Sastojci
300 g kuhane cikle
1 krastavac
2 rajčice
1 mali crveni luk
1 češanj češnjaka
2 žlice ulja
1-2 žlice octa
sol, papar, šećer
nasjeckano peršinovo lišće
100 ml kiselog vrhnja
Oguljenu kuhanu ciklu, oguljeni krastavac, rajčice i oljušteni crveni luk i češnjak sameljite u multipraktiku da dobijete glatku smjesu. Dodajte ostale sastojke, začinite po potrebi.
Rajčice možete prelijati vrućim vodom, pa onda hladnom te ih oguliti, a možete im odstraniti i središnji gnjecavi dio s košticama – ja to ne radim, ja upotrebljavam cijele rajčice.
U juhu možete umiješati dio vrhnja, ili juhu servirajte u tanjure pa žlicom odozgo nakapajte vrhnje i povucite preko vrhnja čačkalicom u različitim smjerovima, da dobijete zanimljive šare; posipajte svježim peršinovim lišćem.
Recept je iz časopisa Svijet: Kuhinja, br. 2., 2004.
|