Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Rizi-bizi paprike

Image and video hosting by TinyPic


4 velike ili 8-10 manjih paprika
700 g rajčica
200 g graška
150 g riže
50 g parmezana
3 grančice mente
1 manji crveni luk
1 češanj češnjaka
muškatni oraščić
sol, papar


Paprike prerežite po dužini na pola i izvadite im koštice.

Rajčice narežite na kriške (prije toga ih možete preliti kipućom vodom i oguliti).

Metvicu sitno nasjeckajte. Parmezan naribajte.

Rižu skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.

Grašak skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.

Obje vrste luka nasjeckajte i popržite na ulju. Maknite sa štednjaka i pomiješajte s rižom i graškom. Dodajte nasjeckanu metvicu, parmezan, sol, papar i muškatni oraščić i dobro promiješajte. Pripremljenom smjesom punite polovice paprika.

Vatrostalnu posudu ili lim namastite i složite narezane rajčice, na njih složite polovice paprika.
Pecite u pećnici 30-ak min.

(U originalnom receptu paprike se ne peku u pećnici, nego kuhaju na štednjaku. U široki lonac stavite narezanu rajčicu i na nju složite paprike i dinstajte (poklopljeno) na laganoj vatri oko 35 min.)


*Recept je iz časopisa «Burda Moden»; 9/1978.


Recepti za punjene paprike
Paprike punjene kukuruzom
Paprike punjene šampinjonima i rižom
Paprike punjene tjesteninom i mozzarellom




Post je objavljen 11.07.2008. u 12:45 sati.