Sastojci
700 ml biljnog šlaga ili slatkog vrhnja
500 ml (voćnog) jogurta
100-200 g šećera u prahu
30 g bijele želatine u prahu
300 g voća (svježeg ili iz kompota)
+
oko 200 g piškota
Na dno kalupa za torte (24-26 cm promjera) s odvojivim stranicama složite piškote, nakapajte ih s 3-4 žlice mlijeka.
Biljni šlag ili slatko vrhnje izmiksajte.
Želatinu prelijte hladnom vodom (prema uputi na pakiranju) i ostavite ju da nabubri.
Nabubrenu želatinu rastopite na laganoj vatri, pazite da ne zakuha. Umiksajte ju u izmiksani šlag.
Dodajte jogurt pa sve dobro izmiksajte.
Šećer u prahu dodajte prema potrebi.
Ako koristite voće iz kompota, ocijedite ga, po potrebi, narežite ga na manje komade.
Ako koristite svježe voće, operite ga/očistite, narežite na manje komade (možete ga malo pobrisati papirnatim ubrusom, da ne bude jako mokro).
Na pripremljene piškote razmažite dio kreme pa u nju utisnite dio voća, pa opet razmažite dio kreme, pa utisnite dio voća… završite slojem kreme. Odozgo možete posipati nasjeckanu čokoladu ili tortu ukrasiti voćem.
Tortu stavite u hladnjak na par sati da se stvrdne.
Na fotografiji je varijanta sa «stracciatella» jogurtom (kupovni mliječni jogurt s nasjeckanom čokoladom), a dodala sam mu i još malo nasjeckane čokolade za kuhanje i jagode.
Za «domaću» varijantu stracciatella jogurta možete upotrijebiti obični mliječni jogurt ili jogurt od vanilije; prema potrebi dodajte šećer u prahu i 200 g sitno nasjeckane čokolade, može i neka aroma; npr. vanilija.
|