10 tanjih kora za savijače
800 g mahuna
3 velika krumpira
1 velika glavica luka
2 žlice nasjeckanog peršinovog lišća
1 jaje
sol, papar
kumin
kiselo vrhnje za premaz
Skuhani krumpir ogulite u zdrobite u pire.
Očišćene mahune skuhajte u slanoj vodi, ali nemojte ih skuhati do kraja, neka ostanu tvrde.
Nasjeckani luk pržite na 3 žlice ulja. Kad postane staklast maknite ga s vatre i dodajte ocijeđene, kuhane mahune, pire krumpir, jaje, kumin, sol i papar.
Jednu koru tijesta premažite uljem, na nju stavite drugu koru i premažite nadjevom od mahuna. Narolajte u savijaču. Na isti način napravite još 4 savijače.
Savijače slažite u namašten lim i odozgo ih premažite kiselim vrhnjem.
Pecite 20-ak min na 200 stupnjeva da savijače dobiju lijepu boju.
*Recept se temelji na receptu iz «Gospodarskog lista»; 1. travnja 2005.
Jela od mahuna
Curry od krumpira i mahuna
Ligurijska salata od krumpira i tjestenine
Mahune s prosom
Mahune s umakom od slanutka
Tjestenina s mahunama
Vijenac od riže, mrkve i mahuna
Zapečene mahune s krumpirom na umaku
Zapečene mahune s mozzarellom
Povrće na mileramu
Schnüsch – varivo iz sjeverne Njemačke
|