4 velike ili 8-10 manjih paprika
700 g rajčica
200 g graška
150 g riže
50 g parmezana
3 grančice mente
1 manji crveni luk
1 češanj češnjaka
muškatni oraščić
sol, papar
Paprike prerežite po dužini na pola i izvadite im koštice.
Rajčice narežite na kriške (prije toga ih možete preliti kipućom vodom i oguliti).
Metvicu sitno nasjeckajte. Parmezan naribajte.
Rižu skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
Grašak skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
Obje vrste luka nasjeckajte i popržite na ulju. Maknite sa štednjaka i pomiješajte s rižom i graškom. Dodajte nasjeckanu metvicu, parmezan, sol, papar i muškatni oraščić i dobro promiješajte. Pripremljenom smjesom punite polovice paprika.
Vatrostalnu posudu ili lim namastite i složite narezane rajčice, na njih složite polovice paprika.
Pecite u pećnici 30-ak min.
(U originalnom receptu paprike se ne peku u pećnici, nego kuhaju na štednjaku. U široki lonac stavite narezanu rajčicu i na nju složite paprike i dinstajte (poklopljeno) na laganoj vatri oko 35 min.)
*Recept je iz časopisa «Burda Moden»; 9/1978.
Recepti za punjene paprike
Paprike punjene kukuruzom
Paprike punjene šampinjonima i rižom
Paprike punjene tjesteninom i mozzarellom
|