70 g makarona
1 srednji luk
1 češanj češnjaka
350 g rajčica
čili papričice (izvadite sjemenke, ili ih ostavite, ako želite jako ljuto)
1 zelena paprika
170 g mozzarelle
12 crnih maslina
4 velike paprike
sol, papar
Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
Obje vrste luka nasjeckajte.
Zelenu papriku očistite i narežite na kratke rezance. Sve zajedno pržite na ulju 5 min.
Dodajte na kockice narezanu rajčicu i nasjeckani čili. Kuhajte da se zgusne.
Ocijeđenu tjesteninu pomiješajte s kuhanim umakom, natrganom mozzarellom i narezanim maslinama pa začinite solju i paprom.
Paprikama odrežite vrh pa ih izdubite. Napunite ih pripremljenom smjesom i poklopite odrezanim «poklopcem». Premažite ih izvana maslinovim uljem i složite u namaštenu vatrostalnu posudu.
Prekrijte aluminijskom folijom i pecite 30 min na 200 stupnjeva. Skinite foliju pa pecite još 15-30 min (ovisno o vrsti i veličini paprike).
*Recept je iz Jutarnjeg lista.
Recepti za punjene paprike
Paprike punjene kukuruzom
Paprike punjene šampinjonima i rižom
Rizi-bizi paprike
|