službena auta i auta od Nezakonitog, ali nikad nisam polagala vozački...) pa mi noću ne daju volan u ruke da ne bude belaja s policijom... I tako smo, eto, zaglavile u otrovnom stanu na Vrbanima u subotu navečer.
Najbolja i dalje komi u sobi, S1 je išla doma, A hrče na kauču iza mene, tako da ja večeras dijelim bračni s Najboljom i terijerom.

Bože, upravo sam shvatila da sam curama dala imena ko da su ceste...

Danas sam otkrila dokud seže moja ovisnost, i dokle sam došla u svojoj autodestruktivnosti.
Do samog dna.
Šalice za kavu.

Naime, imam ja više ovisnosti i poroka. Pušenje je jedna od njih. U nježnijim godinama bila sam sklona pokojem bezazlenijem opijatu, a moju sklonost da zavirim u čašicu kad izađem bih ipak nazvala više rekreacijskom...
Ovisna sam ja i o stresu, teško se snalazim bez njega, tako da je ovo moje trenutačno besposličarenje ravno boravku celebrityja u Arizoni - mislim, ono, koja budala vjeruje da nakon rehaba Lindsey Lohan ostaje cijelu noć budna od cole, a Kate Moss ima onakvu liniju zbog zahvalnih gena i dobrog metabolizma...
Moja ovisnost su i Guess torbe, priznajem, i meksičke sapunice, naočale za sunce, sve izdano pod Hed Kandi labelom (prije nego što ih je Ministry of Sound kupio), Rum Kokos i pizza, ali moja najveća ovisnost - koje do danas zapravo nisam bila ni svjesna - jest KAVA!!!

I što onda? Kakva je to ovisnost?
Pa, prema klasifikaciji Američke psihijatrijske udruge (DSM IV) ovisnost o kofeinu jest prava ovisnost, i tako se i tretira i liječi.

Ja jutros nisam popila kavu. Ustale smo Najbolja i ja, odvele psića na šišanje, i nakon toga nastavile do grada, u razuzdani šoping (ona je kupovala, ja savjetovala). Kad negdje usred Importanne Gallerie odjednom me zadesi glavobolja. Ali kakva! Ko da mi neko škripom steže glavu i istovremeno nalijeva nešto u uho, plus strašna potreba za škripanjem vilicama! Izdržala sam još sat agonije, dok se nismo napokon dovukle doma a ja odmah s nogu zamutila 3 u 1 Nessicu i zapalila utješni Ronhill Slims na balkonu.
Nakon 10 minuta bilo je bolje. Puno, puuuuuno bolje.

Nije prvi put da se dogodilo. Mada, ja nikad ne dajem povoda da se dogodi.

Prvu Nessicu obavezno zbrčkam ujutro, 3 u 1, s vrućom vodom iz kuhinjskog bojlera, i vučem šalicu sa sobom dok bauljam po stanu pokušavajući pokupiti suvislu odjevnu kombinaciju za posao, zatim odlažem šalicu na mašinu za pranje robe dok se tuširam, srčem dok se šminkam, i na kraju perem zube i izlazim... Nije mi se jednom dogodilo da iz kuće izađem sa praznom šalicom u ruci.

Iduća kava je oko 11. U većini slučajeva sam uspjevala zbrisati s posla s jednako očajnim kolegicama, a u rijetkim slučajevima kad nisam i ona iz aparata je bila dobra.
Zatim prava pauza, između 12.30 i 14.30, kad uspijem izmigoljit, velika kava s toplim mlijekom i natreenom, novine i trač partija.
Pa skoro svakodnevna kava nakon posla, jedino vrijeme kada je moguće uhvatiti neke od cura koje imaju obitelj i muževe vješte podgrijavanju smrznute sarme, frendice s bivšeg posla ili sestru.
Zatim turska skuhana za uživanje u kućnoj idili...
...I, ako se s nekim od ekipe nalazim između 19 i 21, obavezna kavica za laku noć (ako je izlazak iza 9 ide ipak nešto žešće)...

Doduše, trenutačno besposlenoj ritam se nije puno promijenio, bila doma cijeli dan ili se vukla od kave do kave s društvom po gradu i okolici.

Ispijanje golemih količina kofeina nekako lako prijeđe u naviku. Ja sama nisam ni primjetila kako, a već sam bila do grla u paklenom kolu kofeinskih rituala.

Situacija je clueless, zato neću zaključiti post nekim pametnim mozgobljezgom. Dva su sata ujutro, ja sam doma umjesto vani, i frendica iza mene stravično hrče, valjda je steže korzet koji je obukla za subotnji izlazak (bar je otkopčala one svoje traperice u kojima moše samo stajati i plitko disati, i to nakon doze laksativa - nije nikad priznala, ali ja vjerujem da je tako). Upravo sam trgnula Jacobs capuccino od vanilije za ugodan san i spremam se uskočit u pidžamu čim završe Vražji otpadnici na HTV-u.


23.11.2008. u 01:23 sati | 16 Komentara | Print | Link | On/Off | Na vrh

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< studeni, 2008 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Ožujak 2015 (1)
Kolovoz 2014 (2)
Prosinac 2011 (1)
Rujan 2011 (2)
Kolovoz 2011 (2)
Lipanj 2011 (1)
Svibanj 2011 (1)
Ožujak 2011 (1)
Veljača 2011 (1)
Siječanj 2011 (1)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (1)
Listopad 2010 (2)
Rujan 2010 (1)
Kolovoz 2010 (1)
Srpanj 2010 (1)
Lipanj 2010 (5)
Svibanj 2010 (5)
Ožujak 2010 (6)
Veljača 2010 (3)
Siječanj 2010 (8)
Prosinac 2009 (7)
Studeni 2009 (7)
Listopad 2009 (1)
Rujan 2009 (2)
Kolovoz 2009 (1)
Lipanj 2009 (3)
Svibanj 2009 (2)
Travanj 2009 (7)
Ožujak 2009 (8)
Veljača 2009 (8)
Siječanj 2009 (14)
Prosinac 2008 (12)
Studeni 2008 (8)
Listopad 2008 (8)
Rujan 2008 (8)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Opis bloga

Službeni web dnevnik kaotične, hiperaktivne, lijene, zbunjene, infantilne, poročne, ćudljive tridesetineštogodišnjakinje, izgubljene u svijetu dateinga, veza, shoppinga, poništenih kreditnih kartica, poslova koje ne voli, ambicija koje joj se ne da ostvarivati, frajera koji su uvijek pogrešan izbor ali zapne za njih ko pijan za plot... (jel se to tako kaže?)



Spamove, prljave seksi forwarduše, Viagra-mailove i lance sreće šaljite na:

elle.woods.blog@gmail.com

Na Fejsbuku me najdete pod imenom

Elle Woods Gone Brunette

Čitam & komentiram...

Koji
Missilusion

Perez Hilton

Londra
Dijanin vodič...
Shimi
Brineta - Još jedna
Sebastian Wright



I još... korisni blogovi za bonkulovićku kakva san ja

Kolači par exellance...
Kuketa :)