Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Hladna juha od cikle

Image and video hosting by TinyPic

Sastojci
300 g kuhane cikle
1 krastavac
2 rajčice
1 mali crveni luk
1 češanj češnjaka
2 žlice ulja
1-2 žlice octa
sol, papar, šećer
nasjeckano peršinovo lišće
100 ml kiselog vrhnja


Oguljenu kuhanu ciklu, oguljeni krastavac, rajčice i oljušteni crveni luk i češnjak sameljite u multipraktiku da dobijete glatku smjesu. Dodajte ostale sastojke, začinite po potrebi. njami

Rajčice možete prelijati vrućim vodom, pa onda hladnom te ih oguliti, a možete im odstraniti i središnji gnjecavi dio s košticama – ja to ne radim, ja upotrebljavam cijele rajčice. yes

U juhu možete umiješati dio vrhnja, ili juhu servirajte u tanjure pa žlicom odozgo nakapajte vrhnje i povucite preko vrhnja čačkalicom u različitim smjerovima, da dobijete zanimljive šare; posipajte svježim peršinovim lišćem. sretan


Recept je iz časopisa Svijet: Kuhinja, br. 2., 2004.



Post je objavljen 26.08.2010. u 08:11 sati.