Zahvaljujem Maji s bloga La dalmatia gourmande što me se sjetila i dodijelila mi nagradu Inspiration award.
To je nagrada koju si blogeri dodjeljuju međusobno kao znak pažnje za trud koji ulažu u stvaranje svojih blogova.
Sad je na meni red da nekome dodijelim spomenutu nagradu.
Teško se odlučiti za samo pet blogova, ali nekako sam odabrala:
Mala rotkvica
Mala škola kuhanja
Mamajac
Maslačkica
Vrtaljica
Dobitnici prihvaćaju nagradu dodavanjem logotipa (ove fotografije) na svoj blog.
Uz logotip stavite link za blog osobe koja vam je nagradu dodijelila. Sada je na vama red da izaberete pet dobitnika nagrade. Ostavite poruke o nagradi na blogovima koje ste nagradili.
Ovom prilikom željela bih čestitati svima koji pišu blogove. Trud koji ulažete u stvaranje tih malih majstorija meni je nepresušna inspiracija.
|
500 g mrkve
1 crveni luk
3 češnja češnjaka
1 čajna žlica curry praha
pola čajne žlice suhog origana
pola čajne žlice suhe kadulje
20 g maslaca
30 g naribanog parmezana
šećer
sol, papar
+
oko 300 g tjestenine
+
2-3 iglice ružmarina
3-4 grančice peršina
Mrkvu operite i očistite pa ju narežite na ploške. Skuhajte ju u posoljenoj vodi da omekša.
Obje vrste luka očistite i sitno nasjeckajte.
U loncu rastopite maslac, dodajte obje vrste luka i popržite da bude staklast pa maknite s vatre.
Poprženi luk pomiješajte s ocijeđenom mrkvom. Dodajte curry prah, origano, kadulju i parmezan pa smrvite štapnim mikserom u pire. Prema ukusu dodajte sol, papar i šećer.
Ružmarinove iglice i peršinovo lišće operite i osušite pa ih sitno nasjeckajte.
Tjesteninu skuhajte i ocijedite. Pomiješajte ju s umakom od mrkve pa dodajte ružmarin i peršinovo lišće. Po potrebi posolite i popaprite. Poslužite odmah.
Ako nemate suhu kadulju upakiranu kao začin, možete dodati suhu kadulju upakiranu kao čaj – smrvite pat listića među prstićima i dodajte u jelo.
Nemam običaj kupovati suhu kadulju, a ni mentu koje su zapakirane u paketiće ili bočice, kao začinsko bilje. Kupujem čaj od mente i kadulje. Ovaj od mente je obično u filtar vrećicama – odrežite vrh vrećice i stavite mentu u jelo, prema potrebi.
Čaj od kadulje obično nije u filtar vrećicama, pa jednostavno dodate 1-2 prstohvata u jelo.
*Recept je iz časopisa: Tjestenina, godina 2008., br.7.
Slični recepti
Tjestenina s mahunama
Tjestenina s umakom od kiselih krastavaca
Tjestenina s orasima
Umak/nadjev od leće
Tjestenina s umakom od vrhnja i luka
|