Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Paprike punjene tjesteninom i mozzarellom

Image and video hosting by TinyPic


70 g makarona
1 srednji luk
1 češanj češnjaka
350 g rajčica
čili papričice (izvadite sjemenke, ili ih ostavite, ako želite jako ljuto)
1 zelena paprika
170 g mozzarelle
12 crnih maslina
4 velike paprike
sol, papar


Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.

Obje vrste luka nasjeckajte.
Zelenu papriku očistite i narežite na kratke rezance. Sve zajedno pržite na ulju 5 min.
Dodajte na kockice narezanu rajčicu i nasjeckani čili. Kuhajte da se zgusne.

Ocijeđenu tjesteninu pomiješajte s kuhanim umakom, natrganom mozzarellom i narezanim maslinama pa začinite solju i paprom.

Paprikama odrežite vrh pa ih izdubite. Napunite ih pripremljenom smjesom i poklopite odrezanim «poklopcem». Premažite ih izvana maslinovim uljem i složite u namaštenu vatrostalnu posudu.

Prekrijte aluminijskom folijom i pecite 30 min na 200 stupnjeva. Skinite foliju pa pecite još 15-30 min (ovisno o vrsti i veličini paprike).


*Recept je iz Jutarnjeg lista.


Recepti za punjene paprike
Paprike punjene kukuruzom
Paprike punjene šampinjonima i rižom
Rizi-bizi paprike



Post je objavljen 15.07.2008. u 10:14 sati.