Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Nepečena jogurt-torta s voćem

Image and video hosting by TinyPic


Sastojci
700 ml biljnog šlaga ili slatkog vrhnja
500 ml (voćnog) jogurta
100-200 g šećera u prahu
30 g bijele želatine u prahu
300 g voća (svježeg ili iz kompota)
+
oko 200 g piškota


Na dno kalupa za torte (24-26 cm promjera) s odvojivim stranicama složite piškote, nakapajte ih s 3-4 žlice mlijeka.

Biljni šlag ili slatko vrhnje izmiksajte.

Želatinu prelijte hladnom vodom (prema uputi na pakiranju) i ostavite ju da nabubri.

Nabubrenu želatinu rastopite na laganoj vatri, pazite da ne zakuha. Umiksajte ju u izmiksani šlag.
Dodajte jogurt pa sve dobro izmiksajte.
Šećer u prahu dodajte prema potrebi.

Ako koristite voće iz kompota, ocijedite ga, po potrebi, narežite ga na manje komade.

Ako koristite svježe voće, operite ga/očistite, narežite na manje komade (možete ga malo pobrisati papirnatim ubrusom, da ne bude jako mokro).



Na pripremljene piškote razmažite dio kreme pa u nju utisnite dio voća, pa opet razmažite dio kreme, pa utisnite dio voća… završite slojem kreme. Odozgo možete posipati nasjeckanu čokoladu ili tortu ukrasiti voćem.

Tortu stavite u hladnjak na par sati da se stvrdne.


Na fotografiji je varijanta sa «stracciatella» jogurtom (kupovni mliječni jogurt s nasjeckanom čokoladom), a dodala sam mu i još malo nasjeckane čokolade za kuhanje i jagode.
Za «domaću» varijantu stracciatella jogurta možete upotrijebiti obični mliječni jogurt ili jogurt od vanilije; prema potrebi dodajte šećer u prahu i 200 g sitno nasjeckane čokolade, može i neka aroma; npr. vanilija.




Post je objavljen 17.06.2010. u 09:05 sati.